Verschillende soorten dieeten op een rij

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Verschillende soorten dieeten op een rij

    De meeste gekke dieeten:

    1 Atkins en andere koolhydraatarme diëten

    Verschillende populaire diëten, zoals het Atkins-dieet, Heller dieet en het Mayo-dieet komen neer op een eetpatroon met veel vet, eiwit en weinig koolhydraten (suikers, zetmeel). Brood, graanproducten, aardappelen, rijst en pasta zijn verboden of zeer beperkt toegestaan. Daardoor wijkt het dieet sterk af van het gangbare Nederlandse eetpatroon. Groente, fruit en melk zijn in beperkte mate toegestaan. De consumptie van producten met veel vet en eiwit, zoals (vet) vlees, kaas, eieren, room, boter en mayonaise is echter vrij.

    Overwegingen

    ‘Ketose'

    Uit onderzoek blijkt dat koolhydraatarme diëten tot gewichtsverlies leiden. Dat komt doordat de voeding in totaal minder calorieën levert. De mate van gewichtsverlies hangt af van: hoe lang het dieet wordt gevolgd, hoeveel calorieën er minder worden ingenomen en hoeveel er wordt bewogen. Bij het Atkins-dieet kan ook een niet-volledige vetverbranding een rol spelen bij het afvallen. Onder ‘normale' omstandigheden zijn er voldoende koolhydraten aanwezig om de vetten volledig te verbranden. In de eerste fase (de zogenaamde inductiefase) van het Atkins-dieet kunnen de vetzuren niet meer volledig door het lichaam worden opgenomen door de combinatie van relatief veel vet en zeer weinig koolhydraten. De overblijvende restanten, zogenaamde ketonlichamen, komen vrij in de bloedbaan. Dit proces staat bekend als ‘ketose'. De ketonlichamen verlaten het lichaam via de urine en de uitademinglucht. Dit veroorzaakt bij de gebruikers van een dergelijk dieet een typische geur (‘acetonlucht&#39.

    Gewichtsverlies

    Veel mensen die het Atkins-dieet volgen, zeggen minder honger te hebben. Dat zou te zijn verklaren uit het hoge vet- en eiwitgehalte van het eten, in combinatie met de vorming van ketonlichamen. Dit stimuleert het verzadigingsgevoel van het lichaam. Wanneer daardoor minder wordt gegeten, betekent dat weer meer gewichtsverlies.

    Zoals bij elk afslankdieet wordt in de eerste één tot twee weken sneller gewicht verloren dan daarna. Doordat het lichaam minder energie binnenkrijgt dan het nodig heeft, mobiliseert het snel de glycogeenvoorraden in het lichaam. Dit gaat gepaard met een aanzienlijk vochtverlies.

    In de vervolgfase van het Atkins-dieet mogen meer koolhydraten worden gegeten en is er geen ‘energieverlies' meer als gevolg van een onvolledige vetverbranding. Het gaat er dan om, net als bij andere diëten, om de voeding en het lichaamsgewicht in balans te houden.

    Gezondheidsproblemen

    De ketose die bij het Atkins-dieet in de eerste fase ontstaat, is op zich niet schadelijk zolang er geen zogenaamde acidose optreedt die gepaard gaat met verlies van natrium en kalium met de urine. Een dergelijke keto-acidose kan optreden bij slecht gereguleerde diabetes, vanwege een tekort aan insuline, en kan leiden tot coma en andere ernstige gezondheids-problemen. Diabetespatiënten en personen met een gestoorde nierfunctie moeten daarom voorzichtig zijn met het volgen van een koolhydraatarm dieet. Daar staat tegenover dat gewichtsreductie, zeker bij personen met overgewicht, een gunstig effect heeft op de regulering van de bloedglucosespiegels door een verbeterde insulinegevoeligheid. Dit kan echter ook worden bereikt met een ander gezond dieet!

    Cholesterolgehalte

    Het Atkins-dieet kenmerkt zich door een hoog gehalte aan eiwit en vet, waaronder verzadigd vet. Dat laatste blijkt niet te leiden tot een verhoogd cholesterolgehalte. Dit blijkt uit studies waarbij personen tot twaalf maanden lang werden gevolgd. Het ontbreken van dit effect kan worden verklaard door de afname van het lichaamsgewicht. Gewichtsverlies heeft immers een positieve uitwerking op het cholesterolgehalte. Het is echter de vraag of dit gunstige effect behouden blijft bij het volgen van het Atkins-dieet wanneer het lichaamsgewicht stabiel is. Uit tal van studies blijkt dat te veel verzadigd vet dan wel resulteert in een verhoging van het ‘slechte' (LDL-)cholesterol en een afname in het ‘goede' (HDL-)cholesterol, waardoor het risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten wordt vergroot. Ook een langdurig hoog niveau van eiwitconsumptie wordt als ongewenst beschouwd.

    Gezond eetpatroon

    Een ander bezwaar van een langere tijd volgen van het Atkins-dieet met relatief veel vet, weinig groente en/of fruit en weinig graanproducten, is dat het minder vitamines en mineralen, voedingsvezel en andere bioactieve stoffen levert. Het Atkins-dieet kan dus een goede manier zijn om een gezond gewicht te bereiken, maar uiteindelijk gaat het om de gezondheidswinst die dit oplevert, vast te houden met een gezond eetpatroon. Dat wil zeggen: voldoende groente en fruit, brood en andere graanproducten en zo min mogelijk verzadigd vet.

    2 Methode Montignac  
    Volgens de theorie van de Fransman Montignac draait het bij afslanken niet om een beperking van calorieën. Hij hecht veel meer waarde aan de zogenaamde glycemische index (GI) van koolhydraten. De GI is een maat voor de snelheid waarmee het bloedglucosegehalte in het bloed stijgt na consumptie van kool-hydraten. Montignac onderscheidt ‘goede' koolhydraten (met een GI lager dan 50) en ‘slechte' koolhydraten (met een GI boven de 50). Ook adviseert Montignac het gescheiden eten van koolhydraten en vetten, een ruim gebruik van groente, fruit, peulvruchten en volkorenproducten en een beperking van het gebruik van verzadigd vet.

    Overwegingen
    Goed is het advies om veel groente, fruit, peulvruchten en volkorenproducten te eten en de hoeveelheid verzadigd vet in de voeding te beperken. Op korte termijn leidt deze methode tot gewichtsvermindering doordat het eten minder calorieën levert. Daar staat tegenover dat de niet goed onderbouwde theorieën de methode nodeloos ingewikkeld maken. Een boterham met kaas en een maaltijd met vlees, groente en aardappelen zijn taboe. Het gescheiden eten van koolhydraten en vetten is praktisch onuitvoerbaar. Zo levert brood zowel koolhydraten als vet. Het bloedglucosegehalte wordt bovendien door nog veel meer factoren beïnvloed dan alleen de GI van afzonderlijke voedingsmiddelen.


    3 Het Detox-dieet
    Dit dieet is gebaseerd op de opvatting dat chemicaliën die in lichaamsvet worden opgeslagen, zoals PCB's, pesticiden en zware metalen, de stofwisseling in de war schoppen. Daardoor zouden veel mensen de vetvoorraad in het lichaam niet meer goed kunnen verbranden. Door drastisch af te vallen, wordt het probleem volgens dit principe verergerd, omdat dan de gifstoffen uit het lichaamsvet vrijkomen.

    Het Detox-dieet is gericht op het natuurlijke mechanisme om op het juiste gewicht te blijven, deze terug te krijgen en het te stimuleren. Het dieet adviseert het lichaam te helpen met ontgiften door bindmiddelen als oplosbare vezels en actieve kool te gebruiken, veel voedingssupplementen te slikken en veel rauwe groenten te eten. Ook lichaamsbeweging is belangrijk. Zogenaamde ‘chemische calorieën' moeten worden vermeden, bijvoorbeeld door biologische groenten en fruit te eten en weinig dierlijk vet. Het dieet is meer gericht op het maken van de juiste keuzes dan op het verminderen van het aantal calorieën.

    Overwegingen

    Het dieet sluit aan bij de bestaande wetenschappelijke inzichten dat het belangrijk is niet drastisch af te vallen, voldoende te bewegen, voldoende koolhydraten te eten, veel groente en fruit te gebruiken en weinig dierlijk vet. De stelling dat gifstoffen in het lichaam de stofwisseling ondermijnen, wordt echter niet ondersteund door erkend wetenschappelijk onderzoek. De omvang van het aantal chemicaliën waarmee mensen volgens het dieet mee in aanraking komen, is groter dan wat deskundigen in Nederland reëel achten.

    Sommige adviezen zijn extreem en moeilijk op te volgen (installeer een waterfilter voor het badwater, gebruik geen shampoo uit plastic flessen). Het slikken van grote hoeveelheden vitamines en mineralen is bij een normaal eetpatroon volgens de bekende inzichten niet nodig.


    4 Immogenics

    Volgens Immogenics wordt overgewicht veroorzaakt door een ontstekingsreactie die rechtstreeks met verkeerde voeding te maken heeft. Onverteerde voedseldeeltjes zouden in de bloedbaan komen en het immuunsysteem stimuleren, waardoor het hormoon insuline zijn werk niet goed kan doen. Daardoor zou de glucose uit het bloed niet worden gebruikt als brandstof, maar worden opgeslagen in de vetcellen, met als gevolg overgewicht.

    Tegen betaling kan er bloedonderzoek worden gedaan om aan te tonen van welke voedingsmiddelen iemand dik wordt. Deze moeten dan 6 tot 8 weken volledig uit de voeding worden weggelaten. Daarna mogen ze weer voorzichtig worden geïntroduceerd. Tegen betaling kan verdere begeleiding worden verkregen, onder andere van een diëtist.

    Overwegingen

    Deze theorie heeft geen enkele wetenschappelijke onderbouwing. Normaal gesproken wordt voedsel goed verteerd. Alleen de deeltjes die het lichaam verder kan verwerken, worden opgenomen. De rest blijft in de darm en wordt via de ontlasting uitgescheiden. Alleen in geval van voedselallergie wordt het immuunsysteem geprikkeld door bepaalde eiwitverbindingen. Dit leidt echter niet tot overgewicht, maar tot andere verschijnselen.

    Het afslankprogramma kan ook leiden tot een onevenwichtig eetpatroon. Zo worden er lijstjes verstrekt van voedingsmiddelen die niet mogen worden gegeten, zonder dat er goede vervangingen worden aangegeven. Ook meldt het dieet nogal eens dat er geen gluten gegeten mag worden. Glutenintolerantie kan echter niet worden aangetoond via bloedonderzoek en leidt niet tot overgewicht.


    5 Het South Beach Dieet  

    Volgens de oprichter van het South Beach dieet is het South Beach Dieet geen dieet, maar een manier van
    leven die ervoor zorgt dat mensen hun overtollig gewicht blijvend kwijtraken. De principes van het dieet zijn: weinig verzadigd vet en de goede koolhydraten. Dat wil zeggen dat vooral koolhydraatrijke voedingsmiddelen met een lage glycemische index, zoals groente, volkoren graanproducten en fruit gegeten moeten worden. Het dieet bestaat uit drie fasen.

    De eerste fase moet 2 weken worden gevolgd. In deze periode zou men 3,5 tot 6 kilo afvallen. Deze fase is bedoeld om te ontwennen. Men moet als het ware afkicken van voedings-middelen met veel geraffineerde koolhydraten: de producten waar men dik van zou zijn geworden, zoals wit brood, snoep en koek. In deze fase wordt ook het proces van afvallen op gang gebracht. Het voedingspatroon in deze eerste 2 weken bestaat uitsluitend uit mager vlees, magere vis, groente, een beperkte hoeveelheid magere kaas en maximaal 250 milliliter magere melk. Voor de bereiding wordt uitsluitend olie geadviseerd.


    De tweede fase moet worden volgehouden tot het streefgewicht is bereikt. Het tempo van afvallen moet 0,5 tot 1 kilo per week zijn. In deze fase mogen aan het voedingspatroon van fase 1 geleidelijk de ‘goede koolhydraten' worden toegevoegd: fruit en volkoren graanproducten.

    De derde fase moet voor gewichtsbehoud zorgen. In principe mag alles weer gegeten worden. Het voedingspatroon bestaat uit drie maaltijden, die zodanig moeten verzadigen dat er geen behoefte is aan tussendoortjes. Qua samenstelling wordt voortgeborduurd op het voedingspatroon van de tweede fase: magere dierlijke producten, groente, fruit en volkoren producten. Het blijft wel een patroon met veel mager vlees en groente.
    Personen die in de tweede of derde fase weer aankomen, worden aangeraden om een aantal dagen fase 1 te volgen en vervolgens weer door te gaan met de fase waarin men zat.

    Overwegingen  
    Dit dieet komt voornamelijk in de eerste en tweede fase neer op een zeer eiwitrijke en koolhydraatarme voeding. Door de voorgeschreven keuze van magere dierlijke producten en het goede bereidingsvet zal het gehalte aan verzadigd vet niet erg hoog zijn, wat op zich positief is voor de gezondheid.
    De snelle gewichtsafname in de eerste fase wordt voor een deel veroorzaakt door vochtverlies. Door de lage energetische waarde van de voeding worden de glycogeenvoorraden in het lichaam verbruikt. Dit gaat gepaard met een aanzienlijk vochtverlies. Dat mensen die dit dieet volgen zeggen geen honger te hebben, lijkt te verklaren door het hoge eiwitgehalte in de voeding dat een goede verzadiging geeft. Hoewel er geen lange termijn studies naar de gezondheidseffecten van dit dieet bekend zijn, lijken er fysiologisch gezien geen grote nadelen van te verwachten. Wel zal het eiwitgehalte in elk geval rond de door de Gezondheidsraad gestelde aanvaardbare bovengrens van inneming liggen. Voor gezonde mensen hoeft dit geen bezwaar te zijn.

    Het meest van belang zijn de gezondheidsaspecten van fase 3. Deze fase is immers bedoeld voor gewichtsbehoud en zal daardoor langdurig gevolgd worden. Een belangrijk positief aspect van de derde fase vormen de drie hoofdmaaltijden met een hoge verzadigingswaarde. In combinatie met het advies om de voeding zorgvuldig te plannen vormt dit een goed uitgangspunt voor een voeding gericht op gewichtsbehoud.
    Ook in fase 3 is de voeding nog zeer eiwitrijk. Door het toch nog beperkte gebruik van volkoren producten zal de voeding in deze fase, ondanks het ruime gebruik van groente, niet genoeg vezel bevatten. Op dit punt komt de voeding dan ook niet overeen met de aanbevelingen voor een gezonde voeding. Er kan hierdoor obstipatie ontstaan.
    Een kanttekening is dat de voorziening met vitamine A (retinol) op den duur wat krap kan worden. Door het gebruik van magere producten en olie voor de bereiding is de inneming van vitamine A laag. Het is de vraag of deze voldoende wordt gecompenseerd door het caroteen (dat in het lichaam wordt omgezet in vitamine A) uit de ruime consumptie van groente.


    6 Brooddieet

    De methode van het brooddieet bestaat uit om de dag uitsluitend volkorenbrood en daarbij drink je water, thee of koffie zonder melk en suiker, terwijl je op andere dagen mag eten en drinken wat je wilt. Wel moet je die dagen goed en gevarieerd eten, met af en toe een tussendoortje. Hierdoor zou de alvleesklier getraind worden geen overtollige insuline aan te maken.



    Overwegingen  

    Wanneer dit dieet gedurende lange tijd wordt gevolgd is het waarschijnlijk dat er tekorten gaan optreden op de dagen dat er alleen brood wordt gegeten. Het dieet zegt dat je op dagen dat je brood eet niks anders mag gebruiken. Dat betekent dus bijv. geen groente, fruit en melk. Als men deze producten niet mag gebruiken dan ontstaan er zeker tekorten in bepaalde vitaminen en mineralen.

    Op de andere dagen mag je eten wat je wilt. Dat is dus geen goede manier want op deze manier ga je in een keer weer veel eten waardoor je het teveel aan calorieën gewoon weer opslaat. Het lichaam wil reserves opbouwen om volgende hongerperiodes te doorstaan. Deze manier van afvallen is niet effectief aangezien je op de dagen waarop je zoveel mag eten wat je wilt, de verloren calorieën van de brooddag weer compenseert.


    7 dagen soep dieet  
    Dit dieet zou een week mogen worden gevolgd waarna er een week gestopt wordt en daarna mag men weer opnieuw het soepdieet volgen. U zou zich goed voelen terwijl u zoveel soep kunt eten als u wilt. Dit dieet zou uw lichaam gezond en schoon maken.(het zogenaamde ontslakken&#33 Daarnaast mag de eerste dag fruit worden gegeten, de 2e dag groente, de 3e dag fruit en groente, de 4e dag bananen en magere melk, de 5e dag tomaten en biefstuk, de 6e dag biefstuk en groente en de laatste dag zilvervliesrijst, groente en grapefruitsap.

    Overwegingen  
    Bij dit dieet is de werking niet wetenschappelijk aangetoond. Het nadeel van dit dieet is dat je in 1 week weinig calorieën binnenkrijgt waardoor je inderdaad gaat afvallen.Een dieet onder de 1500 kcal is niet verantwoord omdat het niet voldoende voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Het mist vooral veel vitamines en mineralen. De verbranding van het lichaam zal op een laag pitje komen te staan omdat het weinig brandstof (eten) binnenkrijgt. Wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt (wat meer calorieën bevat) zal de verbranding nog steeds laag zijn en het lichaam wil graag de voeding die men binnenkrijgt opslaan om reserves te hebben voor een volgende hongerperiode. Nu komt men sneller aan van oude hoeveelheden eten dan voorheen. Dit noemt men ook wel het jojo effect. De verbranding van het lichaam zal dus weer omhoog moeten wat moeilijk is. Een dieet met weinig calorieën zoals het soep dieet zal op de korte wel zorgen voor gewichtsafname (grotendeels vocht en niet vet) maar wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt, komt men vaak meer aan dan het gewicht dat men van tevoren had. Op de lange termijn zijn diëten als het soep dieet zinloos en bereikt men vaak het tegengestelde van wat gewenst was.


    9 Het 40 punten dieet  


    Het 40 punten dieet houdt in dat men maximaal 1000 kcal per dag mag gebruiken die vertaald zijn naar 40 punten. Voor elke 25 calorieën wordt 1 punt gerekend, op deze manier staat ieder product voor een bepaald aantal punten. Zo kan men zelf kijken welke producten men wil gebruiken en de punten optellen die deze producten bevatten. Zo heeft men dus elke dag 40 punten tot zijn beschikking.

    Overwegingen  
    Een dieet onder de 1500 kcal is niet verantwoord omdat het niet voldoende voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Afhankelijk van de keuzes die je maakt qau voeding (weinig groente en fruit of geen brood) mist het vooral veel vitamines en mineralen. De verbranding van het lichaam zal op een laag pitje komen te staan omdat het weinig brandstof (eten) binnenkrijgt. Wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt (wat meer calorieën bevat) zal de verbranding nog steeds laag zijn en het lichaam wil graag de voeding die men binnenkrijgt opslaan om reserves te hebben voor een volgende hongerperiode. Nu komt men sneller aan van oude hoeveelheden eten dan voorheen. Dit noemt men ook wel het jojo effect. De verbranding van het lichaam zal dus weer omhoog moeten wat moeilijk is. Een dieet met weinig calorieën zoals het 40 punten dieet zal op de korte wel zorgen voor gewichtsafname (grotendeels vocht en niet vet) maar wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt, komt men vaak meer aan dan het gewicht dat men van tevoren had. Op de lange termijn zijn diëten als het 40 punten dieet zinloos en bereikt men vaak het tegengestelde van wat gewenst was.


    10 Rijst vastenkuur    


    De rijst vastenkuur gaat ervan uit dat het gezond is om te vasten om op deze manier de maag en darmen even te ontlasten zodat afvalstoffen worden afgevoerd. Rijst vasten zou dan een milde en toch effectieve manier van vasten zijn. Mild omdat het lichaam toch wat voedingsstoffen binnenkrijgt en effectief omdat de voeding zuiver is en gemakkelijk te verteren zodat de darmen weinig belast worden en lichaam grondig gereinigd wordt.

    De rijst vastenkuur bestaat uit 3 stappen. Bij elke stap mag zelf bepaald worden hoelang deze stap gaat duren maar 5 dagen per stap is het minimum. Bij elke nieuwe stap mogen voedingsmiddelen worden toegevoegd. Met de 3e stap zou een volwaardig voedingspatroon zijn ontstaan.

    De voorbereiding van het dieet bestaat uit het innemen van magnesiumsulfaat wat een laxerend effect heeft. De 1e stap van het dieet houdt in dat je de hele dag maar 1 kopje rijst eet. Dit wordt verdeeld over 3 eetmomenten. Het dieet beveelt aan deze stap zolang mogelijk vol te houden.

    De 2e stap van het dieet houdt in dat naast het kopje rijst verdeeld over 3 eetmomenten ook groente en fruit gaat eten. Ook hier mag men maar 3 verschillende voedingsmiddelen 1 uur voor het rijstontbijt en lunch gebruiken.

    De 3e stap van het dieet houdt in dat je op hetzelfde eetmoment van de groente en het fruit ook wat kwark, yoghurt of een beetje kaas gaat gebruiken. Bij de avondmaaltijd mag men nu kleine stukjes lamsvlees, vis of wild gebruiken.

    Na deze stappen kan men volgens het dieet langzaam weer overgaan op het normale voedingspatroon van voorheen. Volgens het dieet kunnen afvalstoffen die vrijkomen allerlei lichamelijke klachten geven, zoals misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid. Deze klachten zijn van tijdelijke aard. Men beveelt aan meer water te drinken.'s Avonds zal men het kouder hebben als normaal, wat te verhelpen is met een kruik. Ook op emotioneel gebied kan volgens het dieet het een en ander loskomen.

    Overwegingen  
    De rijst vastenkuur is een dieet met erg weinig calorieën. Voordat de eerste stap wordt gezet gebruikt men een laxerend middel, dit zorgt ervoor dat de darmen minder zullen gaan werken en lui worden. Tijdens de 1e stap gebruikt men maar 1 kopje rijst per dag. Dit is te eenzijdig om een goede voeding binnen te krijgen. Men claimt dat men dit zo lang mag doen als gewenst is, het liefst zo lang mogelijk. Er zullen op deze manier grote tekorten ontstaan omdat het lichaam veel meer nodig heeft dan alleen rijst. (zoals groente, fruit, brood enz.) 1 Kopje rijst zal er bovendien voor zorgen dat de darmen nog luier worden omdat ze bijna niets hoeven te verwerken. Hetzelfde geldt voor stap 2 en 3. Na deze stappen zullen de darmen lui zijn geworden en kan men last van obstipatie hebben wanneer men weer normaal gaat eten. De verbranding van het lichaam zal op een laag pitje komen te staan omdat het weinig brandstof (eten) binnenkrijgt. Het mist daarnaast veel vitamines en mineralen. Wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt (wat meer calorieën bevat) zal de verbranding nog steeds laag zijn en het lichaam wil graag de voeding die men binnenkrijgt opslaan om reserves te hebben voor een volgende hongerperiode. Nu komt men sneller aan van oude hoeveelheden eten dan voorheen. Dit noemt men ook wel het jojo effect. De verbranding van het lichaam zal dus weer omhoog moeten wat moeilijk is. Ook dit dieet zal op de korte termijn ervoor zorgen dat men afvalt (grotendeels vocht en niet vet) maar op de lange termijn heeft het geen effect.

    Het dieet zegt dat men misselijk kan worden en hoofdpijn kan krijgen omdat afvalstoffen worden afgevoerd. Dit komt echter doordat men zo weinig eet dat de hersenen te weinig brandstof krijgt om te functioneren wat misselijkheid en hoofdpijn kan veroorzaken. Men kan zelfs gaan flauwvallen of bewusteloos raken als men het dieet lang volhoudt. Dat men het sneller koud heeft is ook de oorzaak van het dieet. Het lichaam kan niet voldoende brandstof vinden om zich warm te houden. Ten slotte kan een laag calorisch dieet zorgen voor psychische problemen.


    11 Het Fit for life dieet    

    Het dieet heeft een aantal basisregels:
    -Gebruik voeding met een hoog vochtgehalte. Omdat het lichaam grotendeels uit vocht bestaat moet je volgens het dieet ervoor zorgen dat je hier voldoende van binnen krijgt. Dit kan door voeding te gebruiken met een hoog vochtgehalte zoals groenten en fruit. Door de voeding voor minstens 70% uit groenten en fruit te laten bestaan en de overige 30% uit geconcentreerde voedingsmiddelen als eiwitten en koolhydraten zou je een juiste combinatie bereiken.
    -Draag zorg voor een juiste combinatie van voedingsmiddelen. Het dieet “Een leven lang fit” gaat ervan uit dat ons lichaam niet is gemaakt om meerdere voedingsmiddelen tegelijk te verteren. Doen we dit wel dan gaat dat tegen onze natuur in en dit kost energie en het verteert niet goed. De juiste combinatie is altijd waterige voedingsstoffen (groenten) samen met geconcentreerde voedingsstoffen (vlees, zetmeel).
    Dus groenten met vlees (waterig en geconcentreerd) mag wel, maar vlees met aardappelen (twee maal geconcentreerd) niet. Groenten met aardappelen mag dus weer wel.
    -Zorg ervoor dat fruit op de juiste tijdstippen wordt gegeten. Voor twaalf uur 's middags mag je volgens het dieet alleen fruit en fruitsappen gebruiken. Dit heeft te maken met de 3 spijsverteringscycli die het lichaam over een etmaal doorloopt. Om fit en gezond te blijven moeten deze cycli worden onderkend en gerespecteerd. Dat betekent dat we het lichaam op bepaalde tijden alleen dat moeten aanbieden wat het ook werkelijk kan verwerken. Fruit en fruitsap in de ochtend bevordert de zogenaamde eliminatiecyclus.
    Verder is het van belang geen fruit te eten tegelijk met, direct voor of na het eten van andere voedingsstoffen.

    Houdt u zich aan deze regels dan is volgens dit dieet gewichtsafname zeker. Het eten van vlees wordt niet aangeraden in dit dieet maar ook niet verboden. Het is echter zo dat het verteren van eiwitten veel meer energie zou vragen van het lichaam dan andere voedingsstoffen.

    De algemene richtlijnen van dit dieet zijn:
    Eet niet teveel en ook niet te weinig.
    Fruit mag zoveel als gewenst gegeten worden.
    Eet bij voorkeur verse producten.
    Vermijd zoveel mogelijk toevoegingen zoals conserveringsmiddelen etc.
    Gebruik niet teveel knoflook en uien.
    Gebruik geen azijn, vervang dit door citroensap.
    Wilt u een maaltijd vervangen door fruit dan mag dat.
    Voor twaalf uur 's middags alleen verse vruchten en vruchtensap.
    Matig gebruik van vlees en melkproducten is aangeraden.
    Denk eraan fruit niet te combineren met andere voedingsmiddelen.
    Drink verder onbeperkt kruidenthee, koffie en/of water.

    Overwegingen

    Het fit for life dieet is niet gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Het is niet bewezen dat ons lichaam niet is gemaakt om meerdere voedingsmiddelen tegelijk te verteren of dat er 3 spijsverteringscycli zijn die het lichaam over een etmaal doorloopt. Daarom zijn de achtergronden van dit dieet op niets gebaseerd en is het dieet niet nuttig.

    Het dieet zorgt wel voor een goede inname van groente en fruit en beperkt de hoeveelheid verzadigd vet wat goed is voor het menselijk lichaam.


    12 Het Maxplan dieet


    Het maxplan dieet is een dieet met een laag calorisch gehalte van 2 weken. Na deze 2 weken mag je weer normaal eten. Het maxplan dieet beweert dat u in 2 weken 9 kilo afvalt en dat
    door dit dieet de stofwisseling veranderd waardoor u de eerste 3 jaar niet meer aankomt.
    Het dieet bevat hoofdzakelijk koffie als ontbijt en eieren of vlees de rest van de dag aangevuld met groenten en fruit.

    Overwegingen

    Een dieet onder de 1500 kcal is niet verantwoord omdat het niet voldoende voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Het dieet mist vooral veel vitamines en mineralen. De verbranding van het lichaam zal op een laag pitje komen te staan omdat het weinig brandstof (eten) binnenkrijgt. Wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt (wat meer calorieën bevat) zal de verbranding nog steeds laag zijn en het lichaam wil graag de voeding die men binnenkrijgt opslaan om reserves te hebben voor een volgende hongerperiode. Nu komt men sneller aan van oude hoeveelheden eten dan voorheen. Dit noemt men ook wel het jojo effect. De verbranding van het lichaam zal dus weer omhoog moeten wat gewoon erg moeilijk is. Een dieet met weinig calorieën zoals het maxplan dieet zal op de korte wel zorgen voor gewichtafname (voor het grootste gedeelte vocht en niet vet) maar wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt, komt men vaak meer aan dan het gewicht wat men van tevoren had. Je kunt nooit beweren dat je in 2 weken 9 kilo zult afvallen want ieder lichaam is en werkt anders. Op de lange termijn zijn diëten als het maxplan-dieet zinloos en bereikt men vaak het tegenovergestelde van wat gewenst was.


    13 Het scarsdale dieet  


    Het scardale dieet is een dieetrichtlijn voor 2 weken die erg weinig calorieën bevat. Tussendoortjes zijn niet toegestaan bij het Scardale dieet en maaltijden bestaan uit vers fruit en groenten met onbeperkte hoeveelheden proteïnen, inclusief magere dierlijke vetten. Inname van veel vitamines, mineralen en eetlustonderdrukkende middelen op kruidenbasis worden aanbevolen. Alles wat gegeten mag worden is mager en bevat weinig vet.

    Overwegingen
    Een dieet onder de 1500 kcal is niet verantwoord omdat het niet voldoende voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Het dieet mist vooral veel vitamines en mineralen. De verbranding van het lichaam zal op een laag pitje komen te staan omdat het weinig brandstof (eten) binnenkrijgt. Wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt (wat meer calorieën bevat) zal de verbranding nog steeds laag zijn en het lichaam wil graag de voeding die men binnenkrijgt opslaan om reserves te hebben voor een volgende hongerperiode. Nu komt men sneller aan van oude hoeveelheden eten dan voorheen. Dit noemt men ook wel het jojo effect. De verbranding van het lichaam zal dus weer omhoog moeten wat moeilijk is. Een dieet met weinig calorieën zoals het scarsdale dieet zal op de korte wel zorgen voor gewichtafname (voor het grootste gedeelte vocht en niet vet) maar wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt, komt men vaak meer aan dan men van tevoren was. Op de lange termijn is het scarsdale dieet zinloos en bereikt men vaak het tegengestelde van wat gewenst was.

    Ook is het gebruik van bepaalde eetlustonderdrukkende middelen gevaarlijk. Het slikken van grote hoeveelheden vitamines en mineralen is bij een normaal eetpatroon volgens de bekende inzichten niet nodig.


    13 De HCG-kuur



    HCG, human chorionic gonadotrophine, is een natuurlijke stof die tijdens de zwangerschap in grote hoeveelheden wordt aangemaakt. Het heeft een beschermende functie voor moeder en kind. Tijdens de kuur geeft men zichzelf dagelijks enkele druppels zeer verdunde HCG. Dit, gecombineerd met een vet- en zetmeelvrij 500 calorieën dieet zou onmiddellijk tot gewichtsverlies leiden, zonder dat men honger heeft. Hierbij wordt het derde type vet omgezet in energie, en blijven de eerste twee soorten onaangetast. De voorgeschreven maaltijden zijn eenvoudig te bereiden. Het dieet claimt dat het de snelst werkende volledig verantwoorde hedendaagse afslankkuur is, met een gewichtsverlies van 300 tot 400 gram per dag. Alleen het overbodige vet rond de heupen, buik, bovenarmen en dijen verdwijnt. De kuur van 23-43 dagen kan na een rustperiode van zes weken eventueel herhaald worden. Tijdens de kuur wordt je medisch en psychologisch begeleid. Naast het volgen van de richtlijnen is het van belang dat je ernaast dagelijks beweegt.

    Overwegingen
    Een dieet onder de 1500 kcal is niet verantwoord omdat het niet voldoende voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Het dieet mist vooral veel vitamines en mineralen. De verbranding van het lichaam zal op een laag pitje komen te staan omdat het weinig brandstof (eten) binnenkrijgt. Wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt (wat meer calorieën bevat) zal de verbranding nog steeds laag zijn en het lichaam wil graag de voeding die men binnenkrijgt opslaan om reserves te hebben voor een volgende hongerperiode. Nu komt men sneller aan van oude hoeveelheden eten dan voorheen. Dit noemt men ook wel het jojo effect. De verbranding van het lichaam zal dus weer omhoog moeten wat moeilijk is. Een dieet met weinig calorieën zoals de HCG kuur zal op de korte wel zorgen voor gewichtsafname (grotendeels vocht en niet vet) maar wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt, komt men vaak meer aan dan het gewicht dat men van tevoren had. Op de lange termijn is een dieet als de HCG kuur zinloos en bereikt men vaak het tegengestelde van wat gewenst was.

    Het effect van het toedienen van HCG tijdens het afvallen is niet wetenschappelijk bewezen.

     

    14 Het Hartstichting dieet


    Het Hartstichting dieet is een energiebeperkt (ongeveer 900 kcal per dag) dieet waarmee u 4,8 kg zou kunnen afvallen in 3 dagen tijd. Het bestaat uit een voorbeeld dagvoeding voor 3 afzonderlijke dagen.

    Overwegingen
    Het dieet draagt ten onrechte de naam “Hartstichting dieet”. Zoals de naam doet vermoeden zou het dieet afkomstig zijn van de Nederlandse Hartstichting. Deze stichting heeft echter niets te maken met dit dieet. Het dieet komt in het geheel niet overeen met de ideeën dan de Nederlandse Hartstichting. Mede hierdoor wordt het dieet ook wel “het dieet zonder naam” genoemd.

    Een dieet onder de 1500 kcal is niet verantwoord omdat het niet voldoende voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Het dieet mist vooral veel vitamines en mineralen. De verbranding van het lichaam zal op een laag pitje komen te staan omdat het weinig brandstof (eten) binnenkrijgt. Wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt (wat meer calorieën bevat) zal de verbranding nog steeds laag zijn en het lichaam wil graag de voeding die men binnenkrijgt opslaan om reserves te hebben voor een volgende hongerperiode. Nu komt men sneller aan van oude hoeveelheden eten dan voorheen. Dit noemt men ook wel het jojo effect. De verbranding van het lichaam zal dus weer omhoog moeten wat moeilijk is. Een dieet met weinig calorieën zoals het Hartstichting dieet zal op de korte wel zorgen voor gewichtsafname (grotendeels vocht en niet vet) maar wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt, komt men vaak meer aan dan het gewicht dat men van tevoren had. Op de lange termijn zijn diëten als het Hartstichting dieet zinloos en bereikt men vaak het tegengestelde van wat gewenst is.

    Bovendien levert het Hartstichting dieet onevenredig veel (verzadigd) vet. Dit is nadelig voor hart en bloedvaten.


    15 Het Vetvrije (Slender You) dieet


    Het Vetvrije Slender You dieet en het Vetvrije dieet komen overeen, met uitzondering van minimale verschillen. De diëten schrijven een dagvoeding voor 5 opeenvolgende dagen voor. Het dieet is energiebeperkt en start met ongeveer 1000 kcal op de eerste dag en verminderd de energie tot ongeveer 550 kcal op de vijfde dag. Indien men zich nauwgezet aan het dieet houdt beloofd het een gewichtsafname van 15 kg in 3 weken, aldus het Slender You dieet. Het Vetvrije dieet belooft een afname van 10 kg in 3 weken tijd, hoewel het dieet nagenoeg hetzelfde is als het Slender You dieet.

    Na 3 weken diëten kunt zou u op gewicht kunnen blijven door iedere maandag slechts 300 kcal te nuttigen, volgens een aparte dagvoeding.

    Overwegingen
    Een dieet onder de 1500 kcal is niet verantwoord omdat het niet voldoende voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Het dieet mist vooral veel vitamines en mineralen. De verbranding van het lichaam zal op een laag pitje komen te staan omdat het weinig brandstof (eten) binnenkrijgt. Wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt (wat meer calorieën bevat) zal de verbranding nog steeds laag zijn en het lichaam wil graag de voeding die men binnenkrijgt opslaan om reserves te hebben voor een volgende hongerperiode. Nu komt men sneller aan van oude hoeveelheden eten dan voorheen. Dit noemt men ook wel het jojo effect. De verbranding van het lichaam zal dus weer omhoog moeten wat moeilijk is. Een dieet met weinig calorieën zoals het Vetvrije (Slender You) dieet zal op de korte wel zorgen voor gewichtsafname (grotendeels vocht en niet vet) maar wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt, komt men vaak meer aan dan het gewicht dat men van tevoren had. Op de lange termijn zijn diëten als het Vetvrije (Slender You) dieet zinloos en bereikt men vaak het tegengestelde van wat gewenst is. Bovendien kan een dieet nooit een gewichtsverlies van een bepaald aantal kilos claimen.


    16 Het Koolsoep dieet  


    De basis van dit dieet is een voorbeeld dagvoeding van 7 dagen die je mag aanvullen met zoveel koolsoep als je wilt. De koolsoep wordt ook wel “vetverbrandingssoep” genoemd. De soep kan op elk ogenblik gegeten worden als men honger heeft. Er wordt beweerd dat men meer afvalt naarmate men meer soep eet.

    De voorbeeld dagvoeding varieert: dag 1 alleen fruit, dag 2 alleen groente en als beloning een aardappel, dag 3 fruit en groente zoveel je wilt, dag 4 bestaat uit een bananendag met melk en mineraalwater, dag 5 vlees, vis of kip met tomaat en bronwater, dag 6 rundvlees en groente en dag 7 bestaat uit bruine rijst, fruitsap en groenten. Alle dagen dient men de soep te eten.

    Er bestaat een verbod op brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken en dieetdranken.

    Na 7 dagen diëten zal een gewichtsafname van 5 tot 8 kg gerealiseerd zijn.

    Overwegingen
    Een dieet onder de 1500 kcal is niet verantwoord omdat het niet voldoende voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. Het dieet mist vooral veel vitamines en mineralen. De verbranding van het lichaam zal op een laag pitje komen te staan omdat het weinig brandstof (eten) binnenkrijgt. Wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt (wat meer calorieën bevat) zal de verbranding nog steeds laag zijn en het lichaam wil graag de voeding die men binnenkrijgt opslaan om reserves te hebben voor een volgende hongerperiode. Nu komt men sneller aan van oude hoeveelheden eten dan voorheen. Dit noemt men ook wel het jojo effect. De verbranding van het lichaam zal dus weer omhoog moeten wat moeilijk is. Een dieet met weinig calorieën zoals het Koolsoep dieet zal op de korte wel zorgen voor gewichtsafname (grotendeels vocht en niet vet) maar wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt, komt men vaak meer aan dan het gewicht dat men van tevoren had. Op de lange termijn zijn diëten als het Koolsoep dieet zinloos en bereikt men vaak het tegengestelde van wat gewenst is.

    Bovendien is er niet wetenschappelijk aangetoond dat er een soep of bestanddelen hierin bestaan die “vet verbranden”. Wellicht dat door de soep het hongergevoel minder gevoeld wordt. Verder ontbreekt in dit dieet de hele basisvoeding. Deze dient te bestaan uit o.a. brood en aardappelen.


    17 Vasten of sapkuren


    Bij deze kuren komt het er op neer dat er alleen een bepaalde hoeveelheid vruchtensap en/of groentesap genuttigd mag worden. Bij sommige kuren mag alleen gebruik worden gemaakt van energievrije dranken als water en thee. Een kuur kan varieren van 3 tot maximaal 10 dagen. De sappen dien je te drinken alsof je ze eet: kauwen en laat het lekker door je mond gaan. Het sap zou je lichaam ontgiftigen en on****************eren en je krijgt belangrijke voedingsstoffen toch binnen. Een aanknopingspunt voor gewichtsafname wordt niet genoemd.

    Overwegingen
    Een dieet onder de 1500 kcal is niet verantwoord omdat het niet voldoende voedingsstoffen bevat die het lichaam nodig heeft. De kuur mist vooral veel vitamines en mineralen. De verbranding van het lichaam zal op een laag pitje komen te staan omdat het weinig brandstof (eten) binnenkrijgt. Wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt (wat meer calorieën bevat) zal de verbranding nog steeds laag zijn en het lichaam wil graag de voeding die men binnenkrijgt opslaan om reserves te hebben voor een volgende hongerperiode. Nu komt men sneller aan van oude hoeveelheden eten dan voorheen. Dit noemt men ook wel het jojo effect. De verbranding van het lichaam zal dus weer omhoog moeten wat moeilijk is. Een dieet met weinig calorieën zoals bij het sapvasten zal op de korte wel zorgen voor gewichtsafname (grotendeels vocht en niet vet) maar wanneer men weer in het oude voedingspatroon vervalt, komt men vaak meer aan dan het gewicht dat men van tevoren had. Op de lange termijn zijn diëten als het sapvasten zinloos en bereikt men vaak het tegengestelde van wat gewenst is. Het verandert de voedingsgewoonten niet.

    Omdat men tijdens het sapvasten dusdanig weinig calorieën binnen krijgt, zal het lichaam al vrij snel overgaan op het afbreken van spierweefsel. De mate waarin dit gebeurd hangt af van de hoeveelheid koolhydraten die het lichaam via sap nog binnenkrijgt.

    Twee dagen kuren of vasten kan waarschijnlijk geen kwaad, maar langer moet worden ontraden. Indien het vasten langer dan twee dagen duurt ontstaan tekorten aan essentiële voedingsstoffen. De kans bestaat op een galsteen- of jichtaanval door de sterke caloriebeperking en de stijging van het urinezuurgehalte in het bloed.


    18  Het GI dieet


    Bij het GI dieet wordt aangeraden om producten te gebruiken met een lage GI (Glycemische index). Hierdoor zijn er minder schommelingen in de bloedsuikerspiegel. Deze producten worden immers vrij langzaam verteerd in het lichaam waardoor ook de suikers langzamer worden opgenomen ten opzichten van producten met een hoge GI. Doordat je bloedsuikerspiegel vrij constant blijft zou je minder last hebben van een hongergevoel.

    Er wordt aangegeven dat je in de eerste fase van het dieet ook moet letten op de calorische waarde van voedingsmiddelen in combinatie met een lage GI. Alle maaltijden en tussendoortjes dienen eiwit te bevatten omdat eiwit de honger stilt; het geeft snel een voldaan gevoel.

    Overwegingen
    Het GI dieet is vrij goed vol te houden maar men dient alert te blijven op variaties. Je gaat al snel een dieet volgen met weinig koolhydraten in plaats van een laag GI dieet. (Voor informatie hierover kunt u kijken bij “Atkins en andere koolhydraatarme diëten.)

    Verder gebruikt de Nederlandse bevolking al veel eiwit. Een hoog eiwitgebruik kan leiden tot nierproblemen. Dit geld ook voor het Atkins dieet.

    De combinatie van productgebruik speelt ook een rol als je het hebt over de GI. Productcombinaties zorgen samen voor een snelle dan wel trage opname in het lichaam. Kleine frequente maaltijden verspreid over de dag hebben hetzelfde effect op de bloedsuikerspiegel als het eten van laag GI-producten.

    Bron:dieetfabel.nl




    Grtz..



    Pijn is niks meer dan een zwakte dat het lichaam verlaat.

Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
Antalya Escort
sikis
gaziantep escort
gaziantep escort
İstanbul Escort
istanbul escort bayan
sisli escort beylikduzu escort bayan
antalya escort atakoy escort
umraniye escort bayan
Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
Working...
X