Beste BN'ers,
Ik ben nu al een tijdje aan het cutten, maar waar ik steeds over struikel is het berekenen van mijn kcal uit olie.
Voorbeeld: ik marineer mijn tonijn in zonnebloemolie, waarvan ik 20ml gebruik. Dit komt uit op ongeveer 200kcal. Nu gooi ik het geheel in de pan, maar uiteraard blijft een deel van de olie in de pan en een deel blijft in het marinadebakje. Stel dat er 10ml overblijft dan kan ik er al 100 kcal naast zitten met 1 maaltijd.
Hoe lossen jullie dit op?
Ik ben nu al een tijdje aan het cutten, maar waar ik steeds over struikel is het berekenen van mijn kcal uit olie.
Voorbeeld: ik marineer mijn tonijn in zonnebloemolie, waarvan ik 20ml gebruik. Dit komt uit op ongeveer 200kcal. Nu gooi ik het geheel in de pan, maar uiteraard blijft een deel van de olie in de pan en een deel blijft in het marinadebakje. Stel dat er 10ml overblijft dan kan ik er al 100 kcal naast zitten met 1 maaltijd.
Hoe lossen jullie dit op?
Comment