Vraagjes

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Vraagjes

    Hallo allemaal,

    Ik heb een paar vragen over trainingsschema’s en al. Ten eerste wil ik eigelijk wat opheldering, want ik train nu al 1,3 jaar en wil nu echt serieus gaan trainen. In het begin ging ik 2 keer per week trainen, daarna was het 4 keer en nu 3 keer. Reden waarom ik 3 keer train is dat ik weinig maar heel intensief wilt trainen en geconcentreerd. Ik vind dat ik weinig groei, en zou meer willen groeien op een natuurlijke manier.

    Mijn trainingsschema ziet er als volgt uit:

    1e dag: Borst 3 oefeningen
    Rug 3 oefeningen

    2e dag Biceps 3 oefeningen
    Triceps 3 oefeningen

    3e dag Schouders 3 oefeningen
    Benen 4 oefeningen

    Nu heb ik het gevoel dat ik soms oefeningen verkeerd uitvoert. Meestal de schouder oefeningen, dan ga ik het aan iemand die het weet vragen. Meestal krijg ik altijd verschillende antwoorden. Ik las hier op het forum ook dat je elke keer iets zwaarder moet gaan trainen. Maar bijvoorbeeld met bankdrukken kan ik niet om de week 4 kg bij doen want dat haal ik niet. Ik zit nu op de 76 kg, denk niet dat, dat verkeerd is.

    Groeien je spieren nou als je steeds zwaarder gaat trainen of als je voor een lange periode traint en af en toe 5 kg erbij doet? Ik denk tweede optie. En over voeding, ik snoep heel weinig en zo gezond mogelijk. Elke dag groenten en fruit. Over het algemeen ben ik niet ontevreden over me lichaam alleen het midden stuk, daar zit nog wat kinder vet. Ik wil wat dat er af krijgen, en ren nu 25 minuten als warming up. Dit helpt wel, ik merk het ook maar ik kan geen buikspieren zien. Dus ik denk dat ik te weinig me buik spieren train maar als ik met me hand over een gaat voelen ze wel hard en gevormd aan. Maar ja, je ziet ze niet door het vet. Dus wat ik hier het beste aan doen?

    Even me vragen op een rijtje:

    - Is me training schema goed? Ik bedoel, is het geen overtraining ofzo?
    - Wanneer groeien spieren? (lees verhaal)
    - Hoe vet weg krijgen?
    - Raak ik massa kwijt door te lang lopen?
    - Hoe kan ik buikoefeningen beter trainen, en zo vet rond me buik weg krijgen?

    Ik hoop dat me verhaaltje duidelijk genoeg is voor iedereen.

    Greets.

  • #2
    Als je de oefeningen erbij zet is het soms makkelijker om te oordelen, als je voor de borst drie massa oefeningen doet is dat niet goed maar als je 1massa en twee isolatieoefeningen doet is het wel goed, begrijp je wat ik bedoel. Waarom dag 1 rug en dag 2 biceps, wanneer je uw rug traint warm je al uw biceps op, dus moet je niet meer opwarmen als je aan uw bicepstraining begint, zelfde voor borst en triceps, bij borstoefeningen warm je uw triceps al op. Benen samen met schouders lijkt me serieus zwaar, wanneer je een intensieve beentraining doet kan je geen enkele andere spiergroep nog trainen want dan ben je volledig uitgeteld.

    Iets zwaarder trainen wil ook zeggen 1 herhaling meer kunnen doen als de vorige week, en niet altijd een gewicht kunnen bijhangen, als we allemaal elke week een gewicht konden bijhangen dan waren we allemaal top lifters.

    Bij buikspieroefeningen ga je geen vet verbranden aan de buik, plaatselijk vet verbranden gaat niet. En je moet ook kiezen oftewel train je op massa oftewel ga je op defenitie trainen.

    Elke week 2 keer cardio van 25 minuten ga je meestal mee verliezen.

    Grtz
    stil growing

    Comment


    • #3
      Ik zie helemaal geen buik in je schema staan...  
      Verder zijn dag 1 en dag 3 eigenlijk te zwaar, terwijl je op dag 2 alleen maar twee kleine spiergroepen doet. Dit schiet dus niet echt op, probeer altijd de grootste spiergroepen (borst, rug en benen) apart te doen en die aan te vullen met kleine spiergroepen. Benen bij voorkeur helemaal apart, hier zul je ook meer oefeningen voor moeten doen aangezien je voorkant, achterkant en kuiten apart moet doen.

      Om je buikspieren te kunnen zien zul je vooral droger moeten worden, je kunt buikspieren van staal kweken maar je zult ze nooit zien als er teveel vet overheen ligt. Hiervoor zul je een dieet moeten volgen dat iets onder je behoefte zit, aangevuld met cardio of eventueel vetverbranders.
      Echter, je klaagt ook dat je niet lekker groeit. Hiervoor zul je juist een dieet moeten volgen dat boven je behoefte zit.
      Vandaar de opmerking dat groeien en droger worden niet samen gaan...

      Het blijft ieders eigen keus maar als ik je verhaal zo lees ben je volgens mij het beste af als je jezelf eerst concentreert op groeien, droger worden komt dan wel als je wat meer massa hebt. Pas iig je trainingsschema aan maar kijk ook even goed naar je voeding. Gezond eten is uiteraard prima maar het moet vooral ruim voldoende zijn en de verdeling van koolhydraten, eiwitten en vetten moet kloppen.
      Voeding is het belangrijkste is deze sport dus als het even niet zo wil lukken is dat het eerst wat onder de loep moet!

      Hoop dat je er alvast iets aan hebt, succes in ieder geval.  

      Comment


      • #4
        Hey, bedankt voor jullie reacties!

        Nu zijn sommige vragen beantwoord. En er zijn weer nieuwe vragen opgedoken . Over oefeningen, dus elke keer met zelfde gewicht 1 herhaling meer. Ik doe nu altijd 12-10-8-6. Dus eigelijk zal ik met het gewicht waarmee ik 6 keer herhaal elke week een keer meer doen. Totdat ik aan de 8 keer kom, dan ga ik zeg maar 5 kilo zwaarder, oid? En dan met 12, totdat ik aan de 14 kom. Zodat alles verschuift?

        Ik zou willen aangeven welke oefeningen ik doet maar ik ken ze niet bij naam   . Kan je de namen ergens op het Internet vinden? Een website met foto's van de oefening en naam erbij.
        Isolatieoefeningen en massa oefeningen? Ik weet echt niet wat er hiermee bedoeld wordt   .

        Ik denk ook dat beste is om voor de groei te gaan. Maar ja een speciaal dieet, waar kan ik die opstellen, vinden of met wie kan ik die opstellen?
        Ik heb over nagedacht en ik denk dat het beste is om 1e dag dat ik ga trainen om 25 min. langzaam te lopen om vet te verbranden, 2e dag hard lopen ook 25 min., 3e dag langzaam lopen om weer vet te verbranden. Wat denken jullie hiervan? Want ik wil ook wel een beetje conditie opbouwen. Of is dit geen goede keus om conditie om op te bouwen?

        Ik heb nu blikjes tonijn gekocht, en die ga ik voordat ik ga trainen eten met broodje erbij een drink yoghurt. Na trainen eet ik noodles en meestal wel een appel (en water erbij).

        Avonds heb voel dat ik een volle buik heb, zou het verstandig zijn om minder te gaan eten om tot een niet vol gevoel te komen?

        Ik heb vervolgens weer een nieuw training schema gemaakt.

        1e dag

        Rug + biceps

        2e dag

        Borst + triceps

        3e dag

        Schouders + benen

        Ik neem tussen elke trainingsdag een dagje rust. Vandaar dat ik dag 3 niet in 2 dagen kan splitsen om benen alleen te trainen. Buik spieren heb er niet bij vermeld maar die worden wel getraind.
        Ik heb nog een vraagje, hoe komt het dat ik nou geen spierpijn meer heb? Is het omdat ik me spieren er aan zijn gewend? Is het wel goed dat ik geen spierpijn of juist slecht? Soms nadat ik biceps heb getraind en er aan gaat voelen, voelen ze heel dun. Dat is heel raar want voordat ik ging trainen voelde ze wel wat dikker aan. Waar legt dit aan?

        Ik wacht op u antwoorden   .

        Comment


        • #5
          als je de ene week met een bepaald gewicht 12herhalingen kan maken dan moet je de volgende keer dat gewicht verzwaren en niet meer herhalingen doen anders ben je binnenkort op uithouding aan het trainen ipv op massa. Als je traint op 12-10-8-6 herhalingen en je doet dat aantal herhalingen dan verzwaar je het gewicht.

          Hier op het forum staan links die je leiden naar sites waar je alle benamingen kan vinden voor bepaalde oefeningen.

          Een massa oefening is een oefening waarmee andere spiergroepen ondersteunen, vb bankdrukken, wanneer je niet meer dat gewicht omhoog krijgt ligt dat meestal niet aan uw borst die uitgeput is maar aan de schouders of triceps, die helpen mee bij het bankdrukken. Een isolatie oefening is een oefening waarmee je enkel de spier belast die je aan het trainen bent vb, peck deck of dumbel fly's

          Wat betreft uw dieet, dan moet je eerst uitrekenen hoeveel kcal je per dag nodig hebt en deze verspreiden over een aantal maaltijden per dag zodat je ongeveer om de 2,5 uur iets eet. Belangrijk hierin zijn de proteinen , zorg dat je elke maaltijd een proteinen bron eet. Voor het uitrekenen van uw kcal behoefte staan er ook links op dit forum.

          Als je toch wil trainen voor massa is het beste de cardio tot een minimum te beperken, opwarmen met 25 minuutjes aan de juiste hartslag te lopen is niet erg, maar zeker geen drie keer per week want dit gaat ten koste gaan van je massa.

          Normaal gezien zou je toch enige spierpijn moeten hebben na een goede training,oftewel doe je uw oefeningen niet correct oftewel neem je niet het correcte gewicht.

          grtz
          stil growing

          Comment


          • #6
            Yo,

            Ik heb even hier en daar gelezen en het ziet wel goed met isolatie en massa oefeningen. Ik train nu 1 jaar en bijna 3 maandjes, in het begin trainde ik me biceps met dumbells van 8 kg. Me biceps bleven groeien en waren meestal hard dag na trainen. In augustus vorig jaar was ik een maand gestopt waarin alles zo'n beetje weg was.

            Ik train inmiddels me triceps met 12 kg als zwaarste gewicht, 6 herhalingen per arm. Maar als ik me goed herinner waren me biceps voor augustus veel groter dan nu. Kan dit het gevolg zijn van te veel ziek zijn geweest vooral in de winter en te snel opbouwen?

            Want ik heb nu een soort scheuringen rond me biceps, deze zijn rood en een beetje paars. Dit lijkt me echt niet gezond en ik zou graag willen weten wat deze scheurtjes zijn en hoe ik ze kan voorkomen.

            Na het trainen ben ik ontzettend moe en kan me heel erg slecht concentreren als ik dan een kopje koffie met suiker neem is het wat beter en kan ik helder denken. Ik neem aan dat me lichaam suiker te kort komt. Ik snoep zelf nooit, ik eet tegenwoordig een liga voordat ik gaat trainen. Dit lijkt een heel klein beetje te helpen.

            Ik denk dat ik eerst toch maar veel vet kwijt wilt raken, en dat ik droog wordt zo droog dat je me buikspieren kan zien. Want steekt me buik echt uit. Kan ik dan elke keer als ik gaat trainen blijven cardioen ? Zodat ik vet kwijt raakt.

            En laatste vraag, zou het beter zijn als ik wat lichter me biceps gaat trainen? Qua groeien? Het is heel erg frustrerend als je hard zit te trainen en weinig resultaat ziet.

            Ik hoop dat jullie antwoord op mijn vragen hebben.

            Greetz

            Comment

            Sidebar top desktop

            Collapse

            Actieve discussies

            Collapse

            porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
            erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
            Antalya Escort
            sikis
            gaziantep escort
            gaziantep escort
            İstanbul Escort
            istanbul escort bayan
            sisli escort beylikduzu escort bayan
            antalya escort atakoy escort
            umraniye escort bayan
            Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
            Working...
            X