Wanneer ontsteking goed is.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #16
    Originally posted by Pren View Post
    "Ban deze producten uit uw keuken

    - Kunstmatige toevoegingen en chemische smaakversterkers zoals MSG (mononatriumglutamaat of ve-tsin), geautolyseerde gist, vleesvervangers van gehydrolyseerde soja en alle afkortingen en E-nummers, parabenen, natriumzout, natriumcaseïnaat en minerale oliën
    - Suiker en kunstmatige zoetstoffen
    - Rottend of oud fruit
    - Alcohol
    - Frisdranken en koolzuurhoudende dranken
    - Fabrieksmatig gerookte en gedroogde vleeswaren
    - Witte azijn en voedingsmiddelen waarin azijn verwerkt is
    - Bewerkte oliën (koop in plaats daarvan koudgeperste, ongeraffineerde oliën in donkergekleurde glazen flessen en bewaar ze op een koele, donkere plek)
    - Koffie en gewone zwarte thee
    - Gist
    - Zuivelproducten
    - Granen die gluten bevatten
    - Pinda’s en ranzige noten of zaden
    - Maïs
    - Groentes die familie zijn van de nachtschades (zoals aubergine, paprika, Spaanse peper, chilipeper, aardappelen, tabaksplant, tomaten en gojibessen)
    - Bewerkte sojaproducten"

    Zo blijft er niet veel meer over :') Vooral de maïs, groenten, zuivelproducten en noten vind ik bizar. Lijken mij geen verkeerde producten...
    Het is ook een bullshit artikel. Kijk eens op de website van de schrijfster https://www.juliedaniluk.com/

    Ze heeft het over detox dieten, 90 days healing jump start, superfoods en nog veel meer van zo'n hippe dingen. We hebben het hier duidelijk met een hippe voedingsguru te maken.
    BP:1x130 SQ:1x200 DL:1x225 @85kg

    Comment


    • #17
      Ik heb het allemaal nog niet gelezen, maar men dient te begrijpen dat het vermijden van ontstekingsbevorderend voedsel vooral is voor mensen met ontstekingsgerelateerde voeding en aanleg hebben voor bepaalde ontstekingsreacties. Voor hen valt er winst te behalen om een teveel aan dit soort voeding te vermijden om niet nog meer ontsteking in de hand te werken.

      Voor gezonde mensen zal het vast ook wel iets uitmaken, maar deze zullen dan meer speling hebben en/of minder profijt hebben van om deze voeding te mijden.


      Als met alles, dien je het totaalplaatje erom heen te zien.
      Last edited by Iron Mind; 25-09-2014, 13:44.
      "Straight outta gym"

      Comment


      • #18
        Wat een reacties ook weer zeg.

        Iron mind ziet het wel goed en zo is het ook bedoeld , weinig aan toe te voegen.
        Bekijk het vanuit een positie waarbij een ontsteking iemand beperkt , dan zou dit eventueel kunnen helpen.
        Zo is het ook geschreven.

        Comment


        • #19
          Als je het artikel helemaal wil ontleden , dan is het ook feitelijk bekend dat op bepaalde voedingsstoffen sommige bacteriën gedijen , wat dus weer een ontsteking in de hand kan houden.
          Dit vermijden zou eventueel een sneller genezingsproces in gang kunnen helpen.

          Nou kan je alles wel zitten afzeiken en afdoen als bullshit wat buiten je eigen straatje valt , makkelijkste wat er is zo via internet , maar als je in zo'n positie zit verbreed je je eigen horizon met alle plezier lijkt me en kan het de moeite en tijd waard zijn om je kennis wat te verbreden dan lyle mcdonald en co en is wat uit te proberen.
          Snap ook niet dat mensen hun handen in het vuur willen steken en dit af willen doen als bullshit.
          Maar iedereen zo zijn ding!

          Comment

          Sidebar top desktop

          Collapse

          Actieve discussies

          Collapse

          Working...
          X