Voor de hip hop heads

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Voor de hip hop heads

    Na aanleiding van wat ik ergens anders las: een topic voor hip hop heads (bestaat volgens mij nog niet).

    Wel heb ik andere topics gelezen over metal. Valt me op dat hier vrij veel metal liefhebbers zijn. Een soort van tegenhanger verdient ook zeker wat aandacht

    Dit topic is dus alleen voor deze doelgroep en liever ook niet posten als je er niet van houdt (dus niet van "hip hop is stom", of "ik houd er niet van" en bij gevraagde motivatie en hip hop kennis niet verder komen dan 50 cent en ali b).

    Hier kunnen we hiphop bangers uitwisselen (youtube filmpjes of links waar deze track te beluisteren is), om de kennis te vergroten en te genieten van dit genre. Helaas zijn veel tracks zo underground dat hier niks van op youtube staat, maar we zullen zien.

    Verder over mijn smaak binnen dit genre: vooral underground (ABSOLUUT geen 50 cent of ali b troep. Zij verpesten het voor de rest). Beats moeten knallen of heel relaxt zijn (is allemaal relatief maar toch). Lyrics spelen ook zeker geen ondergeschikte rol.

    Ook kunnen we hier concerten verslagen van maken (gewoon korte opsomming hoe betreffende artiest het live deed, of waar je heen gaat binnenkort, of als je lang geleden ergens bent geweest dat gewoon ongelovelijk hard was).

    Ik zal aftrappen met mijn favoriet, naar mijn mening de alltime great: Sean Price. Niet dat ik al zijn muziek altijd meer waardeer dan sommige andere mc's, maar ik kom no matter what altijd wel een keer terug bij de beste man.

    Hij zit al een tijdje in de scene. Hij had vaak hook ups met the fab 5. Clips waren vrij old skool. Een hele mooie is Leflaur Leflah Eshkoshka:

    YouTube - The Fab 5 - Leflaur Leflah Eshkoshka

    Typerend voor hem is dat het gewoon een fokking grappenmaker is. Hij zet iedereen op een grappige manier voor lul en veegt zn reet ook af met hip hop flaters. In de vorige clip zie je dat iedereen in de spotlights wil staan (elkaar wegduwend bij de mic enzo), wat typerende is voor de commerciele hiphop: alles draait om image en aandacht. Een ander goed voorbeeld is bijvoorbeeld de clip van Onion head (op het album Monkey barz)

    YouTube - Sean Price - Onion Head Feat. Tek (UNCENSORED)

    Hier staat hij halfnaakt gedurende een groot deel van de clip. Dit refereert een beetje aan 50 cent enzo. Het mooie is dat hij echt een te lelijk lichaam heeft en er gewoon niet uitziet

    Hij doet niet alleen solo joints: hij zit ook in de crew Heltah Skeltah. Deze bestaat uit Ruck en Rock (Sean price is ruck, en rock is gewoon rock ). Een mooie uit de oude doos is wel Undastand van het album nocturnal:

    YouTube - Heltah Skeltah - Undastand

    Hele constante, relaxte. old skool beat.

    Na nocturnal (1996) kwam Magnum Force (MFC) 1998 uit van heltah skeltah. Zelf vind ik die wel wat beter. Een hele lekkere met goeie lyrics is wel Chicka Woo:

    YouTube - Heltah Skeltah - Chicka Woo

    Verder een hele vette track is wel I ain't havin' that:

    YouTube - Heltah Skeltah - I Ain't Havin' That

    Vooral de verse van starang wonda is grappig. Hier zetten ze alle "rappers" die vet tof met hun sieraden doen te kakken. Een hele reale lyric wordt hier zomaar gedropt. Is allemaal grappig bedoelt

    Eentje met mooie verses die ook op datzelfde album staat is de intro: Worldwide (Rock the world). Een lekkere meeschreeuwer

    YouTube - Heltah Skeltah Worldwide (Rock The World)

    Ook zie je hier foto's van hoe die gasten eruit zien (reden dat ik hem ff neerzet.) Sean Price is die dikke

    Dat brengt ons bij hun laatste album: D.I.R.T. (staat voor Da Incredible RapTeam) 2008. Wat mij betreft hardste album 2008 so far. Ze slaan een hele andere boeg in: meer synthesizers en niet meer zo old skool. Ik moest er ff aan wennen, maar dit is, objectief gezien, hun beste album

    Een mooie lyric komt van de track DIRT (yeah) en gaat ongeveer zo:
    "I'm chasing ************************s down with a pound clicka BLAOWauw, You, chasing ************************s going BAUW chicka-wauw-wauw" (van die reclame spot ). Mooie diss al zeg ik het zelf:

    YouTube - Heltah Skeltah-D.I.R.T. (Another Boot Camp Clik Yeah Song)

    Een andere vette is wel Ruck n Roll, waar ze rock and roll artiesten imiteren (maar houden het wel hip hop). Check ze gaan :

    YouTube - Heltah Skeltah "RUCK N ROLL" Music Video: "D.I.R.T." 9/30

    The art of disrespekinazation is een track over de slechte skills van veel (vooral commerciele) artiesten en zodoende blijk geven van geen respect voor de hip hop scene. Verder een ok-track:

    YouTube - Heltah Skeltah - The Art Of Disrespekinazation

    Dat brengt ons bij de ongelovelijke banger van het album: Smack muzik!!! Zet je speakers op oorverdovend hard, subwoofer voluit en wacht tot je nokkie omvalt van dopeness:

    YouTube - Heltah Skeltah - Smack Muzik (Feat. Flood)


    Dat was het ff wat sean price betreft.... Oke nog eentje dan Deze komt van het album van Black milk: Tronic (2008) en is zeker de hardste track van het album. We hebben het natuurlijk over The Matrix (Featuring pharaoh monch):

    YouTube - Black Milk - The Matrix ft Pharoahe Monch Sean Price Premier

    Zelfde geld als de vorige track: speakers voluit en voel die beat door je lichaam knallen. Ook de lyrics zijn gruwelijk real en stellen problemen in de USA aan de tand.

    Een andere track van hetzelfde album is veel meer uptempo en meer hit-gevoelig. Losing out bevat ook een heerlijke verse van Royce da 5'9 (toch weer wat commercieler en toegankelijker):

    YouTube - BLACK MILK - Losing out (feat Royce Da 5'9)


    Verder heeft pharaoh monch ook zeker zijn steentje bijgedragen aan de lijst hip hop bangers. Deze "simon says" is wel veel commercieler en wel echt braggen en boasten en gaat over minder. Toch ongehoord hard:

    YouTube - Simon Says ( Pharoahe Monch)

    Hij laat zijn andere kant zien in "when the gun draws". Dit is na aanleiding van de volgende zaak (voor degenen die het niet hebben gehoord): De man van een echtpaar heeft een pistool verstopt in de kast van hun 2 kinderen. Hier konden ze makkelijk bij. Het jongetje pakte het pistool en schoot zijn bloedeigen zusje dood!!! Vlak voor het oog van hun ouders (toen ze binnen kwamen stormen). Hartverscheurend natuurlijk maar ook ongelovelijk dat sommige mensen dit gewoon zo kut voor mekaar hebben. Gaat trouwens niet alleen daarover, maar over meer gun accidents in de States (ode aan het wapen beleid :S :@):

    YouTube - Pharoahe Monch [When the Gun Draws]

    Een andere track waar ik standaard kippevel van krijg (elke keer als ik hem hoor), is van Immortal technique. Ik ben niet zon grote fan van de beste man, maar 1 track grijpt me echt aan (ik heb hem ook live gezien in de melkweg en daar deed hij ook een performance van deze track. Je had de sfeer in de zaal moeten zien...) De track heet dancing with the devil. Luister goed naar de tekst!! Hij is meesterlijk opgebouwd en de ontknoping laat gegarandeerd kippevel over je rug tot je nek lopen. Zelfs nu voel ik het terwijl ik hem niet eens luister...:

    YouTube - Dancing with the devil

    Echt ongelovelijk...


    Mijn verhaal is niet echt representatief voor mijn collectie (ik heb ongeveer 400 albums van iets van 200 artiesten). Mijn volgende post zal gaan over hip hop van de nederlandse bodem
    22 jaar, 182 cm, 82 kg en 8,9% vet __________________________________________________ _________________________ Deadlift: 216 kg RDL: 5 x 200 kg FSQ: 115 kg PL SQ: 170 kg Benchpress: 115 kg

  • #2
    heb ffies geen tijd om te lezen,
    maar mijn reactie:

    hip-hop nederlands heet nederhop
    zelf zal ik ook morgen wel wat meer gaan posten en wat dingetjes en je tekst lezen
    en je clips bekijken

    respect 2 the hip-hop!
    Calisthenics / Street workout

    Comment


    • #3
      Bij deze de beloofde post over de nederlandse bodem

      Een van de meest belangenwekkende albums is wel die van Kohfie Konnect. Deze bestaat uit Terilekst (heeft Beats gemaakt voor spacekees, voor de echte onvervalste flapdrollen rap, maar zeer effectief en vermakelijk!) en jiggy dje, maar Spacekees doet hier ook wel zn ding, evenals Tenshun.

      De mooiste clip blijft toch wel dikke neus:

      YouTube - Kohfie Konnect - Dikke Neus

      Kijk hem wel helemaal af, want de wending erin (Jiggy Toons) is gewoon geniaal. Let wel goed op, want sommige beelden worden maar heel kort weergegeven en maken het geheel echt te mooi. Een groot deel van de clip wordt opgenomen in amersfoort bij hun eigen huis (van jiggy dje en spacekees). Sommige grappen zijn wel echt voor insiders en snappen leken niet. Check vooral de lyrics!

      Een andere vette is wel Hetiszover:

      YouTube - Kohfie Konnect - Hetiszover

      Wel wat minder tho dan die andere.

      Eentje die me meer bevalt, is "keihard":

      YouTube - Jiggy Dje - KEIHARD! ft. Tenshun

      Zoals de titel al doet vermoeden, is deze track echt keihard. Beat is wat mysterieus.

      Jiggy dje is wel mn favoriet van de tot nu toe besproken mc's. Hij zit ook in de crew DAC (De Amersfoortse coöperatie). Een hele vette NL crew en djiggy organiseert ook wel eens partys in podium de kelder in amsersfoort )waar ik regelmatig te vinden ben. Vette muziek, live optredens en een ongelovelijk goeie sfeer! (En wietlucht ofcourse). Deze track symboliseert hun leven (en ook mijn leven van hoe het er aan toe ging een paar jaar geleden):

      YouTube - DAC - Doorhalen

      Clip is niet helemaal goed gesynchroniseerd zie ik nu.

      Een hele andere boeg slaan ze in met coffeeshopdiplomaten. Luister maar gewoon goed naar de lyrics:

      YouTube - D.A.C. - Coffeeshopdiplomaten

      Ik heb ff geen zin meer dus hier stop ik ff.

      Iedereen is uitgenodigd discussies over hiphop te openen, aan deel te nemen, je kennis te vergroten, mensen vette tracks te laten checken en alles wat hiphop gerelateerd is!!!

      kom maar op
      22 jaar, 182 cm, 82 kg en 8,9% vet __________________________________________________ _________________________ Deadlift: 216 kg RDL: 5 x 200 kg FSQ: 115 kg PL SQ: 170 kg Benchpress: 115 kg

      Comment


      • #4
        Originally posted by IJsBlok View Post
        heb ffies geen tijd om te lezen,
        maar mijn reactie:

        hip-hop nederlands heet nederhop
        zelf zal ik ook morgen wel wat meer gaan posten en wat dingetjes en je tekst lezen
        en je clips bekijken

        respect 2 the hip-hop!
        kijk aan, de eerste Mooi man hopelijk kom je vaak langs

        nederhop is ook nederlandse hiphop, maar niet alle nl hiphop is nederhop by the way
        22 jaar, 182 cm, 82 kg en 8,9% vet __________________________________________________ _________________________ Deadlift: 216 kg RDL: 5 x 200 kg FSQ: 115 kg PL SQ: 170 kg Benchpress: 115 kg

        Comment


        • #5
          Hip hop is stom.
          "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

          sigpic

          "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

          Comment


          • #6
            3 maal daags een nekschot lijkt me een passende straf voor deze (objectief gezien inhoudelijk foutieve) escapade
            22 jaar, 182 cm, 82 kg en 8,9% vet __________________________________________________ _________________________ Deadlift: 216 kg RDL: 5 x 200 kg FSQ: 115 kg PL SQ: 170 kg Benchpress: 115 kg

            Comment


            • #7
              Hehehe.
              "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

              sigpic

              "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

              Comment


              • #8
                Ik ga trouwens naar M.O.P. in december Raised by the ghetto komen ze all the way to paradiso. Kan je niet missen natuurlijk. Hele bekende track is "ante up" van het album Warriorz:

                YouTube - M.O.P - Ante Up

                Maar een persoonlijke favoriet is wel muddy waters van het album St. Marxman:

                YouTube - mop - muddy waters ft. tommy tee
                Ik ben benieuwd hoe ze live zijn, ik heb wel goeie shit erover gehoord
                Last edited by Leo1988; 02-12-2008, 01:22.
                22 jaar, 182 cm, 82 kg en 8,9% vet __________________________________________________ _________________________ Deadlift: 216 kg RDL: 5 x 200 kg FSQ: 115 kg PL SQ: 170 kg Benchpress: 115 kg

                Comment


                • #9
                  Ik zelf vind de Nederhop toch het relaxste.
                  Daarom hier een clip van 3 jongens die ik ken en in mijn buurt is opgenomen.

                  YouTube - Ossi ft. 3man (Stereotypes) - Ik vraag me af
                  Calisthenics / Street workout

                  Comment


                  • #10
                    Er is wel iets positiefs te melden over hiphop clips (iets wat ik bij Metal helaas vaak moet missen):

                    Lekkere wijven in de clips
                    Geniet, en drink met maten!

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Leo1988 View Post
                      3 maal daags een nekschot lijkt me een passende straf voor deze (objectief gezien inhoudelijk foutieve) escapade

                      Dan meld ik me ook aan voor het driemaal daagse nekschot
                      "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by de sterkste ophaler View Post
                        Er is wel iets positiefs te melden over hiphop clips (iets wat ik bij Metal helaas vaak moet missen):

                        Lekkere wijven in de clips
                        ja dat is nou precies het soort commerciele rotzooi wat ik het liefst opvreet en uitscheit... Zoals ik al zei: veel op tv draait alleen maar om image en wordt volledig beheerst door de platen maatschappijen die de "artiesten" volgens een bepaalde formule muziek willen laten maken.

                        Sommige clips zijn geil, maar als ik mooie dames wil zien ga ik wel op het strand lopen of porno kijken. Dan is de hele atmosfeer van hiphop toch weg? Als alles draait om de vrouwen die erin zitten! Het gaat om de muziek en niet om de sletten.

                        Begrijp me niet verkeerd, maar voor de muziek zal ik NOOIT mtv of tmf opzetten.

                        @ ijsblok over die clip: echt een hele lekkere track man. Lekker simpel doeltreffend "beatje", mooie lyrics, just what it's all about. Hoe heet hij/deze crew? (ik zag nog iemand anders in die clip) En is er nog meer van hem/hun?

                        @ pinada: dan moet je eerst een passende felloney plegen Maar pas op, dit kwam aardig in de buurt
                        22 jaar, 182 cm, 82 kg en 8,9% vet __________________________________________________ _________________________ Deadlift: 216 kg RDL: 5 x 200 kg FSQ: 115 kg PL SQ: 170 kg Benchpress: 115 kg

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Leo1988 View Post

                          @ pinada: dan moet je eerst een passende felloney plegen Maar pas op, dit kwam aardig in de buurt

                          Originally posted by GeneralIx View Post
                          Hip hop is stom.

                          Ik sluit me hier volledig bij aan .
                          "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

                          Comment


                          • #14
                            ik heb nog wat voor jou, ijsblok: Mr Probz.

                            Hij spit regelmatig wel in het Engels, maar heeft ook zat voor de nederlandse scene gedaan. Hij wordt ook wel Captain Hook genoemd, omdat hij voor heel veel tracks hooks (reffreins) inspit/zingt en AL deze tracks zijn keihard geworden!!! Hij heeft sinds een tijdje ook een nieuw album uit waar hij zelf grotendeels op spit, maar daar heb ik helaas mn handen nog niet op kunnen leggen...

                            Vrij toegankelijke nederlandse track is wel "begrijp me niet verkeerd", met winne als mc. Vrij bekende track ook. Mr probz op de hook:

                            YouTube - Winne - Begrijp Me Niet Verkeerd ft. Mr. Probz

                            Verder is Wise old man ook ZOOOO lekker!!! Wel meer states geörienteerd, maar toch ongehoord lekker:

                            YouTube - Mr Probz ft Sonny Diablo - ''Wise old man'' (LO RES)

                            en voor de THC-fans (waaronder ik zelf absoluut niet hoor), eentje van appa en mr probz:"Door m'n ogen":

                            YouTube - Appa - Kijk Door M'n Ogen ft. Mr. Probz

                            Wel wat minder, maar misschien kunnen sommige mensen hem toch waarderen Hele gevoelige track

                            En als we dan toch bezig zijn vind ik Long way to go featuring Joe budden ook echt fokking lekker. Check het:

                            YouTube - Joe Budden - Long Way To Go (featuring Mr. Probz)

                            Tot zover de gevoelige shit voor vandaag
                            22 jaar, 182 cm, 82 kg en 8,9% vet __________________________________________________ _________________________ Deadlift: 216 kg RDL: 5 x 200 kg FSQ: 115 kg PL SQ: 170 kg Benchpress: 115 kg

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Pinada View Post
                              Ik sluit me hier volledig bij aan .
                              6 maal daags een nekschot voor pinada.

                              Puur en alleen omdat pinada een vrouw is en vrouwen stom zijn
                              22 jaar, 182 cm, 82 kg en 8,9% vet __________________________________________________ _________________________ Deadlift: 216 kg RDL: 5 x 200 kg FSQ: 115 kg PL SQ: 170 kg Benchpress: 115 kg

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X