niet_hier's tussenstand

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • TaraSmit Het is een jaarlijkse routine checkup. Ik woonde voorheen in Tokio en we hadden daar op het werk een collectieve ziektekostenverzekering. Onderdeel van die verzekering was een verplichte jaarlijkse checkup. Dit is gebruikelijk in Japan, dus je ziet dat vrijwel de gehele bevolking ieder jaar een checkup heeft.
    Toen ik vorig jaar naar Penang verhuisde had ik me voorgenomen om door te gaan met die jaarlijkse checkup, ondanks dat ik het nu zelf moet betalen. Voorkomen is beter dan genezen.
    Vergeet niet je lachspieren te trainen.

    Comment


    • Klinkt als een prima beleid zo op het eerste oog. Ben het er mee eens dat voorkomen beter dan genezen is. Mooi dat je het erin houdt!
      Food is an important part of a balanced diet.
      ~Fran Lebowitz

      Comment


      • Zo, drie cycli van de PHAT training zitten erop, in totaal 15 training sessies. Het schema bevalt me prima en ik ben blij dat dit me aangeraden is. Het schema bevat veel variatie waardoor je lichaam niet went aan de oefeningen en belasting. Ik merk dat ik meer spierpijn heb dan met andere trainingsschema's waar je na een paar cycli gewend bent geraakt. Het afwisselen tussen kracht en hypertrophy werkt erg goed. De eerste cyclus deed ik voorzichtig, om een baseline neer te zetten. Sindsdien gaat het met iedere cyclus een beetje zwaarder. Ik maak met opzet kleine stapjes qua gewicht zodat ik de progressie niet te snel de kop indruk.
        De squat loopt achter en dat zal wel zo blijven. Ik heb een stijve rechterknie die pijn doet als ik de knie tot zo'n 90 graden buig. Dat voel ik al als ik opsta uit een stoel of zelfs als er geen belasting op de knie is. Squatten kan alleen als ik ervoor zorg dat m'n scheenbeen niet naar voren beweegt maar verticaal blijft. En dus moet ik er voor zorgen dat de bar recht boven m'n knie blijft omdat ik anders m'n balans verlies. Het merendeel van het gewicht leunt dan op m'n hielen en vrijwel niet op m'n voorvoet. Automatisch doe ik de squat dus langzaam. Wat weer als gevolg heeft dat ik niet zulke zware gewichten kan hanteren. Zo heb ik deze week 8x5x77,5kg en 3x10x70kg gedaan. Geen indrukwekkende getallen, een paar jaar geleden (voordat m'n knie pijn begon te doen) gebruikte ik 100 kg. Echter, squatten lijkt wel goed te zijn voor de knie: na afloop is het de rest van de dag soepeler en niet pijnlijk.
        De komende twee weken kom ik niet aan trainen toe door de feestdagen en verschillende sociale verplichtingen. Waarschijnlijk sta ik pas op 9 januari weer in de gym.
        Teruglezend zie ik dat ik wel progressie heb geboekt dit jaar. Na een lange afwezigheid heb ik op 21 februari weer gepost (zie post #212). Het eerste deel van dit jaar gebruikt om verschillende basisoefeningen weer met de correcte techniek uit te voeren. En door middel van goede voeding en training een "body recomposition" te doen: mijn lichaamsgewicht is niet veel veranderd, maar er zit tegenwoordig minder vet aan. Resulterend in een medische keuring met erg positieve resultaten. En eindig het jaar met plezier in wat ik doe, en dus heb ik er zin in om dit volgend jaar voort te zetten.
        Tot volgend jaar.
        Last edited by niet_hier; 24-12-2016, 04:23.
        Vergeet niet je lachspieren te trainen.

        Comment


        • Het is jammer dat het forum een probleem heeft met de datum weergave. Nu kan ik niet zien wanneer ik mijn vorige bijdrage geschreven heb (er staat alleen d-m-y, H:i). Volgens mij was het midden december ongeveer. Vandaag is 2 februari 2017. Ik heb gedurende de nieuwjaarsvakantie de gym niet van binnen gezien omdat ik op reis was. Ik was in Japan om oud en nieuw te vieren. Toen ik na twee weken in de gym terugkwam bleek ik alle krachtwinst van de voorgaande weken verloren te hebben. Ik ben sindsdien weer geleidelijk aan het opbouwen en de grenzen verder aan het verleggen. Het PHAT schema bevalt me nog steeds prima omdat het zo veel afwisseling geeft. Wel moet ik oppassen met sommige oefeningen dat ik geen blessure oploop. Soms schiet het in m'n pols bij de lying triceps extension of de CGBP. En ik heb altijd last van m'n rechter knie als ik 'm ver buig, dus squatten moet ik met licht gewicht doen en zorgen dat ik erg ver achterin ga zitten. Op de legpress machine kan ik daarom ook geen volle ROM doen. Ach ja, dat zal de leeftijd wel zijn.
          Mijn gewicht is erg stabiel, 97 kg plus of minus 1 kg. Ik heb nog steeds een beetje een buikje maar ben te lui om hard te gaan cutten om dat kwijt te raken. De dokter, waar ik een tijdje geleden was voor de jaarlijkse medische controle, wist het leuk te zeggen: "je buikvet is zichtbaar omdat je buikspieren dat naar voren drukken. Niks om je zorgen over te maken."
          Gong Xi Fa Cai - Happy Chinese New Year aan allen.
          Vergeet niet je lachspieren te trainen.

          Comment


          • Ik kan wel zien wanneer je vorige post was: 24 december, precies voor kerst dus. Jammer dat je krachtwinst vervaagd is, enig idee hoe dat komt? Als je de plezier er maar in blijft houden moet het wel goed komen en kun je gewoon weer progressie gaan (blijven) maken.

            Wat betreft je pols met bovenstaande oefeningen; heb je dat ook met alternatieve oefeningen? Lying triceps wel eens rollend geprobeerd? French press, cable pushdown? En ipv cgbp misschien dips?

            Leuke omschrijving van de dokter, die houden we erin ;D
            Food is an important part of a balanced diet.
            ~Fran Lebowitz

            Comment


            • Wat Tara zegt...en ook nog:

              Dat krachtverlies is jammer en situeert zich vermoedelijk op CNS-niveau, maar in theorie zou die totale afwezigheid uit de gym lang genoeg geduurd moeten hebben om de "gevoeligheid" van je mTOR volledig te resetten en dat zou op vlak van hypertrophy toch wel merkbare voordelen moeten opleveren - nogmaals: in theorie (ik heb hier zelf nog geen praktijkervaring mee)...
              Voor degenen met te weinig tijd om zelf aan het googlen te gaan: mTOR is een enzym dat de synthese van proteïnen regelt... Aminozuren (voor de stikstofretentie), "growth factors" (hgh, testosteron, insuline, igf1...) en energie (ATP) moeten allemaal aanwezig zijn vooraleer mTOR "aan de slag" gaat... Als één van de factoren ontbreekt is er geen proteïne synthese in de spieren, maar wel afbraak... Naarmate je langer traint neemt de gevoeligheid van mTOR af...Een volledige afwezigheid uit de gym van minimaal een week tot 13 dagen zou die gevoeligheid opnieuw naar zijn oorspronkelijke niveau brengen zodat je nadien méér en snéller gains kan maken...

              Om een lang verhaal kort te maken: heb jij daar wat van gemerkt?

              grtz
              Squat 8x62,5 - bench press 8x55 - deadlift 6x105 - overhead press 7x44

              Comment


              • Originally posted by TaraSmit View Post
                Ik kan wel zien wanneer je vorige post was: 24 december, precies voor kerst dus.
                Echt waar? Dan is er dus iets verschillend tussen de manier waarop jij het forum ziet en ik dat zie. Misschien gebruik je een andere computer of andere software dan ik.
                Originally posted by TaraSmit View Post
                Jammer dat je krachtwinst vervaagd is, enig idee hoe dat komt? Als je de plezier er maar in blijft houden moet het wel goed komen en kun je gewoon weer progressie gaan (blijven) maken.
                Ik weet niet waardoor dat komt, maar het gebeurt iedere keer als ik twee weken of langer niet regulier in de gym kom. Dan is er sprake van een terugval en moet ik weer rustig gaan opbouwen. Als voorbeeld: stel dat ik 3 weken niet in de gym was, dan moet ik terugkijken naar de gewichten die ik 3 weken voor het begin van de vakantie gebruikte. En die gewichten opnieuw gebruiken, en vervolgens geleidelijk aan weer opbouwen: iedere training een iets zwaarder gewicht. Ik moet me dan echt inhouden en niet te grote stappen willen maken qua gewicht want dat leidt tot blessures.
                Originally posted by TaraSmit View Post
                Wat betreft je pols met bovenstaande oefeningen; heb je dat ook met alternatieve oefeningen? Lying triceps wel eens rollend geprobeerd? French press, cable pushdown? En ipv cgbp misschien dips?
                Ik denk dat ik soms de pols niet in de juiste stand hou, maar de hand achterover laat "knikken". Bijvoorbeeld als je de CGBP doet en de stang recht boven je houdt en 'm vervolgens terug wilt leggen in de houders. Dan heb ik de neiging om de pols te laten knikken. Sinds ik me hier van bewust ben probeer ik dat opzettelijk te voorkomen. En dat scheelt al wat.

                steffie268 ik heb geen flauw idee.
                Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                Comment


                • Wat jammer dat je dan meteen weer zo'n stuk terug op moet bouwen. Ik zou ook niet weten hoe dat dan precies zit.

                  Ah dat van de polsen herken ik bij wat veel mensen doen. Inderdaad; probeer er consequent op te letten dat je dit niet doet. Het is zeker geen polsvriendelijke houding. En natuurlijk het gewicht van de bar laten steunen loodrecht op je onderarm, niet "achter in je hand" houden.
                  Food is an important part of a balanced diet.
                  ~Fran Lebowitz

                  Comment


                  • Dubbel
                    Food is an important part of a balanced diet.
                    ~Fran Lebowitz

                    Comment


                    • (1 maart) Het raadsel van de maand februari is waarom opeens m'n gewicht opliep. In een vrijwel rechte lijn is m'n gewicht met 2,5 kg toegenomen sinds midden januari. Ik heb niks veranderd aan m'n levensstijl of m'n eetpatroon. Het enige wat ik zou kunnen bedenken is dat het warmer is geworden en ik meer drink. Maar dat is niet echt een verklaring waar ik tevreden mee ben. Hoe het ook zij, dit was niet de bedoeling. Dus ben ik begonnen om de porties die ik eet in de gaten te houden. Ik eet vrijwel dagelijks rijst bij zowel lunch en avondeten. Ik ben nu begonnen om steeds een derde van die rijst opzij te schuiven voordat ik begin met eten. Dat helpt in het voorkomen dat je ongemerkt teveel rijst eet. Hopelijk helpt dit om een beetje te cutten, en wat gewicht te verliezen (hopelijk alleen vet). Na de maaltijd heb ik dan wel een resterend "hongergevoel" maar dat moet maar voor een tijdje, totdat alles weer hersteld is.
                      De PHAT training gaat nog steeds goed: iedere cyclus kan ik zwaardere gewichten hanteren dan de voorgaande cyclus. Natuurlijk worden die stapjes steeds kleiner, maar zolang er progressie is is er geen noodzaak om iets te veranderen. Later deze maand ga ik een weekje op vakantie (Krabi, Thailand) en ik verwacht dat ik na terugkomst even een stapje terug moet doen en dan opnieuw opbouwen.
                      Last edited by niet_hier; 01-03-2017, 09:13.
                      Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                      Comment


                      • (2 april) De tijd vliegt. Heel langzaam aan gaan de gewichten verder omhoog tijdens de trainingen. Echter, midden maart had ik het idee dat ik een plateau had bereikt en dat ik bij een paar oefeningen zelfs een stapje terug moest doen qua gewicht. De week vakantie in Krabi kwam daardoor precies op het juiste moment, een gedwongen rustweek. En nu weer het ritme oppakken.
                        Tevens heb ik een vorm van cardio toegevoegd, zij het in beperkte mate. Ik werd gevraagd of ik interesse had om te roeien in een dragon boat. Dat is een soort lange kano waar je met 20 roeiers in zit: tien rijen van ieder twee roeiers. Je hebt een peddel en roeit aan 1 zijde van de boot. De training blijkt een soort interval training te zijn: een paar minuten volle kracht roeien, dan een paar minuten rust. En dat volhouden voor ongeveer een uur. Dit blijkt erg leuk te zijn om te doen, dus ben ik lid geworden van dit team en heb nu iedere week een training. Ik blijk sterk genoeg te zijn in m'n bovenlichaam en loop daar geen spierpijn op. Wel raak ik steeds buiten adem: het toont mijn gebrek aan uithoudingsvermogen. En in het begin kreeg ik een stijve onderrug vanwege de onnatuurlijke houding waarin je zit te roeien. Maar ook dat gaat iedere keer beter.
                        Mijn gewicht, en wat ik eet, moet ik nog steeds goed in de gaten houden. Het loopt niet verder op en in de afgelopen maand ben ik ongeveer een kilo gewicht kwijt geraakt. Maar ik ben nog niet terug bij waar ik voorheen was. Het blijft een aandachtspunt.
                        Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                        Comment


                        • Komt over als een positieve update! Fijn dat je nog iets hebt gevonden waar je plezier in beleeft.

                          Je volgt nog steeds PHAT?
                          Food is an important part of a balanced diet.
                          ~Fran Lebowitz

                          Comment


                          • Goed bezig! Klinkt als een gave hobby erbij! Hoe werkt dat precies? Eerst de ene helft roeien en dan de andere helft?
                            All time PRs: 195/135/232,5
                            Meet PRs: 185/132,5/232,5

                            Comment


                            • Originally posted by ProudPizza View Post
                              Je volgt nog steeds PHAT?
                              Ja, de afwisseling in dit schema bevalt me nog steeds prima. Er is geen sprake van gewenning.
                              Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                              Comment


                              • Originally posted by Mushrambo View Post
                                Goed bezig! Klinkt als een gave hobby erbij! Hoe werkt dat precies? Eerst de ene helft roeien en dan de andere helft?
                                Tien man/vrouw roeien aan de linkerkant en tien man/vrouw roeien aan de rechterkant. Plaatje: https://upload.wikimedia.org/wikiped...apest_2010.jpg

                                We roeien op zee, dus er is wat golfslag en stroming. We roeien eerst een paar etappes de ene kant op, draaien dan de boot om, en roeien in een aantal etappes terug naar de haven.
                                Last edited by niet_hier; 03-04-2017, 08:33.
                                Vergeet niet je lachspieren te trainen.

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                                Antalya Escort
                                sikis
                                gaziantep escort
                                gaziantep escort
                                İstanbul Escort
                                istanbul escort bayan
                                sisli escort beylikduzu escort bayan
                                antalya escort atakoy escort
                                umraniye escort bayan
                                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                                Working...
                                X