all in voeding / fitness app

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • all in voeding / fitness app

    Beste BNers,

    Naast bodybuilding, fitness en voeding heb ik ook een passie voor ICT. Ik zit al lange tijd na te denken over het (laten) ontwikkelen van een fitness / voeding gerelateerde applicatie / app. Hieronder zal ik op een 'high level' niveau iets meer vertellen over deze applicatie / app. Op detailniveau kan ik echter nog niets prijsgeven (al begrijp ik heel goed dat een dergelijke applicatie valt of staat met deze details).

    1. Een van de hoofdfunctionaliteiten van de applicatie die ik voor ogen heb is het snel en eenvoudig kunnen opstellen van goede voedingschema's. Gebruikers kunnen naast de ruime database met producten die aanwezig is ook zelf losse voedingsmiddelen invullen en toevoegen om daarmee schema's te maken. Er is een snel toegankelijke lijst met de meest gebruikte producten voor extra gebruiksgemak.

    Daarnaast worden er een 50tal kant en klare maaltijden aangeleverd die je makkelijk in je schema kunt zetten en/of aanpassen (één klik). Ook kunnen gebruikers zelf hele maaltijden samenstellen en opslaan. Zelf toegevoegde voedingsproducten / maaltijden zijn enkel voor de persoon die ze heeft toegevoegd beschikbaar.

    Op deze manier wordt het maken van een goed voedingschema een kwestie van enkele minuten. schema's kun je exporteren en/of printen. Voor de mensen die er een meer flexibel dieet op nahouden: Ook het bijhouden van je dagelijkse voeding kun je heel makkelijk doen.

    2. De applicatie levert een tiental training schema's. (fullbody, push en pull, ub/lb, split, etc. Voor zowel beginners als gevorderden). Daarnaast kun je in deze applicatie ook je eigen training schema zetten. Je kunt vervolgens je trainingen loggen/registreren. Na een bepaalde tijd kun je vervolgens statistieken oproepen die de progressie in de trainingen laten zien. Zo krijg je snel inzicht hierin!.

    3. Je kunt als gebruiker je gewicht dagelijks bijhouden. Hieruit maakt de applicatie een grafiek inclusief trendberekeningen. Op basis hiervan en jouw doelen krijg je advies over je kcal inname en hoe je deze optimaal kunt sturen (met het oog op jouw doelen).

    4. Je kunt als gebruiker omtrekken, vet%, huidplooi diktes, etc bijhouden. Als je dit een bepaalde periode hebt gedaan kun je deze in grafieken laten tonen om in één oogopslag te kunnen zien of je goed bezig bent.

    5. Geavanceerde caloriebehoefte tool die niet alleen rekening houdt met het aantal maal sporten per week, maar ook o.a. rekening houd met factoren als dagelijks werk. Vaak wijken caloriebehoefte tools af omdat bepaalde andere factoren (naast sport) onvoldoende meegenomen worden.

    6. Gebruikers krijgen ruim voldoende informatie die makkelijk te begrijpen is. Met deze informatie krijgen zij meer inzicht in voeding en training + leren zij de aparte onderdelen van de applicatie zo effectief en efficient mogelijk in te zetten en te gebruiken.

    7. Ook zit ik eraan te denken om machtigen mogelijk te maken. Iemand die gebruik maakt van dezelfde applicatie kan gemachtigd worden om jouw zaken in te zien. Ook is er ruimte voor belanghebbende en gemachtigde om met elkaar te communiceren. Op deze manier is coaching geven aan vrienden / bekenden EN/OF gecoached worden erg makkelijk.
    -------------------------------------------

    Ik ga in ieder geval proberen om zoveel mogelijk van mijn kennis in deze applicatie te stoppen. Zodat deze op een eenvoudige en slimme manier mensen kan helpen hun voeding en training op te stellen, te monitoren en te optimaliseren.

    Op dit moment ben ik aan het 'onderzoeken' of dit concept levensvatbaar is voor de consumentenmarkt. Daarvoor hoor ik graag van jullie:

    1. Zou jij interesse hebben in een dergelijke applicatie als deze bestond?
    2. Mits je dit graag zou willen, wat zou je daar maximaal voor willen betalen per maand?
    3. Zijn er gewenste functionaliteiten die je mist of leuk zou vinden?

    Alvast bedankt voor het antwoorden van deze vragen. Ik ben in ieder geval erg benieuwd naar de resultaten.

    Groeten,
    Dynobet.
    Last edited by dynobet; 28-10-2014, 01:47.
    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

  • #2
    We hadden het er al in het kort over gehad en ik denk zeker dat het iets toevoegt aan het op dit moment bestaande. Je heb namelijk wel al wat online apps die min of meer hetzelfde doen, zei het niet dat deze wel iets meer custom is voor wat jij specifiek ermee doet (en ik ook zou doen als ik hem zou bezitten).

    Je moet echter wel de kwaliteit en de inzetbaarheid hiervan los bekijken van het feit of het het al dan niet levensvatbaar is. Hoe gaat dit zichzelf terugverdienen tov hoeveel tijd gaat hierin zitten.

    Ik denk als je het wilt verkopen aan personal trainers (en anderen in dat segment) dat je wel te maken krijgt met een stukje pittige concurrentie en je rekening zult moeten houden met een vrij aanzienlijk marketing budget. Fora zijn beperkt uiteindelijk qua publiek.

    Ik kwam overigens wel twee leuke projectjes tegen die wellicht het bekijken waard zijn met het oog op marketen:

    How to Gather 100,000 Emails in One Week (Includes Successful Templates, Code, Everything You Need) | The Blog of Author Tim Ferriss

    https://www.freeletics.com/en

    Als antwoorden:

    1. Zeker, het brengt zo op het oog alles samen dat je graag ziet en kan enorm veel tijd besparen, zeker als het customisable is.
    2. Hangt er vanaf. Als bedrijf hangt het af van hoeveel extra inkomsten je ermee zou kunnen werven en hoe groot je bent. Als individu, niks om eerlijk te zijn. Het is te makkelijk even handmatig te doen voor jezelf.
    3. Het lijkt vrij compleet op het eerste oog.

    Succes iig ermee!! Zeker een leuk initiatief en ik denk dat je in een hoek met potentie zit. Je zult alleen wel echt de nummertjes goed in de gaten moeten houden. Zou jammer zijn als een mooi project eindigt in mineur omdat je niet goed nagedacht hebt over dit soort zaken.
    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

    Comment


    • #3
      Ik ben zeer zorgvuldig met het noteren van alles wat ik eet en hoe ik train, en hoe dat nu gaat (via Excel en steeds doormailen) is niet ontzettend praktisch. Zover ik weet is er geen app die precies biedt wat jij in gedachten hebt.

      Ik vind het een heel goed idee! Als je dit echt goed uit kunt werken dan kun je een heel groot publiek bedienen. Al zal het waarschijnlijk een waanzinnige klus worden om al die functionaliteiten erin te krijgen.

      1. ja
      2. 5 euro, eenmalig. (niemand houdt van abbo's)
      3. een app die pro-actief feedback geeft adhv je ingestelde doelen. Als je bijv. aangeeft dat je wilt cutten, wat je vervolgens doet op advies van die app, en de app merkt dat je adhv je gewichtsinvoer een bepaalde tijd niet op te weinig afvalt, deze het advies geeft om je kcal te verlagen. Hetzelfde zou kunnen met als iemand bulkt en niet vooruitgaat op bepaalde oefeningen, al is dat zo complex en afhankelijk van hoe gevorderd iemand is, techniek etc, dat dat wellicht te hoog gegrepen is.
      3b. een database met hoe je een bepaalde oefening uit moet voeren (video's)

      Comment


      • #4
        Zit op mobiel en reageer recentelijk amper en vrij kort maar heb er wel belangstelling voor en een eenmalige prijs van 10/15 euro voor alles wat je erin stopt zou ik niet erg vinden. Richting 20/25 misschien ook omdat het toch een investering is maar hangt af van de opties die de app met zich meebrengt

        Comment


        • #5
          Leuk initatief en gezien jouw achtergrond verwacht ik wel een app die wat toevoegt.

          1: Ja

          2: 10 a 20 euro max eenmalig.Abonnementen hou ik ook niet van.Al is het de vraag of het met een eenmalig aankoopbedrag rendabel wordt.
          En het moet uiteraard een beetje in verhouding zijn met andere apps qua kosten.

          3: Het ziet er aardig compleet uit.

          Succes!
          DIVIDE ET IMPERA

          Comment


          • #6
            ik ben niet zo computertechnisch aangelegd... en misschien heb ik het helemaal verkeerd. Maar volgens mij levert Vituagym Online dit ook allemaal. Ken je dat? heb je daar al eens gekeken?
            Ik weet dat die ook een app hebben... die gebruik ik echter nooit. zit altijd op mijn laptop
            ik zal nooit meer zeggen dat ik geen buikspieren heb

            Comment


            • #7
              Originally posted by Dinky Toy View Post
              ik ben niet zo computertechnisch aangelegd... en misschien heb ik het helemaal verkeerd. Maar volgens mij levert Vituagym Online dit ook allemaal. Ken je dat? heb je daar al eens gekeken?
              Ik weet dat die ook een app hebben... die gebruik ik echter nooit. zit altijd op mijn laptop
              hebben geen voeding zoals lifesum,
              gebruik vaak lifesum om te kijken of ik genoeg heb gegeten maar het is ene beetje omslachtig programma dus slinger sochtends vaak ff de pc aan en maak me dagschema

              @ rene
              een programma waar je netzoals excel gewoon ff simpel wat dingen naar toe kan plaatsen zodat je weet wat je binnenkrijgt is ideaal en ook wel wat euros waard imo

              Comment


              • #8
                Zou top zijn, bij MFP mis ik de optie gewoon een vast schema erin te zetten, en nog wel meer. De app die jij hier nu beschrijft, mits goed afgewerkt zou voor mij persoonlijk de hemel zijn.

                qua geld tja, max 60 euro per jaar wat mij betreft

                Comment


                • #9
                  Leuk initiatief!!

                  1. Zou jij interesse hebben in een dergelijke applicatie als deze bestond?
                  Persoonlijk wel, maar volgens mij zijn er al wel apps die er op lijken.....
                  Daarnaast ben ik bang dat alleen de gemotiveerde sporters de app zouden gebruiken/voor betalen.....en mede doordat er meer apps zijn die er op lijken...ben ik bang dat er niet genoeg gebruik van gemaakt wordt.
                  Het moet zeker niet te ingewikkeld worden want dan haken toch veel mensen snel af.

                  2. Mits je dit graag zou willen, wat zou je daar maximaal voor willen betalen per maand?
                  Eenmalig een bedrag wel( rond 5/10euro) maar een soort van abonnement niet....

                  3. Zijn er gewenste functionaliteiten die je mist of leuk zou vinden?
                  Nee... ik vind het al zeer uitgebreid. Een pluspunt zou wel zijn als alles in het Nederlands is. ( veel apps zijn toch in het Engels)
                  I may not be there yet, but i'm closer than I was yesterday

                  Comment


                  • #10
                    Iedereen alvast bedankt voor de feedback / input. Uiteraard hoop ik op nog veel meer reacties. Binnenkort starten we een officieel onderzoek onder een minder specifiek publiek als hier. Hier wil ik gewoon graag een eerste opinie verkrijgen.

                    Ik begrijp dat mensen mijn eventuele product gaan vergelijken met hetgeen al bestaat op de markt. Juist deze bestaande producten hebben mij geinspireerd om het anders te willen doen. Ik heb gemerkt dat:

                    1. De bestaande producten (waaonder ook virtuaGym online) zijn naar alle waarschijnlijkheid niet gemaakt door mensen met diepgaande inhoudelijke kennis van voeding en training. Dit is namelijk terug te zien in de gehele opbouw en uitwerking van de applicatie's die ik tot nu toe gezien heb. Ik denk dat ik de juiste inhoudelijke kennis en ervaring heb, om samen met een goed ontwikkelteam een uitstekend product te ontwikkelen.

                    2. Veel van deze soort applicatie's omslachtig en onhandig qua gebruik zijn (Zoals Reinier bijvoorbeeld al aangaf betreft voeding loggen). Gebruiksvriendelijkheid is in het algemeen ver te zoeken. Ontwerpkeuzes qua interactie zijn grotendeels gemaakt om mensen zover te krijgen geld te betalen. In plaats van gewoon zo goed mogelijke software opleveren die gebruikers in staat stelt snel en makkelijk te doen wat ze willen. Dat is wat ik na zal streven, mits dit project uitgevoerd zal worden.

                    3. De eindgebruiker leert weinig tot niets met het gebruik van deze applicatie's. Een belangrijk onderdeel om op een bepaald moment verder te komen, is het vergroten van de kennis betreft voeding en training (meer geavanceerde technieken). Door de juiste informatie op de juiste momenten / punten aan te leveren wil ik enerzijds voorkomen dat gebruikers 'dom' gehouden worden, maar anderszijds ook niet overspoeld raken met te veel informatie.
                    --------------------------------------------

                    Wat ik veel teruglees is dat mensen liever geen maandelijks bedrag betalen om de applicatie / software te gebruiken. Dat is één van de zaken die mij zeer interesseren en die de levensvatbaarheid bepalen. De kosten voor het ontwikkelen van een dergelijke applicatie zijn niet gering (100k+). Dit is exclusief lopende kosten die je altijd zult blijven hebben. Enkel een eenmalig aanschaffingsbedrag verlaagt de kans enorm dat het project kostendekkend zal worden. Dus misschien moet er dan wel gekeken worden naar eventuele andere markten zoals personal trainers, sportscholen, etc.
                    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                    Comment


                    • #11
                      1) zeker.
                      2) ik zou ook liever eenmalig een bedrag betalen, een abbonnement zou voor mij een punt zijn waardoor ik een app niet neem.
                      3) zoals eerder ook werd genoemd, het invoeren van een volledig schema zonder dat steeds opnieuw hoeven te doen.

                      Bij deze hou ik me aanbevolen wanneer er in de ontwikkelingsfase dingen getest moeten worden.

                      Comment


                      • #12
                        Hey

                        Een vast schema kan eventueel gerealiseerd worden door een vorige dag met één druk op de knop te kopieren naar de volgende dag (of meerdere dagen).

                        Een ander idee wat ik nog verder op conceptueel niveau uit aan het werken ben is het volgende: in het scherm waar je losse voedingsmiddelen kunt toevoegen (vergelijkbaar met de excel sheet die velen gebruiken), heb je ook een lijst met plaatjes van makkelijke en smakelijke maaltijden. Er is direct inzichtelijk hoeveel kcal en EKV elk van deze maaltijden heeft. Je kan deze met één druk op de knop (+ teken) toevoegen aan je schema. Zo kun je met een paar clicks een compleet voedingsschema samenstellen met de juiste kcal en EKV.

                        En zo zijn er nog tientallen handigheden die bedacht zijn om voeding echt heel makkelijk te maken. Dit zijn echter concepten die nog verder uitgewerkt zullen worden.

                        @ Eric: Bedankt voor het aanbod, maar van beroep ben ik zelf software tester.
                        More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                        Comment


                        • #13
                          Je kan ook een proefperiode van x aantal dagen/weken/maanden (zodat men er afhankelijk van word) en dan een optie om jaarlijks/maandelijk/wekelijks te betalen. Bijv. 14 euro per jaar 1,50 per maand of wekelijks 50 cent per week. (voorbeeld).

                          Comment


                          • #14
                            @dynobet, ik bedoel meer om de gebruikersfuncties te testen. Van software zelf heb ik geen kaas gegeten.

                            Comment


                            • #15
                              wat heel mooi zou zijn, is als je nieuwe voedingsmiddelen toe kan voegen door gewoon de barcode te scannen.
                              Winners are not those who never fail, but those who never quit!

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X