delicious kipfilet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • delicious kipfilet

    nou voor ik dit recept hier neerzet, eerst een kort verhaaltje. tot een week geleden, haalde ik altijd de kipfilet in de supermarkt. van die grote voordeel pakken van een kilo.

    dit vond ik nooit een probleem, omdat ik niet beter wist. Tot ik vorige week de meest malse en lekkerste kipfilet ever heb gegeten.

    Het verschil tussen de Droge kipfilet en die heerlijk malse kipfilet, is de plaats waar deze kipfilet van de kip gehaald wordt. Die heerlijke malse kipfilet is afkomstig van het dijbeen.
    -------------------------------

    recept 1:

    benodigdheden:
    150g kipfilet van het dijbeen
    1/2 courgette
    kruiden
    5g roomboter/olie

    1.Kipfilet in blokjes snijden
    2.boter smelten in de pan
    3.kipfilet in de pan doen
    4.courgette in blokjes snijden'(ondertussen af en toe roeren in kip)
    5.als de kip halverwege klaar is, voeg je courgette toe.
    6.zout peper en kip tandori kruiden toevoegen.
    7.het geheel regelmatig roeren en wachten tot courgette en kip helemaal klaar zijn.

    een lekker maaltijdje met een 35g eiwitten, 5g koolhydraten en 12g vetten. door de lage hoeveelheid koolhydraten, is deze maaltijd onder andere geschikt voor het slapen gaan, of op dagen dat je sowieso minder koolhydraten eet.
    -------------------------------------

    Zit je in de bulk??

    ok, hier is recept 2:

    benodigdheden:
    400g kipfilet van het dijbeen
    1 courgette
    1 aubergine
    1 blikje van 100ml kokosmelk (15-20g vet per 100ml)
    1 pakje groene curry
    5g verse basilicum
    2 tomaten
    10-15g suiker
    5g roomboter/olie
    1el rijst/zonnebloem olie
    200g rijst

    1. Snij de kipfilet en de groenten in blokjes
    2. doe de olie in de pan en breng deze op temperatuur
    3. braad de kipfilet blokjes tot deze aan de buitenkant goudbruin zijn.
    4. haal de kipfilet uit de pan en leg deze kort appart.
    4. verhit de kokosmelk (100 ml).
    5. voeg 100 ml water toe en verhit dit mee.
    6. voeg de groene curry toe, en blijf deze roeren tot de cocusmelk, het water en de curry één substantie zijn geworden.
    7. voeg de kipfilet en groenten toe aan de groene curry.
    8. voeg 5g verse basilicum en 10-15g suiker toe.
    9. roer het geheel regelmatig door.
    10. zet nu 200g rijst op en kook deze. ondertussen laat je de groene curry lekker op een laag vuurtje pruttelen. regelmatig roeren. mocht het nodig zijn een kleine hoeveelheid vocht bijgeven.
    11. de groene curry en de rijst zijn ongeveer gelijk klaar.

    wat rijst op je bordje, paar lepels groene curry met kip en groenten erbij. en je kan eten. smakelijk.

    bovenstaande is voldoende voor 3 personen/maaltijden.
    ekv per maaltijd = e35g, k65g, v20g (600 kcal).
    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

  • #2
    en is het ook nog beetje betaalbaar?

    Comment


    • #3
      de kipfilet van het dijbeen kost bij mij om de hoek 4.50 per kilo. is dus zeker goed betaalbaar.

      ik vind de prijzen voor deze gerechten vrij laag.
      More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

      Comment


      • #4
        Heb je nog een goed merk voor die tandoori kruiden?
        Ben dol op tandoori maar losse kruiden ken ik alleen van de Silvo (meen ik), bedoel jij die?
        Het lijkt me heerlijk, ik ga het volgende week zeker eens maken! (de eerste dan )
        "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

        Comment


        • #5
          ik meng kruidenmengsels zelf. heb een hele kruidenkast met heel veel indonesische kruiden. (en op balkon verse kruiden).

          tandori kruiden mengsel:
          10g komijnpoeder (djinten)
          3g cayennepeper
          10g kurkuma (koenjit)
          5g gemalen koriander (ketoembar)

          namen tussen haakjes zijn de indonesische namen.
          kruidenmengsel doe ik in een leeg kruidenpotje en plak er een sticker op.
          Ik ken de kip tandori van silvo en die is ook niet verkeerd.

          je hebt talloze tandori kruidenmengsels.
          je kan gember, koriander, kaneel, knoflook, paprika en andere kruiden gebruiken. is een kwestie van wat jij lekker vindt.

          groeten
          Last edited by dynobet; 06-10-2011, 22:00.
          More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

          Comment


          • #6
            Lijkt me heerlijk dynobet, heb het laatst zelf gemaakt met rijst en kruiden. Maar lastig voor mij om dit elke dag te doen laat staan 1 keer in de week.
            All time PRs: 195/135/232,5
            Meet PRs: 185/132,5/232,5

            Comment


            • #7
              Originally posted by dynobet View Post
              ik meng kruidenmengsels zelf. heb een hele kruidenkast met heel veel indonesische kruiden. (en op balkon verse kruiden).

              tandori kruiden mengsel:
              10g komijnpoeder (djinten)
              3g cayennepeper
              10g kurkuma (koenjit)
              5g gemalen koriander (ketoembar)

              namen tussen haakjes zijn de indonesische namen.
              kruidenmengsel doe ik in een leeg kruidenpotje en plak er een sticker op.
              Ik ken de kip tandori van silvo en die is ook niet verkeerd.

              je hebt talloze tandori kruidenmengsels.
              je kan gember, koriander, kaneel, knoflook, paprika en andere kruiden gebruiken. is een kwestie van wat jij lekker vindt.

              groeten
              Ok, het meeste daarvan heb ik wel in huis, zal eens een leeg potje zoeken en het zelf maken.
              Vind jij die van de Silvo niet te zout? Hij is wel lekker pittig, vind ik.....
              "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

              Comment


              • #8
                Een vergelijkbare maaltijd maar ik vaak in het weekend. 250 gram kipfilet, courgette, kruiden en een paar eitjes. Ik maak er dan een groente/kip omelet van, maar jou recept ga ik eens proberen !

                Comment


                • #9
                  4,50 dat is nog goedkoper dan een kilo kipfilet. :O

                  Comment


                  • #10
                    Kruidenmixen van Silvo zijn echt mega zout ja. De meeste kruidenmixen bestaan voor bijna 90% uit zout. Vaak puur als conserveermiddel, maar ook als smaakversterker. De vraag is of je dat wel lekker vind. Ik iig niet. Teveel zout domineert de smaak van het gerecht en is nog slecht voor je (fysiek) ook.
                    Een erg goed idee om zelf je kruidenmixen te maken Dyno!

                    NB: je tatziki saus is nog steeds heerlijk!
                    Geniet, en drink met maten!

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Posseltje View Post
                      4,50 dat is nog goedkoper dan een kilo kipfilet. :O
                      Ja en dan te bedenken dat die kiloknallers kipfilet voor het grootste deel bestaan uit geinjecteert water. Wat een bedrog!
                      Ik haal zelf mijn kipfilet altijd bij de poelier. Dat lijkt duurder maar je krijgt voor die prijs wel 100% kipfilet ipv dat je betaald voor water.
                      Geniet, en drink met maten!

                      Comment


                      • #12
                        Ik heb kipdijfilet van Weelder kip (www.bewustenlekker.nl) gekocht omdat ik dit topic had gelezen. Vraagje aan Dyno: het lijkt mij wel vetter dan kipfilet van de borst, klopt dat?

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Pallas View Post
                          Ik heb kipdijfilet van Weelder kip (www.bewustenlekker.nl) gekocht omdat ik dit topic had gelezen. Vraagje aan Dyno: het lijkt mij wel vetter dan kipfilet van de borst, klopt dat?
                          Heb het even snel opgezocht in een app deze zegt:

                          Kip: 13,6 gram vet per 100 gram
                          Dijbeen kip 15,49 gram vet per 100 gram

                          Comment


                          • #14
                            Dit zijn toch die kleine filetjes he?

                            Die zijn idd pak minder droog en lekkerder en mals maar zoals ik hierboven zie wel beetje vettiger blijkbaar, wist ik niet

                            Comment


                            • #15
                              Bedankt voor de info, ik kon het nergens vinden. Welke app is dat?

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X