rauwe eieren drinken?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by steentje View Post
    Heb je daar misschien iets van info over? Las dat al eerder hier, maar kwam met googlen niet verder dan dat ovidine/avidine alleen biotine (vitamine H) afbreekt.

    Rauwe eitje door de shake of Brinta mixen is wel lekkerrr.
    Idd, avidine hinder de opname van biotine.

    Dacht vroeger ook dat veel rauwe eieren een biotine gebrek op kon leveren, maar een tijd geleden een gesprek hierover gehad waar ik dit van bewaard heb


    "Avidin is classified as a glycoprotein and its molecular weight is 68,000.
    In nature, avidin is existed in mainly bird egg white such as chicken egg white
    (avidin content is about 0.005 %)."

    Komt van dit pdf-bestand:
    http://www.kewpie.co.jp/english/pdf/others/avidin.pdf.
    --------------------------------------------------------------------------

    Ik vond voor biotine:
    Chemische naam: D-Biotine (engels: Biotin)
    Molecuul formule: C10H16N2O3S
    Molecuul gewicht: 244,3 g/mol
    Ik weet alleen niet of ze het over hetzelfde soort molecuulgewicht hebben (vond in digitale schoolboeken al verschillende manieren van uitrekenen en noteren
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Avidin has a molecular weight of 66kDa and is
    composed of 4 identical subunits, each subunit is able to bind
    one molecule of biotin.
    -----------------------------------------------------------------------------

    Al gevonden,
    1 u = 1 Da (dalton) = 1 gram/mol
    dus 66 kDa = 66000 Da = 66000 gram/mol
    vergeleken met de 244,3 gram/mol van biotine is avidine dus inderdaad een erg groot molecuul, waar er dus minder per gram voor zullen komen als van biotine
    ------------------------------------------------------------------------------
    Even wat getalletjes op een rijtje:

    avidine weegt 66000 gram/mol
    biotine weegt 244,3 gram/mol

    avidine weegt dus 270 maal zo zwaar als biotine

    In eigeel zit 0,000052 % biotine
    In eiwit zit 0,005 % avidine

    In een gram eiwit zit dus 96 maal zoveel avidine als er biotine zit in een gram eigeel. Omgerekend naar aantallen moleculen zit er dan in een gram eigeel 270/96= 2,8 maal zoveel biotine als er avidine zit in een gram eiwit. Ik weet niet in welke verhouding eiwit en eigeel voorkomt in een ei, maar ga ik voor het gemak uit dat er twee maal zoveel eigeel in een ei zit als eiwit dan kom ik erop dat er in een eiwel 5,6 maal zoveel biotine-moleculen zitten als avidine-moleculen. Aangezien 1 avidine-molecuul 4 biotine-moleculen kan binnen blijft er dus netto altijd biotine over!
    ----------------------------------------------------------------------------------



    Waar je wel op moet letten bij rauw ei, is dat de eiwitten in ei complete (lange keten) eiwiten zijn wat de opname vertraagd en bemoeilijkt. Als je een ei kookt ga je de eiwitketens afbreken zodat er korte ketens onstaan die makkelijker/beter opgenomen kunnen worden.

    Zie het maar als het verschil tussen eiwit vs hydrolisaat
    As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
    Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
    Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

    Comment


    • #17
      Heavy shit. Dus als ik het goed begrijp: rauwe eieren kunnen best, je neemt net zo goed alle eiwitten op?
      "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

      sigpic

      "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

      Comment


      • #18
        Denk zelf dat koken vanwegen dat ""voorverteren" beter is. Maar dat avidine-biotine verhaal hech ik geen waade meer aan.
        As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
        Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
        Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

        Comment


        • #19
          Originally posted by slinky View Post
          Overigens heeft Punani wel gelijk, er zijn 1000 dingen op te noemen waar rauw ei doorheen zit zoals cake.
          Uhhhh, wordt cake (en dus dat ei) niet gebakken?
          As you are now, I once was. As I am now, you'll never be ©3XL ®2000
          Geloof niets, Probeer alles!1 Tessalonicenzen 5:21
          Rust zach Tijl, we zullen je missen :'(

          Comment


          • #20
            Originally posted by 3XL View Post
            Denk zelf dat koken vanwegen dat ""voorverteren" beter is. Maar dat avidine-biotine verhaal hech ik geen waade meer aan.
            voorverteren als in denatureert?

            Comment


            • #21
              Originally posted by slinky View Post
              ...

              Overigens heeft Punani wel gelijk, er zijn 1000 dingen op te noemen waar rauw ei doorheen zit zoals cake.

              Punani? Laatste keer dat ik keek was ik nog steeds mezelf...

              Originally posted by 3XL View Post
              Uhhhh, wordt cake (en dus dat ei) niet gebakken?
              Ach, sommigen (waaronder ondergetekende) vinden cakebeslag lekkerder dan de cake
              "Just because you've always done it that way doesn't mean it's not incredibly stupid."

              Comment


              • #22
                Originally posted by Pinada View Post
                Punani? Laatste keer dat ik keek was ik nog steeds mezelf...



                Ach, sommigen (waaronder ondergetekende) vinden cakebeslag lekkerder dan de cake
                dat 2de ben ik het helemaal meee eeens!!!!
                lkkr de bak uitlikken of dat klop ding
                Calisthenics / Street workout

                Comment


                • #23
                  Originally posted by sakurakilla View Post
                  voorverteren als in denatureert?
                  Even 3XL kopieëren hier: ketens splitsen zich dan op. Zie het als het verschil tussen gewoon eiwit en hydrolisaat.
                  "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

                  sigpic

                  "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by 3XL View Post
                    Waar je wel op moet letten bij rauw ei, is dat de eiwitten in ei complete (lange keten) eiwiten zijn wat de opname vertraagd en bemoeilijkt. Als je een ei kookt ga je de eiwitketens afbreken zodat er korte ketens onstaan die makkelijker/beter opgenomen kunnen worden.

                    Zie het maar als het verschil tussen eiwit vs hydrolisaat
                    Kort door de bocht, wil je kwantiteit dan koken en kwaliteit dan rauw? Rauw dan wel niet kapot mixen of mengen met andere producten. Liefst ook nog bevruchte eieren dus, haha. Paar gewone achterover gooien vind ik niet vies, maar bevruchte no way.

                    Vond dit op wiki. De andere (delen van) artikelen zijn behoorlijk negatief over wat verhitten met de kwaliteit doet. Hadden wel wat beter onderbouwd kunnen worden.


                    Het eiwit in rauwe eieren heeft een biologische beschikbaarheid van 51%, koken verhoogt dit percentage tot circa 91%, wat betekent dat het eiwit van gekookte eieren tweemaal beter wordt opgenomen dan dat van rauwe eieren
                    Ei (voeding - Wikipedia)


                    Raw Eggs for Your Health By J. Mercola, D.O.

                    Eggs generally are one of the most allergic foods that are eaten, but I believe this is because they are cooked. If one consumes the eggs in their raw state the incidence of egg allergy virtually disappears. Heating the egg protein actually changes its chemical shape, and the distortion can easily lead to allergies.

                    Earlier this summer, I posted an article that suggested that one should not eat raw egg whites. This is the traditional nutritional dogma as raw egg whites contain a glycoprotein called avidin that is very effective at binding biotin, one of the B vitamins. The concern is that this can lead to a biotin deficiency. The simple solution is to cook the egg whites as this completely deactivates the avidin. The problem is that it also completely deactivates nearly every other protein in the egg white. While you will still obtain nutritional benefits from consuming cooked egg whites, from a nutritional perspective it would seem far better to consume them uncooked.
                    Bring back the Raw Egg debate... [Forum Archive]


                    The Health Benefits of Raw Eggs By John Claydon D.Hom

                    The process of cooking eggs destroy the very goodness that our bodies so desperately need as the nature of proteins and fats is altered when exposed to heat. When cooked, the egg protein changes its chemical shape; it is often this process that can be the cause of allergies. Generally when eating raw eggs, any incidence of egg allergy will disappear.

                    Nature created an egg to be a balanced live food – as long as you eat the biotin rich yolk along with the white, there is no risk of a biotin deficiency.
                    Quote from the book “The Recipe for Living Without Disease” By Aajonus Vonderplanitz

                    Free range (ideally from healthy chickens, including organically certified, even better are fertile eggs).

                    “Raw eggs are one of the best compact foods in nature. Eggs are the ultimate, complete fast food. However the protein in eggs is not utilised for cellular reproduction. They are utilised for regeneration and maintenance."
                    (Reference the great egg panic by Emily Green, LA R times Jan 2000)

                    If eggs are whipped, beaten or blended without raw milk, raw cream, or coconut cream, many of the enzymes are oxidised and lost.” It is best to break open the egg into a cup or glass and swallow whole. The Health Benefits of Raw Eggs


                    The Health Benefits of Raw Eggs - A Life Building Food

                    When you cook animal proteins, eggs, milk, meat, and so on, it changes the structure of the proteins. This is not to say that all cooked animal proteins are unhealthy, but that when we do not cook the animal proteins, they many times are even healthier. Consuming eggs raw means that vital enzymes and nutrients are left intact.
                    The Health Benefits of Raw Eggs - A Life Building Food

                    Comment


                    • #25
                      bullsh*t

                      Hey, Dat is dikke bullshit hoor dat je daar misselijk van word en blabla..
                      Mijn pa dronk dat elke morgend met een paar lepeltjes suiker, en hij begon na een paar maand veel te groeien.. daarom is hij nu zo groot, waarom denk je dat basketballers zo groot zijn? die doen dat ook hoor ik doe het zelf ook. Niks aan Het is zelfs lekker als je het goed mixt.

                      Grtjes, Adrian.

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by Crobelg View Post
                        Hey, Dat is dikke bullshit hoor dat je daar misselijk van word en blabla..
                        Mijn pa dronk dat elke morgend met een paar lepeltjes suiker, en hij begon na een paar maand veel te groeien.. daarom is hij nu zo groot, waarom denk je dat basketballers zo groot zijn? die doen dat ook hoor ik doe het zelf ook. Niks aan Het is zelfs lekker als je het goed mixt.

                        Grtjes, Adrian.
                        sq 130 / dl 175 / bp 100 / mp 70

                        you know they can't handle us like debbies does dallas

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by kojak View Post
                          Echt he

                          rouwe eieren eten zodat je langer word.... Moet niet gekker worden hier

                          Comment


                          • #28
                            bumper stumpertje....
                            .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
                            There is no failure except in no longer trying

                            Comment


                            • #29
                              Originally posted by Crobelg View Post
                              Hey, Dat is dikke bullshit hoor dat je daar misselijk van word en blabla..
                              Mijn pa dronk dat elke morgend met een paar lepeltjes suiker, en hij begon na een paar maand veel te groeien.. daarom is hij nu zo groot, waarom denk je dat basketballers zo groot zijn? die doen dat ook hoor ik doe het zelf ook. Niks aan Het is zelfs lekker als je het goed mixt.

                              Grtjes, Adrian.
                              -Eerste post ooit
                              -Reageert in een topic van bijna vier jaar geleden
                              -Zegt dat men groeit van rauwe eieren
                              -Zegt dat basketballers groot zijn door rauwe eieren

                              0/10 volgende keer beter

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by Crobelg View Post
                                Hey, Dat is dikke bullshit hoor dat je daar misselijk van word en blabla..
                                Mijn pa dronk dat elke morgend met een paar lepeltjes suiker, en hij begon na een paar maand veel te groeien.. daarom is hij nu zo groot, waarom denk je dat basketballers zo groot zijn? die doen dat ook hoor ik doe het zelf ook. Niks aan Het is zelfs lekker als je het goed mixt.

                                Grtjes, Adrian.
                                volgens mij gebruikte hij meer dan rauwe eieren om veel te groeien,
                                als je niets over voeding weet begin er dan niet over. tenzij het een vraag is.
                                There are no shortcuts to any place worth going.

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X