choosing my future

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Silk
    replied
    Ja, ik heb me in Tilburg ook altijd goed vermaakt! Het mag dan wel lelijk als de pest zijn, je kunt er in ieder geval meer dan genoeg beleven.

    Leave a comment:


  • cage
    replied
    Originally posted by Revius View Post
    Qua studeren is het in Tilburg goed te doen hoor, het leven in de stad geen idee van, daar kom ik niet.
    Leven in de stad is ook goed te doen, gezellig stad waar genoeg gebeurd (kwoon in het centrum).

    En ook leuk: Als je in Tilburg woont en/of studeert kan je voor 119 euro per jaar onbeperkt sporten bij het uvt sportcentrum (ook hbo). Naast fitness ook alle andere sporten, sauna's, etc.

    Leave a comment:


  • Revius
    replied
    Qua studeren is het in Tilburg goed te doen hoor, het leven in de stad geen idee van, daar kom ik niet.

    Leave a comment:


  • GeneralIx
    replied
    Originally posted by Beaudien View Post
    Mijn dochter zit nu ook in VWO5, net als jij.
    Dit jaar gaan we dus Universiteiten en Hogescholen bekijken, veel naar Open Dagen en goed rondkijken.
    Welk profiel heb je, E/M?
    Mijn dochter neigt op dit moment meer naar het HBO dan naar een Universiteit en 12 november gaan we op een open dag van de Hogeschool Rotterdam oriënteren bij de opleiding Communicatie.
    Communicatie is geen opleiding joh. Tenzij ze echt de journalistiek in wil, zou ik dit echt afraden. HBO stelt 99% van de gevallen echt geen fluit voor. Als ze goed kan schrijven, heb je daar geen extra opleiding in nodig. Beter doet ze wat waar ze op kan terugvallen als het schrijven toch geen succes wordt, dan iets wat er zo mee verweven is dat als het tegenvalt je geen keus meer hebt.

    Overigens ga je het als VWO'er echt heel veel makkelijker hebben dan als havist, dus ik vraag me echt af of ze genoeg uitdaging zal vinden in zo'n opleiding.

    @ TS
    Economie op de EUR hier. Goed niveau, maar tenzij je ook redelijk wiskundig bent aangelegd (heb me daarin vergist wat dat betreft), ga je het echt heel erg kut krijgen. Vergeet ook niet dat je veel boekhouden zult krijgen, en dat is echt een schijtvak. UVT heeft een minder stringent BSA verhaal (alleen het eerste jaar 36 punten, daarna zit er goed) dan bij de EUR (eerste jaar 40, tweede jaar je propedeuse), en geloof verder dat er qua niveau niet heel veel verschil in zit. Uiteraard is Tilburg verder helemaal geen stad, laat staan leuk, dus of je daar je studentenleven wilt slijten is een hele zinnige vraag.

    Ga naar de open dagen, dat helpt al veel. Succes!

    Leave a comment:


  • Ellie
    replied
    Over een heel andere boeg: ik heb zelf chemische technologie gedaan op HBO niveau en dat was geen makkelijke opleiding. De opleiding is namelijk erg breed en je wordt geacht om je in veel verschillende onderwerpen verdiept te hebben. Het leuke van deze opleiding is ook dat afgestudeerden heel erg gewild zijn op de arbeidsmarkt en je je in het werkveld pas gaat specialiseren.
    Die opleiding past ook goed bij je voorgeschiedenis en vanwege je VWO kun je die meestal in 3 jaar doen ipv 4. Mocht je besluiten dat je daarna toch op universitair niveau verder wilt kan dat vrij eenvoudig.

    Leave a comment:


  • erik1982
    replied
    Sportgezondheid (HBO) een optie?
    Je leert veel over trainingsmethoden, werking van het lichaam en over voeding. Je hebt veel vrijheid door middel van keuzevakken (minors). Je kunt je opleiding dan voor een groot deel zelf inrichten, zolang je maar je keuzes kunt motiveren.

    Leave a comment:


  • kojak
    replied
    heb zelf e&m gedaan en doe nu 2e jaars recht @ uva
    je moet er wel van houden..is veel theorie en echt veel zelfstudie. Heb maar 6 uurtjes in de week school..
    Last edited by kojak; 12-10-2011, 10:33.

    Leave a comment:


  • FitnessBoer
    replied
    Originally posted by Silk View Post
    Doe geen HBO als je uni kan. Heb zelf HBO gedaan en het stelt echt niks voor. Te makkelijk, te weinig verdieping en uiteindelijk heb je een diploma dat net zoveel waard is als een MBO diploma.
    Wat een grapjas, alsof elke HBO opleiding makkelijk is en weinig voorstelt Er zijn zat HBO opleidingen waar mensen geen reet uit hoeven te voeren nee, paar uur per week les, verder misschien ene project tussendoor en die halen het wel. Die papiertjes zijn dan ook weinig waard wat je al zei.

    Zit zelf op een van de, al niet dé moeilijkste HBO opleiding. Als ik mijn leraren mag geloven, en dat doe ik als ik een bladzijde uit een van mijn boeken bekijk Ik doe trouwens werktuigbouwkunde zit in mijn tweede jaar nu, als ik eenmaal dat papiertje binnen heb dan zit het wel goed hoor, stelt zeker wel wat voor

    TS, N&T profiel? Techniek spreekt je niet toevallig aan?

    Leave a comment:


  • He-Man
    replied
    Originally posted by cage View Post
    Dit is natuurlijk heel erg school/opleiding afhankelijk


    Sowieso niet waar dit
    Mee eens.
    Ben zelf BBL praktijkbegeleider (MBO+) en in het bezit van een HBO diploma. Ik kan uit ervaring zeggen dat het verschil tussen MBO en HBO de laatste jaren juist erg groot is geworden. En dat werkgevers vele malen meer waarde hechten aan een HBO diploma (wel even afhankelijk van de functie natuurlijk)

    Leave a comment:


  • cage
    replied
    Originally posted by Silk View Post
    Heb zelf HBO gedaan en het stelt echt niks voor. Te makkelijk, te weinig verdieping
    Dit is natuurlijk heel erg school/opleiding afhankelijk

    Originally posted by Silk View Post
    uiteindelijk heb je een diploma dat net zoveel waard is als een MBO diploma.
    Sowieso niet waar dit

    Leave a comment:


  • Beaudien
    replied
    Originally posted by usher View Post
    Ja, E&M.
    Hoezo neigt ze meer naar het HBO, als ik vragen mag?
    Ze is meer iemand die liever praktisch te werk gaat en minder theoretisch.
    Ze is niet echt heel wetenschappelijk georiënteerd en dat trekt haar ook niet echt. Ik moet zelf ook eerlijk zeggen dat ik denk dat ze zich zelf hier goed inschat.
    Ze wilde eerst voor Journalistiek gaan maar Communicatie trekt haar nu toch meer.
    Ze is er ook wel een type voor, heel creatief met woorden en geest en ze schrijft enorm goed. Ik ben nu een boek aan het lezen dat ze heeft geschreven en uiteraard speelt moederlijke trots ongetwijfeld mee, maar het verhaal pákt me gewoon echt.
    Dan denk ik dat ze daar echt iets mee moet doen.

    Leave a comment:


  • inferno_0666
    replied
    Originally posted by seanl94 View Post

    Maar eerlijk is eerlijk, wat je precies ermee kunt later is mij ook nog een raadsel. Enkele voorbeelden die ik wel heb zijn onder andere: laborant worden, of als je erna een 4-jarige artsen-master volgt, arts-onderzoeker.
    Dat is simpel; je gaat in de ICT werken zoals iedereen die wel een opleiding heeft maar geen idee heeft wat hij/zij ermee moet.

    Leave a comment:


  • Burnedice
    replied
    Originally posted by Revius View Post
    Ik kan je 1 ding afraden, als je een sport/voeding iets wilt doen omdat je fitness/bodybuilding interessant vindt.
    Voeding en dietetiek is een vrouwen opleiding waar je leert hoe je vreten wordt gemalen tot stront etc, is echt niet hoe effectief bijv. diëten werken zoals wij die kennen.

    Bewegingswetenschappen is wel heel interessant, maar ook erg taai. Als je meer alfa bent zou ik het niet proberen.

    + als je een "echte" vwo-er bent kan ik je HBO ook afraden. veel te veel praktijk.

    Ik zit zelf op uni van tilburg, wel prima naar me zin, maar kan er nog niet echt veel over zeggen want is pas 1e jaar.

    Oja en sportarts is toch pas specialisatie na geneeskunde? Ook wel erg pittig.
    Mijn keuze voor die HBO was inderdaad door mijn interesse in krachttraining en voeding. Heb inderdaad wel vaker gehoord dat het vol met vrouwen zit. Ben niet een standaard VWOer, in de vierde blijven zitten omdat ik er niet zo vaak was en mijn cijfers zijn ook net zesjes ieder jaar. Het probleem is niet dat ik het niet kan maar dat ik te lui ben. Mijn profiel is N&T zoals ik al eerder zei, ben dus meer een beta. Ik ga volgende maand naar een open dag (bewegingswetenschappen), wellicht krijg ik dan een beter idee van die opleiding.

    Leave a comment:


  • scoobydoo
    replied
    Zelf zit ik nu in mijn eerste jaar biomedische wetenschappen op de universiteit in maastricht. (In het 2e jaar splitst deze zich in moleculaire levenswetenschappen, biologische gezondheidskunde en bewegingswetenschappen.) De opleiding bevalt tot nu toe prima, al wordt er nu nog vooral kennis die je vanuit de middelbare mee kreeg opgevist. Ook is de opleiding niet zo heel zwaar: in een 'slechte' week ben ik 25 uur bezig met de opleiding, reizen niet meegeteld, in een goede week slechts 10-12 uur. De opleiding heeft verder veel raakvlakken met de wat meer ge-educeerde discussie's hier op het board. (Blader die van dyno maar eens door, dan krijg je wel een indruk)
    Voeding en beweging is zeker een deel van het onderwerp, maar er komen ook stofwisselingsziekten aan bod, en de algehele homeostase van het lichaam. (Hormoonbalans ed)

    Wat betreft de uni: ze werken met een mooie mix van kleine groepjes waarin je zélf problemen met de groep moet oplossen, colleges en practica. Ik vind het zeker tov enkel colleges een flinke verbetering, omdat je veel actiever deelneemt, en dus ook efficiënter te werk gaat.

    Maar eerlijk is eerlijk, wat je precies ermee kunt later is mij ook nog een raadsel. Enkele voorbeelden die ik wel heb zijn onder andere: laborant worden, of als je erna een 4-jarige artsen-master volgt, arts-onderzoeker.

    Maar nog een keynote: toevallig hebben wij de directeur van de opleiding als tutor, waardoor ik aan de inside-info kon komen dat de opleiding kampt met een (te) groot aantal studenten. Komend jaar zal er nog geen numerus fixes komen, omdat de aanvraag 1 oktober gedaan moest worden, maar hoe het achter 2 jaar zit, durf ik niet te zeggen.

    Leave a comment:


  • inferno_0666
    replied
    Originally posted by Burnedice View Post
    Bedankt voor de mogelijkheden!

    Heb een N&T profiel zonder Biologie. Biologie is wel een vereiste voor bewegingswetenschappen, er staat dat er wel een toets afgenomen kan worden als je geen biologie hebt, dus deze keuze houd ik zeker open.
    Over voedingswetenschappen kan ik weinig vinden, althans in Nederland. Tot nu toe alleen de 'university of Helsinki' gevonden die die studie aanbiedt. Het kan ook zijn dat ik slecht zoek:P!
    Daarvoor moet je in Wageningen zijn:

    Master: Voedingswetenschappen in Nederland

    Afdeling Humane Voeding - Wageningen UR - Wageningen University

    Maar zonder biologie wordt het wel wat lastig, tenzij er sprake is van een toets. Trouwens, biologie is een vereiste alle opleidingen die te maken hebben met voeding dacht ik.
    Last edited by inferno_0666; 11-10-2011, 23:05.

    Leave a comment:

Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
Antalya Escort
sikis
gaziantep escort
gaziantep escort
İstanbul Escort
istanbul escort bayan
sisli escort beylikduzu escort bayan
antalya escort atakoy escort
umraniye escort bayan
Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
Working...
X