Pangasiusfilet

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Pangasiusfilet

    Had net dus zo'n zakje pangasiusfilet van de ah (600gr) in de pan gedaan, gebakken, en dacht daarna laat ik het eens even wegen. Ik wist natuurlijk wel dat het geen 600gr meer zou zijn ivm water wat er uit dampt maar wat bleek, er was nog maar 350gr over..
    Per 100gr zit er 19gram eiwit in maar hoe moet je dan rekenen? Het gewicht van de panga aanhouden wat het voor of na het bakken weegt?
    dus:
    6x19= 114gr eiwit of
    3,5x19=66,5gr eiwit?

  • #2
    Voor het bakken wegen. Wel nadat het ijs eraf is
    Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
    Go heavy or go home!

    Comment


    • #3
      weet van de ah dat ze dat met alle ingevroren voedingsmiddelen doen
      word ingevroren gewogen maar blijft minder van over als het ontdooit is ,ruikt naar oplichting
      Remember the pain you feel today, will be the strenght you feel tomorrow!!!!!

      Comment


      • #4
        Idd, ondooit en voor het bereiden wegen.
        Tilapia is trouwens een stuk makkelijker en lekkerder. Pangasius wordt zo snel van die vis-snot
        Passion is: pushing yourself when no one else is around

        Comment


        • #5
          Originally posted by brillant View Post
          weet van de ah dat ze dat met alle ingevroren voedingsmiddelen doen
          word ingevroren gewogen maar blijft minder van over als het ontdooit is ,ruikt naar oplichting
          Je weet dat die vis niet in het IJsselmeer zwemt? Het wordt hier al bevroren heengescheept. De winkels die het 'vers' verkopen, verkopen allemaal gewoon ontdooide vis
          Passion is: pushing yourself when no one else is around

          Comment


          • #6
            Je kunt er dus wel gewoon vanuit gaan dat je dan ongeveer 119g eiwit binnenkrijgt?

            Comment


            • #7
              Ik snap het niet, waarom voor het bakken wegen? Dat is natuurlijk wel makkelijker maar toch niet wat je daadwerkelijk eet?
              stel 600gr is ontdooit 500gr en na bakken 350gr. Dan is die 150 gram die er op het laatst afgaat gewoon water/vocht hoor wat verdampt. En de voedingswaarde zijn echt niet incl dat vocht, de voedingswaarde zijn van de pagasiusfilet zelf. Dus ik snap dat wegen voor bereiden nooit.
              Met rijst snap ik het want dat neemt alleen maar toe in gewicht omdat er vocht wordt opgenomen door de rijst, hierbij veranderen de voedingswaarden niet omdat er in water geen macro's zitten. Maar met iets wat krimpt vind ik het raar dat je het voor het bereiden weegt.

              Comment


              • #8
                Nee, wegen nadat het ontdooit is en dat gewicht krijg je binnen.

                Trouwens, wist je dat:
                ze vis 2 keer mogen invriezen en het nog steeds vers mag worden genoemd?

                Comment


                • #9
                  Dat is met alles zo, ook met bijvoorbeeld biefstukken, daar spuiten ze dan water in en maken het zo zwaarder dat ze het voor zwaarder kunnen verkopen en dus meer verdienen.
                  uiteindelijk verdampt dat water gewoon en ben je flink genaaid door de supermarkt.
                  You don't quit when you're tired.
                  You quit when you're done.

                  Comment


                  • #10
                    Ja maar dat betekent dus dat je meer macros telt dan je daadwerkelijk binnen krijgt

                    Comment


                    • #11
                      Ja in principe wel ja als je 100 gram vlees hebt in die verpakking dan is dat vlees op je bord geen 100 gram meer en krijg je ook dus ook niet de stoffen binnen die in 100 gram zitten maar de stoffen van bijvoorbeeld maar 80 gram.
                      You don't quit when you're tired.
                      You quit when you're done.

                      Comment


                      • #12
                        De voedingswaarde onbereid en bereid zijn ook anders.
                        op de verpakking staat de voedingswaarde onbereid.
                        Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
                        Go heavy or go home!

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by diasog View Post
                          Ik snap het niet, waarom voor het bakken wegen? Dat is natuurlijk wel makkelijker maar toch niet wat je daadwerkelijk eet?
                          stel 600gr is ontdooit 500gr en na bakken 350gr. Dan is die 150 gram die er op het laatst afgaat gewoon water/vocht hoor wat verdampt. En de voedingswaarde zijn echt niet incl dat vocht, de voedingswaarde zijn van de pagasiusfilet zelf. Dus ik snap dat wegen voor bereiden nooit.
                          Met rijst snap ik het want dat neemt alleen maar toe in gewicht omdat er vocht wordt opgenomen door de rijst, hierbij veranderen de voedingswaarden niet omdat er in water geen macro's zitten. Maar met iets wat krimpt vind ik het raar dat je het voor het bereiden weegt.
                          Spier bevat vocht, zelfs het meest pure vlees bevat dat. Daar zijn die hoeveelheden op gebaseerd, dus waarom zou het niet kloppen? Gedroogd vlees heeft toch ook veel meer eiwit dan vers vlees.

                          Mocht je doelen op ingespoten vocht, dat is altijd terug te vinden op de verpakking
                          Passion is: pushing yourself when no one else is around

                          Comment


                          • #14
                            Ik vreet die zooi niet meer. Er schijnt zo goed als geen controle te zijn op die kwekerijen.
                            Ze volgepompt worden chemicalien en vrouwelijke hormonen om ze zo sneller te laten groeien.

                            Ik geef liever wat meer uit aan verse vis van de markt of macro, kabeljauw, schol, pollack ect.
                            Mind is everything.

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Patriciaaa View Post
                              Spier bevat vocht, zelfs het meest pure vlees bevat dat. Daar zijn die hoeveelheden op gebaseerd, dus waarom zou het niet kloppen? Gedroogd vlees heeft toch ook veel meer eiwit dan vers vlees.

                              Mocht je doelen op ingespoten vocht, dat is altijd terug te vinden op de verpakking

                              Ik doel inderdaad op ingespoten vocht. Jij wil zeggen dat de voedingswaarde (E/K/V) daaraan aangepast is?
                              Dus stel ik gooi 300 gr in de pan en op de verpakking staat dat er in 300gr dit inzit:
                              50gr eiwit
                              10gr koolhydraat
                              20gr vet
                              en er komt na het bakken 175 gram op mijn bord terecht dan zijn deze voedingswaarde nog (ongeveer) gelijk?

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X