nou voor ik dit recept hier neerzet, eerst een kort verhaaltje. tot een week geleden, haalde ik altijd de kipfilet in de supermarkt. van die grote voordeel pakken van een kilo.
dit vond ik nooit een probleem, omdat ik niet beter wist. Tot ik vorige week de meest malse en lekkerste kipfilet ever heb gegeten.
Het verschil tussen de Droge kipfilet en die heerlijk malse kipfilet, is de plaats waar deze kipfilet van de kip gehaald wordt. Die heerlijke malse kipfilet is afkomstig van het dijbeen.
-------------------------------
recept 1:
benodigdheden:
150g kipfilet van het dijbeen
1/2 courgette
kruiden
5g roomboter/olie
1.Kipfilet in blokjes snijden
2.boter smelten in de pan
3.kipfilet in de pan doen
4.courgette in blokjes snijden'(ondertussen af en toe roeren in kip)
5.als de kip halverwege klaar is, voeg je courgette toe.
6.zout peper en kip tandori kruiden toevoegen.
7.het geheel regelmatig roeren en wachten tot courgette en kip helemaal klaar zijn.
een lekker maaltijdje met een 35g eiwitten, 5g koolhydraten en 12g vetten. door de lage hoeveelheid koolhydraten, is deze maaltijd onder andere geschikt voor het slapen gaan, of op dagen dat je sowieso minder koolhydraten eet.
-------------------------------------
Zit je in de bulk??
ok, hier is recept 2:
benodigdheden:
400g kipfilet van het dijbeen
1 courgette
1 aubergine
1 blikje van 100ml kokosmelk (15-20g vet per 100ml)
1 pakje groene curry
5g verse basilicum
2 tomaten
10-15g suiker
5g roomboter/olie
1el rijst/zonnebloem olie
200g rijst
1. Snij de kipfilet en de groenten in blokjes
2. doe de olie in de pan en breng deze op temperatuur
3. braad de kipfilet blokjes tot deze aan de buitenkant goudbruin zijn.
4. haal de kipfilet uit de pan en leg deze kort appart.
4. verhit de kokosmelk (100 ml).
5. voeg 100 ml water toe en verhit dit mee.
6. voeg de groene curry toe, en blijf deze roeren tot de cocusmelk, het water en de curry één substantie zijn geworden.
7. voeg de kipfilet en groenten toe aan de groene curry.
8. voeg 5g verse basilicum en 10-15g suiker toe.
9. roer het geheel regelmatig door.
10. zet nu 200g rijst op en kook deze. ondertussen laat je de groene curry lekker op een laag vuurtje pruttelen. regelmatig roeren. mocht het nodig zijn een kleine hoeveelheid vocht bijgeven.
11. de groene curry en de rijst zijn ongeveer gelijk klaar.
wat rijst op je bordje, paar lepels groene curry met kip en groenten erbij. en je kan eten. smakelijk.
bovenstaande is voldoende voor 3 personen/maaltijden.
ekv per maaltijd = e35g, k65g, v20g (600 kcal).
dit vond ik nooit een probleem, omdat ik niet beter wist. Tot ik vorige week de meest malse en lekkerste kipfilet ever heb gegeten.
Het verschil tussen de Droge kipfilet en die heerlijk malse kipfilet, is de plaats waar deze kipfilet van de kip gehaald wordt. Die heerlijke malse kipfilet is afkomstig van het dijbeen.
-------------------------------
recept 1:
benodigdheden:
150g kipfilet van het dijbeen
1/2 courgette
kruiden
5g roomboter/olie
1.Kipfilet in blokjes snijden
2.boter smelten in de pan
3.kipfilet in de pan doen
4.courgette in blokjes snijden'(ondertussen af en toe roeren in kip)
5.als de kip halverwege klaar is, voeg je courgette toe.
6.zout peper en kip tandori kruiden toevoegen.
7.het geheel regelmatig roeren en wachten tot courgette en kip helemaal klaar zijn.
een lekker maaltijdje met een 35g eiwitten, 5g koolhydraten en 12g vetten. door de lage hoeveelheid koolhydraten, is deze maaltijd onder andere geschikt voor het slapen gaan, of op dagen dat je sowieso minder koolhydraten eet.
-------------------------------------
Zit je in de bulk??
ok, hier is recept 2:
benodigdheden:
400g kipfilet van het dijbeen
1 courgette
1 aubergine
1 blikje van 100ml kokosmelk (15-20g vet per 100ml)
1 pakje groene curry
5g verse basilicum
2 tomaten
10-15g suiker
5g roomboter/olie
1el rijst/zonnebloem olie
200g rijst
1. Snij de kipfilet en de groenten in blokjes
2. doe de olie in de pan en breng deze op temperatuur
3. braad de kipfilet blokjes tot deze aan de buitenkant goudbruin zijn.
4. haal de kipfilet uit de pan en leg deze kort appart.
4. verhit de kokosmelk (100 ml).
5. voeg 100 ml water toe en verhit dit mee.
6. voeg de groene curry toe, en blijf deze roeren tot de cocusmelk, het water en de curry één substantie zijn geworden.
7. voeg de kipfilet en groenten toe aan de groene curry.
8. voeg 5g verse basilicum en 10-15g suiker toe.
9. roer het geheel regelmatig door.
10. zet nu 200g rijst op en kook deze. ondertussen laat je de groene curry lekker op een laag vuurtje pruttelen. regelmatig roeren. mocht het nodig zijn een kleine hoeveelheid vocht bijgeven.
11. de groene curry en de rijst zijn ongeveer gelijk klaar.
wat rijst op je bordje, paar lepels groene curry met kip en groenten erbij. en je kan eten. smakelijk.
bovenstaande is voldoende voor 3 personen/maaltijden.
ekv per maaltijd = e35g, k65g, v20g (600 kcal).
Comment