Hallo en bedankt!

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Hallo en bedankt!

  Allereerst; Bedankt voor jullie informatie en hulp. Dynobet, Beaudien, Pescatore en vele anderen hebben mij flink geholpen zonder dat zei het door hebben gehad. Ik zou dan ook even in het kort mijn verhaal vertellen;

  Ik ben Jeremy, een jongeman van 28 jaar oud uit Nijmegen. Juni 2015 was ik het zat. Junkfood,ongezond leven,mijn lichaam,de vermoeidheid. Ik woog destijds 102 kilo. En dat was geen 102 kilo spieren. Ik was gewoon dik. Ik had al een paar keer geprobeerd af te vallen zonder kennis. Dan denk je met minder eten kom je er wel. Niet dus. Ik hongerde mezelf 3 weken uit. Daardoor voelde ik me zielig en zwak. Met het gevolg dat ik nog meer junk geen eten daarna. Zo kwam ik aan die 102 kilo. Ik besloot ondanks dat mijn begrijpend lezen niet het sterkste punt is van mezelf, toch te gaan inlezen. Na letterlijk 1000 topics of meer hier te hebben gelezen ging ik alles opsommen voor mezelf. Na een tijd wist ik ook redelijk van wie ik hier advies kon aannemen. Tevens stonden mijn vragen al overal in. Dus topics openen was nutteloos. Ik kwam er al gauw achter dat mijn Eiwit/KHD/Vet verhoudingen niet klopte. Ook dat teveel at. Niet in hoeveelheden, maar wat ik at zat boordevol rommel.

  Ik besloot schema's te maken, een fitness abonnement te nemen en er alleen voor te gaan. Geen afleiding, gewoon knallen. Ik wilde geen crashdieet dus ik had als doel in een jaar 25 kilo af te vallen. Ik ben met vallen en opstaan door deze hele rit gegaan. Afgelopen augustus had ik het doel gehaald,sterker nog; 75kg. Dat is 27kg eraf. Ik was ook een hoop spier kwijt maar geen mager ding.

  Ik heb mezelf een hoop ingelezen en ben het leuk gaan vinden. Na een tijd zag ik het niet meer als afvallen. Ik voel me er zo goed bij. Zelfs met zo op zijn tijd een pizzatje of een keer flink eten in een restaurant.

  Nu ga ik het forum verder volgen. Ik heb mezelf aangemeld voor verdere vragen en om dit te delen. Want ik vind dat een bedankje minstens op zijn plaats is. Ik ben ondertussen 3,5 kg aangekomen. Maar dan wel door weer te proberen uit het afval schema te komen. Ik ben 3,5 aangekomen maar mijn buik etc. ziet er nog net zo goed uit. Het is dus echt spieren. En ik moet toegeven dat het moeilijk is. Want het is heel erg kijken naar de spiegel. Een weegschaal zegt ook maar een gewicht. Er zit wel een fat meter op. Maar dat is ook maar een ingeprogrammeerde formule die je op sites vind.

  Tot zover mijn verhaal! Voor diegene die het leuk vinden. Zie een foto als bijlage van mezelf in Juni 2015 en Augustus 2016.

  Greeetz! (Verhaal kan nogal onsamenhangend zijn, niet mijn sterkste kant)


 • #2
  Leuk verhaal en een erg keurige progressie naar mijn mening, chapeau! Op de foto met een shirt aan zie je er al vrij strak uit.

  Wat is eigenlijk je lengte? Dan is je gewicht iets meer voor te stellen als een totaal plaatje. En wat doe je qua training, uit nieuwsgierigheid?

  Die 3,5 kg bestaat waarschijnlijk al voor 1,5-2 kg vocht. Als je vanuit je cut naar onderhoud/bulk gaat komt er vocht bij en visa versa. Dus maak je niet druk en hou zoals je zegt de spiegel in de gaten, taille omtrek is ook erg handig om te weten of je relatief vet aankomt en (in misschien iets mindere mate) de weegschaal.

  Als je wekelijks aan blijf komen is je onderhoud waarop je nu denkt te zitten zeer waarschijnlijk niet je huidige onderhoud. Dat kan je dus wel even ~3 weekjes in de gaten houden voor een prima totaalbeeld.

  Veel succes en vraag gerust!
  Food is an important part of a balanced diet.
  ~Fran Lebowitz

  Comment


  • #3
   Mijn lengte is 180cm. Precies wat je zegt was mijn plan. Dit gewoon nu zo aanhouden en dan aankijken over 3 weken hoe het ervoor staat. Ik was van plan een centimeter te kopen straks en mijn omtrek te meten en over 3 weken ook weer.

   Ik hoop zo op den duur steeds meer over mijn onderhoud te weten. Vanuit daar kan ik dan weer verder.

   Leuke reactie, bedankt!

   Comment


   • #4
    Klinkt goed! Ik zou alleen wel tussen die 3 weken door ook meten; 2 a 3x per week bijvoorbeeld. Het is en blijft een moment opname. Je hoeft maar net de dag voor die eind 3 weken veel zout gegeten te hebben en een dwarsliggende drol te hebben en je hebt er al een centimeter bij. Daarom zal ik afgaan over het verloop in die 3 weken en daar je conclusie uit trekken.
    Food is an important part of a balanced diet.
    ~Fran Lebowitz

    Comment


    • #5
     Hallo en gefeliciteerd! Je mag trots zijn op je prestatie. Ben benieuwd wat je toekomstige doelen zijn
     All time PRs: 195/135/232,5
     Meet PRs: 185/132,5/232,5

     Comment


     • #6
      Ik ga me vaker meten thanks voor de tip. Mijn toekomstige doelen weet ik nog niet. Ik kwam hier vooral voor de voeding. Metabolisme,stofwisselingen,bacterie, etc. Niet dat ik nu een guru ben geworden,maar het heeft me wel geholpen met afvallen. En het is vooral ook een eye opener geweest. Ik ga nu vooral rustig aan proberen weer normaal te eten,meer energie krijgen en wat meer balans vinden. Ik wil namelijk niet weer een slecht lichaam krijgen. Als ik weer stabiel leef wil ik meer gaan sporten. En ook daar dan weer langzaam aan achter komen wat ik dan gebruik!

      Het is een hele hoop informatie. Het lichaam werkt heel complex. Maar ik vind het zeker interessant ook de discussies hier.

      Comment


      • #7
       Hoi Jwazowski,
       Lijkt me dat je de zaken nu erg goed aanpakt! Heel veel respect voor de 27kg die je al kwijt bent. Zoals ik het lees heb je de levensstijl nu te pakken. Als je nu nog volledig uit die afslankfase komt ga je er waarschijnlijk nog veel meer plezier en motivatie in vinden, en de verdere resultaten volgen dan wel. Recomp of bulk is een heel andere ervaring, denk dat het goed is dat je inderdaad eens evalueert hoe je metabolisme en insuline-gevoeligheid er nu voor staan en hoe jouw lichaam reageert op bepaalde voedingspatronen.
       Post het hier nog eens als je nieuwe doelen stelt, ben benieuwd welke richting je verder uit wil gaan?

       Welkom in het clubje!

       Grt, T.

       Comment


       • #8
        Geweldig, wat een goede introductie post. Leuk om te horen dat dit forum voor jou zo nuttig is geweest. Wat voor trainingsschema hou je er nu op na?
        Vergeet niet je lachspieren te trainen.

        Comment


        • #9
         Dat is inderdaad goed progressie. Ik zoek wat voedingsadvies, gezond en makkelijk. Geen salades voor mij

         Comment


         • #10
          Originally posted by Bram17 View Post
          Dat is inderdaad goed progressie. Ik zoek wat voedingsadvies, gezond en makkelijk. Geen salades voor mij
          salades zijn ook niet noodzakelijk =)

          Comment


          • #11
           Originally posted by Bram17 View Post
           Dat is inderdaad goed progressie. Ik zoek wat voedingsadvies, gezond en makkelijk. Geen salades voor mij
           Welkom! Ja kan een topic starten en daar je vragen met betrekking tot voeding en/of training in posten. Dan kunnen de aanwezige leden je vast wel een eindje op weg helpen!
           Food is an important part of a balanced diet.
           ~Fran Lebowitz

           Comment


           • #12
            Tof om te lezen dat er mensen zijn die een complete omslag maken qua leven mede dankzij Bodynet zonder dat we het door hebben.

            Ontzettend goed gedaan, en van harte welkom!
            In adaptation we trust

            Deadlift 285 kilo
            Squat 230 kilo
            Bankdrukken 137.5 kilo
            Powerlift totaal 652.5 kilo

            Mijn trainingslog

            Comment


            • #13
             Originally posted by TaraSmit View Post

             Welkom! Ja kan een topic starten en daar je vragen met betrekking tot voeding en/of training in posten. Dan kunnen de aanwezige leden je vast wel een eindje op weg helpen!
             Bedankt voor de tip. Zal ik zeker doen

             Comment

             Actieve discussies

             Collapse

             Working...
             X