Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste
Weergegeven resultaten: 1 t/m 10 van 17

Discussie: insuline spuiten

 1. #1
  Banned leroyw's schermafbeelding
  Geregistreerd
  22 juli 2007
  Locatie
  nederland
  Berichten
  1.456

  insuline spuiten

  Ik doe het niet maar misschien voor de informatie voor mensen is het wel makkelijk....hoe insuline te spuiten.

  Het toedienen van insuline
  Insuline wordt toegediend daar middel van een onderhuidse injectie. Bij een juiste injectietechniek zal de insuline in het onderhuidse vetweefsel zo dicht mogelijk bij de spierlaag worden gespoten, waarna opname in het bloed kan plaatsvinden.
  Bij het injecteren met men letten op:
  1. Spuit de insuline niet te diep (dat wil zeggen niet in de spier): spuiten in een spier is pijnlijk en bovendien zal de insuline hierdoor sneller worden opgenomen, waardoor de werkingsduur korter wordt.
  2. Spuit ook niet oppervlakkig: bij een te oppervlakkige injectie blijft de insuline te lang in het onderhuidse vetweefsel aanwezig, zodat ze trager wordt opgenomen. Oppervlakkige injecties kunnen leiden tot verdikkingen.
  3. Spuit niet steeds op dezelfde plaats: injecties die te veel op dezelfde plaats worden gegeven, kunnen de vorming van onderhuids littekenweefsel stimuleren, waardoor de insuline trager en slechter wordt opgenomen.
  4. Houdt de naald zo stil mogelijk ter voorkoming van blauwe plekken.
  Het onderhuidse vetweefsel
  De dikte van het onderhuidse vetweefsel is bij mensen verschillend. Bovendien zijn er ook nog eens verschillen in de verdeling van het vetweefsel over het gehele lichaam. Het vetweefsel zit op sommige plaatsen wat vaster op de onderlaag dan ergens anders. Bij vrouwen zal in het algemeen het vetweefsel op de buik vrij los zitten, terwijl op de bovenbenen wat moeilijker valt op te pakken. Bij mannen is het vetweefsel op het bovenbeen in de regel dunner en losser. Getrainde mensen hebben meestal weinig onderhuids vetweefsel en de huidlaag zit in de regel bij hen strak om de spieren.
  Injectietechniek
  De meest gebruikte injectietechniek, met name bij insulinepennen, is het loodrecht injecteren in een brede huidplooi. Deze injectietechniek verdient de voorkeur als het onderhuidse vetweefsel tamelijk stevig aan de onderliggende spierlaag vastzit. Bij deze injectietechniek wordt een huidplooi tussen duim en vingers opgenomen. De naald wordt loodrecht ingebracht in het midden van de plooi. De insuline wordt ingespoten terwijl men de huidplooi vasthoudt. (zie tekening A)
  Doet men dit laatste niet dan is er een kans dat de naald in de spier terechtkomt, wanneer de onderhuidse vetlaag te dun is (zie tekening B).
  Wanneer men geen vaste hand heeft, zal men de huidplooi los moeten laten en de pen dicht bij de huid moeten vastpakken om de naald stil in de injectieplaats te houden. Bij een loodrechte injectie in vrij los onderhuids vetweefsel waar men alleen maar een smalle huidplooi kan opnemen, behoeft men de huidplooi niet vast te houden. De huidplooi wordt echter vaak om psychologische redenen vastgehouden: men is bang dat de naald te diep komt. De naald moet op het hoogste punt van de plooi ingebracht worden, waarna men de plooi langzaam laat zakken. Als men de plooi blijft vasthouden is de kans op een oppervlakkige injectie erg groot (zie tekening D). Deze techniek kan alleen worden toegepast als de naald korter is dan het onderhuidse vetweefsel dik is. In dit geval kan men ook injecteren zonder een huidplooi op te nemen (zie tekening C). Een voordeel hierbij is dat men met de vrijgekomen hand de onderzijde van de insulinepen kan vasthouden.
  Als het onderhuidse vetweefsel dunner is dan de naald lang is, kan de schuine techniek worden toegepast. De naald wordt hierbij onder een hoek van 45 graden aan de voet van een smalle huidplooi door de huid geprikt. Bij deze techniek dient de opening van de naald zo gedraaid te zijn dat men er als het ware in kijkt, om de scherpe punt het eerst door de huid te laten gaan (zie tekening E). Een probleem bij deze techniek is dat vele mensen niet kunnen zien aan welke kant de opening van de naald zit.

  Een nieuwe kortere naald
  Een andere manier van injecteren bij dun onderhuids vetweefsel is het loodrecht injecteren met kortere naalden. Voor het gebruik op de pen is nu ook een 5 mm naaldje beschikbaar, NovoFine 5 mm. Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van een 5 mm naaldje de kansen op prikken in een spier nagenoeg uitsluit. Omdat bovendien de wanden van het naaldje dunner zijn, is de opening waardoor de insuline stroomt, groter dan bij de andere naaldjes. Dit betekent dat er minder druk uitgeoefend hoeft te worden bij het injecteren. Doordat het ultrascherpe naaldje gepolijst is, en voorzien van een glad siliconenlaagje, is er nauwelijks sprake van wrijving. Allemaal technische aspecten waardoor de injectie door de meeste mensen als pijnloos wordt ervaren.
  Het injecteren
  Onafhankelijk van de gekozen injectietechniek dient men als volgt te injecteren:
  - insuline gebruiken die op kamertemperatuur is (minder pijn);
  - de naald in zijn geheel inbrengen;
  - de naald zo stil mogelijk houden;
  - de insuline langzaam inspuiten;
  - de naald vervolgens 3 seconden laten zitten;
  - drukknop ingedrukt houden totdat de naald uit de huid is getrokken;
  - de naald er in dezelfde richting uit halen zoals hij in de huid is gestoken. De naaldlengte
  Bij de verschillende injectietechnieken behoort een naaldlengte passend bij de dikte van het onderhuidse vetweefsel. Door met duim en wijsvinger stevig een smalle plooi op te nemen, meet men de dubbele dikte van het onderhuidse vetweefsel (zie tekening F, hierbij is K de naaldlengte bij schuine techniek en L de naaldlengte bij loodrechttechniek). Bij de loodrechttechniek moet de naald dus iets korter zijn dan de helft van de gevonden waarde. Men heeft dan de keuze uit naaldjes met een lengte van 5, 6, 8 of 12 mm.
  Injectieplaatsen
  Insuline kan worden ingespoten op goed bereikbare plaatsen. Er mogen geen grote bloedvaten of spataderen oppervlakkig in de buurt van de injectieplaats lopen en de plaats mag niet al te gevoelig zijn. Men kan ook beter niet prikken in een spuitinfiltraat, een gebied met verdikkingen of een blauwe plek. Littekenweefsel dient vermeden te worden.
  De meest gebruikelijke spuitplaatsen zijn in het bovenbeen, de billen, armen of de buik. In het bovenbeen kan aan de voor- en buitenkant worden gespoten, niet aan de binnenkant vanwege de oppervlakkig lopende bloedvaten en zenuwen. Ook te dicht bij de knie injecteren is niet aan te bevelen vanwege de dunnere vetlaag. Het te gebruiken gebied van de arm is het bovenste deel van de bovenarm aan de buitenkant. Het injecteren in de arm kan slechts met één hand gebeuren en vergt daardoor wat meer oefening.
  De buik kan van het middel tot de rand van een bikinibroekje worden gebruikt. Binnen een cirkel van 4 cm rond de navel kan beter niet worden gespoten vanwege de slechte opname, bovendien is dit pijnlijk.
  Een laatste gebied is het bovenste buitenste kwadrant van de bil (heup).
  De opnamesnelheid van insuline verschilt vanuit al deze gebieden. De insuline wordt vanuit de buik ongeveer 2 keer zo snel opgenomen als vanuit het bovenbeen of de billen. De opnamesnelheid vanuit de armen ligt hier tussenin. Binnen één gebied dient de injectieplaats zoveel mogelijk gevarieerd te worden. Wanneer men een injectie dagelijks 2 centimeter van de vorige toedient en pas na één week weer op de eerste injectieplaats terugkomt, is de kans op problemen kleiner.
  VEEL SUCCES EN HOPELIJK HEBBEN JULLIE ER WAT AAN.
  Bijgevoegde afbeelding(e) Bijgevoegde afbeelding(e)

 2. #2
  Member cybersul's schermafbeelding
  Geregistreerd
  6 mei 2008
  Locatie
  A'dam
  Berichten
  601
  Nja, oud topic ! Maar ben toch wel geintresseerd in Insuline spuiten. :P

  Wat doet het levert het je 100 % extra kracht ofzo op ?

  Om het simpel te houden wat zijn de nadelen en voordelen.

  Peace,,
  Wat ben ik een spetter

 3. #3
  Banned LittleMofo's schermafbeelding
  Geregistreerd
  20 juli 2006
  Locatie
  Beilen
  Berichten
  1.712
  INSULINE IS GEVAARLIJK.
  Te hoge doseringen en vergeten te eten kan tot
  de dood leiden. Een van de gevaarlijkste hormonen als je het mijn vraagt

 4. #4
  Member cybersul's schermafbeelding
  Geregistreerd
  6 mei 2008
  Locatie
  A'dam
  Berichten
  601
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door LittleMofo Bekijk bericht
  INSULINE IS GEVAARLIJK.
  Te hoge doseringen en vergeten te eten kan tot
  de dood leiden. Een van de gevaarlijkste hormonen als je het mijn vraagt
  NIce,,, !! Ik eet als een paard gevaarlijkste hormonen daar hou ik van
  Wat ben ik een spetter

 5. #5
  Banned LittleMofo's schermafbeelding
  Geregistreerd
  20 juli 2006
  Locatie
  Beilen
  Berichten
  1.712
  INSULINE

  Allereerst! INSULINE is GEVAARLIJK!


  Insuline is zeer gevaarlijk bij verkeerd gebruik, je kunt er van sterven. Dus zorg eerst dat je ervaring hebt met andere middelen en lees je goed in als je alsnog met insuline wilt gaan werken. Het gevaar van insuline is het krijgen van een hypoglycemia (HYPO) de symptomen omvatten desoriëntatie, hoofdpijn, slaperigheid, zwakheid, duizeligheid, snelle hartslag, zweten, trilling, en misselijkheid. Echter dit is het begin van een eventuele hypo, als je hier niet tijdig op reageert kan je in coma raken en zelfs overlijden.

  Chemische structuur

  De insuline is het hormoon dat door de bètacellen van de alvleesklier wordt vrijgegeven. Het is het hormoon dat de niveaus van de bloedglucose regelt.
  Het is een polypeptide dat uit een ketting van 20 en 31 aminozuren, dus een totaal van 51 aminozuren wordt samengesteld

  Meest anabole hormoon?

  Insuline is in theorie het meest anabole hormoon wat er is en het is ook nog eens antikatabool.

  Nutrient-pusher
  Omdat insuline een opslaghormoon is van het lichaam (nutrientpusher), is de anabole werking toe te schrijven door de verbeterde opname van glucose, aminozuren en vetten.
  Denk er aan ook andere hormonen zijn eigenlijk aminozuren, zoals HGH, IGF-1 en zelfs Creatine, deze zullen dus ook beter opgenomen worden!

  Cel-activering
  Verder kan insuline, in combinatie met weerstandsoefening, satelliet spiercellen (min of meer nutteloze cellen die in reserve worden gehouden) activeren die tot spiergrootte en sterkte bijdragen, dus meer actieve spiercellen!

  Anti-katabool
  Als insuline voldoende aanwezig is in het bloed dan voorkomt het de toename van katabole hormonen zoals cortisol en glucagon. Hierdoor blijven de essentiële aminozuren en glucose in de cellen en doen daar hun werk.

  Verschillende soorten Insuline.

  Zeer kort werkend(Humalog)
  Start werking na injectie: 10 minuten
  Hoogste niveau: 1.5 uur
  Einde activiteit: 3 uur
  Laag bloedsuiker gehalte: 2-4 uur

  Kort werkend (Regular/-R)
  Start werking na injectie: 20 minuten
  Hoogste niveau: 3-4 uur
  Einde activiteit: 8 uur
  Laag bloedsuiker gehalte: 3-7 uur

  Gemiddeld (Nor L)
  1.5-2 hours 4-1 5 hours 22-24 hours 6-13 hours
  Start werking na injectie: 1.5-2 uur
  Hoogste niveau: 4-15 uur
  Einde activiteit: 22-24 uur
  Laag bloedsuiker gehalte: 6-13 uur

  Zeer lang (Ultra Lente)
  Start werking na injectie: 4 uur
  Hoogste niveau: 10-24 uur
  Einde activiteit: 12-28 uur
  Laag bloedsuiker gehalte: 12-28 uur

  De keuze zal voor de meeste vallen op Humalog, dit omdat het gevaar van een hypo het snelst verdwenen is. Verder kan je eerder slapen en minder lang op je eten te letten wat betreft vet inname.

  Intramusculair tegen subcutaan injecteren

  De actieve tijd van insuline kan nog verder verkort worden door het intramusculair te injecteren.
  Hierdoor hoeft er minder lang rekening gehouden te worden met het mijden van vetten en kans op een hypo is kleiner(korter)

  Ongeveer:
  Humalog - IM 2-3 uur
  Sub-c 3-4 uur
  Humulin -R - IM 3-4 uur
  Sub-cq 4-5 uur

  Wanneer neem ik insuline?

  De meest logische tijd om insuline te nemen is Post-workout (PWO), dan is de vraag naar voedingstoffen het grootst en zal het herstel na het trainen versnellen.
  Dit zou voor de meeste mensen neerkomen op 4-5 PWO injecties per week.

  Optioneel voor ervaren gebruikers! Ook na een nacht slapen verkeerd je lichaam in katabole fase, daarom kun je eventueel direct bij opstaan insuline nemen.
  Ik zou dit dan wel beperken tot 4-8 i.u. i.p.v. de gebruikelijke 8-10 i.u. PWO.
  Dit omdat voor de injectie al tijden (’s avonds voor het laatst) geen koolhydraten zijn genomen en dus een HYPO sneller kan ontstaan.

  Dossering

  Een goede indicatie voor de dosering is per 10 KG VVM 1 i.u. insuline.
  Bij de eerste keer gebruikvan insuline bouw het langzaam op vanaf 4 i.u.!

  Bijvoorbeeld:

  Dag 1+2: 4 i.u.
  Dag 3+4: 6 i.u.
  Dag 5+6: 8 i.u.
  Dag 7+8: 8-10 i.u.

  ZEER BELANGRIJK! VOEDING NA INJECTIE!


  Injectie op 0:00 (bijvoorbeeld 10 i.u)

  0:05 Shake met:
  80-100 gram dextrose (8-10 gram per i.u.)
  10 gram glutamine
  10 gram creatine

  0:15 Shake met: (kan ook samen met de andere shake hierboven)
  80 gram Whey Isolaat

  1:00-1:15 Normale maaltijd met:
  40-50 gram koolhydraten (rijst etc)
  40-50 gram eiwitten (kip etc) misschien hier nog bij voorkeur whey isolaat shake
  GEEN VET

  2:30 Normale maaltijd met:
  40-50 gram koolhydraten (rijst etc)
  40-50 gram eiwitten (kip, kwark etc)
  GEEN VET / Zo min mogelijk vet

  Belangrijkste is vetten te mijden eerste 2-3 uur bij intramusculaire injecties en 3-4 uur bij subcutaan injecties.
  Als extra voorkoming van vet opname wordt het soms aanbevolen ook de laatste 1-2 uur VOOR de insuline injectie geen vetten meer te nemen.

  Houdt ten alle tijden glucose tabs (dextro-puur) of andere middel met veel suikers (cola) bij de hand tijdens de actieve periode van insuline.
  Een hypo kan snel komen en je moet snel kunnen reageren.


  Hoe lang te nemen(weken)

  Insuline moet in kuren worden genomen van maximaal 4 weken. Na deze tijd wordt je minder gevoelig voor insuline en zal de werking/effectiviteit dalen.
  Ook kun je bij langere non stop perioden van gebruik van insuline diabetes worden. Neem daarom na 4 weken insuline gebruik minimaal 4 weken GEEN insuline.

  TIPS EN TRUCS

  Informeer je partner, vriend, kennis, sportmaat dat je bezig bent met insuline. Deze kunnen signalen opvangen van een opkomende hypo en kunnen bijspringen indien nodig. Dit is zeker nodig bij de eerste keer insuline gebruik.

  Heb altijd alle voeding voor na de injectie bij je! Dit zeker als je op de sportschool of in de auto wilt injecteren als je iets verder van huis sport. Bijvoorbeeld mocht je onderweg naar huis pech krijgen, dat je dan geen problemen krijgt met je insuline voeding.

  Sport niet in tijden dat insuline actief is, hierdoor dalen de glucoseniveau’s verder en komt een hypo eerder om de hoek kijken.

  Ga NIET SLAPEN tijdens de actieve periode van insuline, de reden hiervoor is dat je niet weet of je in een hypo raakt wel of niet. Coma kan tot gevolg zijn!

  Gebruik geen alcohol, het vermindert glucoseniveau’s

  Neem geen recreatieve drugs tegelijk met insuline aangezien zij symptomen van een HYPO maskeren

  Gebruik geen insuline als u met een koude, een griep, of een koorts ziek bent. Deze ziekten kunnen uw insulinevereisten veranderen.

  Insuline gevoeligheid

  Uit de praktijk blijkt dat mensen die de eerste keer met insuline werken 5-10 KG aan kunnen komen betreft VVM.
  Echter bij de volgende keren zal dit steeds minder worden, vet opname wordt vaak hoger en de VVM toename neemt af.

  De reden hiervoor is dat net als andere a.s. insuline te maken heeft met receptor gevoeligheid of verzadiging ervan.
  Insuline receptor sites in de spieren kunnen wel in aantal afnemen of minder gevoelig worden, helaas hebben de receptoren in vetcellen dit probleem zelfden.
  Dit verklaart de verschuiving naar meer vetopname.

  Wat kunnen we hier tegen doen?

  Zoals je weet is insuline het lichaams belangrijkste opslag hormoon,
  meer gevoeligheid in de spieren zorgt dus voor meer proteïne opname in de spieren.
  Hierdoor is er meer eiwitsynthese, een positieve Nitrogeen balans en spier hypertrofie.

  Er zijn een aantal middelen die uitstekend werken die op dokters recept verkrijgbaar zijn, maar die laat ik even buiten beschouwing:
  (de belangrijkste 3)
  AVANDIA:
  http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5162
  GLUCOPHAGE :
  http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5147
  Glipizide
  http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5152

  AAS
  Alle AAS zorgen voor meer insuline gevoeligheid, maar voor de meeste mensen die insuline los of in combinatie met HGH of IGF-1 willen pakken zonder onderdrukking is dit geen optie. Maar voor de gebruikers onder ons, zal insuline tijdens kuren dus beter werken

  Wat blijft er over:

  Voeding
  Uit onderzoek is gebleken dat sommigen gewoonten met eten effect hebben op de gevoeligheid voor insuline.
  Verzadigde vetten zoals gefrituurde vetten zorgen bijvoorbeeld voor MINDER gevoeligheid.
  Vezelrijk voedsel en onverzadigde vetten (omega bij voorkeur) zorgen voor MEER insuline gevoeligheid.

  Kaneel!
  1/8 theelepel bij iedere maaltijd kan in theorie zorgen voor 300% meer gevoeligheid!

  Supplementen (allemaal makkelijk te vinden bij supplementen winkels)
  De belangrijkste op een rijtje:

  L-Arginine:
  Bij inname van 2-4 gram L-arginine met een post-workout shake wordt de glycogeen synthese met 30-40% verhoogt.
  Verder zorgt l-arginine ook voor N.O. (nitric oxide ) aanmaak

  L-Glutamine:
  Zorgt ook voor glycogeen synthese, waardoor de insuline gevoeligheid toeneemt.
  20 Gram per dag is voldoende

  Taurine:
  Zorgt ervoor dat cholesterol vloeibaar blijft in het lichaam. Cholesterol werkt negatief op insuline gevoeligheid. Met taurine kan dit dus voorkomen worden .
  2-4 gram per dag is voldoende.

  Behalve voor insuline gebruikers werkt dit natuurlijk ook voor de effectiviteit van je natuurlijk insuline aanmaak!

  Dus betere werking van je normale post-workout voeding! (groei!)

 6. #6
  Banned LittleMofo's schermafbeelding
  Geregistreerd
  20 juli 2006
  Locatie
  Beilen
  Berichten
  1.712
  INSULINE

  Allereerst! INSULINE is GEVAARLIJK!

  Insuline is zeer gevaarlijk bij verkeerd gebruik, je kunt er van sterven. Dus zorg eerst dat je ervaring hebt met andere middelen en lees je goed in als je alsnog met insuline wilt gaan werken. Het gevaar van insuline is het krijgen van een hypoglycemia (HYPO) de symptomen omvatten desoriëntatie, hoofdpijn, slaperigheid, zwakheid, duizeligheid, snelle hartslag, zweten, trilling, en misselijkheid. Echter dit is het begin van een eventuele hypo, als je hier niet tijdig op reageert kan je in coma raken en zelfs overlijden.

  Chemische structuur

  De insuline is het hormoon dat door de bètacellen van de alvleesklier wordt vrijgegeven. Het is het hormoon dat de niveaus van de bloedglucose regelt.
  Het is een polypeptide dat uit een ketting van 20 en 31 aminozuren, dus een totaal van 51 aminozuren wordt samengesteld

  Meest anabole hormoon?

  Insuline is in theorie het meest anabole hormoon wat er is en het is ook nog eens antikatabool.

  Nutrient-pusher
  Omdat insuline een opslaghormoon is van het lichaam (nutrientpusher), is de anabole werking toe te schrijven door de verbeterde opname van glucose, aminozuren en vetten.
  Denk er aan ook andere hormonen zijn eigenlijk aminozuren, zoals HGH, IGF-1 en zelfs Creatine, deze zullen dus ook beter opgenomen worden!

  Cel-activering
  Verder kan insuline, in combinatie met weerstandsoefening, satelliet spiercellen (min of meer nutteloze cellen die in reserve worden gehouden) activeren die tot spiergrootte en sterkte bijdragen, dus meer actieve spiercellen!

  Anti-katabool
  Als insuline voldoende aanwezig is in het bloed dan voorkomt het de toename van katabole hormonen zoals cortisol en glucagon. Hierdoor blijven de essentiële aminozuren en glucose in de cellen en doen daar hun werk.

  Verschillende soorten Insuline.

  Zeer kort werkend(Humalog)
  Start werking na injectie: 10 minuten
  Hoogste niveau: 1.5 uur
  Einde activiteit: 3 uur
  Laag bloedsuiker gehalte: 2-4 uur

  Kort werkend (Regular/-R)
  Start werking na injectie: 20 minuten
  Hoogste niveau: 3-4 uur
  Einde activiteit: 8 uur
  Laag bloedsuiker gehalte: 3-7 uur

  Gemiddeld (Nor L)
  1.5-2 hours 4-1 5 hours 22-24 hours 6-13 hours
  Start werking na injectie: 1.5-2 uur
  Hoogste niveau: 4-15 uur
  Einde activiteit: 22-24 uur
  Laag bloedsuiker gehalte: 6-13 uur

  Zeer lang (Ultra Lente)
  Start werking na injectie: 4 uur
  Hoogste niveau: 10-24 uur
  Einde activiteit: 12-28 uur
  Laag bloedsuiker gehalte: 12-28 uur

  De keuze zal voor de meeste vallen op Humalog, dit omdat het gevaar van een hypo het snelst verdwenen is. Verder kan je eerder slapen en minder lang op je eten te letten wat betreft vet inname.

  Intramusculair tegen subcutaan injecteren

  De actieve tijd van insuline kan nog verder verkort worden door het intramusculair te injecteren.
  Hierdoor hoeft er minder lang rekening gehouden te worden met het mijden van vetten en kans op een hypo is kleiner(korter)

  Ongeveer:
  Humalog - IM 2-3 uur
  Sub-c 3-4 uur
  Humulin -R - IM 3-4 uur
  Sub-cq 4-5 uur

  Wanneer neem ik insuline?

  De meest logische tijd om insuline te nemen is Post-workout (PWO), dan is de vraag naar voedingstoffen het grootst en zal het herstel na het trainen versnellen.
  Dit zou voor de meeste mensen neerkomen op 4-5 PWO injecties per week.

  Optioneel voor ervaren gebruikers! Ook na een nacht slapen verkeerd je lichaam in katabole fase, daarom kun je eventueel direct bij opstaan insuline nemen.
  Ik zou dit dan wel beperken tot 4-8 i.u. i.p.v. de gebruikelijke 8-10 i.u. PWO.
  Dit omdat voor de injectie al tijden (’s avonds voor het laatst) geen koolhydraten zijn genomen en dus een HYPO sneller kan ontstaan.

  Dossering

  Een goede indicatie voor de dosering is per 10 KG VVM 1 i.u. insuline.
  Bij de eerste keer gebruikvan insuline bouw het langzaam op vanaf 4 i.u.!

  Bijvoorbeeld:

  Dag 1+2: 4 i.u.
  Dag 3+4: 6 i.u.
  Dag 5+6: 8 i.u.
  Dag 7+8: 8-10 i.u.

  ZEER BELANGRIJK! VOEDING NA INJECTIE!

  Injectie op 0:00 (bijvoorbeeld 10 i.u)

  0:05 Shake met:
  80-100 gram dextrose (8-10 gram per i.u.)
  10 gram glutamine
  10 gram creatine

  0:15 Shake met: (kan ook samen met de andere shake hierboven)
  80 gram Whey Isolaat

  1:00-1:15 Normale maaltijd met:
  40-50 gram koolhydraten (rijst etc)
  40-50 gram eiwitten (kip etc) misschien hier nog bij voorkeur whey isolaat shake
  GEEN VET

  2:30 Normale maaltijd met:
  40-50 gram koolhydraten (rijst etc)
  40-50 gram eiwitten (kip, kwark etc)
  GEEN VET / Zo min mogelijk vet

  Belangrijkste is vetten te mijden eerste 2-3 uur bij intramusculaire injecties en 3-4 uur bij subcutaan injecties.
  Als extra voorkoming van vet opname wordt het soms aanbevolen ook de laatste 1-2 uur VOOR de insuline injectie geen vetten meer te nemen.

  Houdt ten alle tijden glucose tabs (dextro-puur) of andere middel met veel suikers (cola) bij de hand tijdens de actieve periode van insuline.
  Een hypo kan snel komen en je moet snel kunnen reageren.

  Hoe lang te nemen(weken)

  Insuline moet in kuren worden genomen van maximaal 4 weken. Na deze tijd wordt je minder gevoelig voor insuline en zal de werking/effectiviteit dalen.
  Ook kun je bij langere non stop perioden van gebruik van insuline diabetes worden. Neem daarom na 4 weken insuline gebruik minimaal 4 weken GEEN insuline.

  TIPS EN TRUCS

  Informeer je partner, vriend, kennis, sportmaat dat je bezig bent met insuline. Deze kunnen signalen opvangen van een opkomende hypo en kunnen bijspringen indien nodig. Dit is zeker nodig bij de eerste keer insuline gebruik.

  Heb altijd alle voeding voor na de injectie bij je! Dit zeker als je op de sportschool of in de auto wilt injecteren als je iets verder van huis sport. Bijvoorbeeld mocht je onderweg naar huis pech krijgen, dat je dan geen problemen krijgt met je insuline voeding.

  Sport niet in tijden dat insuline actief is, hierdoor dalen de glucoseniveau’s verder en komt een hypo eerder om de hoek kijken.

  Ga NIET SLAPEN tijdens de actieve periode van insuline, de reden hiervoor is dat je niet weet of je in een hypo raakt wel of niet. Coma kan tot gevolg zijn!

  Gebruik geen alcohol, het vermindert glucoseniveau’s

  Neem geen recreatieve drugs tegelijk met insuline aangezien zij symptomen van een HYPO maskeren

  Gebruik geen insuline als u met een koude, een griep, of een koorts ziek bent. Deze ziekten kunnen uw insulinevereisten veranderen.

  Insuline gevoeligheid

  Uit de praktijk blijkt dat mensen die de eerste keer met insuline werken 5-10 KG aan kunnen komen betreft VVM.
  Echter bij de volgende keren zal dit steeds minder worden, vet opname wordt vaak hoger en de VVM toename neemt af.

  De reden hiervoor is dat net als andere a.s. insuline te maken heeft met receptor gevoeligheid of verzadiging ervan.
  Insuline receptor sites in de spieren kunnen wel in aantal afnemen of minder gevoelig worden, helaas hebben de receptoren in vetcellen dit probleem zelfden.
  Dit verklaart de verschuiving naar meer vetopname.

  Wat kunnen we hier tegen doen?

  Zoals je weet is insuline het lichaams belangrijkste opslag hormoon,
  meer gevoeligheid in de spieren zorgt dus voor meer proteïne opname in de spieren.
  Hierdoor is er meer eiwitsynthese, een positieve Nitrogeen balans en spier hypertrofie.

  Er zijn een aantal middelen die uitstekend werken die op dokters recept verkrijgbaar zijn, maar die laat ik even buiten beschouwing:
  (de belangrijkste 3)
  AVANDIA:
  http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5162
  GLUCOPHAGE :
  http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5147
  Glipizide
  http://www.serviceapotheek.nl/genees...productId=5152

  AAS
  Alle AAS zorgen voor meer insuline gevoeligheid, maar voor de meeste mensen die insuline los of in combinatie met HGH of IGF-1 willen pakken zonder onderdrukking is dit geen optie. Maar voor de gebruikers onder ons, zal insuline tijdens kuren dus beter werken

  Wat blijft er over:

  Voeding
  Uit onderzoek is gebleken dat sommigen gewoonten met eten effect hebben op de gevoeligheid voor insuline.
  Verzadigde vetten zoals gefrituurde vetten zorgen bijvoorbeeld voor MINDER gevoeligheid.
  Vezelrijk voedsel en onverzadigde vetten (omega bij voorkeur) zorgen voor MEER insuline gevoeligheid.

  Kaneel!
  1/8 theelepel bij iedere maaltijd kan in theorie zorgen voor 300% meer gevoeligheid!

  Supplementen (allemaal makkelijk te vinden bij supplementen winkels)
  De belangrijkste op een rijtje:

  L-Arginine:
  Bij inname van 2-4 gram L-arginine met een post-workout shake wordt de glycogeen synthese met 30-40% verhoogt.
  Verder zorgt l-arginine ook voor N.O. (nitric oxide ) aanmaak

  L-Glutamine:
  Zorgt ook voor glycogeen synthese, waardoor de insuline gevoeligheid toeneemt.
  20 Gram per dag is voldoende

  Taurine:
  Zorgt ervoor dat cholesterol vloeibaar blijft in het lichaam. Cholesterol werkt negatief op insuline gevoeligheid. Met taurine kan dit dus voorkomen worden .
  2-4 gram per dag is voldoende.

  Behalve voor insuline gebruikers werkt dit natuurlijk ook voor de effectiviteit van je natuurlijk insuline aanmaak!

  Dus betere werking van je normale post-workout voeding! (groei!)

 7. #7
  Liefste van heel BN GeneralIx's schermafbeelding
  Geregistreerd
  25 augustus 2007
  Locatie
  Rotterdam
  Berichten
  24.719
  Niet fucken met insuline kerel.
  "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro  "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

 8. #8
  Member
  Geregistreerd
  22 mei 2004
  Berichten
  283
  Goeie info alleen jammer dat het gejat is van het andere forum hehe

 9. #9
  Senior Member kees's schermafbeelding
  Geregistreerd
  28 maart 2006
  Berichten
  4.546
  Citaat Oorspronkelijk geplaatst door Infinity Bekijk bericht
  Goeie info alleen jammer dat het gejat is van het andere forum hehe
  idd. waar . Maar dat gebeurt nu eenmaal vaak
  een gladde aal blijft altijd glad.

 10. #10
  Naturel Bodybuilder jordy's schermafbeelding
  Geregistreerd
  19 november 2006
  Locatie
  Zaamslag
  Berichten
  4.343
  Heftig spul als ik het zo lees. Als je met zoveel dingen rekening moet houden en zo'n hypo al vrij snel om de hoek komt kijken lijkt het me verstandiger het te laten, maar goed dat is mijn mening.
  Owner of the Iron Playground.

Pagina 1 van 2 12 LaatsteLaatste

Soortgelijke discussies

 1. Insuline
  door melkman in forum Anabolen
  Reacties: 13
  Laatste bericht: 8 augustus 2005, 08:39
 2. Sth en insuline info
  door 3XL in forum Anabolen
  Reacties: 16
  Laatste bericht: 14 mei 2004, 11:28
 3. Insuline
  door snipke in forum Anabolen
  Reacties: 10
  Laatste bericht: 14 januari 2004, 00:45
 4. Insuline???
  door ---SNATCH--- in forum Anabolen
  Reacties: 25
  Laatste bericht: 9 april 2003, 14:24
 5. Insuline
  door lorenzo in forum Anabolen
  Reacties: 4
  Laatste bericht: 31 oktober 2002, 22:57

Regels voor berichten

 • Je mag geen nieuwe discussies starten
 • Je mag niet reageren op berichten
 • Je mag geen bijlagen versturen
 • Je mag niet je berichten bewerken
 •  

Dolphin Websites


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40