De ingredienten (voor +/- 50 pepernoten)
Bereiding
Om toch een beetje 'gezond' in de sinterklaasstemming te komen/blijven
- 250 gram Ultra Fine Oats (of gemalen havermout)
- 100 gram kokosolie (kamer temperatuur/iets gesmolten)
- 50 gram chocolade whey
- 10 eetlepels (amandel) melk
- 6 eetlepels speculaas kruiden
- 2 eetlepels kaneel
- Snufje bakpoeder
- Snufje zout
Bereiding
- Verwarm de over voor op 160 graden
- Mix de oats, kokosolie, whey, speculaas kruiden & kaneel samen. Als je een keukenmachine hebt maak er gebruik van! Je kan een mixer gebruiken, of goed aan de slag gaan met je handen.
- Voeg langzaam de melk toe terwijl je blijft mixen/roeren/kneden
- Je kan een soort van klonterig deeg krijgen, dit is niet erg, maak je handen nat en kneed het allemaal samen tot 1 grote bol.
- Pak een paar bakplaten en vet ze in, of gebruik bak papier.
- Maak je handen nat, en rol kleine balletjes uit het deeg, druk ze zachtjes op de bakplaat.
- Bak de pepernoten zo'n 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Om toch een beetje 'gezond' in de sinterklaasstemming te komen/blijven
Comment