voorstellen hulp nodig

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • voorstellen hulp nodig

    Hallo allemaal,

    Ik zal me ook even netjes voorstellen,
    Ik doe al vele jaren aan sport (kracht training en kickboxen), echter door rugblessure poos uit de running geweest en sinds die tijd veel problemen met de motivatie. Ik denk dat ik verslaafd ben aan (vr)eten en dan eigenlijk alles wat ongezond is. Het lukt me dan ook niet om hiervan af te komen en voel me hierdoor eigenlijk de hele dag door slecht en moe. Ik hoop dat ik hier wat antwoorden zal vinden over hoe hiermee om te gaan en wat ik kan doen. Ik wil graag 15/20 kilo afvallen en mijn conditie weer naar het oude nivo brengen.
    (weeg nu 98 kilo en ben 1,93m lang)

    Grt van een nieuweling
    NEWBEE

  • #2
    Welkom Rozij,
    hoe is je plan van aanpak om die 15-20kg kwijt te raken?
    Calisthenics / Street workout

    Comment


    • #3
      Welkom. Motivatie is inderdaad lastig als je het gevoel hebt geen resultaat te boeken.
      Wat je kan doen is een eetschema volgen met eens per week een "junkdag". Ernaast jezelf het iets makkelijker maken met chilisaus bij je eten ipv droog voedsel. Hiermee, in combinatie met goede trainingen zullen je resultaat geven.

      Comment


      • #4
        @ijsblok, hmm plan van aanpak, is eerst zorgen dat ik alle tussendoortjes en ´s avonds na het eten alles laat liggen. verder blijf ik 2x in de week 2 uur kickboxen en wil ik gaan lopen om mijn conditie op te bouwen en mijn dikke pens kwijt te raken. Maar goede tips of ideeen zijn altijd welkom, ik sta overal voor open en weet dat ik er alleen niet uitkom want dat heb ik mezelf al een tijdje wijs gemaakt.

        @FMLcreeper, motivatie is laag, maar het is voor mij echt bijna onmogelijk om van die vreetverslaving af te komen. hoe drukker ik hiermee aan de gang da des te beroerder het gaat, als ik poosje niet mee bezig ben dan lukt het me beter om niet te vreten. Ik zal asap eens mijn eetlijst hier neerzetten dan heb je een idee van mijn normale eetpatroon.

        ontbijt: 2 snee bruin brood met klein beetje boter (jek) en dan meestal kaas 30+ soms kip/kalkoenfile
        tussendoor niets
        lunch: 2 snee bruin brood met zonder boter en dan meestal kaas 30+ soms pindakaas
        tussendoor appel/peer/banaan meestal 1 van deze soms kiwi erbij.
        ´s avonds alleen groente of pasta met klein beetje saus en soms 2 borden.
        soms toetje zoals youchert met beetje honing of magere of halfvolle kwark.
        over de dag 4 a 5 koffie zwart en 1 of 2 keer thee.

        tot zover volgens mij niet zoveel verontrustends. maar gemiddeld 3x per week als we voor de buis hangen dan kan ik het snaaien niet laten en dat kan zijn van een zak chips fricandel/kroket of bijvoorbeeld een snickers of zoiets maar net zo makkelijk ook een hele zak pinda´s of borrelnootjes.

        van deze laatste verslaving wil en moet ik af zien te komen, hoe geen idee soms lukt het een poosje en dan gaat het helaas weer mis (BAAL daar van).
        zal het eens proberen zoals je aangeeft met 1 junkdag misschien dat het dan gaat lukken.

        maar tips en suggesties graag want zoals gezegd alleen gaat het echt mis

        beiden bedankt zover
        NEWBEE

        Comment


        • #5
          Originally posted by RoZij View Post
          tot zover volgens mij niet zoveel verontrustends. maar gemiddeld 3x per week als we voor de buis hangen dan kan ik het snaaien niet laten en dat kan zijn van een zak chips fricandel/kroket of bijvoorbeeld een snickers of zoiets maar net zo makkelijk ook een hele zak pinda´s of borrelnootjes.

          van deze laatste verslaving wil en moet ik af zien te komen, hoe geen idee soms lukt het een poosje en dan gaat het helaas weer mis (BAAL daar van).
          zal het eens proberen zoals je aangeeft met 1 junkdag misschien dat het dan gaat lukken.

          maar tips en suggesties graag want zoals gezegd alleen gaat het echt mis

          beiden bedankt zover
          Ik ken het, die vreetbuien. Hier heb ik ook in bepaalde periodes last van. Dan gaat het weer een poosje goed, dan weer fout. Erg moeilijk om hier van af te komen!

          Voor mij werkt het beste om 6x per dag kleine (gezonde) maaltijden te eten. In de avond voor de tv is de verleiding het grootste om naar snacks te grijpen. Ik probeer hier altijd zo lang mogelijk mee te wachten en als ik er echt niet meer tegen kan eet ik een bak magere kwark (500gram) i.p.v. bijvoorbeeld een zak chips. De kwark is dan eigenlijk de 7e maaltijd.
          Op die manier heb ik geen honger meer zodat ik die vreetbuien achterwege kan laten. Let er bij je eten op dat je zo weinig mogelijk ongezonde vetten binnen krijgt en zo weinig mogelijk suiker. (ik dronk bijvoorbeeld erg veel frisdrank, heb dit nu vervangen door water)

          Als je daar dan nog genoeg bij traint (kracht en cardio) en door blijft zetten moet het goed komen denk ik.

          Ik lees hier verder om 1x per week een junkdag in te lassen. Persoonlijk zou ik dit niet doen, ik denk dat je op die 'junkdag' juist weer meer verleid word om ook de rest van de week af en toe naar snacks e.d. te grijpen. Maar dit ligt aan de persoon. Voor de een kan zo'n junkdag juist wel weer heel goed werken, en voor de ander totaal niet.

          Kort samengevat: Eet 6 tot 8 kleine maaltijden verdeeld over de dag zodat je geen honger meer hebt. Let dan natuurlijk wel op wat je eet. geen ongezonde vetten en zo weinig mogelijk suiker. Vervang de zak chips of die chocolade reep door een bak magere kwark van 500 gram.

          Eigenlijk moet je er niet te veel over nadenken, maar gewoon doen!
          Last edited by Davidofff; 13-04-2012, 00:04.

          Comment


          • #6
            Probeer ander `s avonds eerst eens de situaties te vermijden waarbij je zin in eten krijgt. Ga bv geen TV kijken, maar een eind lopen of even bij vrienden of familie langs.

            Als je zo eenmaal eventjes bezig bent zul je merken dat je je beter gaat voelen doordat je gezonder eet en meer beweegt, en hier kun je evt weer motivatie uit halen

            Comment


            • #7
              @Davidofff, bedankt voor je reactie, klinkt wel goed om meerdere kleine maaltijden per dag te doen.
              ik ga eens kijken of dat een beetje in te passen is (of ik me kan beheersen en niet teveel ga eten). Die junkdag die zag ik juist wel zitten maar misschien is dan de verleiding idd wel te groot om dan juist teveel te snaaien. Ik ga het eerst proberen met die junkdag, en mocht ik inderdaad zo´n klojo zijn die het niet vol kan houden dan ga ik hem weer schrappen. Qua drinken dat doe ik ´s avonds niet echt veel na een kop koffie hooguit nog glas sap en dan zoek ik al sap met zo min mogelijk suiker uit. bedankt voor je input hier.

              @Splendid54, hmm ik wil gaan proberen om ´s avonds te gaan hardlopen om zo mijn conditie te verbeteren want die is zo slecht dat ik het nog verlies van een vaatdoek. maar tja na een vaak lange dag werken vind ik het ook wel fijn om lekker even dom voor de buis te hangen. Maar misschien dat dit helpt ik ga het in ieder geval meenemen in mijn strijd tegen mijn overgewicht en futloze leventje zoals het nu is. Ook bedankt voor je reactie.

              Allen bedankt zover, suggesties blijven natuurlijk welkom.
              NEWBEE

              Comment


              • #8
                @ Rozij, je lijkt me een grote kerel. Mooie lengte en kwa bouw weet ik het natuurlijk niet, zal je is een paar fototjes moeten posten? Die junkdag is natuurlijk alleen met 2 maaltijden op die dag, de rest van de dag houd je je aan het eetschema.. Verder is je voeding tot nu toe helemaal niet afdoende voor jouw stats, ik begrijp dat je dan de hele dag honger hebt.

                Kijk, ik ben 1.85m 85kg, +- 24% vet. Ik merk sinds ik een eetschema heb dat ik georganiseerd kan eten (niet altijd leuk) maar zeeeeer behulpzaam! Wil mn eetschema best met je delen zodat je een idee kan krijgen, stuur maar een PM. Met afvallen+spierbehoud/-groei is het belangrijk om je KCAL lager te houden dan je onderhoudniveau en je eiwitten hoog te houden. Davidoff heeft gelijk met meerdere maaltijden per dag, ik heb er zelf ook 7 (op een trainingsdag).

                Verder zeg je dat je wilt gaan hardlopen, als dit voor je conditie is zijn lange afstanden prima. Zelf geloof ik erin dat lange afstanden rennen op eenzelfde snelheid je spieren "flat" maakt, ik doe zelf dan ook aan HIIT.

                Greetz

                Comment


                • #9
                  @FMLcreeper, ik zal eens paar foto's maken en die posten.
                  Ok wat die junkdag betreft daar ging ik vanuit dat ik op die dag bv patatje of zo mocht eten met iets erbij of beetje chips en verder gewoon geen uitzondering op het eetpatroon. Ik heb geen honger, en eigenlijk meer de hele dag een vol gevoel maar dat snaaien als ik iets tegenkom dan kost het me heel veel moeite om daar of te blijven (lukt me meestal niet, maar sinds ik dit forum bezoek moet ik bekennen dat ik toch sneller iets laat liggen alsof ik wil bewijzen tegenover jullie dat het moet kunnen of zoiets).

                  het op tijd eten is voor mij erg moeilijk vanmorgen om 11.15 uur ontbeten terwijl ik al om 7.00 uur op het werk was. en verder is het moeilijk omdat ik veel onderweg ben naar klanten en daarbij als regio de BeNeLux heb. Snaaien doe ik dus niet als ik onderweg of bij klanten ben(??geen idee waarom niet maar dan gaat het juist goed).

                  Ik zal je even een PM sturen want maak graag van je aanbod gebruik.

                  HIIT High Intensitie ?? Training help me even als leek. Maar ja is bedoeld voor conditie en het afvallen, ik merk met kickboksen gewoon dat mijn conditie zeer slecht is en wil weer naar het oude nivo terug (geen marathons ofzo maar wel langer dan 10 minuten voluit kunnen gaan zoals het nu ongeveer is.

                  Bedankt zover en ik PM je

                  GrtZ
                  NEWBEE

                  Comment


                  • #10
                    [quote=RoZij;953655HIIT High Intensitie ?? Training help me even als leek. Maar ja is bedoeld voor conditie en het afvallen, ik merk met kickboksen gewoon dat mijn conditie zeer slecht is en wil weer naar het oude nivo terug (geen marathons ofzo maar wel langer dan 10 minuten voluit kunnen gaan zoals het nu ongeveer is.[/quote]

                    High Intensity Interval Training. Kijk bij 1 van de stickys in sectie 'afvallen' geloof ik.

                    In jou geval, gezien jou doel, zeker gaan HIIT-ten, maar het is wel killing, denk er niet te licht over ;-). succes

                    Comment


                    • #11
                      @Fossah, dankje voor je tip ga zo kijken en heb net mijn eerste HIIT gelopen, en moet je bekennen dat het intensieve deel me al meteen vies tegenviel en het na verloop van tijd steeds langzamer ging. Maar heb geprobeerd zo snel als mijn benen en ademhaling toelieten te lopen.

                      GrtZ

                      ps http://forum.bodynet.nl/afslanken/30...-lit-hiit.html deze heb ik gelezen dankje voor de tip
                      Last edited by RoZij; 18-04-2012, 22:19.
                      NEWBEE

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by RoZij View Post
                        @Fossah, dankje voor je tip ga zo kijken en heb net mijn eerste HIIT gelopen, en moet je bekennen dat het intensieve deel me al meteen vies tegenviel en het na verloop van tijd steeds langzamer ging. Maar heb geprobeerd zo snel als mijn benen en ademhaling toelieten te lopen.

                        GrtZ

                        ps http://forum.bodynet.nl/afslanken/30...-lit-hiit.html deze heb ik gelezen dankje voor de tip
                        Juist, die link bedoelde ik.

                        En dat is ook het idee van HIIT, gewoon stukgaan, als je de laatste versnelling net zo hard gaat als de eerste, dan vraag ik me af of je wel tot het uiterste gaat ;-). Is dus heel logisch dat het iets verzwakt, als je maar tot het uiterste gaat. heerlijk he?

                        Comment


                        • #13
                          Hahaha, is maar net wat je lekker vind. helemaal kapot was ik en vanmorgen deed alles zeer en nu nog steeds, vooral erg last van kuiten en bovenbenen. Lijkt alsof ik de marathon heb gelopen, maar dan heuvel op. Naja een geluk morgenavond pas weer lopen. pffff

                          en wat betreft het iets verzwakken, voor mijn gevoel liep ik nog net niet achteruit hahaha.

                          Maar wel erg bedankt zover.
                          NEWBEE

                          Comment


                          • #14
                            Haha.. een voldaan gevoel vind ik heerlijk. Tijdens het sprinten loop ik altijd te vloeken en te tieren op mezelf; waar de f*ck ben ik aan begonnen?

                            Overigens, als je nog spierpijn heb, sla dan HIIT sessie over, is niet erg (je kan evt. low intensity cardio doen om toch wat te doen).

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Fossah View Post
                              Haha.. een voldaan gevoel vind ik heerlijk. Tijdens het sprinten loop ik altijd te vloeken en te tieren op mezelf; waar de f*ck ben ik aan begonnen?

                              Overigens, als je nog spierpijn heb, sla dan HIIT sessie over, is niet erg (je kan evt. low intensity cardio doen om toch wat te doen).
                              Zowieso moet Rozij veel lichaamsbeweging hebben en overtrainen is in mijn ogen niet goed. DWZ HIIT vol pakken terwijl lopen nog moeilijk gaat.

                              @Rozij, je kan wel op de fiets laag tempo aanhouden voor een half uurtje, dit zorgt ervoor dat het zuur dat in je benen zit eruit wordt gepompt en je hebt weer Kcal verbrand

                              Hoe gaat het verder met je?

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X