Buikstraining.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Buikstraining.

    Ik heb even een hele thread gewijd aan de buikspieren, omdat deze spieren een afwijkende trainingsmethode kennen. Het grootste verschil is dat de buikspieren elke dag getraind kunnen worden in tegenstelling tot de meeste andere spieren in het lichaam (een ander voorbeeld is de onderarmspier).
    Een andere reden is omdat veel mensen van hun 'buikje' af willen komen en daarom de buikspieren gaan trainen. Ik wil nu even duidelijk stellen dat het bereiken van een platte, gespierde buik verre van gemakkelijk is.
    De creatie van een 'wasbord-effect' heeft te maken met 2 factoren namelijk met hypertrofie van de buikspier (spiergroei) en met vetverlies. De hypertrofie van de buikspieren is op zich niet zomoeilijk te behalen.
    Het probleem zit in het laten verdwijnen van het vetlaagje ; het is namelijk zo dat het vet zich als eerste gaat ophopen op de buik. Als je zichtbaar resultaat wilt hebben van buikspiertraining zult je aan duratie training of extensieve interval training moeten doen, naast de buikspiertraining. Hierna volgt de informatie over hoe je optimale resultaten krijgt voor de buikspier hypertrofie en/of het op spanning brengen van de buikspieren.
    De functie van de buikspieren is het stabiliseren van het lichaam en het naar elkaar toetrekken van het boven en onderlichaam. Daarnaast zijn de buikspieren er ook om het lichaam te draaien en de interne organen (zoals de lever) te beschermen tegen invloeden van buitenaf. De spiergroep kan verdeeld worden in
    de RECTUS ABDOMINUS (de 6/8 blokjes),
    INTERNAL EXTERNAL OBIQUES [schuine buikspieren]
    intercostals (spierplaatjes tussen de ribben).
    Naast het ontwikkelen van de buikspier ook het verbranden van het vet nodig.
    Dus aan cardio en een dieet ontkom je haast niet aan of je bf moet al erg laag van je zelf zijn.
    Om echt goed getrainde buikspieren te krijgen kan je het volgende doen  

    Basis Trainings Methoden

    De meeste mensen doen de buikspier oefeningen op een foute manier. Het eerste wat er fout gaat is de plaatsing van de handen achter het hoofd. De meeste mensen gaan aan hun hoofd trekken (en proberen daarmee hun rug van de grond te trekken met hun armen in plaats van met hun buik). De fout die gemaakt wordt is dat mensen hun handen in elkaar vouwen achter hun hoofd. Een basisregel is dat de handen elkaar niet aan mogen raken achter het hoofd. De beste plaatsing is de vingers aan de zijkanten van het hoofd te plaatsen en deze slechts als ondersteuning voor de nekspieren te gebruiken. Een ander probleem is de onderrug. Veel buikspier oefeningen leggen veel stress op de onderrug. Zodra je spanning voelt op de onderrug raad ik je aan om te stoppen. Er zijn genoeg buikspieroefeningen, die geen stress op je onderrug zetten.

    Het Trainingsprogramma

    De buikspier zou dagelijks getraind kunnen worden door de snelle hersteltijd al ben ik daar persoonlijk nog niet helemaal uit. Door de snelle hersteltijd van je buikspieren begint het trainingsprogramma met 4 tot 5 keer per week te trainen (afhangend van hoe snel je vorderingen maakt/wilt maken) in de eerste 3 maanden. Hierna is het slechts onderhouden van de buikspieren door hetzelfde programma te doorlopen, maar dan 2-3 keer per week.
    Het eerste wat je moet doen is het uitkiezen van 6 buikspier oefeningen. Kies hieruit 3 oefeningen voor de rectus abdominus (waarvan er één zeker de de crunch moet zijn) en 2 voor de obliques en/of intercostals.  
    Als je dit voor het eerst doet, is het aan te raden langzaam te beginnen. 2 tot 3 keer per week voor de eerste week (ook om de techniek onder controle te krijgen) en dit langzaam uit te bouwen tot het bovenstaande niveau (zie onderstaand schema voor een voorbeeld).
    Begin van daaraf aan met de 3 maanden. Iedere oefening moet 3 keer uitgevoerd worden met 20-25 herhalingen met 30-45 seconden rust (ongeveer 18 minuten per dag). Houdt in gedachte dat met training alleen je geen compleet platte buik kunt krijgen. Dus heren en dames, nogmaals, cardio en dieet!

    Spot Reductie

    De spot reductie theorie ligt diep geworteld in onze sportsamenleving, maar het is een absoluut onware theorie. De theorie is dat als je de buikspieren traint, het vet op de buik verdwijnt. Dit is dus absolute onzin. Het is toevallig dat doordat mensen hun buik gaan trainen, zij ook vet verliezen op hun buik, maar dit is niet omdat de spieren van de buik worden getraind. Toevallig bevindt het meeste vet zich op de buik en als er dus vet verbrand moet worden, wordt het merendeel van de buik af gehaald. Een efficiëntere manier om het vet op de buik te verbranden is het inschakelen van de bovenbeen spieren (grootste spiergroep in het lichaam ; meer calorie verbranding).

    Het programma

    (Beginners) week 1 voor de 3 maanden
    • 3 keer per week
    • 3 x 3 oefeningen van verschillende categorieën
    • rust perioden tussen 30 en 45 seconds
    • 20-25 keer per set

    (Meer gevorderd) week 2 voor de 3 maanden
    • 3 keer per week
    • 5 x 3 oefeningen van verschillende categorieën
    • rust perioden tussen 30 en 45 seconds
    • 20-25 keer per set

    (Gevorderd) Eerste 3 maanden
    • 4-5 keer per week
    • 5 x 3 oefeningen van verschillende categorieën
    • rust perioden tussen 30 en 45 seconds
    • 20-25 keer per set

    Bijhouden
    • 2-3 keer per week
    • 5 x 3 oefeningen van verschillende categorieën
    • rust perioden tussen 30 en 45 seconds
    • 20-25 keer per set

    Dus beste boardmembers; ‘Alleen een ijzeren wil en doorzettingsvermogen helpen je naar een plattere buik.’

    Grtzzzzz Ax



    DUM SPIRI SPERO

    WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

  • #2
    Originally posted by [b
    Citaat[/b] ]De buikspier zou dagelijks getraind kunnen worden door de snelle hersteltijd al ben ik daar persoonlijk nog niet helemaal uit.
    ik ook niet, had vorige week mn buikspieren (zeeer hard) getraind en heb daar 3 dagen spierpijn van gevoeld.

    Wel goed stukkie, jammer dat het vet daardoor niet verdwijnt , want zat soms weinig gewicht en 100 herhalingen te doen om vet te verbranden. Zal ik nu wel ff aan moeten passen

    STUKKIE

    I live to end the game

    Comment


    • #3
      Originally posted by [b
      Citaat[/b] (Koenkie @ Jun. 18 2003,10:56)]ik ook niet, had vorige week mn buikspieren (zeeer hard) getraind en heb daar 3 dagen spierpijn van gevoeld.
      Koenkie, die spierpijn is helemaal niet erg dat hoort er [af en toe] gewoon bij.
      Ik heb al eens eerder uitgelegd wat spierpijn daadwerkelijk is maar zal het voor de zekerheid hier nog maar een keertje uitleggen voor het geval dat je het toevallig niet gelzen hebt.

      Je kan spierpijn onderverdelen in 2 groepen namelijk de vroege en de verlate spierpijn.
      De vroege spierpijn ontstaat door de ophoping van melkzuur en andere stoffen (zoals vocht) bij de getrainde spierweefsels. Het melkzuur kan versneld verwijderd worden (tot wel 4 maal zo snel) door het uitvoeren van een cooling down (en eventueel een lichte stretch sessie).
      De verlate spierpijn wordt vaak na 1 dag gevoeld met het hoogtepunt op de tweede dag. Als dit het geval is, is het spierweefsel uit elkaar gescheurd, ik zal er ook maar even een duur woord tussen gooien, dat heet 'microrupturen'
      Dit is niet schadelijk, integendeel : door deze spierscheuringen gaat de spier zich wapenen tegen een dergelijke trainingsprikkel van buitenaf door het sterker en dikker maken van de spiervezels en dat is nu net wat we allemaal willen op dit board, dikke spieren......toch?

      Grtzzzzz Ax
      DUM SPIRI SPERO

      WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

      Comment


      • #4
        Ja dat had ik wel onthouden, maar bedoel dat er in dat stukkie stond dat het elke dag getraind kon worden, door snel herstel, maar adt had ik toen dus niet..

        I live to end the game

        Comment


        • #5
          Of dat snelle herstel, sneller dus dan alle andere spieren, wel helemaal zo is vraag ik me eigenlijk wel af. Maar alles wat ik gelezen heb met betrekkig op je buispieren geven dit aan.
          Waarom herstellen je buikspieren, onderarm spieren en kuitspieren sneller dan andere spiergroepen? Het heeft niets te maken met het volume van die groepen want je buikspieren is ook een redelijk spiergroep wat volume aangaat.
          Misschien kan iemand anders me dit uit een ander perspectief laten zien.

          Grtzzzzz Ax
          DUM SPIRI SPERO

          WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

          Comment


          • #6
            Wat ermee te maken heeft is het gebruik van die spiergroepen Ax. Met name dan wat betreft de kuiten en buikspieren.
            Die worden beiden doorlopen gebruikt (staan, lopen en bij de buikspieren zelfs zoiets simpels als ademhalen en hoesten) waardoor ze een flinke belasting al helemaal gewend zijn. Daardoor hersterllen ze dus ook sneller, nadeel is wel dat ze minder snel geneigd zijn tot groeien.
            Met name de kuitspieren hebben flinke 'opdonders' nodig om ze tot groeien te bewegen door de doorlopende belasting die ze te verduren hebben...

            Comment


            • #7
              Knap stukje axor maar heb hier toch mijn bedenkingen bij, de buikspieren zijn spieren zoals andere en mede doordat we ze dagelijks gebruiken zoals shannasse al aangeeft en daarbij ze nog eens trainen hebben deze ook rust nodig om te groeien, anders gaan we deze overbelasten; dus dagelijks trainen vergeet het maar . Zelf ben ik een echte fanatiekeling in het trainen van mijn buikspieren, daarmee wil ik even reageren op uw stukje over de trainingsmethodes. 20 - 25 herhalingen van een CORRECTE crunch en drie sets wil ik de meeste mensen nog zien doen, ik train al jaren mijn buikspieren (voordat ik aan bb begon) en moet zeggen dat ik toch serieuse tijd heb gedaan om 25 herhalingen CORRECTE herhalingen bedoel ik wel kon doen.

              Grtz
              stil growing

              Comment


              • #8
                Enige wat ik kan zeggen: kanp stukje schrijven Ax.

                Grtz

                Comment


                • #9
                  Snipke, ik kan je [gevoelsmatig] gelijk geven. Persoonlijk denk ik er net zo over maar wat Shannasse zegt zit ook wat in. Het probleem van dit onderwerp, waar ik al een tijdje mee bezig ben om het uit te zoeken is dat er weinig 'vakliteratuur' bestaat die het met elkaar eens zijn.
                  Persoonlijk zou ik precies het zelfde zeggen als in je post. Buikspieren, kuiten hebben de zelfde structuur etc als bv biceps of borstspieren en waarom zouden ze anders herstellen of waarom zou je ze anders moeten trainen?
                  Om de waarheid te zeggen weet ik het niet, voor allebei is wat te zeggen alleen je leest meer dat je je buikspieren meer kan trainen dan je borst b.v om resultaat te halen.
                  Sinds ik buikspieren onder zware belasting train, zoals elke spiergroep heb ik het gevoel dat ze achter uit gaan maar dat kan natuurlijk oook andere factoren hebben.

                  Grtzzzz Ax



                  DUM SPIRI SPERO

                  WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

                  Comment


                  • #10
                    Bij mijn weten kunnen buikspieren om de 48 uur getraind worden.
                    Borst e.d. hebben 96 uur rust nodig.

                    Greets...
                    Growing is like sex you can never get enough...

                    Pain is temporary...pride is forever...

                    Comment


                    • #11
                      als ik van jou was axor zou ik de buikspieren niet onder zware belasting trainen maar de basis doen en als dit te licht is zou je andere oefeningen kunnen doen die zwaarder zijn, of wanneer je boven komt langer aanspannen, bij gewone chrunch (vlak op de grond met benen gebogen, rechterhand op linkerschouder en linker hand op rechterschouder) als ik boven kom span ik 10 tellen aan, dan laten zakken maar de schouders niet op de grond laten komen en terug omhoog tien tellen vast houden en zo 50 keer. probeer het eens en laat me iets weten
                      stil growing

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by [b
                        Citaat[/b] (snipke @ Jun. 18 2003,20:32)]als ik van jou was axor zou ik de buikspieren niet onder zware belasting trainen maar de basis doen en als dit te licht is zou je andere oefeningen kunnen doen die zwaarder zijn, of wanneer je boven komt langer aanspannen, bij gewone chrunch (vlak op de grond met benen gebogen, rechterhand op linkerschouder en linker hand op rechterschouder) als ik boven kom span ik 10 tellen aan, dan laten zakken maar de schouders niet op de grond laten komen en terug omhoog tien tellen vast houden en zo 50 keer. probeer het eens en laat me iets weten
                        Of je vanavond over mijn schouder hebt mee gekeken Snipke!
                        Ik heb vandaag chrunches gedaan op een schuinbankje. steeds setjes van 25 en op het 'hoogste' punt 4 sec. vast gehouden, aanspannen. Mennnnn na 3 setjes van 25 begon het steeds zwaarder en pijnlijker te worden. Dit ga ik even een tijdje doen ipv. onder belasting trainen.
                        Dit is veel zwaarder dan gewone chrunches maar wel een heerlijk gevoel....
                        Mr.C is ook bezig met buikspieren dus ben benieuwd naar zijn resultaten. [onder 'dwang' van Shannasse ]

                        Grtzzzz Ax
                        DUM SPIRI SPERO

                        WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

                        Comment


                        • #13
                          zoals mr c zegt 48 uren voor de buikspieren en 96 uren voor de biceps en dergelijke rust, dan spreken we enkel over rust en nog niet over de groei want die komt achteraf nog maar pas. Op een schuin bankje chrunchen is zo goed niet he axor die heupbuigers helpen te veel dan, probeer maar eens op de vlakke grond te doen, veel pijnlijker
                          stil growing

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by [b
                            Citaat[/b] ]zoals mr c zegt 48 uren voor de buikspieren
                            Vandaag een hele discussie gehad over het herstellen en trainings intensiteit van je buikspieren.
                            Volgens mij is idd geen enkel bevredigend antwoord te vinden over dit onderwerp. De meningen liggen zo uit elkaar.

                            Morgen ga ik het plat op een matje proberen..... na een uurtje cardio

                            Grtzzzz Ax



                            DUM SPIRI SPERO

                            WE LIVE IN A WORLD FULL OF LAZY MOTHER FUCKERS!!

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by [b
                              Citaat[/b] (Axor B. @ Jun. 18 2003,23:58)]
                              Originally posted by [b
                              Citaat[/b] ]zoals mr c zegt 48 uren voor de buikspieren
                              Vandaag een hele discussie gehad over het herstellen en trainings intensiteit van je buikspieren.
                              Volgens mij is idd geen enkel bevredigend antwoord te vinden over dit onderwerp. De meningen liggen zo uit elkaar.

                              Morgen ga ik het plat op een matje proberen..... na een uurtje cardio

                              Grtzzzz Ax
                              Zoals Mr. C al zei....48 uur..

                              Greets...
                              Growing is like sex you can never get enough...

                              Pain is temporary...pride is forever...

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X