Als dit je eerste bezoek aan Bodynet.nl is, kijk dan even hier. Registreer
je eerst voordat je kunt reageren. Om berichten te lezen klik je op een forum hieronder.
Plaatselijk vetverbranden bestaat niet dus het verhaal blijft hetzelfde.
Overigens is vetverbranden en spieren opbouwen tegelijk ook nagenoeg onmogelijk, beiden staan of vallen namelijk met voeding en in het eerste geval zul je onder je behoefte moeten zitten, in het tweede geval erboven.
Komt nog bij dat je veel makkelijker spier opbouwt als je níet kurkdroog bent, een beetje vet is dan dus juist een pluspunt.
Beste advies is dan waarschijnlijk ook, vergeet eventjes dat beetje vet op je buik en concentreer je op groei. Kun je eventueel volgend jaar voor de zomer proberen mooi droog te worden maar dan dus met lekker veel extra spieren.
Als je voornaamste doel is spier opbouwen kun je het beste de cardio even helemaal achterwege laten.
bedankt echt waar nu voel ik me weer echt goed en krijg ik weer zin om te trainen nu ik weet wat de resultaten zullen zijn etc. echt ben blij dat ik nu hoor dat ik de cardio achterwege kan laten en tja als ik die borst spieren en arm heb ik genoeg om deze zomer mee door te brengen.. thnx guys!!! nu nog goed en veel eten , niet teveel vetten toch of juist wel?
bedankt echt waar nu voel ik me weer echt goed en krijg ik weer zin om te trainen nu ik weet wat de resultaten zullen zijn etc. echt ben blij dat ik nu hoor dat ik de cardio achterwege kan laten en tja als ik die borst spieren en arm heb ik genoeg om deze zomer mee door te brengen.. thnx guys!!! nu nog goed en veel eten , niet teveel vetten toch of juist wel?
thnx thnx thnx
Vetten zo laag mogelijk houden, maar een beetje vet heb je altijd nodig.
Ongeveer 15-20% van je voeding dient uit vetten te bestaan, uiteraard wel de goede vetten! Verzadigde vetten moet je echt tot het minimum beperken.
Onverzadigde vetten heeft je lichaam net zo hard nodig als koolhydraten en eiwitten.
Ongeveer 15-20% van je voeding dient uit vetten te bestaan, uiteraard wel de goede vetten! Verzadigde vetten moet je echt tot het minimum beperken.
Onverzadigde vetten heeft je lichaam net zo hard nodig als koolhydraten en eiwitten.
Als ik het goed begrepen heb worden onverzadigde vetten ook wel HDL-cholesterol genoemd.
het HDL (goede cholesterol) zorgt dat er meer LDL (slechte cholesterol) afgevoerd wordt. Dus hoe meer HDL hoe meer je cholesterol omlaag gaat.
hdl en ldl worden aangemaakt in de lever.
wel is het zo dat verzadigde vetten het ldl verhogen
wel is het zo dat onverzadigde vetten het ldl verlagen en hdl verhogen. indirect is dus de uitkomst van je verhaal wel goed, maar hdl is niet onverzadigd vet en ldl is niet verzadigd vet. het beinvloedt het alleen. snappie
edit: ff ter extra info: verzadigde vetzuren hebben MEER invloed op je cholesterolgehalte dan cholesterol wat IN je voeding zit. dus is het belangrijker om te kijken of er verzadigd vet in zit dan te kijken of er cholesterol in zit.
hdl en ldl worden aangemaakt in de lever.
wel is het zo dat verzadigde vetten het ldl verhogen
wel is het zo dat onverzadigde vetten het ldl verlagen en hdl verhogen. indirect is dus de uitkomst van je verhaal wel goed, maar hdl is niet onverzadigd vet en ldl is niet verzadigd vet. het beinvloedt het alleen. snappie
edit: ff ter extra info: verzadigde vetzuren hebben MEER invloed op je cholesterolgehalte dan cholesterol wat IN je voeding zit. dus is het belangrijker om te kijken of er verzadigd vet in zit dan te kijken of er cholesterol in zit.
Ah thnx!
Maar hoe zit het dan met cholesterol, wat is dat? Vet is heel duidelijk maar cholesterol vind ik altijd zo'n wazig iets.
Is dat een stof of hoe moet ik dat zien, en is vet afhankelijk van cholesterol?
Kan een product bijvoorbeeld weinig vet bevatten en toch veel cholesterol hebben?
En moet je met eetschema's bijvoorbeeld daar geen rekening mee houden?
Cholesterol is een van de vele vetsoorten. misschien wel de bekenste vanwege de negatieve invloede die het op je lichaam kan hebben. maar wat niet veel mensen weten is dat je cholestorol nodig hebt. de celmembranen zijn deels opgebouwd uit cholestorol. door de cholestorol in je celmebranen zijn je cellen soepel en het heeft iets te maken met het binnen kunnen laten van voedingstoffen en afvoeren van afvalstoffen in en uit de cel.
er zijn 2 soorten cholesterol; HDL en LDL. Je kunt zeggen dat HDL goed cholestorol is en LDL slecht.
Je hebt het dus nodig maar als je één boterham 'per dag eet heb je al genoeg vet binnen voor de productie van cholesterol door de lever.
het is veel belangrijker op te letten dat je niet te veel binnen krijgt. dit kan zorgen voor aderverkalking op latere leeftijd. zorg dus voor voldoende gezonde vetzuren (onverzadigde vetzuren zoals uit vis en noten)
Groten erik
Cholesterol zit toch niet in eten of wel? Zag laatst een verpakking waarop stond 0% cholesterol.
Vet wordt door je lever toch in cholesterol omgezet? Cholesterol zelf is toch niet iets wat je eet of zit ik nou verkeerd?
Klopt helemaal wat je zegt. Cholestorol wordt gevormd uit vetten en gebonden aan eiwtten door de lever. zo wordt de choleterol vervoerd naar de plaats waar het nodig is. wat ik bedoelde in mijn bericht was dat de hoeveelheid vet in een boterham genoeg was voor je cholesterol productie.
bedankt dat je me er ff op wees!
groeten erik
A Reiki Healing Course gives you a great chance to learn how to use energy healing for your well-being. This course will show you how to tap into universal...
White labeling has become a popular trend in the fleet management industry, allowing companies to rebrand products from other manufacturers and sell them...
Gary B Flom Saudi arabia is a name synonymous with success in the automotive and mobility industries, but his achievements extend far beyond the boardroom....
Silagra is a reliable and effective treatment for erectile dysfunction (ED), trusted by countless men worldwide. Its active ingredient, sildenafil citrate,...
Comment