Voedingsschema Bulk

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Oke, weer wat geleerd . Kende dit "fenomeen" totaal niet! Maar hebben deze snelle koolydraten echt bewezen effect na het trainen? Neem nu meestal direct na het trainen gewoon een whey shake met melk en volkoren boterham met kipfilet.

    Comment


    • #17
      Maizena gebruik ik wel soms, maar dan op de manier waarvoor het bedoeld is. Dus als bindmiddel. Ik maak altijd een hele pan eten klaar voor 4 dagen en dat is een brouwsel van groenten met kip, rundvlees of vis. Vanwege de groentes komt er tijdens het koken nogal wat vocht vrij en met een beetje maizena wordt dat wat dikker. Het maakt namelijk niet uit wat voor plastic bakken je gebruikt om je lunch mee te nemen, op den duur gaat het allemaal een beetje lekken. Met een beetje maizena erbij lekt de boel niet of veel minder.
      I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
      - Dave Tate

      Comment


      • #18
        Originally posted by inferno_0666 View Post
        Maizena gebruik ik wel soms, maar dan op de manier waarvoor het bedoeld is. Dus als bindmiddel. Ik maak altijd een hele pan eten klaar voor 4 dagen en dat is een brouwsel van groenten met kip, rundvlees of vis. Vanwege de groentes komt er tijdens het koken nogal wat vocht vrij en met een beetje maizena wordt dat wat dikker. Het maakt namelijk niet uit wat voor plastic bakken je gebruikt om je lunch mee te nemen, op den duur gaat het allemaal een beetje lekken. Met een beetje maizena erbij lekt de boel niet of veel minder.
        Tip hiervoor Inferno:

        Haal je stukjes kip of vlees even door de bloem en bak ze aan. Haal ze dan uit de pan en maak je stoofpot dan als normaal. Ikzelf doe er meestal voor 4-5 personen een mini flesje wijn bij van 25 cl en verder geen vocht. Dit met het vocht uit de groenten en de bloem van je vlees bindt gedurende het stoven heel mooi af.
        Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

        Comment


        • #19
          Originally posted by pescatore View Post
          Tip hiervoor Inferno:

          Haal je stukjes kip of vlees even door de bloem en bak ze aan. Haal ze dan uit de pan en maak je stoofpot dan als normaal. Ikzelf doe er meestal voor 4-5 personen een mini flesje wijn bij van 25 cl en verder geen vocht. Dit met het vocht uit de groenten en de bloem van je vlees bindt gedurende het stoven heel mooi af.
          Dat was ik al een tijdje van plan inderdaad; een stoofpot maken. Vlees of vis wordt altijd gegrild of gebakken omdat het veel minder tijd vergt. En daarna in de pan met groentes die op het fornuis staat te pruttelen.
          I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
          - Dave Tate

          Comment


          • #20
            Originally posted by Chefferson View Post
            Oke, weer wat geleerd . Kende dit "fenomeen" totaal niet! Maar hebben deze snelle koolydraten echt bewezen effect na het trainen? Neem nu meestal direct na het trainen gewoon een whey shake met melk en volkoren boterham met kipfilet.
            Kun je gewoon blijven doen en is prima hoor. Het is alleen zo dat het niet direct nodig is. Als je voeding op de dag door gewoon goed is heb je genoeg eiwit en koolhydraten beschikbaar.
            All time PRs: 195/135/232,5
            Meet PRs: 185/132,5/232,5

            Comment


            • #21
              Originally posted by inferno_0666 View Post
              Dat was ik al een tijdje van plan inderdaad; een stoofpot maken. Vlees of vis wordt altijd gegrild of gebakken omdat het veel minder tijd vergt. En daarna in de pan met groentes die op het fornuis staat te pruttelen.
              Wat ik doe:

              Ik snijd (morgen bijvoorbeeld sucade) vlees in kleine stukjes van ongeveer een vingerkootje dik. Haal ze door de bloem en bak ze even aan totdat ze bruin zijn.

              Dan in een pan groenten aanbakken. In dit vorbeeld 2 rode uien, 1 of 2 paprika, een courgette en een wortel in kleine stukjes. Dat bak je in een pan. Wat knoflook erbij en kruiden naar keuze (in dit geval tijm en rozemarijn), flesje wijn erbij en 10 min rustig laten koken. Vlees erbij en 3-4 tomaten in 4en gesneden. Deksel erop en 2-3 uurtjes op laag vuur et voila
              Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

              Comment


              • #22
                Originally posted by pescatore View Post
                Wat ik doe:

                Ik snijd (morgen bijvoorbeeld sucade) vlees in kleine stukjes van ongeveer een vingerkootje dik. Haal ze door de bloem en bak ze even aan totdat ze bruin zijn.

                Dan in een pan groenten aanbakken. In dit vorbeeld 2 rode uien, 1 of 2 paprika, een courgette en een wortel in kleine stukjes. Dat bak je in een pan. Wat knoflook erbij en kruiden naar keuze (in dit geval tijm en rozemarijn), flesje wijn erbij en 10 min rustig laten koken. Vlees erbij en 3-4 tomaten in 4en gesneden. Deksel erop en 2-3 uurtjes op laag vuur et voila
                Klinkt goed chef! Doe je er dan ook nog rijst of een andere koolhydraat bron bij?

                Comment


                • #23
                  Originally posted by Chefferson View Post
                  Klinkt goed chef! Doe je er dan ook nog rijst of een andere koolhydraat bron bij?
                  Ik eet dit meestal met basmati rijst. Oh nog vergeten ik doe ook nog een bouillonblokje erbij als ik de wijn bij de groenten gooi.
                  Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                  Comment


                  • #24
                    Originally posted by pescatore View Post
                    Ik eet dit meestal met basmati rijst. Oh nog vergeten ik doe ook nog een bouillonblokje erbij als ik de wijn bij de groenten gooi.
                    Gaat lekker off-topic zo (sorry TS). Maar waarom wijn? Puur voor de smaak? Of met een reden?

                    Comment


                    • #25
                      Originally posted by Chefferson View Post
                      Gaat lekker off-topic zo (sorry TS). Maar waarom wijn? Puur voor de smaak? Of met een reden?
                      Smaak ja. En er is verder niks mis mee, is een glas rode wijn op een hele pan en meeste alcohol verdampt bij het inkoken. Je kan ook druivensap nemen als je moeite met wijn hebt maar is nèt ff anders.
                      Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                      Comment


                      • #26
                        Thanks allemaal voor de reacties, en tips betreft eten. Ik ga het 1 en ander testen en me schema nog even wat aanpassen. Ik heb de neiging altijd erg eentonig te eten als dit in me schema staat. Zo eet ik bijvoorbeeld al een jaar niks anders dan zilvervliesrijst, tartaar en kip. Nooit iets anders

                        Comment


                        • #27
                          Kleine update in me schema!
                          wat vinden jullie ?
                          Attached Files

                          Comment


                          • #28
                            Je weet dat die rijst ongekookt gewogen is he? 150 gr rijst is een shitload rijst eenmaal gekookt. Daarnaast zou ik gewoon volle kwark nemen, ei-eiwit snap ik niet zo goed daarnaast wordt 75 gr oats op 200 ml magere (waarom mager?) melk lastig. Nogmaal alles volkoren en zilvervlies.. je moet er maar zin in hebben. Maar probeer dit gewoon
                            Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                            Comment


                            • #29
                              Originally posted by pescatore View Post
                              Je weet dat die rijst ongekookt gewogen is he? 150 gr rijst is een shitload rijst eenmaal gekookt. Daarnaast zou ik gewoon volle kwark nemen, ei-eiwit snap ik niet zo goed daarnaast wordt 75 gr oats op 200 ml magere (waarom mager?) melk lastig. Nogmaal alles volkoren en zilvervlies.. je moet er maar zin in hebben. Maar probeer dit gewoon

                              Heey, thanks voor je reactie, de melk mag dus best halfvolle of volle zijn ? En de rijst afwisselen met pasta/aardappelen en verschillende soorten rijst ?
                              Wat betreft de rijst, als ik deze hoeveelheden niet pak kom ik niet aan de kcal. Hoe kan dit anders verdeeld worden dan ? Ik ga dit schema vanaf overmorgen proberen.

                              en de ei-eiwit is gewoon het eiwit uit een ei en de dooier weggooien anders is het niet goed elke ochtend zoveel eieren te eten volgens mij.

                              Comment


                              • #30
                                Rijst gewoon ongekookt wegen. Eieren izjn niet ongezond ook niet met dooier. Voor de rest is 4300 kcal niet zo moeilijk om aan te komen.
                                Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                                Comment

                                Sidebar top desktop

                                Collapse

                                Actieve discussies

                                Collapse

                                Working...
                                X