dfuses trainingslogje

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #76
    Originally posted by dfuse View Post
    volgens mij zegt de rip ergens dat als je faalt, je meer melk moet drinken, en/of meer moet slapen. nu, dat eerste ben ik beginnen doen, maar nu begin ik zwembandjes te krijgen en ik ga nog ni vooruit met die MP meer slapen zou ik zelf ook zalig vinden, maar ja, life
    Slapen is een luxe, waar je helaas niet altijd tijd voor hebt, ken het probleem.

    Over het failen, normaal als je een split zou hanteren, waarbij je rekening houd met het niet overbelasten van je anterior deltoids, dan zou ik eventueel zeggen ga tot fail. In rippetoe is het bekend probleem dat je schouders onevenredig belast worden, overbelast worden in frequentie en praktisch altijd onderherstelt zijn. Daarom zou ik in geval van rippetoe zeggen, als je failt op je verhoging ga dan niet blijven failen, accept je dag als kut en pak volgende keer weer op bij je andere reprange en zet daar je PR's. Haal je dat nog niet dan of is er iets mis met je techniek, ben je onderherstelt en waarschijnlijk eet je dan gewoon teweinig. Vergeet ook niet dat je ELKE keer squat he, squats worden zwaarder dus automatisch ben je per training steeds meer vermoeid voor je bij je MP aankomt, maakt enorm verschil.

    Lineair verhogen is top maar met 1,5x frequentie per week op de MP gewoon echt niet realistisch, zeker niet omdat bijna iedereen met minimaal 2,5kg per keer moet verhogen. Deloaden is leuk, maar kost tijd, heb liever persoonlijk dat je lekker kunt blijven verhogen elke keer PR's zetten, niet overbelast raakt en als je dan een keer denkt, vandaag gaat het hem echt niet worden; simpel dan pak je gewoon een deload van 50% van je normale gewicht en doe je het puur om het doen van de oefening zodat je het niet "verleerd". 3-4 dagen later heb je toch weer een B-dag en kun je gewoon je PR weer zetten.

    Suc6 hoop dat het voor je werkt
    The internet, SERIOUS business!

    Fallus; nee dombo als je dit al niet snapt wtf heb je al die tijd gedaan op dit forum? ~Fal, ik zat voornamelijk in de jailbait topic

    Comment


    • #77
      Jouw uitleg klopt in ieder geval voor mij. Heb constant een vermoeid gevoel in men schouders, en dat squatten begint ook zwaar door te wegen. Van deloaden had ik nog niet gehoord, heb het even opgezocht en is blijkbaar idd aan de orde nu ("If you are training at a high intensity of 6-8 reps for 4 weeks then you need a deloading week." bron: Deloading In Your Weight Lifting Program).

      Rippetoe is toch niet lineair verhogen maar exponentieel? Altijd 2.5% nemen van je gewicht, als je gewicht stijgt, stijgt de toename ook elke keer. Maar zoals de meesten waarschijnlijk verhoog ik ook steeds met 2.5kg, gewoon omdat dat met de schijven het makkelijkst uitkomt.

      Vandaag de workout met bp en dl, ga proberen voor de 90kg te gaan met squat en dl. Vanaf vrijdag zal ik dan deloaden voor een paar sessies.

      Bedankt voor de uitleg Yawgmoth!
      Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

      Comment


      • #78
        Rippetoe is inderdaad exponentieel. Aan de andere kant ligt het volume bij Rippetoe wel laag, waardoor dat geen probleem zou moeten geven. Daarnaast gaat hij ervan uit dat je erbij bulkt (vandaar ook zijn gallon of milk advies), en dan bestaat het bijna niet dat je eraan onderdoor gaat.

        Maar je kunt altijd een keer een plateau raken of niet aan je rust toekomen, en dan kan deloaden/rusten zeker een uitstekende optie zijn.
        "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

        sigpic

        "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

        Comment


        • #79
          Rug - Squat: 1-0
          De 90kg is me gelukt maar heb blijkbaar weer iets verkeerd gedaan want geraakte amper men auto terug uit van de rugpijn. alé, eerder rechterheup, langs achter.
          Bij de benchpress ben ik nu ook blijven steken...
          squat: 3x5x90kg
          bp: 2x5x60kg, 1x5x57.5kg
          dl: 1x5x90kg
          dips: 3x5 serieuze vooruitgang hierbij, een paar weken geleden zat ik al trillend er met moeite 2 uit te persen, nu kan ik er al vrij gecontroleerd een aantal na elkaar doen, voelt wel goed aan

          er onderdoor gaan is veel gezegd genix, maar ik voel het wel. zal ook wel te maken hebben met het feit dat ik amper 5 uur slaap heb elke nacht. ik ga nu een weekje deloaden, ook om men terug rug te laten rusten. derna ga ik resoluut voor de 100kg op squat en dl, en eens die bereikt gaan we is is iets anders doen
          Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

          Comment


          • #80
            hmm, deloaden, toch maar niet
            rug - squat: 1-1
            nieuwe aanpassing aan techniek, de barbell zo laag mogelijk op men rug krijgen. doet wat zeer aan men polsen nu maar ligt nu zeker 10 cm lager, en hopla, rugpijn weg. vroeger legde ik die altijd vanachter op mijn schouderbladen, in het begin had ik niet genoeg rek om ze lager te krijgen, nu precies al wat meer. heb nu enkel nog zeer in men rechterbil, maar een bizarre pijn. ken je dat gevoel dat je gewoon wacht tot als het krak zegt, en dan zit het weer goed? dat gevoel blijf ik mijn rechterbil hebben, zonder dat het ooit de opluchtende krak geeft.
            squat: 3x5x92.5kg
            mp: geprobeerd 3x3x40kg, gefaald bij laatste van laatste setje
            bor: 5x5x50kg
            chinups: 2x3 waarvan beide keren de laatste keer eigenlijk fail
            Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

            Comment


            • #81
              Deloaden hoeft ook pas als je denkt dat je er baat bij hebt he

              Even snel iets over de methode die je overneemt, persoonlijk werk ik op naar 1 setje van 5 reps en niet 3 sets, maar dat is meer omdat ik weet dat ik bij mij geen baat heb bij een hoger volume op topsets. In mijn opzicht (zeg in geen beding dat het bij iedereen zo is) ben ik beter af met 1x5x65 dan met 3x5x60 al is het maar omdat ik niet sneller vooruit ga bij de een dan bij de ander maar 3x5x60 relatief veel meer moeite kost.

              Heb zelf ondervonden met 5x5 (heb dat maandje of 2-3 gedaan) dat ik gewoon leeg ben na 2 sets op de 5x5 set en dat ik soms gewoon 3 trainingen deed om een verhoging van 2,5kg te realiseren, terwijl als ik 1 topset pak ik nagenoeg ELKE WEEK 2,5kg kan verhogen op 3RM of 5RM. Zit je met een lager volume, zeker weten, vraag is weegt dit op tegen continue verhoging? Op dit moment prefereer ik de laatste methode. Merk ook dat ik sneller herstel op die manier, maargoed ik zit nu op een geheel ander schema dus in hoeverre dit overdracht heeft op jou kan ik niet zeggen.

              Wil je nog even succes wensen en ben benieuwd hoe lang je het door kunt trekken tot je echt vastloopt. Suc6 squatting
              The internet, SERIOUS business!

              Fallus; nee dombo als je dit al niet snapt wtf heb je al die tijd gedaan op dit forum? ~Fal, ik zat voornamelijk in de jailbait topic

              Comment


              • #82
                Bij het squatten heb je er ook baat bij meer dikte in je rug te kweken. Je kan dan de barbell beter op je rug leggen en is gelijk wat comfortabeler. Moet je minder stoeien om hem op z'n plaats te laten blijven.
                Owner of the Iron Playground.

                Comment


                • #83
                  Gisteren te kapot om nog te loggen dus nu verslagje van gisteren. Maandag heb ik geskipped, liep al een tijdje rond met een vervelende moeheid in heel mijn lichaam. Na de training van vrijdag heb ik er dan ook op gelet om altijd op tijd in bed te kruipen, mijn weekend vrij te houden en goed te eten. Maandag dus niet gaan trainen omdat ik me nog niet helemaal uitgerust voelde. Dat was gisteren dus wel het geval en ik keek dan ook uit naar de training.

                  Eerst nog een opmerking over mijn squat techniek, deze is weer verbeterd. Zoals ik laatst zei leg ik de bar nu echt op de homp vlees/spier die gecreëerd wordt door mijn ellebogen naar achter te houden en mijn borst omhoog. De vorige keer legde ik mijn vingers nog rond de barbell wat ervoor zorgde dat ik eigenlijk nog wat gewicht met mijn polsen droeg, wat dus wat pijn deed. Nu duw ik eigenlijk gewoon met mijn handpalm het gewicht tegen mijn rug. Ik kan eigenlijk al mijn vingers gestrekt houden en de barbell blijft mooi op zijn plaats zonder dat ik daarvoor een inspanning moet doen of het ongemakkelijk aanvoelt.
                  @Jordy: ja klopt, alleen spijtig dat ik dat niet op 1,2,3 kan kweken hé

                  mijn volume opwarmsetjes was veel groter nu, voelde dat ik veel energie had. ik houd die wel nooit bij mits irrelevant in het rippetoe schema.

                  squat: 3x5x95kg
                  bp: 3x5X60kg (waar ik vorige keer op failde dus)
                  deadlift: 2x5x95kg (direct 5kg omhoog gegaan, wil het gelijk houden met de squat zodat ik hopelijk op 1 en dezelfde dag mijn doel bereik van 100kg voor squat en dl)
                  dips: 2x5

                  @yawgmoth: bedankt voor de uitleg, ik weet nog niet goed wat ik ga doen volgende training. Mits mijn doel 100kg op squat en dl is, en ik dat hopelijk maandag bereik, weet ik niet of ik op dit moment nog veel moeite ga doen om met mp vooruit gaan op kracht, omdat ik dus na mijn doelen bereikt te hebben een ander schema wil gaan hanteren, op massa gericht.
                  Je andere opmerking over vastlopen, ik ben er ook wel benieuwd naar, gisteren die 95 was al echt met héél veel moeite en héél rode kop, dacht even dat ik de laatste rep niet meer ging halen. Maar als ik stop op 100kg zal ik natuurlijk nooit weten hoever ik nog had kunnen gaan Nu ja, hoe verslavend dat omhoog gaan ook is, ik train niet als powerlifter maar als bb'er.
                  Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

                  Comment


                  • #84
                    Even opgezocht wat ik nu eigenlijk bereikt heb, ben op 1 september begonnen met squats van 60kg, en ik herinner me nog levendig dat ik toen dikwijls failde. We zijn nu eind oktober en zit bijna op 100kg, kan me niet herinneren wanneer ik nog eens failde. Me dunkt is dat niet al te slecht. Wou eens een foto nemen van mijn quads maar mijn benen zijn zo behaard dat je er amper iets van ziet op foto.
                    Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

                    Comment


                    • #85
                      Hahaha dat word scheren dan.

                      Nette progressie man.
                      Owner of the Iron Playground.

                      Comment


                      • #86
                        Originally posted by dfuse View Post
                        Even opgezocht wat ik nu eigenlijk bereikt heb, ben op 1 september begonnen met squats van 60kg, en ik herinner me nog levendig dat ik toen dikwijls failde. We zijn nu eind oktober en zit bijna op 100kg, kan me niet herinneren wanneer ik nog eens failde. Me dunkt is dat niet al te slecht. Wou eens een foto nemen van mijn quads maar mijn benen zijn zo behaard dat je er amper iets van ziet op foto.
                        goed man, maar dat wordt daadwerkelijk scheren en dan lekker met olie insmeren hehehe, heb je iemand die je kan helpen met een heggeschaar of grastrimmer hehehehe
                        44jr, 182 cm, 90 kg, bf 18%, bp2x85 sq8x120 dl4x110, lp 7*190,- cutten
                        ....

                        Comment


                        • #87
                          scheren heb ik 2 seconden overwogen maar neh. ik ben gewoon te behaard, als ik mijn benen zou moeten scheren, waar zou ik dan moeten stoppen? ik ga echt niet men kont ook gaan scheren en zo abrupt ergens stoppen trekt ook op niks
                          Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

                          Comment


                          • #88
                            Originally posted by dfuse View Post
                            scheren heb ik 2 seconden overwogen maar neh. ik ben gewoon te behaard, als ik mijn benen zou moeten scheren, waar zou ik dan moeten stoppen? ik ga echt niet men kont ook gaan scheren en zo abrupt ergens stoppen trekt ook op niks
                            je hebt altijd een keus
                            44jr, 182 cm, 90 kg, bf 18%, bp2x85 sq8x120 dl4x110, lp 7*190,- cutten
                            ....

                            Comment


                            • #89
                              i choose life, i choose hair
                              Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

                              Comment


                              • #90
                                squat: 3x5x97.5kg, 1x100kg
                                mp: fuck this 3x40kg
                                bor: fuck this ook, zo'n vage oefening, wat train ik hier nu eigenlijk mee, alles behalve men rug me dunkt. enfin, 3x5x55kg
                                chins geen zin in
                                Getting stronger to fend off potential zombie attacks.

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                                erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                                Antalya Escort
                                sikis
                                gaziantep escort
                                gaziantep escort
                                İstanbul Escort
                                istanbul escort bayan
                                sisli escort beylikduzu escort bayan
                                antalya escort atakoy escort
                                umraniye escort bayan
                                Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                                Working...
                                X