Weer terug na een lange tijd!!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Weer terug na een lange tijd!!

  Boys im back! Ik dacht nu dat ik weer ben begonnen met sporten en hier heel actief mee wil doen dat het even netjes is om mijzelf weer voor te stellen.

  even in het kort, ik was 17 jaar oud toen ik eerst begon te fitnessen tot 21 jaar oud heb ik heel groot progressie geboekt en massief sterk geworden tot wel 110kg met 14%BF. Nu ben ik 25 jaar oud dus 4 jaar niet zo actief met sporten bezig geweest (en dat is heel af en toe dat ik langs sportschool ging)

  Mijn doel is dat ik zo snel mogelijk weer op mijn oude niveau kan terug komen. Ik.weet dat het een poosje kan duren. Mijn huidige stats is nu 105kg (met buikje en ik denk zo'n 20%BF +/- nu)

 • #2
  Welkom terug. Heb je bepaalde doelen of een tijdsplaatje in gedachten?
  Vergeet niet je lachspieren te trainen.

  Comment


  • #3
   Jazekerrr kwil weer groot worden dus droger rond de 12% en 105kg

   Comment


   • #4
    Hallo jongens,
    Ik heb even een vraagje. Heeft iemand misschien ervaring (of genoeg kennis om mij te helpen/advies te geven) met intermittent fasting?

    zoals jullie weten ramadan is weer in komst, dus hierbij mijn vragen over IF.
    vanavond post ik wel mijn voedingsschema en mijn training hoe ik het in mijn hoofd heb. En hoop dat ik mischien verder geholpen kan worden om mijn schema verder te optimaliseren.

    Comment


    • #5
     Ik heb zelf zes maanden IF gedaan, en doe het nu af en toe nog steeds. Natuurlijk is er ook hel veel gezegd en geschreven over intermittent fasting op het internet.
     Vergeet niet je lachspieren te trainen.

     Comment


     • #6
      Wat is joun ervaring hiermee dan? Postieve ervaringen? Ik wil zo min mogelijk spiermassa verliezen en zo liefst mogelijk zelfs een stuk winnen.

      Comment


      • #7
       Er zijn meerdere vormen die gezamenlijk allemaal intermittent fasting worden genoemd. En het is iets wat je doet als je wilt afvallen. Afvallen zal altijd gepaard gaan met enige vorm van krachtsverlies en verlies van spiermassa.
       Ik deed een vorm waarbij je iedere dag binnen een tijdsvenster van ongeveer 8 uur mag eten en drinken, en de overige 16 uur van het etmaal niet. Natuurlijk mag je gedurende die 16 uur wel water, thee en koffie drinken, zolang er maar geen suiker of melk in zit.
       Het heeft mij geholpen om geleidelijk aan 2 kg per maand te verliezen. Na een maand of vijf (dus na ongeveer 10 kg) ben ik ermee gestopt en ben een tijdje op onderhoud gaan eten.
       Vergeet niet je lachspieren te trainen.

       Comment


       • #8
        zover ik me er in heb verdiep ben ik van plan om op trainingsdagen (3x p.w.) +10% boven de onderhoud kcal te eten. en dat zal 3000kcal zijn waaruit de 3000kcal dus 300Khoolydraten 210Eiwit 110Vet zullen zijn

        op rustdagen ga ik juist -15% onder de onderhoud kcal en dat is dan 2400kcal en dat bestaan uit 160Khoolydraten 210Eiwit 100Vet

        dan probeer ik dit tussen ongeveer 21:30 tot 04:05 binnen te werken.

        Graag hoor ik jullie meningen er over. ben benieuwd!

        Edit: trouwens een vraag, waarom is het zo rustig hier? vroeger toen ik actief was in des tijds was dit heel actief forum.

        Comment


        • #9
         Dus je blijft op onderhoud eten, gerekend over een week. Dan zal je geen gewicht verliezen. Tenzij het moeilijk zal blijken te zijn om die hoeveelheid te eten in de tijdslimiet en dus dat je automatisch minder gaat eten.

         Originally posted by sendenbanane View Post
         Edit: trouwens een vraag, waarom is het zo rustig hier? vroeger toen ik actief was in des tijds was dit heel actief forum.
         Een tijdje geleden is er het een en ander voorgevallen. Er bleek met name wrevel te zijn tussen de moderators en de eigenaar van het forum. Velen van de "oude garde" hadden er toen genoeg van en zijn allemaal vertrokken.
         Vergeet niet je lachspieren te trainen.

         Comment


         • #10
          Ik ga me best doen om al die kcals binnen te werken in de tijdslimiet. En kcal gerekend over een week is dat 1000kcal minder. Mijn doel is natuurlijk wat vet verliezen en mijn spierenmassa te behouden.

          Comment


          • #11
           1 gram vet bevat 9 kcal. Dus 1000 kcal is iets meer dan een ons. Ik denk dat je gewicht niet noemenswaardig zal veranderen.
           Vergeet niet je lachspieren te trainen.

           Comment


           • #12
            Wat zal je advies zijn? Misschien betere alternatief? De kcal wat verminderen? Tot -20% onder me TDEE op mijn rustdagen? Dat is dan 2240kcal dan ga ik nog net niet onder mijn BMR want dat wordt afgeraden. Hiermee hoop ik dan meer vet te verliezen en mijn verlies van spiermassa te beperken tot minimaal.

            trouwens mijn onderhoud kcal is 2800.
            3030x3(dagen)= 9090kcal
            2380x4(dagen)= 9520kcal
            7(week)x2800(o.h. kcal)= 19600

            9090+9520=18610-19600= -990kcal in een week

            een kilo (om te verbranden) is ongeveer gelijk aan 7000kcal

            ik denk dat ergens een misverstand in zat

            Comment


            • #13
             Hoe weet je zo zeker dat je onderhoudsniveau 2800 kcal is? Als dit uitgangspunt incorrect is, dan zal de rest ook incorrect zijn. Het is daarom extra belangrijk om er zeker van te zijn dat je een correct uitgangspunt kiest.
             Als je gewicht wilt verliezen dien je onder je onderhoudsniveau te eten. Niet alleen op rustdagen, maar ook op trainingsdagen.
             Vergeet niet je lachspieren te trainen.

             Comment


             • #14
              Dat heb ik berekend volgens de TDEE calculator, en ik weet dat dat niet altijd klopt, maar zover ik het ook heb opgelet met mijn kcal inname klopt het wel ongeveer. En zeker kan ik niet zijn, het zal denk ik kwestie van uitproberen zijn.

              en mijn idee was tijdens de trainingsdagen wat hoger met kcal om spieren te trainen (te gainen) en op rusdagen door lage kcal inname te afvallen. Zo om te compenseren. Zou het volgens jou wel of niet kunnen?

              Comment


              • #15
               Ik herhaal m'n eerdere mening:
               Originally posted by niet_hier View Post
               1 gram vet bevat 9 kcal. Dus 1000 kcal is iets meer dan een ons. Ik denk dat je gewicht niet noemenswaardig zal veranderen.
               Maar je kunt er alleen achter komen door het uit te proberen.

               Vergeet niet je lachspieren te trainen.

               Comment

               Sidebar top desktop

               Collapse

               Actieve discussies

               Collapse

               Working...
               X