Antibiotica in kip en rundvlees

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Antibiotica in kip en rundvlees

    Kwam ik tegen : 'Een op tien besmet met kippenvleesbacterie' - AD.nl
    dit hadden ze toch verlaagd een x aantal jaar geleden?
    Een doel zonder een plan is slechts een wens.

    Succes is het vermogen om keer op keer te falen zonder daarbij je enthousiasme te verliezen.

  • #2
    Overmatig antibioticagebruik in de veeteelt draagt hierbij aan
    Das dus het bullshit verhaal eraan, overmatig gebruik niet, juist te kort gebruik van antibiotica. Hierdoor sterft de bacterie niet, maar wordt deze resistent. Dit gebeurt vooral bij pluimvee waarvan wij het vlees krijgen, uit brazilië, thailand en polen. In Nederland wordt MEER antibiotica gebruikt per dier, maar minder in dieren krijgen hier penicilline. Hierdoor sterft de bacterie wel en krijg je geen resistentie. Hieruit blijkt maar weer dat het lekker onze eigen schuld is, omdat wij te gierig zijn om kwaliteitsvlees (Nederlands vlees) te kopen, dus wordt dit geexporteert naar landen die er wel voor betalen (Frankrijk, Duitsland, UK) Wij gaan voor het goedkope vlees (Polen, Brazilië en Thailand).
    Don't ever let somebody tell you, you can't do something.
    People can't do something themselves, they wanna tell you, you can't do it.
    BP: 1x120 kg SQ:1x190 kg DL: 1x200 kg

    Comment


    • #3
      Dus hoe meer antibiotica in het vlees. Hoe hoger de kwaliteit..... Okey!!
      Mind is everything.

      Comment


      • #4
        Ongevoelig voor antibiotica door kip eten

        Franca van Dalen | Gepubliceerd: 28-03-2011 | Gewijzigd op: 15-01-2014


        UTRECHT - Het eten van kip kan ertoe leiden dat mensen resistent worden voor antibiotica. Dit blijkt uit onderzoek van het Universitair Centrum Utrecht.

        Bij een op de vijf patiënten met resistente ESBL-bacteriën blijken deze genetisch identiek te zijn aan de antibioticaresistente bacteriën die op kippenvlees zijn gevonden. Dat wijst erop dat die patiënten de bacterie van kip hebben gekregen.

        Goed bakken
        Vrijwel alle kip in de Nederlandse supermarkten is besmet met de ESBL-bacterie. Die maakt enzymen aan die resistent zijn tegen veel soorten antibiotica. Er zijn wel tips om besmetting te voorkomen. Ook volgens directeur Roel Coutinho van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) kunnen consumenten wel gewoon kip eten als die goed doorbakken is. Maar de onderzoeksresultaten zijn wel een teken dat er nu echt iets gedaan moet worden tegen het overmtige gebruik van antibiotica in de intensieve veehouderij, zo zegt hij in de Consumentengids.


        bron: Antibiotica-resistentie voorkomen?
        I know from teaching hundreds of seminars that the guys who say they have “awesome technique” are usually the biggest disasters—their ego just doesn’t let them see it.
        - Dave Tate

        Comment


        • #5
          Gelijk een lesje hygiëne er achter aan:
          6 tips voor iedereen

          Met een aantal eenvoudige tips kun je je vlees op een goede manier klaarmaken:
          1. Was altijd eerst goed je handen voordat je gaat koken.
          2. Was direct je handen nadat je rauw vlees hebt aangeraakt.
          3. Was je keukengerei meteen na gebruik met heet water en afwasmiddel.
          4. Prik niet met hetzelfde bestek in rauw vlees en daarna in gaar eten. Gebruik dus bijvoorbeeld verschillende vorken voor het prikken in rauw vlees en gaar vlees.
          5. Gebruik nooit dezelfde ondergrond voor rauw vlees en daarna voor gaar eten.
          6. Bak vlees door en door gaar. Door het vlees goed te verhitten gaan alle bacteriën dood, dus ook de ESBL-bacteriën.

          Deze tips gelden niet alleen voor de kwetsbare groepen, maar voor iedereen. Ook als je gezond bent en een goede weerstand hebt, kun je de ESBL-bacteriën in je dragen zonder het te merken. Als je dan later ziek zou worden, kunnen deze bacteriën er nog steeds voor zorgen dat antibiotica niet werken. Bereid je vlees dus altijd en overal hygiënisch.

          Bron: Wat is ESBL en zijn ESBL-bacteriën gevaarlijk? | GezondheidsNet
          "Straight outta gym"

          Comment

          Sidebar top desktop

          Collapse

          Actieve discussies

          Collapse

          Working...
          X