Nog niet volgroeid en spierpijn etc.

Collapse
This topic is closed.
X
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Nog niet volgroeid en spierpijn etc.

    Ik ben 15 en sinds kort begonnen met fitnessen. Ik doe het vier keer per week en train niet al te zwaar en te lang (alles 10 tot 20 kilo 3x10). Ik ben nog lang niet volgroeid gewoon een gespierde spijker van 1.65.
    Nu hoorde ik van andere dat als je in de groei bent zwaar trainen en spierpijn niet goed voor je lichamelijke ontwikkeling is. Ik had hierover informatie gezocht op internet maar kon hierover eigenlijk niks vinden. Alleen dat spierpijn goed voor je is en dat het alleen een teken is dat je door moet gaan (http://www.runnersweb.nl/runnersweb/show/id=36697).
    Misschien dat jullie weten of spierpijn en fitnessen slecht voor je is als je in de groei ben?

    blaat




  • #2
    Eigenlijk is fitnessen nog nniet zo goed op erg jonge leeftijd. Je kan wel met lichte gewichten aan de gang en gewoon de herhalingen op 15 tot 20 houden zodat je al spierspanning leert enzo. En cardio erbij. Maar weet nou niet of dit echt door studies onderbouwd is. Want waarom zijn er ook junior bb wedstrijden dan?
    eat eat eat and look like a freak!

    Comment


    • #3
      ik ben begonnen toen ik 14 was en heb eigenlijk nooit hinder onder vonden van dat ik trainde als je een maand of 3 met die 20 kilo heb gespeeld heb ja dat al wel gezien

      ik was al sterk voor me leeftijd en ben toen met een begeleider gaan praten in de sportschool die heeft me toen uitgelegd hoe ik zwaarder kon en wat ik vooral niet moest doen (hij snaote wel dat ik bodybuilden wou )

      het kwam er op neer dat ik alles even veel moest trainen en dat ik op die manier een balans moest vinden heb er nu profijt van maar is maar hoever je wilgaan
      "Only the weak attempts to accomplish what he knows he can already achieve."

      "Failure will not overcome me so long as my will to succeed is stronger."

      "Success must be felt within before it can be seen on the outside."

      "You have to do what others won't to achieve what others dont."

      Comment


      • #4
        Zolang je de belasting binnen de perken houdt zoals je aangeeft te doen kan het geen kwaad.

        Greets...
        Growing is like sex you can never get enough...

        Pain is temporary...pride is forever...

        Comment


        • #5
          Originally posted by [b
          Citaat[/b] (Curiosio @ Apr. 28 2004,20:04)]Zolang je de belasting binnen de perken houdt zoals je aangeeft te doen kan het geen kwaad.

          Greets...
          Maar wat als je je belasting niet binnen de perken houdt en dus steeds veel spierpijn heb. Kan iemand hier aantonen dat dit slecht is voor je lichamelijke ontwikkeling (ik zit nu in de groeispurt).

          Comment


          • #6
            wat wel misschien zo is is maar gewoon een gedachte dat als je traind je lichaam veel voedingsstoffen nodig hebt om te herstellen en als je van die groeispurten hebt heeft je lichaam juist al die voedingsstoffen nodig om je de lengte in te laten gaan. Als ik vroeger van die spurten had vrat ik alles wat los en vast zit en was nooit verzadigd
            eat eat eat and look like a freak!

            Comment


            • #7
              Originally posted by [b
              Citaat[/b] (dino21 @ Apr. 28 2004,20:22)]wat wel misschien zo is is maar gewoon een gedachte dat als je traind je lichaam veel voedingsstoffen nodig hebt om te herstellen en als je van die groeispurten hebt heeft je lichaam juist al die voedingsstoffen nodig om je de lengte in te laten gaan. Als ik vroeger van die spurten had vrat ik alles wat los en vast zit en was nooit verzadigd
              Naja dan eet ik dus gewoon nog meer!

              Comment


              • #8
                Als je in de groeispurt zit moet je zorgen dat je echt veel eet!

                De training zou ik niet al te zwaar doen. Zoals je nu traint (minimaal 10 herhalingen) is prima.
                Die spierpijn komt waarschijnlijk omdat je pas net begonnen bent met fitness, je lichaam is nog niet gewend aan die belasting. Door te weinig voeding kun je ook langer last hebben van spierpijn omdat je lichaam niet genoeg voedingsstoffen heeft voor het herstel van je spieren.
                Shitty food will make you look like shit.

                http://www.pro-active-medicine.nl

                Comment


                • #9
                  Anders post eens globaal wat je eet dan kunnen we daar eens na kijken. te weinig goede voeding kan leiden tot problemen.
                  verder ben ik het eens niet te zwaar trainen.

                  Comment


                  • #10
                    Zolang je in de groei bent heeft je lichaam daar het overgrote deel van alle beschikbare energie voor nodig. Zware krachttraining vréét energie doordat die niet alleen verbruikt wordt tijdens het sporten maar ook heel veel daarna...
                    Spierpijn is een teken van overbelasting. Je belast de spier te zwaar en beschadigd hem daarmee. Het lichaam zal vervolgens proberen de schade te herstellen én de spier sterker te maken om schade in de toekomst te voorkomen. Als je echter nog niet volgroeid bent is je lichaam energie aan het gebruiken voor herstel die het eigenlijk had moeten gebruiken voor de normale groei.

                    Dit kun je niet simpelweg compenseren door nog meer te eten. Energie komt weliswaar uit voedsel maar er is meer nodig dan alleen dat, het lichaam heeft ook nog gewoon een limiet.
                    Wanneer je in de groei bent en toch zware krachttraining gaat doen is de kans dus heel erg groot dat je te veel van je lichaam gaat vragen. In dat geval kan de normale groei belemmerd worden of het herstel van de door jezelf aangerichte schade, of het gebeurt allebei maar half. Hoe dan ook moet je dan ergens op inleveren en dat is gewoonweg niet verstandig.

                    Wat je wel heel goed kunt doen is fitness. Doe oefeningen voor alle spiergroepen, 15-20 herhalingen per set met een gewicht dat je goed aan kunt. De volgende dag voelen dat je wat gedaan hebt is geen probleem maar probeer spierpijn te vermijden!
                    Het gewicht verhogen mag dus wel maar wees voorzichtig en doe rustig weer een stapje terug als je toch last krijgt. Je zult evengoed sterker worden en ook wat voller, het duurt alleen allemaal wat langer doordat je die grens van echt beschadigen niet bereikt.
                    Hiermee leer je alle oefeningen heel goed beheersen en wennen je spieren alvast aan belasting.
                    Enne, je dieet posten en daar vast aan gaan werken is een heel goed idee. Een vreselijk belangrijk onderdeel van bb waar je nooit te vroeg mee kunt beginnen.
                    Je bouwt dus een fantastiche basis voor het echte werk, dat dan kan beginnen zodra je eenmaal volgroeid bent!  

                    Comment


                    • #11
                      Aha, nou ik heb dus niet echt extreme spierpijn hoor gewoon als ik (gister triceps gedaan) me triceps aanspan nu voel ik ze wel meer dan normaal maar ik heb er geen last van.
                      Mijn dieet:
                      Na school gem. 1x per week even naar de mac voor hamburgertje  

                      Gemiddelde dag ziet er zo uit:
                      's Ochtends 3 boterhammen waarvan 1 met rosbief/gehakt/rollade en de andere 2 meestal honing of fruithagelslag   en een appel + beker melk + plakkie ontbijtkoek.
                      Op school tussendoor (11 uur) koek of kitkat of fruitkoek ding en pakkie drinken.
                      Tussendoor om 1 uur 4 boterhammen met zelfde erop als 's ochtends.
                      Als ik thuis kom (rond 3 uur) appel of banaan + frisdrank + snoep
                      's Avonds eet ik doordeweeks groente met aardappelen (redelijk veel, met daarna yoghurt) en op zaterdag chinees of bami of rijst en zondag macaroni of nieuwe testreceptjes of patat.
                      En rond 20:00 melk

                      Ik eet dus best wel gezond al zeg ik het zelf en zo eet ik ook al me hele leven.

                      blaat



                      Comment


                      • #12
                        Nou zo gezond eet je naar mijn mening niet. Het is maar net wat je onder gezond verstaat natuurlijk, maar voor een bodybuilder eet je niet gezond.

                        Als je echt fanatiek aan bodybuilding wil gaan doen (als je volgroeid bent) zou ik nu vast beginnen met een leuk dieet. Een beetje rondlezen op internet en kijken wat anderen van dit board zoal eten (voedingsschema) zal je zeker helpen.
                        Ik denk dat je dan zelf je voeding kan aanpassen zodat het "gezonder" wordt en meer geschikt voor bodybuilding.
                        Shitty food will make you look like shit.

                        http://www.pro-active-medicine.nl

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by [b
                          Citaat[/b] (KeepItReal @ Apr. 30 2004,20:59)]Nou zo gezond eet je naar mijn mening niet. Het is maar net wat je onder gezond verstaat natuurlijk, maar voor een bodybuilder eet je niet gezond.

                          Als je echt fanatiek aan bodybuilding wil gaan doen (als je volgroeid bent) zou ik nu vast beginnen met een leuk dieet. Een beetje rondlezen op internet en kijken wat anderen van dit board zoal eten (voedingsschema) zal je zeker helpen.
                          Ik denk dat je dan zelf je voeding kan aanpassen zodat het "gezonder" wordt en meer geschikt voor bodybuilding.
                          Nee ik wil later geen bodybuilder worden ik vind dat echt totaal niet mooi (sorry jongens ).
                          En ik bedoel gezond als je kijkt naar andere mensen van mijn leeftijd die zich tussendoor volvreten met marsen. Ik ga nu weer zuipen bijdeweg (das pas gezond).

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                          erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                          Antalya Escort
                          sikis
                          gaziantep escort
                          gaziantep escort
                          İstanbul Escort
                          istanbul escort bayan
                          sisli escort beylikduzu escort bayan
                          antalya escort atakoy escort
                          umraniye escort bayan
                          Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                          Working...
                          X