Announcement

Collapse
No announcement yet.

Eerste logje Malinois: cut & strenght

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ik was weer even niet duidelijk (precies wat veel last van na een paar nachten werken): het filmpje is van voren gefilmd en is dus niet echt heel privaat...
  The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

  Comment


  • Kans dat iemand ongewenst toevallig uw filmpje zal tegenkomen is volgens mij zo goed als onbestaande (youtube uploads is 18.000 per minuut of zoiets), en wat dan nog als ze uw gezicht zien? Denk niet dat ge veel schrik moet hebben dat ze in de supermarkt om handtekeningen komen vragen lol... Ge zit toch niet in een witness protection program eh? Zwier die link hier gewoon op en als iedereen 'm gezien heeft haal je hem terug van youtube af eh...
   Btw uw foto hier is toch ook met uw gezicht erop?
   Squat 8x62,5 - bench press 8x55 - deadlift 6x105 - overhead press 7x44

   Comment


   • Originally posted by steffie268 View Post
    Kans dat iemand ongewenst toevallig uw filmpje zal tegenkomen is volgens mij zo goed als onbestaande (youtube uploads is 18.000 per minuut of zoiets), en wat dan nog als ze uw gezicht zien? Denk niet dat ge veel schrik moet hebben dat ze in de supermarkt om handtekeningen komen vragen lol... Ge zit toch niet in een witness protection program eh? Zwier die link hier gewoon op en als iedereen 'm gezien heeft haal je hem terug van youtube af eh...
    Btw uw foto hier is toch ook met uw gezicht erop?
    Dat is Benedikt Magnusson
    The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

    Comment


    • Dan toch maar besloten om een filmpje langs vanvoren erop te gooien:

     https://youtu.be/ucgXGpgCa6c

     Bij het unracken is de barbell nog recht, bij het aannemen van de squatstand niet meer. Bij reps 2 en 3 is duidelijk een oneven verdeling van de kracht van de heupen/benen duidelijk. Dit komt waarschijnlijk door de scheve stang denk ik.
     Bij lichter gewicht: 80kg valt dit ook allemaal voor, op het filmpje houd ik goede spanning op de rug maar gaat de bar toch scheef liggen...


     Over het algemeen heb ik nu een groter variatie in mijn trainingen: RDL's, stif legged, dumbell press, dumbell overhead press, seated barbell press, dumbel side raises,... bovenop de huidige oefeningen (enkel bar OHP niet meer). Het plezier zit er nog altijd in en ik neem waar dat mijn schouders/borst precies wat meer massa op heeft. Enkel wel redelijk wat krachtsverlies in de benen terwijl mijn rug sterker is geworden. Stilletjes aan terug opbouwen dus.
     The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

     Comment


     • Ok, ik kan er niet meer aan uit, maar wat me wel opvalt is het volgende...
      Je neemt veel tijd om je handen goed te plaatsen vooraleer je onder de stang gaat, maar net voor je onder de stang gaat zie ik dat je ene elleboog een pak hoger zit dan de andere...
      Terwijl je onder de stang gaat doe je ook iets raars met je rechterschouder lijkt me...
      En na zoveel moeite te doen voor een zo symmetrisch mogelijke set-up ga je met een sprongetje onder de stang...
      Dat sprongetje zou ik onmiddellijk uit mijn set-up routine gooien als ik jou was...
      En op zoek gaan naar de reden voor het hoogteverschil tussen beide ellebogen...
      Misschien maar 1 voet onder de stang alvorens te unracken? (in de vrij lange seminar die ik onlangs postte zit een stukje over de verschillende manieren van unracken: 1 step, 2 steps,...)
      Alleszins uw set-up anders aanpakken lijkt me een logische optie...
      Veel succes ermee
      En anders een tijdje high bar squatten, zo neem je wat afstand van je "probleem" en kan je later met een propere lei en een frisse kijk weer gaan low bar squatten?
      Last edited by steffie268; 27-04-2017, 18:14. Reason: type-o
      Squat 8x62,5 - bench press 8x55 - deadlift 6x105 - overhead press 7x44

      Comment


      • Originally posted by Malinois View Post
       Dan toch maar besloten om een filmpje langs vanvoren erop te gooien:

       https://youtu.be/ucgXGpgCa6c
       Als je het filmpje op 0:34, terwijl je inademt, stil zet, kan je zien dat op dat moment de bar al scheef ligt. Vanaf dat moment blijft de bar de rest van de set dezelfde positie houden. Op 0:34 kan je zien dat je linkerhand dichter bij je schouder staat dan de rechterhand. Als je rechterhand niet dichter bij je schouder kan komen door beperking in flexibiliteit, zou het een oplossing kunnen zijn om je linkerhand iets verder weg te plaatsen. Dan komt de bar aan jouw linker kant net iets lager te liggen, en dus horizontaal.
       Tijdens het uitvoeren van de set zie ik je een beetje heen en weer zwabberen. Echter, dat vind ik niet meer dan logisch: je bent met zwaar gewicht bezig en kan net 3 reps uitvoeren. Dan is het niet verwonderlijk dat er wat zijwaartse bewegingen optreden.
       Vergeet niet je lachspieren te trainen.

       Comment


       • steffie268 en niet_hier

        Ik heb een combo gedaan van wat jullie zeiden: gewoon handgrip genomen, geen vooraf aanspannen van schouderbladen en ellebogen niet proberen positioneren voor onder de bar te zitten. Een iets bredere greepbreedte terug en veelal gelet op rechter elleboog meer naar binnen te duwen. Soms zie je het nog gebeuren maar als ik dan nog extra oplet met die rechter elleboog trekt de bar mooi recht!
        Ook vandaag daardoor een 3x3 kunnen doen met het gewicht waar ik eerder deze week maar een 1x3 mee kon.

        Dus vanaf nu span ik pas alles pas aan onder de bar (buiten de handen en core (voor een goed geplaatste T-spine))

        Dat wiebelende been zit er wel nog in, daar moet ik nog wat op zien te vinden. Ook staat rechts automatisch voor de linkervoet en de tenen meer naar buiten gericht... Als ik dit corrigeer voelt het heel ongemakkelijk aan met -precies- een inwaarts bewegende rechterknie. Ofals er veel torsie op komt
        The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

        Comment


        • Zolang je knieŽn mooi in lijn bewegen met je voeten is het imho geen probleem als de ene voet wat meer naar buiten wijst dan de andere, bij mij is dat ook het geval...
         Niemand is perfect symmetrisch en een lichaam past allerlei truken toe om daarvoor te compenseren en het is ok om dat te laten gebeuren... Squatten is een heel natuurlijke beweging die elk kind moeiteloos kan (we verleren het met ouder worden) dus focus niet te hard op een perfect symmetrische stance maar doe "what comes naturally"...
         Alleszins heel blij voor u dat er vooruitgang inzit, dat komt nog wel goed met uw squats...
         Squat 8x62,5 - bench press 8x55 - deadlift 6x105 - overhead press 7x44

         Comment


         • Hoe gaat het hier?
          Food is an important part of a balanced diet.
          ~Fran Lebowitz

          Comment


          • Originally posted by ProudPizza View Post
           Hoe gaat het hier?
           Ik was van plan deze week een update te geven, dan zal ik hem nu doen

           Elke dag begint met mobility: achterover liggen op de foamroller, thoracic bridge, upper traps uitrollen met balletje tegen de muur, thoracic bridge. 's Avonds nog eens van hetzelfde.
           Dit heeft mij veel mobiliteit gegeven wat ik nu duidelijk kan waarnemen bij de zowat elke oefening.

           Terug aan het opbouwen met alles aangezien de squat nu wat meer rechtop en quad dominanter is.
           Momenteel squat 5x5 112.5kg, bench 5x5 66kg, deadlift 3x3 137.5kg, ohp 5x5 46kg, BOR 5x5 67.5kg en allen met 90s rust op de deadlifts 3 min. Dus alles gaat eigenlijk goed. Om nu uit te schreeuwen dat er overal nieuwe pr's inzitten is nog wat te vroeg, maar de rusttijden zijn nog kort en hier heb ik nog wat speling in. Dus we zien wel hoe het zal verlopen!
           The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

           Comment


           • Haha ik was je dan net voor!

            Positief bericht dus, goed om te lezen. Die PR's komen uiteindelijk toch wel, maak je daar niet druk om.
            Food is an important part of a balanced diet.
            ~Fran Lebowitz

            Comment


            • Klinkt goed Malinois! Inderdaad wer rustig opbouwen en dan rollen de PRs er weer uit!
             All time PRs: 195/135/232,5
             Meet PRs: 185/132,5/232,5

             Comment


             • Het is misschien tijd om terug te loggen, alles begint terug op oude niveau te geraken.

              Vandaag een nieuw deadlift pr van 3x3x142.5kg (3min rust), en maandag squat PR van 5x5x117.5kg (3min rust; vrijdag kijken of de form nog goed is bij 120kg), ook zit de bench op het oude record van 5x5x70kg. Sinds het deloaden heb ik de techniek wat kunnen aanscherpen en kan ik nu mijn lats gebruiken met het benchen. Echter druk ik hem soms te schuin omhoog waardoor ik veel energie moet zetten om hem niet tegen het rek te laten aandreunen (niet dat het zo explosief is). Hier zit mogelijk een PR in, maar mogelijk ook niet.
              OHP probeer ik een strict press van te maken en deze gaat ook technisch veel beter (maar is natuurlijk zwaarder bij de gewichten die ik voorheen deed).

              Door mijn thoracic spine los te krijgen is echt alles veranderd qua techniek, zeker met bench lig ik nu echt op een platformpje aangezien ik nu mijn schouderbladen tegen elkaar krijg. Met deadlift en squat is dit ook goed te zien en gevoelsmatig merkbaar. Het gewicht is iets omhoog gegaan door wat feestjes en toestanden, een kilo of 2.

              Vrijdag komt een maat trainen en gaan we samen squatten en benchen. Het zal de eerste keer zijn dat ik een spotter heb bij de bench, ik ben benieuwd! De bedoeling is om deze 2 oefeningen volgens schema te houden en dan gewoon nog wat leuks te doen voor de rug ipv BOR.

              De bedoeling is als een 5x5 (of 3x3 met deadlift) technisch niet meer goed gaat over te schakelen naar 3x5 en daarna naar 3x3. Hierna de texas method: maandag volume, dinsdag detraining, vrijdag 1x5 pr. Maar daar zitten we nog niet.

              Ik ben ook stilletjes aan het twijfelen voor een riem te kopen. Maar vanaf wanneer gebruiken? Wanneer ik nog net een 3x3 kan doen bij squat? En een 2x2 bij deadlift?
              Last edited by Malinois; 31-05-2017, 18:20. Reason: edit
              The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

              Comment


              • Gefeliciteerd met de PR's de aanhouder wint uiteindelijk.

               Dat met bench en schuin barpath herken ik als ik teveel m'n lats probeer te gebruiken. Dan gaat die de kant van je hoofd op inderdaad. Het is een beetje zoeken naar een balans hierin.

               Riem zou ik gewoon aanschaffen. Het helpt mij met consequent maximaal bracen. Het is echt niet dat ik zonder riem niet goed lift; dat is ool niet de bedoeling. Maar echt voor het goed blijven bracen.

               Veel plezier alvast vrijdag!
               Food is an important part of a balanced diet.
               ~Fran Lebowitz

               Comment


               • Originally posted by ProudPizza View Post
                Gefeliciteerd met de PR's de aanhouder wint uiteindelijk.

                Dat met bench en schuin barpath herken ik als ik teveel m'n lats probeer te gebruiken. Dan gaat die de kant van je hoofd op inderdaad. Het is een beetje zoeken naar een balans hierin.

                Riem zou ik gewoon aanschaffen. Het helpt mij met consequent maximaal bracen. Het is echt niet dat ik zonder riem niet goed lift; dat is ool niet de bedoeling. Maar echt voor het goed blijven bracen.

                Veel plezier alvast vrijdag!
                Bedankt!

                Ik wou de Inzer Forever Belt 13mm bestellen maar ik zit juist op 40inch (103cm op dit moment gemeten), natuurlijk valt die weer tussenin de maten.
                Large= 36-39 inch en Xlarge= 40-43 inch.
                Mijn gewicht kan nogal schommelen (+ en -), dus geen idee welke ik best zou nemen, iemand een idee?
                The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

                Comment

                Actieve discussies

                Collapse

                Topics Statistics Last Post
                Started by dainellm, 7 minutes ago
                0 responses
                4 views
                0 likes
                Last Post dainellm  
                Started by abdulji465, 21 minutes ago
                0 responses
                2 views
                0 likes
                Last Post abdulji465  
                Started by abdulji465, 1 hour ago
                0 responses
                2 views
                0 likes
                Last Post abdulji465  
                Started by abdulji465, 2 hours ago
                0 responses
                2 views
                0 likes
                Last Post abdulji465  
                Started by rajshastriji, 5 hours ago
                0 responses
                2 views
                0 likes
                Last Post rajshastriji  
                Started by rajshastriji, 5 hours ago
                0 responses
                2 views
                0 likes
                Last Post rajshastriji  
                Started by rajshastriji, 5 hours ago
                0 responses
                1 view
                0 likes
                Last Post rajshastriji  
                Started by rajshastriji, 5 hours ago
                0 responses
                2 views
                0 likes
                Last Post rajshastriji  
                Started by rajshastriji, 5 hours ago
                0 responses
                2 views
                0 likes
                Last Post rajshastriji  
                Started by rajshastriji, 5 hours ago
                0 responses
                2 views
                0 likes
                Last Post rajshastriji  
                Working...
                X