Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
Ik neem na de training altijd whey met druivensuiker..
Grtz..
vind je niet beter om na de training maltodextrine in te nemen ,want druiven suiker gaat heel snel in je bloedbaan maar ook heel snel weer weg.
druiven suiker regelt dan dan at je dan onder je suiker level komt.
maar dat heb ik terminste ondervonden, kreeg daarna en kleine hipo.
Ik ben lid geworden van sport en fitness daar krijg ik een pot vitargo bij ik begreep dat daar ook al eiwitten inzitten of heb ik het mis.
welke vitargo dan?
heb altijd de vitargo van BMS smaakt echt heel goed, en met vitargo kun je echt goede resultaten mee boeken, ik kan het altijd merken als ik het in neem.
en vitargo is het beste transport systeem voor creatine.
Uit onderzoek blijkt dat je het beste een combinatie van maltodextrine en dextrose na je training te nemen en een half uurtje later je eiwitshake naar binnen te werken.
Ik ga het in ieder geval eens proberen.
After reading Old School’s excellent article on post workout, you are now aware of the importance of consuming easily digested, high Gl carbohydrates at this time. But the question is, why a combination of dextrose and maltodextrin? Both are high in Gl rating, and easily digested right? True, but there is more logic than Gl rating to stacking these two powerhouses. Read on for the answer.
Now lets go back to the first concept we learned called, “gastric emptying.” Our goal post workout is to maintain a prompt digestion rate so nutrients can transport swiftly, and efficiently to our muscles. With that said, it has been shown that this process slows when the ingested fluid contains a high osmolarity concentration (the second concept studied). Osmolarity again is dependent on the number of particles in a solution. That is, a100-milliliter solution with 20 glucose molecules will have a higher osmolarity then a100-millileter solution that only contains 10 molecules. The shorter chain length a carbohydrate has, the higher it raises the solution's osmolarity. Therefore, it is no surprise that a pure glucose solution (or dextrose, a monosaccharide) induces very high concentrations of solute (1,3,10).
Fortunately these negative effects become greatly reduced when the drink contains a glucose polymer stacked with dextrose. But we still want a carbohydrate that is easily digested, and has a high Gl. Hence we use a combination of dextrose and maltodextrin. Osmolarity will be decreased, and glucose will still enter the blood stream at a proficient rate, thus maintaining its anabolic nature (1,3).
A second factor concerning osmolarity must now be examined. From a clinical standpoint it is vital to take into consideration the fact that plasma (the liquid portion of blood) has an Osmolarity of 300 mOsm. This means that if one were to inject a solution with a greater concentration of solute into their blood, it would cause water from inside their red blood cells to leave by Osmosis (water always travels down its concentration gradient) and move into the plasma, in turn shrinking the erythrocytes (red blood cells). This is because the cells are iso-osmotic to the plasma (both have the same concentration of solute) (11).
A similar concept can be applied to your post workout meal. If a competitor were to consume a solution that was hypertonic or had a higher concentration of solute then 300 mOsm it could dehydrate them (showing why digestion is rightfully slowed in a high concentrated solution). The addition of maltodextrin once again solves this problem (2,13).
The next question is, why not just use maltodextrin, and eliminate dextrose since it is so proficient? Ah, once again it is not that simple. Shi. X et al.in an outstanding study tested the digestive effects of two substrates (any substance acted upon by an enzyme) as opposed to only one substrate in the small intestine. What they found was quite fascinating. The solution containing two substrates stimulated the activation of more transport mechanisms in the intestinal lumen, then did its singular counterpart. Therefore more carbohydrates were transported out of the small intestine (absorbed into the blood), which additionally aided a greater absorption rate of water into the blood stream (by osmosis). Thus, the higher activation rate of transport mechanisms, even with higher osmolarity facilitated faster energy uptake and hydration (12)!
Gebruik na de training (krachtsporters).
Koolhydraten en eiwitten na een inspanning leveren een bijdrage aan
een anabole (spieropbouwende) werking. Hoewel er altijd voldoende
aan eiwitten moet worden ingenomen, is het belangrijker om direct na
een training eerst alleen maltodextrine, Vitargo of dextrose te
gebruiken. De opname van glucose in de spieren is dan maximaal en
koolhydraten worden dan niet meteen in vet omgezet.
Een combinatie van koolhydraten met vetten en/of eiwitten verhindert
die snelle koolhydraatopname. Er wordt dan eerder vet gevormd uit de
overtollige koolhydraten en bijkomende eiwitten en dat maakt dikker.
Pas na een uur kunnen de eiwitten worden ingenomen.
Als pure weight gainer is een mengsel van maltodextrine met eiwitten
geen bezwaar. Als ook het vet weg moet heeft apart innemen de
voorkeur.
bron: Creanite supplementen voor sport en sexprestaties
Uit onderzoek blijkt dat je het beste een combinatie van maltodextrine en dextrose na je training te nemen en een half uurtje later je eiwitshake naar binnen te werken.
Ik ga het in ieder geval eens proberen.
After reading Old School’s excellent article on post workout, you are now aware of the importance of consuming easily digested, high Gl carbohydrates at this time. But the question is, why a combination of dextrose and maltodextrin? Both are high in Gl rating, and easily digested right? True, but there is more logic than Gl rating to stacking these two powerhouses. Read on for the answer.
Now lets go back to the first concept we learned called, “gastric emptying.” Our goal post workout is to maintain a prompt digestion rate so nutrients can transport swiftly, and efficiently to our muscles. With that said, it has been shown that this process slows when the ingested fluid contains a high osmolarity concentration (the second concept studied). Osmolarity again is dependent on the number of particles in a solution. That is, a100-milliliter solution with 20 glucose molecules will have a higher osmolarity then a100-millileter solution that only contains 10 molecules. The shorter chain length a carbohydrate has, the higher it raises the solution's osmolarity. Therefore, it is no surprise that a pure glucose solution (or dextrose, a monosaccharide) induces very high concentrations of solute (1,3,10).
Fortunately these negative effects become greatly reduced when the drink contains a glucose polymer stacked with dextrose. But we still want a carbohydrate that is easily digested, and has a high Gl. Hence we use a combination of dextrose and maltodextrin. Osmolarity will be decreased, and glucose will still enter the blood stream at a proficient rate, thus maintaining its anabolic nature (1,3).
A second factor concerning osmolarity must now be examined. From a clinical standpoint it is vital to take into consideration the fact that plasma (the liquid portion of blood) has an Osmolarity of 300 mOsm. This means that if one were to inject a solution with a greater concentration of solute into their blood, it would cause water from inside their red blood cells to leave by Osmosis (water always travels down its concentration gradient) and move into the plasma, in turn shrinking the erythrocytes (red blood cells). This is because the cells are iso-osmotic to the plasma (both have the same concentration of solute) (11).
A similar concept can be applied to your post workout meal. If a competitor were to consume a solution that was hypertonic or had a higher concentration of solute then 300 mOsm it could dehydrate them (showing why digestion is rightfully slowed in a high concentrated solution). The addition of maltodextrin once again solves this problem (2,13).
The next question is, why not just use maltodextrin, and eliminate dextrose since it is so proficient? Ah, once again it is not that simple. Shi. X et al.in an outstanding study tested the digestive effects of two substrates (any substance acted upon by an enzyme) as opposed to only one substrate in the small intestine. What they found was quite fascinating. The solution containing two substrates stimulated the activation of more transport mechanisms in the intestinal lumen, then did its singular counterpart. Therefore more carbohydrates were transported out of the small intestine (absorbed into the blood), which additionally aided a greater absorption rate of water into the blood stream (by osmosis). Thus, the higher activation rate of transport mechanisms, even with higher osmolarity facilitated faster energy uptake and hydration (12)!
Gebruik na de training (krachtsporters). Koolhydraten en eiwitten na een inspanning leveren een bijdrage aan een anabole (spieropbouwende) werking. Hoewel er altijd voldoende aan eiwitten moet worden ingenomen, is het belangrijker om direct na een training eerst alleen maltodextrine, Vitargo of dextrose te gebruiken. De opname van glucose in de spieren is dan maximaal en koolhydraten worden dan niet meteen in vet omgezet. Een combinatie van koolhydraten met vetten en/of eiwitten verhindert die snelle koolhydraatopname. Er wordt dan eerder vet gevormd uit de overtollige koolhydraten en bijkomende eiwitten en dat maakt dikker. Pas na een uur kunnen de eiwitten worden ingenomen. Als pure weight gainer is een mengsel van maltodextrine met eiwitten geen bezwaar. Als ook het vet weg moet heeft apart innemen de voorkeur.
bron: Creanite supplementen voor sport en sexprestaties
hoef hier voor niets meer over te zeggen ,zo moet het .
Volgens het verhaal van Gais_der_German niet. Ikzelf zou geneigd zijn te zeggen ja, maar het is een bron die toch wel de nodige onderzoeken presenteert. Vandaar dat het wellicht het proberen wel waard is.
"Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro
Geloof dat onze mr Bodyfood ook maltodextrine levert. Zie hier.
Er zijn genoeg internetshops die het aanbieden. Maar ik vroeg me af of het gewoon bij een reform, drogist, apotheek of andere winkel (geen ishop) te halen is. Mocht dat niet het geval zijn dan bestel ik hem wel via inet.
edit: heb het al gevonden, is bij de apotheek ook te verkijgen.
Er zijn genoeg internetshops die het aanbieden. Maar ik vroeg me af of het gewoon bij een reform, drogist, apotheek of andere winkel (geen ishop) te halen is. Mocht dat niet het geval zijn dan bestel ik hem wel via inet.
edit: heb het al gevonden, is bij de apotheek ook te verkijgen.
er wordt aangenomen 0,8 gr per kilo lichaamsgewicht, dus een persoon van 80 kilo neemt 64 gram. Er moet ook wel rekening gehouden worden wat je en wanneer je voor de training hebt gegeten.
An Assignment Writing Service In Pakistan offer service to students that need help in their course works. These services provide uniquely researched,...
Quantitative research is used in the dissertation writing process by presenting a hypothesis and using instrumentation such as surveys and questionnaires...
The capacity of an individual to express consent is influenced by several factors. Cognitive abilities, emotional state, cultural background, and external...
Academic research work requires critical thinking, systematic analysis and well-structured writing as is the case with a PhD program. Public and PhD thesis...
It is not always easy to write a dissertation, however with the right assistance, everything turns out fine. British dissertation help is useful to guidance...
Comment