Boter/Margarine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Nee joh, saturated fats all the way baby!

    Ik mis dat nu echt, kijk nu al uit naar m'n junkdag, die voor mij altijd uit keto bestaat
    createmybody.net

    Comment


    • #17
      Originally posted by phormicola View Post
      Nee joh, saturated fats all the way baby!

      Ik mis dat nu echt, kijk nu al uit naar m'n junkdag, die voor mij altijd uit keto bestaat
      Love te cheese/mayo/beef/mayo

      edit...en niet te vergeten de gevulde eitjes
      Last edited by okidoki71; 20-02-2012, 12:08.
      .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
      There is no failure except in no longer trying

      Comment


      • #18
        ik neem 6 sneetjes brood per dag en doe er altijd becel op met 30% meer omega 3.
        Nu heb ik naar becel gebeld omdat iedereen zo loopt te klagen over trans vet maar blijkt dat juist deze boter door verzekeringsmaatschappijen als nr 1 boter aangeraden word omdat hij zo 'gezond' is.
        Nu zijn dit dus niet mijn woorden maar waarom word er bij boter, waar je zo weinig van gebruikt, moeilijk gedaan over dat ontzettende kleine beetje transvet?
        Is het zó enorm gevaarlijk bij zo''n klein gebruik?
        Explain to me please!
        Tevens zou ik graag een vervanging willen weten, want geloof dat alles wel slecht is tegenwoordig..

        en @TS, ik bedoel het niet slecht ofzo maar ik heb jou al heel veel vragen zien stellen, kun je niet gewoon beter een goed voedingsschema volgen voor een paar maand en aan de hand van je resultaten kijken wat er verandert moet worden?
        Volgens mij let je écht te veel op details!

        Comment


        • #19
          Ik hou niet zo van voedsel waaraan geknutseld is zoals margarine. "Laten we er plantaardige vetten instoppen" leuk bedacht, heeft alleen slecht uitgewerkt met het effect van transvet.... later komen ze erachter dat dit ongezond is. Hoe ongezond? Voor mij is een veilige grens gewoon 0 transvet. Probleem is hoe je aantoont dat iets schadelijk is en ik ben liever geen proefkonijn. Ze weten wel wat de schadelijke effecten zijn, het transvet wordt niet voor niets verminderd, maar de voedingsmiddelenindustrie heeft veel macht en daarom wordt een schadelijke stof meestal niet meteen volledig uitgebannen. Veilige grens, mmm.

          Ik hou het bij mijn boerenverstand en neem roomboter van de plaatseljke zuivelboerderij. Veel brood eet ik niet (moet ik het eerst zelf bakken) maar een klontje roomboter over de groenten wil nog wel lukken af en toe. Best lekker.

          Comment


          • #20
            Originally posted by addicted2grow View Post
            ik neem 6 sneetjes brood per dag en doe er altijd becel op met 30% meer omega 3.
            Nu heb ik naar becel gebeld omdat iedereen zo loopt te klagen over trans vet maar blijkt dat juist deze boter door verzekeringsmaatschappijen als nr 1 boter aangeraden word omdat hij zo 'gezond' is.
            Nu zijn dit dus niet mijn woorden maar waarom word er bij boter, waar je zo weinig van gebruikt, moeilijk gedaan over dat ontzettende kleine beetje transvet?
            Is het zó enorm gevaarlijk bij zo''n klein gebruik?
            Explain to me please!
            Tevens zou ik graag een vervanging willen weten, want geloof dat alles wel slecht is tegenwoordig..
            Natuurlijk zal Becel beamen dat hun boter door de verzekeringsmaatschappijen als de nr1 aangeraden word omdat het zo gezond is......terwijl als je gewoon roomboter op je bammeke smeert en daarnaast visoliecaps neemt ben je toch echt veel beter bezig.
            Ook al is het "maar" een klein beetje slechter, maar als je beter kan, waarom niet doen dan?

            ingredienten Becel Omega 3 plus:

            Water, plantaardige oliën en vetten , visolie, gemodificeerd zetmeel, emulgator (E471, E322), conserveermiddel E202, voedingszuur E330, antioxidant E385, vitamines (E, B6, A, foliumzuur, D, B12),aroma, kleurstof E160a.

            Zo goed istie ook niet (buiten de transvetjes om).......
            .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
            There is no failure except in no longer trying

            Comment


            • #21
              Originally posted by okidoki71 View Post
              Natuurlijk zal Becel beamen dat hun boter door de verzekeringsmaatschappijen als de nr1 aangeraden word omdat het zo gezond is......terwijl als je gewoon roomboter op je bammeke smeert en daarnaast visoliecaps neemt ben je toch echt veel beter bezig.
              Ook al is het "maar" een klein beetje slechter, maar als je beter kan, waarom niet doen dan?

              ingredienten Becel Omega 3 plus:

              Water, plantaardige oliën en vetten , visolie, gemodificeerd zetmeel, emulgator (E471, E322), conserveermiddel E202, voedingszuur E330, antioxidant E385, vitamines (E, B6, A, foliumzuur, D, B12),aroma, kleurstof E160a.

              Zo goed istie ook niet (buiten de transvetjes om).......
              ik mijdt het liever ook maar moeten we dan overal maar olijfoloie op doen ofzo? :P

              Comment


              • #22
                Originally posted by addicted2grow View Post
                ik mijdt het liever ook maar moeten we dan overal maar olijfoloie op doen ofzo? :P
                Roomboter op je bammeke
                .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
                There is no failure except in no longer trying

                Comment


                • #23
                  Originally posted by okidoki71 View Post
                  Roomboter op je bammeke
                  en voor bakken en braden dan olijf of kokosolie?

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by addicted2grow View Post
                    en voor bakken en braden dan olijf of kokosolie?
                    kokosolie voor het bakken en olijfolie voor in de salades, zoiets...
                    .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
                    There is no failure except in no longer trying

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by okidoki71 View Post
                      kokosolie voor het bakken en olijfolie voor in de salades, zoiets...
                      Waarom niet (roer)bakken in de olijfolie? Dat oxideert vrij snel bij hogere temperaturen, daar heeft kokosvet geen last van. Dus bakken in kokosvet of andere vetten (bijvoorbeeld rijstolie -neutraler smaak).

                      Comment


                      • #26
                        Originally posted by addicted2grow View Post
                        ik neem 6 sneetjes brood per dag en doe er altijd becel op met 30% meer omega 3.
                        Nu heb ik naar becel gebeld omdat iedereen zo loopt te klagen over trans vet maar blijkt dat juist deze boter door verzekeringsmaatschappijen als nr 1 boter aangeraden word omdat hij zo 'gezond' is.
                        Nu zijn dit dus niet mijn woorden maar waarom word er bij boter, waar je zo weinig van gebruikt, moeilijk gedaan over dat ontzettende kleine beetje transvet?
                        Is het zó enorm gevaarlijk bij zo''n klein gebruik?
                        Explain to me please!
                        Tevens zou ik graag een vervanging willen weten, want geloof dat alles wel slecht is tegenwoordig..

                        en @TS, ik bedoel het niet slecht ofzo maar ik heb jou al heel veel vragen zien stellen, kun je niet gewoon beter een goed voedingsschema volgen voor een paar maand en aan de hand van je resultaten kijken wat er verandert moet worden?
                        Volgens mij let je écht te veel op details!
                        Ik heb een voedingsschema. Maar ik let gewoon op de details, waarom zou ik niet? Misschien zegt iedereen wel, jaa boter is fucking slecht, weet ik veel, daarom vraag ik het.
                        Don't ever let somebody tell you, you can't do something.
                        People can't do something themselves, they wanna tell you, you can't do it.
                        BP: 1x120 kg SQ:1x190 kg DL: 1x200 kg

                        Comment


                        • #27
                          Originally posted by Rickbeen View Post
                          Ik heb een voedingsschema. Maar ik let gewoon op de details, waarom zou ik niet? Misschien zegt iedereen wel, jaa boter is fucking slecht, weet ik veel, daarom vraag ik het.
                          ik snap je wel maar ik had ook in het beginnen alleen maar vragen en stak te veel tijd in zoeken naar wat het beste is.
                          Als je gewoon eet volgens je schema en goed traint dat haal je resultaat, en het resultaat kun je naar jouw wensen aanpassen.
                          En het is persoonlijk gewoon handiger dat je al je vragen in een keer stelt in één topic, je merkt zelf ook dat mensen gaan klagen.

                          Comment


                          • #28
                            Het probleem met transvet is ook dat als er minder dan 0,5 gr per 100 gr in een product zit, dat ze er gewoon 0 op mogen zetten. Je weet het dus nooit helemaal zeker en daarom lijkt het me beter om dat soort gefabriceerde bende gewoon te laten staan en het bij pure voeding te houden.

                            En hoelang doe jij erover om 100 gr Becel op te eten? Dat is 0,5 gr transvet dat je binnen hebt gekregen (ongeveer). Doe je dit je hele leven lang dan zit je toch op een aardige hoeveelheid transvet dat je binnen hebt gekregen in je leventje. En de pest met transvetten is dat ons lichaam er geen raadt mee weet en het niet kan afbreken/verbruiken. Ergo, het blijft in je lichaam zitten.
                            createmybody.net

                            Comment


                            • #29
                              Originally posted by phormicola View Post
                              Het probleem met transvet is ook dat als er minder dan 0,5 gr per 100 gr in een product zit, dat ze er gewoon 0 op mogen zetten. Je weet het dus nooit helemaal zeker en daarom lijkt het me beter om dat soort gefabriceerde bende gewoon te laten staan en het bij pure voeding te houden.

                              En hoelang doe jij erover om 100 gr Becel op te eten? Dat is 0,5 gr transvet dat je binnen hebt gekregen (ongeveer). Doe je dit je hele leven lang dan zit je toch op een aardige hoeveelheid transvet dat je binnen hebt gekregen in je leventje. En de pest met transvetten is dat ons lichaam er geen raadt mee weet en het niet kan afbreken/verbruiken. Ergo, het blijft in je lichaam zitten.
                              Ik laat het daarom nu ook staan, maar wat je zegt sluit ik me volledig bij aan.
                              Je weet inderdaad van heel veel producten niet eens of er transvet in zit.
                              Ik zal het wel bij roomboter,olijf en kokosolie gaan houden.

                              Comment


                              • #30
                                Originally posted by addicted2grow View Post
                                ik snap je wel maar ik had ook in het beginnen alleen maar vragen en stak te veel tijd in zoeken naar wat het beste is.
                                Als je gewoon eet volgens je schema en goed traint dat haal je resultaat, en het resultaat kun je naar jouw wensen aanpassen.
                                En het is persoonlijk gewoon handiger dat je al je vragen in een keer stelt in één topic, je merkt zelf ook dat mensen gaan klagen.
                                Waarom zou alles in een topic moeten? Om de zoveel tijd komt er weer een vraagje bij me op, een forum is toch om dingen te vragen en informatie uit te wisselen?
                                Don't ever let somebody tell you, you can't do something.
                                People can't do something themselves, they wanna tell you, you can't do it.
                                BP: 1x120 kg SQ:1x190 kg DL: 1x200 kg

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X