Eerste logje Malinois: cut & strenght

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Originally posted by Mushrambo View Post
  Malinois
  Mooizo! Genieten hoort er zeker bij! Mooi dat dat is gelukt de afgelopen twee dagen

  Als ik uit eigen ervaring mag spreken: Zelf trok ik voorheen ook veel te veel uit mijn onderrug, maar dat heb ik weten te verbeteren. Bij mij had het niet te maken met mobiliteit maar meer met mijn heup die omhoog schoot nadat ik de lift-off deed. Dat betekent dus geen hip drive en het verkeerde beeld in je hoofd hebben van de uitvoering.
  The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

  Comment


  • Squat:
   5x60kg
   5x80kg
   3x92.5kg

   5x5x102.5kg
   Eerste set was traag en langzaam, daarna liep het los. Het begint pittig te worden. Borst hoog kunnen houden (als ik mijn borst laat zakken mol ik mijn onderrug). Rustiger unracked en uitgestapt, dit voelt goed aan.


   Bench:
   8x20kg
   5x40kg
   5x55kg

   8x65kg
   2x7x65kg
   4x5x65kg

   Ik denk door het vele eten van afgelopen tijd dat ik zoveel volume kan maken. Wel vind ik het gek dat ik nog altijd niet voorbij/aan die 2 of 3 8x65kg geraak. Het opwarmvolume is ook juist goed, minder zou nefast zijn.


   Bent over row
   5x50kg
   5x60kg

   5x5x67.5kg
   3x10x57.5kg meer rechtstaand en wijdere grip voor midden rug.

   Idem bench: het extra eten zorgt voor een grotere uithouding.

   Comment:
   Het is duidelijk dat het vele eten van afgelopen tijd wat invloed heeft: minder pomp in spieren (heb ik bij cutten veel sneller en harder) en toch alles gegeven bij de training waarbij achteraf ik lichamelijk beter ben dan anders (en harder getraind en meer volume gedaan).
   Nu nieuwjaar nog en vanaf 2 december sta ik terug in een strakke cut.
   The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

   Comment


   • Vaak is het probleem dat men de benen al bijna of helemaal gestrekt hebben en daarna pas het lichaam omhoog tillen. Die twee dingen moeten inderdaad simultaan gebeuren. Als je benen al gestrekt zijn kan je bijna geen kracht uit je heupen halen waardoor je meer uit je rug tilt. Het is ook wennen aan de stance. Ik ben bijvoorbeeld helemaal niet goed in sumo, omdat ik dit eigenlijk nooit doe. Maar de keren dat ik dat heb geprobeerd voelt het gewoon niet fijn, op dit moment, en ligt conventional mij beter.
    All time PRs: 195/135/232,5
    Meet PRs: 185/132,5/232,5

    Comment


    • Originally posted by Mushrambo View Post

     Vaak is het probleem dat men de benen al bijna of helemaal gestrekt hebben en daarna pas het lichaam omhoog tillen. Die twee dingen moeten inderdaad simultaan gebeuren. Als je benen al gestrekt zijn kan je bijna geen kracht uit je heupen halen waardoor je meer uit je rug tilt. Het is ook wennen aan de stance. Ik ben bijvoorbeeld helemaal niet goed in sumo, omdat ik dit eigenlijk nooit doe. Maar de keren dat ik dat heb geprobeerd voelt het gewoon niet fijn, op dit moment, en ligt conventional mij beter.
     Dan ga ik dat eens uitproberen in het vervolg. Een van de doelen van komend jaar is toch om fatsoenlijk conventioneel te deadliften. Want sumo is cheating?!
     The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

     Comment


     • Squat:
      5x5x60kg met 30s rust tussen sets
      Dynamic day of hoe ze het noemen. Bij mij is het gewoon als opwarming voor de deadlift en ook voor de OHP aangezien het toch mijn schouders wat opent.
      Het technische werk gedaan. Laag gewicht maar door de korte rustpauze stond ik toch al snel in het zweet.


      OHP
      8x20kg
      5x40kg
      5x47.5kg


      3x5x54kg PR! 3 min tussen sets
      De laatste rep bovenin even gehouden en rustig neer laten komen aangezien ik zo blij was als ene hond. Achteraf gezien had ik dat beter niet gedaan en mogelijk voor nog een setje te gaan. Maar toch nog voor een challenge gegaan:
      2x5x50kg
      Nice

      Het overschakelen op 3x5 lijkt me precies wat beter te gaan, om de 2 OHP trainingen kan ik tot nu toe een kilootje verhogen. Moest ik vastlopen ga ik gewoon terug iets lager en terug 5x5.

      Sumo deadlift
      5x70kg
      5x100kg

      5x115kg (bij rep 3 gleed mijn voet wat weg, dus even verplaatst)
      2x120kg
      2x130kg
      2x120kg
      5x100kg
      Toen was het wel eventjes goed geweest. Wel altijd voldoende rust genomen. Vooral tussen de stap van 5x100kg naar 5x115kg had ik veel rust nodig. Veel meer als tussen de stap 2x120kg naar 2x130kg.
      Tevreden met dit resultaat! De 1x140kg durfde ik niet aan, beter in schoonheid eindigen dit jaar en ook al niet zwaar gesquat dus koos ik voor wat meer volume.

      Dit was de laatste training van het jaar en het was een leuke!
      The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

      Comment


      • Jaaroverzicht:

       Squat: 5x5x102.5kg
       Bench: 5x5x70kg
       Deadlift: 2x130kg
       OHP: 3x5x54kg
       BOR: 5x5x67.5kg

       Begin februari van dit jaar waren mijn verwachtingen toch hoger als hierboven. Vooral op de grote 3 eigenlijk. Maar er zit wel een giant deload in op de squat en deadlift door een slechte techniek. Deze is nu beter en hier kan ik normaal nog wel wat op gainen.
       Globaal gezien ben ik dus eigenlijk toch wel tevreden! Het was ook een beetje zoeken hoe en wat bij een deload (op eender welke oefening). Nu weet ik ongeveer hoe ik ze moet oplossen/benaderen.

       Qua gewicht ben ik maar 11kg kwijt op 11 maanden (wel gewicht genomen voor kerstmis ). Maar in de spiegel is het een gigantisch verschil. Het laatste half jaar op +-97k gehangen en wat recomp gedaan dus. De bedoeling was cutten met op trainingsdagen 2800kcal en niet trainingsdagen 2600kcal. Mogelijk ga ik hier komend jaar welk 100kcal afhalen voor beide dagen. Als ik dan nog +- 97kg blijf wegen maar ik zie er beter uit: so be it. Geduld heb ik ondertussen wel gekregen.
       Voor de statistieken volledig te maken op 16 maanden tijd van 125kg naar 97kg gegaan. Laatst nog op een feestje veel complimenten gehad dat ik er goed uitzag. En hierbij werd ik zelfs een keer letterlijk besprongen hahahah . Zelf ben ik nog niet tevreden, nog eventjes zo blijven doordoen tot ik het goed vind. Een gewicht of vet% ga ik er niet op plakken aangezien dit meestal toch niet klopt.

       Nog wat sterker worden is natuurlijk ook een doel, hier ga ik ook geen gewichten op plakken maar gewoon ervoor gaan! En last but zeker not least: het leuk blijven vinden!
       The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

       Comment


       • Gefeliciteerd met je press!! Ik zal lekker 3x5 doen als jij denkt dat je daar meer uit kan halen op dit moment. Terug naar 5x5 kan altijd.

        Leuk eindejaarsverslagje. Van 125 naar 97 vind ik zeker een prestatie, chapeau!
        Food is an important part of a balanced diet.
        ~Fran Lebowitz

        Comment


        • Originally posted by Malinois View Post

         Dan ga ik dat eens uitproberen in het vervolg. Een van de doelen van komend jaar is toch om fatsoenlijk conventioneel te deadliften. Want sumo is cheating?!
         Mwa, cheating, ik vind van niet hoor! Gewoon allemaal approved! Dat de ROM kleiner is klopt volgens mij wel.
         Maar dat gaat je vast lukken!
         Ik denk ook zeker dat trots mag zijn op je prestatie dit jaar. Gewichtverlies, en toch een stuk sterker.

         Ik denk dat je best nog wel wat uit stronglifts kan halen om sterker te worden. Daarna misschien eens kijken naar een ander leuk schema.. MadCow of misschien wel Sheiko?
         All time PRs: 195/135/232,5
         Meet PRs: 185/132,5/232,5

         Comment


         • 11kg verliezen in 11 maanden is een erg goed resultaat. Het bewijst tevens dat je doorzettingsvermogen hebt, dat je dat zo lang kunt doorzetten. Gewoon verder gaan in 2017 en al je doelen komen dichterbij.
          Vergeet niet je lachspieren te trainen.

          Comment


          • Proficiat met je press PR!

           En ook proficiat met de rest van je cijfers, je gewichtsverlies is het meest indrukwekkend, maar op je lifts mag je ook wel trots zijn imho...

           grtz
           Squat 8x62,5 - bench press 8x55 - deadlift 6x105 - overhead press 7x44

           Comment


           • TaraSmit yes indeed, jij hebt ook lang gegained met SS door 3x5, dus ga ik dat even overnemen! Je bent al aardig sterk geworden heb ik laatst gezien! En ik ben inderdaad wel tevreden.

            Mushrambo Ik zei dat maar voor te lollen . En inderdaad zit er nog wel wat rek op SL's. Die handel proberen uit te melken zodat er op relatief korte tijd nog relatief veel gewicht gewonnen kan worden.
            De app van Madcow heb ik eens bekeken en momenteel denk ik niet echt dat het iets voor mij is: na 10 weken zit ik op 3 reps van het huidige 5x5 maximum. Maar we zitten nog niet zo ver en tegen die tijd ga ik het opnieuw eens bekijken. Sheiko lijkt me al wat leuker (maar moet ik wel wat materiaal bijkopen wat geen probleem is). En 5/3/1 wil ik ook nog eens fatsoenlijk bekijken, die heb ik laatst maar half bekeken. Of Texas method tussenin zodat er mogelijk per week nog een kleine verhoging is.
            Maar daar zijn we nog even ver weg van, we zien het tegen dan wel! Of ik kan Steffie eens vragen voor een goed mixschema! (gewoon een mopje eh guys!)

            niet_hier Het is inderdaad al opgeschoten en we moeten nog eventjes blijven doordoen. Komt goed!

            steffie268 Bedankt! Jij ook sterk bezig, komt goed!


            Voor allen een blessurevrij en gezond nieuwjaar met de gewenste gainz op alle mogelijke vlakken!

            The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

            Comment


            • Originally posted by Malinois View Post
             Of ik kan Steffie eens vragen voor een goed mixschema! (gewoon een mopje eh guys!)
             Lol, good one!

             Aanbevelingswaardig zou ik de reviews noemen die op het youtube-kanaal "powerliftingtowin" van verschillende programma's te zien zijn...
             Die kerel heeft het ook niet altijd bij het rechte eind imho, maar hij slaat toch vaak spijkers met koppen...
             Vooral het verhaal rond de "schema's" van Sheiko is om je een breuk mee te lachen...

             Alvast beste wensen
             Squat 8x62,5 - bench press 8x55 - deadlift 6x105 - overhead press 7x44

             Comment


             • Jazeker, denk dat je met 3x5 een erg lange tijd zoet kan zijn als het om progressie gaat. Zowel in gewicht als in techniek. Heb alleen geen vergelijking met een vast 5x5 schema, dus dat zal je zelf moeten ondervinden

              Kracht gaat echt de goede kant op de laatste tijd, waar ik erg blij mee ben. Ben benieuwd wat 2017 me zal gaan brengen binnen het trainen! Alvast een goede jaarwisseling, geniet ervan!
              Food is an important part of a balanced diet.
              ~Fran Lebowitz

              Comment


              • De eerste training van het jaar is een feit. En ook onmiddellijk goed gestart!

               Squat:
               5x70kg
               3x85kg
               3x95kg

               5x5x105kg
               Vandaag kreeg ik de bar precies ook iets lager op mijn rug, is toch een heel verschil.


               Bench:
               8x20kg
               5x40kg
               5x55kg

               6x8x60kg
               Had goesting om te vlammen en dan ook volledig voluit gegaan.


               Bent over row
               5x50kg
               5x60kg

               5x5x70kg
               10x60kg meer rechtstaand en wijdere grip voor midden rug.
               2x8x60kg iets minder reps (voor fail te vermijden). Volgende keer gewoon 3x8               Voedingsschema aangepast naar 2700kcal op trainingsdagen en 2500kcal op niet trainingsdagen. Wegen houd ik voor volgende week aangezien het vermoedelijk niet zal meevallen. Om me niet druk te maken.
               The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

               Comment


               • Paused Squat:
                8xbarbell
                5x5x70kg 1min rust                OHP
                8x20kg
                5x30kg
                5x40kg
                3x50kg


                2x5x55kg 3 min
                1x4x55kg, bleef steken op voorhoofd hoogte
                2x5x50kg


                Sumo deadlift
                5x70kg
                5x100kg

                5x117.5kg tussen rep 3 en 4 en rep 4 en 5: 5s rust.
                5x100kg


                Spoto press
                3x10x40kg
                10x45kg
                volgende keer iets hoger in gewicht en gewoon 3x10
                The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

                Comment

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X