kokosolie/middellange ketenvetzuren

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • kokosolie/middellange ketenvetzuren

    Ik ging eens zoeken op kokosolie, want ik wilde meer weten over of dit een gezond alternatief is voor bak-en braadproducten, zoals vloeibare margarine en olijfolie.
    Het voedingscentrum zegt echter dat dit een product is wat bestaat uit veel verzadigde vetzuren en je ermee uit moet kijken. Anderen claimen dat dit een gezond product is, zoals in onderstaand artikel wordt beschreven. Ik benieuwd of jullie dit product (zouden) gebruiken. Het is overigens ook een alternatief bij lactose-intolerantie.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kokosolie of: kokosvet is een smakelijk en 100% natuurlijk product dat door steeds meer mensen in Nederland en Vlaanderen wordt ontdekt en gebruikt. Kokosolie, een van oorsprong tropische olie, heeft lange tijd met een negatief imago te kampen gehad. In de zestiger jaren manipuleerden tegenstanders van verzadigde vetten onderzoeksgegevens zodat zij hun chemisch geraffineerde, goedkoop geproduceerde plantaardige oliën konden promoten als zijnde ‘gezond’.
    De sinds december 2012 aangescherpte EU-regelgeving omtrent gezondheidsclaims verbiedt ons om specifiek op de effecten van kokosolie op diverse ziektebeelden of aandoeningen in te gaan. Je kunt namelijk op deze website, behalve informatie over kokosolie te lezen, ook kokosolie bestellen.
    Daarom, en omdat er slechts 222 toegestane gezondheidsclaims zijn waar kokosolie geen deel van uitmaakt, zul je hier geen medische termen of onderzoeken tegenkomen.
    Ondanks dat wij het niet mogen zeggen of schrijven, betekent dit natuurlijk niet dat er geen onderzoek over kokosolie zou zijn. Integendeel! Er bestaat zeer veel onderzoek. Ben je hierin geïnteresseerd, dan kun je om deze onderzoeken vragen via het contactformulier.


    Dit heeft voor veel gezondheidsproblemen gezorgd. Vloeibare plantaardige oliën bevatten namelijk relatief veel zogeheten ‘omega-6 vetzuren’. Wetenschappers hebben een te hoge inname van dit soort vetzuren gelinkt aan serieuze gezondheidsrisico’s.
    Een gebalanceerd voedingspatroon levert zowel meervoudig onverzadigde vetzuren, enkelvoudig onverzadigde vetzuren en verzadigde vetzuren. Daarbij is belangrijk dat een omega-6/omega-3-verhouding van ongeveer 1:1 wordt aangehouden.
    De onderzoeken van een Amerikaanse arts genaamd Ancel Keys speelden in de jaren ’60 een grote rol in de vorming van de publieke opinie ten aanzien van vetten. In deze onderzoeken ‘bewees’ Keys zogenaamd dat verzadigde vetten tot een verhoogd cholesterol zouden leiden wat niet goed voor de gezondheid zou zijn. Later onderzoek toonde echter aan dat Keys in zijn bekende / beruchte 7 Landen Studie veel landen had weggelaten. Had hij die landen wel in zijn onderzoek meegenomen, dan zou hij nooit een relatie tussen verzadigde vetten en een verslechterde gezondheid hebben kunnen ‘aantonen’. Bovendien gebruikte Keys in een van zijn onderzoeken gehard (gehydrogeneerd) kokosvet bij dieren. Gehard vet zorgt voor tekorten aan essentiële vetzuren en staat er inmiddels om bekend voor zeer veel gezondheidsklachten te zorgen.
    Het Voedingscentrum houdt dit dogma tot op de dag van vandaag hardnekkig vol, ondanks hun slogan ‘Eerlijk over eten’.De laatste jaren wordt uit wetenschappelijk onderzoek echter steeds duidelijker dat veel van de ongezonde eigenschappen die men aan kokosolie dacht te kunnen toeschrijven de plank volledig misslaan.
    • Kokosolie: 50% laurinezuur

      Een molecuulmodel van laurinezuur

    Kokosolie bestaat voor ongeveer 50% uit het verzadigd vetzuur laurinezuur. Laurinezuur is een verzadigd vetzuur met de chemische notatie C12:0. Het behoort tot de middellange keten vetzuren. In het Engels heet dat een MCFA (medium chain fatty acid) of MCSFA (medium chain saturated fatty acid). Laurinezuur wordt in het lichaam omgezet in een molecuul genaamd monolaurine.
    Moedermelk bestaat voor zo’n 30% uit laurinezuur.
    Andere middellange keten vetzuren die in kokosolie zitten zijn caprylzuur (acht koolstofatomen, C8:0), caprinezuur (tien koolstofatomen, C10:0).
    Bron: kokos-olie.
    Just do it!!!!

  • #2
    Caprinezuur 10:0 Verzadigd vetzuur) 6-7 % [1]
    Laurinezuur 12:0 Verzadigd vetzuur) 49 % [3]
    Myristinezuur 14:0 Verzadigd vetzuur 17,5 % [3]
    Palmitinezuur 16:0 Verzadigd vetzuur 9,0 % [3]
    Stearinezuur 18:0 Verzadigd vetzuur 3,0 % [3]
    Oliezuur 18:1 (ω-9) Enkelvoudig onverzadigd vetzuur 5,0 % [3]
    Linolzuur 18:2 (ω-6) Meervoudig onverzadigd vetzuur 1,8 % [3]

    Comment


    • #3
      Bedankt voor de aanvulling
      Just do it!!!!

      Comment


      • #4
        http://forum.bodynet.nl/dagelijkse-v...ones-part.html

        Om antwoord te geven op je vraag: Ja ik gebruik wel vaker kokosvet.
        More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

        Comment


        • #5
          Originally posted by dynobet View Post
          http://forum.bodynet.nl/dagelijkse-v...ones-part.html

          Om antwoord te geven op je vraag: Ja ik gebruik wel vaker kokosvet.
          Ik heb ergens een bel Horen rinkelen over positief effect op hormonen. Volgens mij hoor je het ook weer terug in de hormoonfactor enzo. Die boeken ken
          ik niet
          Just do it!!!!

          Comment


          • #6
            Many people recognize that saturated fats are needed for energy, hormone production, cellular membranes and for organ padding. You may be surprised to learn that certain saturated fatty acids are also needed for important signaling and stabilization processes in the body.

            Signaling processes work in the cells at the level of the membrane proteins, many of which are called G-protein receptors. The G-protein receptors become stimulated by different molecules and can be turned off or on in a manner similar to a binary light switch, which remains on for a limited time and then flips itself off until it is stimulated again.
            The saturated fatty acids that play important roles in these processes are the 16-carbon palmitic acid, the 14-carbon myristic acid and the 12-carbon lauric acid. These saturated fatty acids are found in certain food fats. Palmitic acid, for example, comprises 45 percent of palm oil and about 25 percent of animal and dairy fats. Furthermore, the body makes palmitic acid out of excess carbohydrates and excess protein.

            A biochemical process called palmitoylation, in which the body uses palmitic acid in stabilization processes, although not very well known, is very important to our health.

            When these important saturated fatty acids are not readily available, certain growth factors in the cells and organs will not be properly aligned. This is because the various receptors, such as G-protein receptors, need to be coupled with lipids in order to provide localization of function.

            The messages that are sent from the outside of the cell to the inner part of the cell control many functions including those activated by, for example, adrenaline in the primitive mammalian fight/flight reactions. When the adrenal gland produces adrenaline and the adrenaline (beta-adrenergic) receptor communicates with the G-protein and its signal cascade, the parts of the body are alerted to the need for action; the heart beats faster, the blood flow to the gut decreases while the blood flow to the muscles increases and the production of glucose is stimulated.

            The G-proteins come in different forms; the alpha subunit is covalently linked to myristic acid and the function of this subunit is important for turning on and off the binding to an enzyme called adenylate cyclase and thus the amplification of important hormone signals.
            When researchers looked at the fatty acid composition of the phospholipids in the T-cells (white blood cells), from both young and old donors, they found that a loss of saturated fatty acids in the lymphocytes was responsible for age-related declines in white blood cell function. They found that they could correct cellular deficiencies in palmitic acid and myristic acid by adding these saturated fatty acids.

            Most Westerners consume very little myristic acid because it is provided by coconut oil and dairy fats, both of which we are told to avoid. But myristic acid is a very important fatty acid, which the body uses to stabilize many different proteins, including proteins used in the immune system and to fight tumors. This function is called myristoylation; it occurs when myristic acid is attached to the protein in a specific position where it functions usefully. For example, the body has the ability to suppress production of tumors from lung cancer cells if a certain genetically determined suppressor gene is available. This gene is called fus1 and is a protein that has been modified with covalent addition of the saturated fatty acid myristic acid. Thus, the loss of myristic acid from the diet can have unfortunate consequences, including cancer and immune system dysfunction.
            Lauric acid has several functions. It is an antimicrobial fatty acid on its own and as a monoglyceride. It also has the function of stabilization when it is attached to certain proteins in a similar fashion to myristic acid and palmitic acid.
            Stearic acid is the 18-carbon saturated fatty acid. The main sources are animal tallows, which contain about 20-25 percent stearic acid, and chocolate, which contains about 35 percent stearic acid. In other foods it occurs only on levels of 1-2 percent.

            How much total saturated do we need? During the 1970s, researchers from Canada found that animals fed rapeseed oil and canola oil developed heart lesions. This problem was corrected when they added saturated fat to the animals diets. On the basis of this and other research, they ultimately determined that the diet should contain at least 25 percent of fat as saturated fat. Among the food fats that they tested, the one found to have the best proportion of saturated fat was lard, the very fat we are told to avoid under all circumstances!

            These are some of the complex but vital reasons why we need to include palm oil, coconut oil, butter and lard in our diets.
            More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

            Comment


            • #7
              Als voedingscentrum nee zegt zeg ik aqutomatisch ja

              Comment


              • #8
                Whahaha.... Ik zit nog op dat punt dat ik voedingscentrum in twijfel trek

                bedankt voor je info dynobet
                Just do it!!!!

                Comment


                • #9
                  @dyno

                  is er nu zoiets als een teveel aan verzadigd vet? want ik zie het als natuurlijk vet dat ik niet zou moeten ontwijken zolang het binnen mn totale kcal(vetten) past.

                  geloof jij in een correcte verhouding tussen onverzadigde/verzadigde vetten?
                  dus niet puur IIFYM
                  powerliftcompetitie PR's SQ: 145 --- BP : 112,5 --- DL: 190

                  Comment


                  • #10
                    bump.
                    powerliftcompetitie PR's SQ: 145 --- BP : 112,5 --- DL: 190

                    Comment

                    Sidebar top desktop

                    Collapse

                    Actieve discussies

                    Collapse

                    porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                    erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                    Antalya Escort
                    sikis
                    gaziantep escort
                    gaziantep escort
                    İstanbul Escort
                    istanbul escort bayan
                    sisli escort beylikduzu escort bayan
                    antalya escort atakoy escort
                    umraniye escort bayan
                    Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                    Working...
                    X