Een leek stelt zich voor!

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Een leek stelt zich voor!

  Hallo beste mensen!

  Ik ben de laatste tijd erg geïnteresseerd geraakt in bodybuilding en fitness en wil dit dan ook heel serieus gaan oppakken. Ik ben me al een aantal weken aan het inlezen over de do's and dont's, voedingsschema's en trainingsschema's. Zodoende kwam ik ook hier terecht en aangezien ik een aantal erg goede adviezen en een aantal erg interessante topic's tegenkwam, heb ik besloten me hier aan te melden. Ik zag dat het op prijs wordt gesteld als je even de moeite neemt om jezelf voor te stellen, bij dezen..

  Naam: Daan
  Geslacht: Man
  Leeftijd: 25 jaar
  Lengte: 189 cm
  Gewicht: 93 kg
  Buikomtrek: 94 cm
  Nekomtrek: 39 cm
  VP: 18 - 22% (Op basis van bovenstaande gegevens)

  Ik train overigens thuis, samen met mijn zwager, met behulp van een halterbankje met halterset en losse dumbells. Daarnaast heb ik een rek gemaakt van steigerbuizen voor de leg-raises, chin-ups en dergelijke. Op dit moment zijn we nog niet echt serieus bezig geweest omdat ik vooral goed voorbereid te werk wil gaan. Zo deden we vooral isolatie oefeningen en blijkt na een beetje onderzoek dat we beter kunnen beginnen met een soort van compound-schema.

  Enfin, waarom wil ik dit? Omdat ik al jaren niets meer aan mijn lichaam en voeding doe. Op mijn zestiende ben ik gestopt met voetballen en daarna ging het bergafwaarts. Ik kwam in contact met 'verkeerde' mensen en raakte uiteindelijk mijn gehele sociale kring kwijt. Ik zit dus elke dag thuis met mijn vrouw en twee kinderen. Het is voor mij dus ook een mentale training, ergens mee bezig zijn. Daarnaast hoop ik er fitter en energieker van te worden en als het even kan hoop ik er een soort van 'modellenlichaam' aan over te houden. Met alle respect maar zwaar opgepompte spieren zijn niet mijn ding.

  Het eerste puntje op mijn lijst is een voedingsschema in elkaar knutselen om daarna aan een trainingsschema te gaan werken. Vervolgens flink aan de bak en blijven bijleren en volgens mij ben ik dan hier wel aan het juiste adres.

  Misschien kunnen jullie mij meteen alvast een beetje op weg helpen. Ik wil graag beginnen met een cut tot 10-12%. Aangezien ik al aardig wat bij me draag, leek het me verstandig niet te gaan bulken. Wat voor een trainingsschema moet ik aan denken om zoveel mogelijk vet kwijt te geraken?

  Ik heb Diabetes Type 1 en heb nogal eens last van een lage bloedsuikerspiegel. Op die momenten moet ik snelle kh's tot mij nemen om uit zo'n hypo te geraken, hoe funest is dit tijdens een cut? Of is het dan gewoon een kwestie van de op dat moment ingenomen kh's later op de dag weg te laten?

  Ik heb ook gelezen dat insuline aanzet tot vetopslag, is dit werkelijk zo? Iemand die weet wat een gemiddeld mens verbruikt op een dag? Ik heb namelijk natuurlijk wel last van 'insuline pieken'. Hoeveel invloed kan dit hebben?

  Ik heb er heel veel zin in en ben bang dat jullie me vaker tegen gaan komen op dit forum.

  Alvast bedankt!

 • #2
  welkom, goed dat je weer ergens je zinnen opzet. een opgepompt mannetje zul je niet snel worden van wat krachttraiing.
  betreft afvallen is het kcal in vs out.


  succes!

  Comment


  • #3
   Bedankt! Het is inderdaad hoog nodig weer een hobby te hebben, gelukkig ben ik ook iemand die zijn tanden ergens in vastbijt als ik eenmaal ergens aan begin.

   Wil na de eerste cut wel gaan bulken om wat massa aan te zetten maar dat zal pas over zo'n 4 maanden zijn vermoed ik?

   Betreft afvallen; inderdaad een goed voedingsschema opstellen en beneden onderhoud eten. Moet ik mijn behoefte overigens berekenen op VVM of lichaamsgewicht? En maakt het nog uit welk type training ik doe in een cut?

   Comment


   • #4
    Welkom Dankev! Lees de stickys eens goed door, je vind er ook diverse trainingschema's en wat Beachboy al vertelde, voeding is de key tot succesvol afvallen..
    .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
    There is no failure except in no longer trying

    Comment


    • #5
     Ik heb inderdaad alle sticky's eens doorgelezen omdat dit in meerdere topic's gemeld werd. Ik kwam daar inderdaad van alles tegen maar voor iemand als ik, die net komt kijken, is het héél veel informatie in één keer.

     Ik ben het helemaal met jullie eens wat betreft voeding, dit bepaald natuurlijk een groot deel. Een goed voedingsschema is dan ook mijn eerste actiepunt. Moet ik mijn behoefte berekenen op VVM of lichaamsgewicht?

     Ik kwam dit trainingsschema tegen, effectief in een cut?

     Comment


     • #6
      Je onderhoud (je valt niet af en komt niet aan) is berekend over je lichaamsgewicht. De macro's eiwitten en vetten bereken je over je vvm, de rest aanvullen met koolhydraten totdat je aan je onderhoud zit. Is je doel afvallen verlaag je je koolhydraatinname tot dat je ongeveer 20% onder je onderhoud zit.
      Trainingschema is een prima schema.
      .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
      There is no failure except in no longer trying

      Comment


      • #7
       Welkom!
       Food is an important part of a balanced diet.
       ~Fran Lebowitz

       Comment


       • #8
        Originally posted by okidoki71 View Post
        Je onderhoud (je valt niet af en komt niet aan) is berekend over je lichaamsgewicht. De macro's eiwitten en vetten bereken je over je vvm, de rest aanvullen met koolhydraten totdat je aan je onderhoud zit. Is je doel afvallen verlaag je je koolhydraatinname tot dat je ongeveer 20% onder je onderhoud zit.
        Trainingschema is een prima schema.
        Bedankt, heldere uitleg!

        @TaraSmit; bedankt!

        Comment


        • #9
         Hi Dankev,

         welkom hier! Ik ben ook net een paar dagen lid en heb nog volop leeswerk en waarschijnlijk ben je -net als ik- ook gebrand om te beginnen. Maar goed begin is het halve werk zeggen ze. Succes!
         Sweat, Smile & Repeat!

         Comment


         • #10
          Bedankt voor je reactie! Inderdaad nog heel wat leeswerk maar dat vinden we helemaal niet erg natuurlijk Juist omdat een goed begin het halve werk is heb ik er helemaal geen problemen mee om veel te lezen, notities maken, etc...

          Op dit moment ga ik beginnen met mijn voedingsschema en vanavond begin ik aan de 5x5 full body workout die hier op het forum staat. Daarnaast ga ik twee keer in de week een HIIT training doen, heb er echt heel veel zin in!

          Is er trouwens nog iemand die mijn vraag over insuline kan beantwoorden?

          Comment


          • #11
           Welkom!

           Over die vraag van insuline heb ik geen idee.. Je kan misschien eens naar je huisdokter bellen en dat kort even vragen?
           The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

           Comment


           • #12
            Zoals malinois al zegt: je kunt er beter mee naar de dokter gaan.

            als je opeens veel carbs moet nemen kan het ervoor zorgen dat je cut minder hard gaat. of je moet ergens anders op de dag kcal schrappen. Maarja als je minder eet kan het miss ook zijn dat zo'n hypo meer getriggerd word ( ik weet dit echt niet)
            Mijn trainingslog: http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/66382-emielos-the-road-to-the-enercup.html

            Comment


            • #13
             Bedankt voor de input mannen! Echter ga ik hier niet mee naar de huisarts omdat ik vind dat ik hier zelf uit kan komen. Wellicht even een mailtje naar mijn diabetesverpleegkundige. Het is logisch dat wanneer ik in een hypo kom, ik moet eten. (het liefst snelle kh's) Wat ik op dit moment doe is dan die kh's, wat meestal rond de 30g ligt, bij het avondeten weghalen. Tot nog toe lijkt dit aardig te werken, heb me vanmorgen gewogen en ben inmiddels 2kg kwijt!

             Daarnaast is het niet zo dat dit een trigger is om 's avonds weer in een hypo te geraken omdat ik insuline binnenkrijg naar het aantal kh's dat ik eet. Ik heb een insulinepompje dus geef zelf in hoeveel kh's ik eet en aan de hand daarvan geeft de pomp een 'bolusadvies'. Ik ben redelijk flexibel wat dat betreft

             Ik denk dan ook dat jullie de vraag verkeerd interpreteren of ik stel hem verkeerd, dat kan ook. Maar wat ik me afvraag is; is het daadwerkelijk zo dat insuline aanzet tot vetopslag en hoeveel insuline produceert een gezond mens per dag?

             Ik dacht zelf al dat het misschien wel in mijn voordeel kan werken omdat ik alles precies kan meten. Aan het eind van de dag kan ik precies zien hoeveel insuline ik heb gebruikt en wat mijn bloedsuikerspiegel doet.

             Comment


             • #14
              Ik heb moeite met het bepalen van welke PAL-waarde ik moet hanteren, misschien kunnen jullie me daarbij helpen?

              Ik werk 40 uur in de week in een magazijn. Dat wil zeggen dat ik de hele dag sta/loop/buk/til/sleep/etc. daarnaast train ik 3x in de week met een 5x5 schema. Verder weinig activiteit op de wekelijkse boodschappen na. Heb nu zelf 1.8 aangehouden maar is wellicht een beetje veel? Ik kom daarmee uit op 3780 kcal onderhoud, dat betekend in een cut dagelijks 3200 kcal naar binnen werken. Gek genoeg is dit veel meer dan wat ik ooit gegeten heb?! Dat voelt nogal onlogisch. Ik denk dat ik normaal gesproken altijd zo rond de 2200 kcal heb gegeten, hoe kan ik dan nog zoveel vet aanzetten?

              Comment


              • #15
               Ben zelf geen diabetes patient , maar heb er wel mee te maken in mijn directe omgeving , ook type 1.
               Ik zou het aantal kcal mee berekenen wat jij tot je neemt als je suiker laag is , bereken dit mee in je totale kcal inname.
               Neem de "maaltijd" wanneer het nodig is.
               Let wel op dat je niet in je slaap ineens laag komt te zitten vanwege de insuline en je dieet.

               Als alles klopt met je berekeningen zou ik gewoon het aantal kcal is proberen en kijken wat er gebeurt , aanpassen kan altijd.
               Last edited by Lethal; 25-06-2016, 14:01.

               Comment

               Sidebar top desktop

               Collapse

               Actieve discussies

               Collapse

               antalya escort
               medyumlar
               https://www.donaldsonville.org
               sikis
               pendik escort
               eskisehir escort porno
               gaziantep escort
               Working...
               X