Donaties. Wat vind jij?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Donaties. Wat vind jij?

    Nav Ellie's topic, en om verdere vervuiling te daar te voorkomen, dus maar een eigen topic:

    Wat vinden jullie van (financiële) steun om kindertjes hier en in het buitenland te redden?

    En nog een kleine side-note, want bij een onderwerp als deze lijkt me dat wel verstandig: respecteer elkaars mening, en ga dus niet dingen als gewetenloos of sentimenteel roepen.
    Één bodybuilder kan meer eieren eten dan tien kippen kunnen leggen.

  • #2
    goed.
    sq 130 / dl 175 / bp 100 / mp 70

    you know they can't handle us like debbies does dallas

    Comment


    • #3
      Aangezien er zoveel goede doelen zijn, en er zo wisselend mee om wordt gegaan, heb ik voor mezelf 1 'regel': ik geef niets, en ik loop geen collecte.
      Vrijwilligerswerk, of bv die 'schoenendoosacties' doe ik wel regelmatig.

      En tjah, dan sluit je wel bepaalde dingen uit, maar dat is dan niet anders.
      Ik heb al zoveel van die linkse hobby's

      Enige uitzondering is het kankerfonds. Destijds hadden ze een actie waarbij ze extra subsidie zouden krijgen als ze een x aantal leden hadden. Heb er een beetje moeite mee om dat nu weer op te zeggen...

      Comment


      • #4
        Voor de kindertjes hier in het buitenland te redden? Vaag^.^

        Donatie's alleen aan spade IV (sorry , troll kon het niet laten)

        -nee geen donatie's tot nu toe.
        Make it happen, shock everyone!

        Comment


        • #5
          Ik weet nog dat bij me voor de deur stonde.
          Met zo schuddend bekertje met geld

          Dat ik besloot kei hard de deur dicht te smijten:P
          Maar ja lekker belangrijk en dom van mij


          Ik heb het gevoel dat veel geld wat der binne komt.
          Niet beland naar waar het geld eigelijk voor bedoeld is.

          Drm doneer ik zelf niks aan zulke fondse.

          Comment


          • #6
            Hoeveel organisaties zijn er trouwens ook wel niet, die goedbedoeld een ontwikkelingsland naar de klote helpen? Bedoel, grote voorraden voedsel naar een land toe sturen is opzicht nog logisch. Maar wat als dat voedsel toevallig gelijk is aan een lokaal product? Het lokale product wordt minder geld waard, lokale boeren verdienen minder, dus er is alleen maar meer voedsel nodig omdat ze zichzelf niet kunnen redden.

            Originally posted by GeneralIx View Post
            Voor elke neger die je redt komen er 13 bijgeneukt
            Daar valt ook wel wat voor te zeggen.
            In bijvoorbeeld grote delen van Afrika, zijn kinderen deels vergelijkbaar met het pensioen hiero. Dalen de cijfers voor kindersterfte en moeders die tijdens de bevalling sterven, dan worden meer kinderen alleen maar aantrekkelijker. Een land moet toch wel verdomd rijk zijn, wil dat niet meer aantrekkelijk zijn.
            Lekkere gedachte, in een land waar Aids nog een groot probleem is.

            Comment


            • #7
              Originally posted by lucky_luc View Post
              Ik heb het gevoel dat veel geld wat der binne komt.
              Niet beland naar waar het geld eigelijk voor bedoeld is.
              Heb dit idee ook maar aan de andere kant, 50 balen rijst voor een dorp in afrika kost voor ons geen drol maar de hele organisatie die er bij komt kijken kost wel geld. Veel mensen zeggen, voor die 10 euro die ik geef kunnen ze een kind makkelijk een tijd onderhouden. Maar voordat de voeding of medische hulp dat kind bereikt heeft blijft er weinig van die 10 euro over denk ik zo.

              Comment


              • #8
                Zelf doneer ik veel vrije tijd aan een goed doel door vrijwilligerswerk te doen in mijn woonplaats. Daardoor zie ik direct resultaat en dat is erg leuk. Verder collecteer ik voor dit doel, omdat ik veel mensen in de buurt ken duurt dat vaak uren Voor dat werk ontvang ik trouwens ook veel terug: ik heb tijdens het werk leuke sociale contacten en kom op allerlei verschillende en soms verrassende locaties in mijn woonplaats. Zo kom je nog eens ergens waar je normaal nooit zou zijn, dat is interessant.

                Geld geven aan goede doelen doe ik nauwelijks, tenzij het kleinschalig of eenmalig is en ik direct weet waar het naartoe gaat. Vroeger deden we dat soort dingen vanuit de kerkelijke kring, steunden we bijvoorbeeld een weeshuis of een opvangcentrum. Ik ga nooit in op wervingsacties op straat: de mensen die dat doen, doen dat als betaalde bijbaan. Dat zit me niet lekker, dat er dan een groot gedeelte van het bedrag naar de wervers gaat. Dan geef ik liever wat aan een vrijwillige collectant.
                Status: pakt het weer rustig aan op.

                Comment


                • #9
                  Twijfel er ook over of mijn geld wel iets toevoegt maar als er mensen aan de deur staan voor iets als het kankerdinges of aids dan stop ik meestal wel wat kleingeld er in. Dan maar onder het motto karma.
                  The Sky Ain't The Limit

                  "Permanence, perseverance and persistence in spite of all obstacles, discouragement, and impossibilities: It is this, that in all things distinguishes the strong soul from the weak."

                  Comment


                  • #10
                    Om maar even zelf iets toe te voegen aan dit topic: Tenzij mensen aan de deur staan, en ik onder sociale druk 50ct doneer aan zaken als het nier- of kankerfonds - zaken als de carnavalsvereniging of voetbalclub vallen voor mij sowieso al buiten de boot - geef ik eigenlijk nooit geld aan dergelijke acties. Althans niet direct. Die leuke initatieven van de overheid zoals de opbrengsten van inzamelacties verdubbelen of het potje ontwikkelingshulp van 5 mld komen uiteindelijk toch van de belastingbetaler vandaan.

                    Waarom geef ik ze niets? Simpelweg omdat het me vrij weinig interesseert. Het belangrijkste goede doel in het leven is voor mij nog altijd het nageslacht, en (wellicht) nog enkele andere naaste niet-bloedverwanten. Zo gaat het al 4,5 miljard jaar op deze aardkloot, en wanneer de nood aan de man komt, zal iedereen zo denken.

                    Asociaal? Misschien. Maar ik vind mijn eigen welzijn, en dat van mijn naaste omgeving nog altijd belangrijker dan de mensjes in afrika, die zich nog steeds exponentieel vermenigvuldigen. Hier kun je het mee eens of oneens zijn, maar erover discussiëren heeft toch vrij weinig zin.

                    En tot slot hebben we nog dat schrijnende geval waar ellie een topic voor heeft open gemaakt. Het grappige is alleen dat dit één geval is wat het nieuws haalt, maar daar staan tientallen (voordat iemand me vraagt naar statistieken: dit is gewoon beeldspraak) gevallen die géén brief naar SBS6 hebben geschreven, en dus helaas anoniem aan hun einde komen.


                    Ow, en GiP: je hebt in je haast over een woordje heen gelezen.
                    Één bodybuilder kan meer eieren eten dan tien kippen kunnen leggen.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Swekie View Post
                      Heb dit idee ook maar aan de andere kant, 50 balen rijst voor een dorp in afrika kost voor ons geen drol maar de hele organisatie die er bij komt kijken kost wel geld. Veel mensen zeggen, voor die 10 euro die ik geef kunnen ze een kind makkelijk een tijd onderhouden. Maar voordat de voeding of medische hulp dat kind bereikt heeft blijft er weinig van die 10 euro over denk ik zo.
                      Er zijn altijd websites die het volledig gratis doen en die je al de informatie geven van gezinnen in Afrika. Je kan ze dan contacteren en met hen kennis maken. Dit kan per mail, brief of zelf naar ginder gaan. Het laatste is natuurlijk wat duurder maar zeker de moeite waard. Zelf geef ik een bepaald bedrag aan een gezin dat ik ginder ontmoet heb en ze hebben het daardoor veel beter. Nu hebben de 3 kinderen en de moeder altijd eten en kunnen ze het beetje geld dat ze hebben aan andere dingen besteden.

                      We spreken hier over zeer kleine bedragen en daarmee zijn zij al geholpen. Ik denk dat iedereen wel eens een bakje kwark/platte kaas op een maand minder kan eten, of een proteïne shake minder kan nemen.

                      Elke maand of 2 maanden sturen ze foto's door van hun bezigheden als je dit zelf wil natuurlijk en houden ze contact met je.

                      Het geeft een ontzettend goed gevoel als je weet dat dit gezin elke dag eten heeft en dat dit komt door jouw bijdrage.

                      Zeker een aanrader!
                      Stop sitting back thinking, saying yeah man that 'd be cool, that 'd be cool, I want to be this I want to be that, grab your fucking nuts and be it!!

                      Comment


                      • #12
                        hier int dorp staat al decennia met stip bovenaan qua geven per hoofd bevolking. daarom word je gek van de nerten aan de deur. tring... ja hoor weer iemand met een bus. en bijna niemand zegt nee. ik ook niet. liever had ik niet open gedaan, maar ja. affijn... sponsoren van lopen of fietsen, oid niet mijn ding. geef dan gewoon geld. waarom moet er een voor lopen haha. (misschien de aandacht)
                        een dag niet geleefd..... dan ben je dood

                        Comment


                        • #13
                          Ik heb een sticker op de deur waarop staat dat ik niet mee doe aan collectes aan de deur "wij doneren op eigen wijze".
                          Kun je aanvragen via internet en ik werd gek van dat geleur aan de deur, altijd als ik net thuis ben of aan het eten ben, heb vaak net geen kleingeld, enzovoort.
                          Ik heb 3 goede doelen waar ik elk kwartaal wat aan overmaak en verder vind ik het voor iedereen heel zielig maar het houdt daar voor mij op.

                          En wat donaties aan de arme landen betreft, ik heb ook vaak het idee dat ingezameld geld vaak zijn doel niet bereikt of ergens in een al best rijke zak verdwijnt.
                          En dat houdt me dan ook best vaak tegen bij tv acties e.d.
                          "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                          Comment


                          • #14
                            Als ik wat kleingeld in mijn zak heb en er komt iemand met een collecte bus voor bijv. kanker dan gooi ik er wel wat in.
                            Het enige waar ik nooit voor zou doneren (Althans met mijn huidige visie) zijn dingen zoals IFAW oid. De reden hiervoor? Zet bij wijze van de televisie is aan en zie de armoede heersen in bepaalde landen, zie die mensen toch nog 100km lopen met een pot water etc etc. terwijl half NL al gedoneerd heeft voor een waterput of wat dan ook in Angola of iets dergelijks. Als de media nou ook eens een keer laten zien wat er nu daadwerkelijk met ons geld gebeurd en wat voor verbeteringen dit teweeg brengt, heb je mij over de drempel. Dit soort organisaties zijn nou niet echt transparant en ondanks dat veel mensen een stereotype gedachtenbeeld hebben over "de directeuren van zulke organisaties strijken een hoop geld op" doen ze ook niet echt hun best om dat beeld te verbeteren en daarmee automatisch zieltjes te winnen. (het laatste zou dus zeer welkom zijn voor ze, helemaal als het geld ook daadwerkelijk naar de betreffende hulpbehoevende landen gaat en ze dus voor extra centen maar weinig moeitr hoeven te doen)
                            Last edited by Maasproductions; 30-10-2011, 22:10.

                            Comment


                            • #15
                              Grappig overigens om te zien dat iedereen hier geen geld geeft omdat ze bang zijn dat het niet terecht komt. Heeft iemand zich er wel eens in verdiept of dergelijke uitspraken ook kloppen, of is het meer een goed excuus om toch niets te hoeven geven?
                              Één bodybuilder kan meer eieren eten dan tien kippen kunnen leggen.

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X