Hulp voedingsschema

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Hulp voedingsschema

    Ik zal me even voorstellen (en heb meteen een vraag ).

    * Eitje
    * 25 jaar
    * vrouw
    * vetpercentage: 22% (gemeten in ziekenhuis (metabolisme meting) met bio-impedantie meting en huidplooi)

    Mijn gewicht is prima (iets aan de lage kant), maar ik ben niet tevreden met mijn vetpercentage. Deze is de afgelopen jaren gestegen van 18% naar 22%. Ik was aardig sportief, maar heb vanwege mijn gezondheid mijn sport lange tijd stil moeten leggen. 22% is prima, maar 18% vond ik persoonlijk mooier (perfectionist ).

    Ik heb mijn voeding onder de loep genomen. Deze is overigens zeer gezond, aangezien ik beperkt ben door allergieƫn/huidaandoeningen. Suiker/snoep eet ik nooit (geen behoefte aan), geen brood (gluten, gist), geen melk (heel af en toe kwark).
    Ik at ongeveer 1300-1400 kcal (300-400 onder behoefte) en begon weer als een dwaze te trainen (10-15 km hardlopen, 12 km/h), 5 keer p/w. En tot mijn grote verbazing steeg mijn vetpercentage *zucht*. De spaarstand.
    Omdat ik het niet voor elkaar kreeg meer te eten (ik zat te vol), ben ik gestopt met sporten, en heb langzaam mijn kcal opgehoogd naar 1700 kcal (mijn onderhoud). Daar sta ik nu 3 weken.

    Ik zou dus graag weer wat willen zakken in vet (zal inmiddels wel wat gestegen zijn).
    Uitgaande van mijn verdere activiteiten niveau (ik heb zittend werk, en doe buiten het sporten niet veel aan activiteiten), ga ik uit van activiteitenfactor 1,2 om mijn minimale behoefte uit te rekenen (gebruik gemaakt van vetpercentage). Dat kwam voor mij uit op 1700 kcal (sport/cardio niet meegerekend!!). Om af te vallen zou ik dus op 1300-1400 kcal (-20%) uit moeten komen (zonder cardio). Dat vind ik te weinig, en dus wil ik het verschil gaan maken met cardio.

    Omdat ik het contrast betreft beweging door de week te groot vind (er zijn dagen dat ik de hele dag zit, en andere dagen loop ik 15 km), heb ik besloten om 3 schema's op te stellen (sportdag, rustdag, gemiddelde dag) om de spaarstand te voorkomen.

    Graag jullie advies!

    Maandag; sportdag
    Dinsdag: rustdag
    Woensdag: gemiddelde dag
    Donderdag: sportdag
    Vrijdag: rustdag
    Zaterdag: sportdag
    Zondag: gemiddelde dag


    SPORTDAG (10-15 km hardlopen)
    2100 kcal

    Ontbijt 550 kcal

    70 gram havermout
    300 ml sojamelk (ongezoet)
    1 eetlepel chiazaad/lijnzaad
    2x fruit

    TRAINING

    Tussendoor: 450 kcal

    30 gram noten (amandelen, walnoten)
    1 eetlepel zaden (bijv pompoenpitten, zonnebloempitten)
    250 ml sojayoghurt/kwark
    100 gram rood fruit

    Lunch (450 kcal)

    75 gram quinoa
    200 gram groente
    100 gram tonijn

    Tussendoor 250kcal

    250 ml soep
    100 gram peulvruchten
    1 ei

    Avondeten 250 kcal

    500 gram groente
    200 gram tofu/vis/quorn (indien geen zalm, gebakken in kokosolie)

    Tussendoor

    250 ml yoghurt/kwark



    RUSTDAG
    1400 kcal

    Ontbijt 450 kcal

    40 gram havermout
    2x fruit
    300 gram kwark/yoghurt/sojamelk
    1 eetlepel lijnzaad

    Tussendoor: 400 kcal

    30 gram noten (amandelen, walnoten)
    1 eetlepel zaden
    250 ml sojayoghurt/kwark

    Lunch (250 kcal)

    200 gram groente
    100 gram tonijn
    100 gram peulvruchten

    Tussendoor: 80kcal

    1 ei

    Avondeten 250 kcal

    500 gram groente
    200 gram tofu/vis/quorn (indien geen zalm, gebakken in kokosolie)


    Gemiddelde dag (1 uur zwemmen/wandelen/fietsen etc op gemiddeld tempo)
    1600 kcal

    Ontbijt 350 kcal

    50 gram havermout
    1 eetlepel chiazaad/lijnzaad
    2x fruit
    300 ml sojamelk

    Tussendoor: 350 kcal

    30 gram noten (amandelen, walnoten)
    250 ml sojayoghurt/kwark
    1 eetlepel zaden
    1 portie rood fruit

    Lunch (350 kcal)

    50 gram quinoa
    200 gram groente
    100 gram tonijn

    Tussendoor 250kcal

    250 ml soep
    0,5 avocado of
    1 ei + 1 portie peulvruchten

    Avondeten 250 kcal

    500 gram groente
    200 gram tofu/vis/quorn (indien geen zalm, gebakken in kokosolie)


    OT; zoals jullie zien ben ik vegetariƫr, maar eet wel vis

    Ik heb geen verhoudingen erbij geschreven, maar dit komt ongeveer neer op kev 40/40/30.
    Ik neem het nog niet zo precies/extreem, omdat ik eerst wil zien wat dit gaat doen (als dit ergens op slaat natuurlijk!).

    Ik ben benieuwd naar jullie commentaar!

Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

Working...
X