Ook even voorstellen.

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Ook even voorstellen.

  Op verzoek zal ik me ook even voorstellen.
  Als 43 jarige papa van een mooie 10 jarige dochter ben ik eigenlijk al van jongs af aan bezig met sport. Met name atletiek (werpnummers) heb ik veel gedaan en doe ik nog steeds met veel plezier.
  Na mijn CIOS opleiding ruim 20 jaar geleden (specialisatie sportschoolhouder) heb ik kort gewerkt in een fitnesscentrum maar daar was ik eigenlijk vrij snel klaar mee omdat je altijd aan het werk bent als andere mensen vrij zijn.
  De fitness/bodybuilding/powerlift wereld zijn voor mij dus geen onbekenden.
  Met het verlaten van de fitnesswereld verliet mij echter ook de zin in het sporten en als IT-er leid je dan een behoorlijk inactief leven. Als er daarnaast nog wat zaken spelen in de prive-sfeer (scheiding etc.) dan wordt je daar ook niet veel gezonder van.
  De atletiek heb ik een jaar of 8 geleden wel weer opgepakt met veel plezier maar het fitnessen was er nog niet van gekomen.
  Eind 2014 besloten dat het een andere kant op moest en nieuwe doelen gesteld waarbij ook krachttraining een wezenlijk onderdeel zou gaan worden van de nieuwe doelen.
  Na 22 jaar geen sportschool aan de binnenkant gezien te hebben toch maar naar de dichtstbijzijnde sportschool getogen om me daar in te schrijven. (klein detail: bleek de eigenaar een klasgenoot te zijn van mijn CIOS opleiding  )

  Samen met een vriend (een doorgewinterde powerlifter) een schema opgesteld dat uit gaat van het 5/3/1 Principe van Jim Wendler.
  Dat wierp in no time zijn vruchten af. Ruim 20 jaar geleden kon ik maximaal 132,5 bankdrukken en nu zat ik binnen 8 maanden trainen (aug. 2015, 3x krachttrainingen p/wk) ineens op 145KG (in een trainingsset). Ik was er zelf zwaar verbaast over. Ook de andere basisoefeningen gingen goed vooruit en de huidige maximalen staan op 3x180 squat (90 graden), 1x 202,5 Deadlift en 3 x 82,5 Standing mil. Press.

  Ik ben hier echter terecht gekomen omdat ik op zoek was naar een goed voedingsschema omdat ik in de loop der jaren alleen maar zwaarder ben geworden. Zeker nadat ik 2 jaar geleden gestopt ben met roken kwamen er alleen maar kilo’s bij en bij en bij, met als hoogtepunt (of eigenlijk beter gezegd dieptepunt) 3 weken geleden toen de weegschaal voor het eerst 140+ aangaf. Toen was ik er klaar mee en besloot beter op mijn eten te gaan letten. Maar ik wilde de geboekte resultaten toch ook niet overboord gooien dus moest er een uitgebalanceerd dieet komen. Met de uitgebreide excelsheet en andere super goede tips die ik hier gevonden heb moet dat zeker gaan lukken. Daarnaast wordt de cardio ook een beetje opgeschroeft waardoor het afvallen nog sneller zou moeten gaan.

  Vragen? Stel ze gerust 

 • #2
  Welkom en succes!
  Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

  Comment


  • #3
   Welkom en succes
   Food is an important part of a balanced diet.
   ~Fran Lebowitz

   Comment


   • #4
    Serieuze gewichten. Uitdaging zal zijn om ze vast te houden naarmate je lichaamsgewicht zakt. Wat is je streefgewicht / -vetpercentage?

    Comment


    • #5
     welkom

     Comment


     • #6
      Precies al redelijk wat power! Veel succes
      The act of getting strong doesn't start in the gym. It starts in your head.

      Comment


      • #7
       Op dit moment is de focus even om op 120KG uit te komen zonder krachtverlies.
       Ben druk bezig met het maken van een voedingsschema maar als ik zie welke hoeveelheden ik naar binnen moet werken dan wordt ik daar wel een beetje bang van. Mijn overgewicht komt voornamelijk van teveel eten want alcohol gebruik ik eigenlijk nooit. het meeste zit ook echt rond mijn middel want de "bierbuik" begint toch wel iets te serieuze vormen aan te nemen.
       Mijn BMR zit op 2626 Kcal (Ik ben 194 lang). Ik gebruik het “cutten” schema zoals dat in de excelsheet staat. Ik moet dan 3664 Kcal per dag naar binnen werken (voor mijn gevoel is dat enorm veel) wat betekent dat ik 610 Kcal per maaltijd moet zien binnen te krijgen. Dat is echt stoeien om dat naar binnen te krijgen, zeker als ik me aan de 45/35/20 (KH/EW/V) regel wil houden.
       Tips zijn daarom meer dan welkom, ik stoei nog wel even verder tot ik de juiste mix gevonden heb 

       Comment


       • #8
        50 gram whey met 100 gram havermout, prima om nog extra na eten na je training extra weg te drinken.

        hoeft niet persee 641 per maaltijd, je kan het ook wat meer verdelen zou wel het grote deel voor na de training mikken, lekker die spieren voeden

        Comment


        • #9
         Thanks, goeie tip. Ik ga het alleen met Brinta doen ipv havemout want daar zit wat minder vet in (volgens de excelsheet )

         Comment


         • #10
          welkom dat moet er aardig impressive uitzien 194 bij 140+. Al is het misschien nu wel aardig wat vet maar er zal genoeg spiermassa bij zitten gezien de gewichten die je verplaatst.
          Overigens zou die 3664 kcal niet zo heel veel voor jou moeten zijn gezien je lengte en bw. Ik zit zelf nu op 3.000 kcals en heb daar totaal geen moeite mee ben dan ook maar een smurf vergeleken met jou.

          Ik zou er gewoon mee beginnen en kijken wat het doet de komende weken en kies producten die je enigszins lekker vind.
          Goed gejat is het halve werk!

          Comment

          Sidebar top desktop

          Collapse

          Actieve discussies

          Collapse

          Working...
          X