Trainingslogs

Collapse
X
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • De Sportende Zwaffelaar: Road To 2011 and Beyond

  In ere van het nieuwe Strongman sub forum een nieuw log. Een nieuw begin is wel zo prettig in me huidige situatie. Hopelijk zal dit ook meteen me laatste log zijn hehe.

  Sport Historie
  Ben altijd sportief aangelegd ondanks mijn wat molligere fysiek. Het begon op me 5e in Heerlen toen ik lid werd van een voetbalclub. Na een verhuizing in de nieuwe omgeving verder gegaan met deze sport. Uiteindelijk kon ik bij Dordrecht ’90 terecht, maar na een half jaar bleek het te zwaar te zijn en moest met een blessure stoppen. Gedurende die jaren heb ik ook Judo, kickboxen en stijldansen gedaan. Allen voor relatief korte duur. Vervolgens overgestapt op fitness, maar dat vond ik meer bezigheidstherapie voor bejaarden en stopte er snel mee.

  Via een toenmalige collega mocht ik met zijn team af en toe karten. Bleek hier een groot talent voor te hebben en werd uitgenodigd voor het team. Podiumplaatsen en her en der baan records vestigen waren me niet vreemd. Aangezien ik toen een behoorlijk gewicht had besloot ik opnieuw te gaan fitnessen met als doel lichter te worden en dus nog sneller met het karten. Mijn vader, ook een gecertificeerd instructeur, begeleidde mij in dat traject. Hij regelde mijn voeding en training op de
  sportschool.

  Uiteindelijk merkte ik dat sterker worden me meer interesseerde. Toen ben ik me zelf gaan verdiepen in de materie om zoveel mogelijk te leren. Die kennis werd gebruikt om uiteindelijk in een jaar tijd van circa 113kg bij 28% vet naar 82kg bij 12% te geraken. Naar gelang me kennis verder ontwikkelde raakte ik ook in contact met andere aspecten van krachtsport zoals Bodybuilding. Na de afslank periode ben ik daar mee verder gegaan en liet karten geheel achter me. Vanwege mijn interesse begonnen met het volgen van allerlei cursussen en avond opleidingen mbt sport, voeding en basis fysiotherapie.  Elke week meten, wegen, foto’s maken voor een schamele 300-400gram spiermassa winst per maand was niet echt motiverend. Het was in mijn ogen meer werk dan het waard was. Rond dat moment kwam ik dingen te weten over powerliften en sterkste man. Automatisch ging mijn interesse daar naar toe. Geen nutteloos gedoe en het enige waar je op hoeft te letten is meer gewicht verplaatsen en voldoende eiwitten eten. Met mijn aanleg qua fysiek was het logisch en acceptabel dat me vet% in 2,5 jaar tijd weer op liep. It is the price you pay. Op het zwaarst woog ik 132kg bij 32% vet en ben nu ondertussen weer afgezakt naar 122-125kg (afhankelijk van vocht) bij 21-22% lichaamsvet.

  Blessures
  Qua blessures over de jaren kan ik onderhand ook wel een boek vullen. De meesten kreeg ik bij het voetballen zoals een haarscheurtje in een middenvoetsbotje en de dikke teen. Op moment heb ik last van een blessure die al een paar jaar sneaky rond hangt. Ben een jaar of twee geleden met een squat van 110kg omgevallen. Het schoot toen zodanig in me rug dat ik twee weken scheef liep met veel pijn. Uiteindelijk trok het weg en begin dit jaar kwam het weer hard terug en is sindsdien een constant probleem geweest. Zodanig dat ik binnenkort een MRI-Scan ga aanvragen voor definitief uitsluitsel. Daarnaast heb ik sinds kerst vorig jaar de ene na de andere kwaal waardoor 2010 bestempeld kan worden als “niet mijn jaar”.

  Ambities/Doelen
  Heb de laatste weken heel veel kunnen nadenken over wat ik nu wil. Competitief mee doen met strongman wedstrijden staat nog steeds hoog in het vaandel. Helaas was mijn debuut dit jaar rampzalig te noemen. Voorlopig zal ik geen rentree maken en de vraag is of dat ooit nog zal gebeuren. Toch houd ik de hoop er in dat na een MRI-Scan mijn kwetsuur opgelost kan worden. Hopelijk zal dat resulteren in een rentree over een jaar of twee. Eerst pijnvrij geraken en dan rustig aan strongman trainingen terug in gaan voeren.

  Voorlopig ga ik mij dus richten op herstel van mijn core en bekkens. Omdat dit mijn trainingen enorm beïnvloed moet er een tijdelijk ander doel gesteld worden. Het trainen van mijn bovenlichaam is nog steeds gewoon mogelijk. Dus mijn doel is de presses te verbeteren en te werken richting een 200kg Bench Press en 140kg Log/Push Press. Daarnaast is het meer algemeen atletisch bezig zijn. Vandaar dus het log in deze sectie van het forum. Ook zal de intensiteit van de trainingen hoog genoeg zijn om daarnaast mijn vet% gewoon langzaam aan te blijven verlagen.

  Kuur verleden
  Kuur verleden klinkt heftig, maar valt enorm mee. Daarnaast moet je niet verwachten dat men na 1 kuur al meteen een beest is. Status van beest is een optelsom van meerdere kuren. Afijn…Ik heb 2x een periode met Anavar gespeeld. Mijn ervaring hier mee was positief qua resultaat, maar negatief qua bijwerkingen in mijn geval. Vanwege de Anavar was ik regelmatig misselijk waardoor trainen alles behalve prettig was.

  De enige echte inject kuur duurde circa een half jaar met assistentie van Knulletje. Begon met 500 Test-E elke 7 dagen voor de eerste 8 weken waarna ik overstapte op 500 elke 5 dagen. De kickstart van 4 weken met D-bol vond ik ook erg prettig. Voelde me qua kracht en conditie onsterfelijk, maar helaas zorgde het vasthouden van enorm veel vocht soms voor problemen. Als bijstof had ik de eerste 10 weken Equipose op 400-500 elke 7 dagen. Hier kreeg ik het er niet bepaald warm van. Hoogstwaarschijnlijk vanwege de te lage dosering en te korte tijd waarin het gehanteerd werd. Vanaf week 8 gebruikte ik HGH. En week 10 t/m 20 werd er Primobolan gebruikt als bijstof ipv Equipose. In die laatste 10 weken kreeg ik pas resultaten waar ik van onder de indruk was. Helaas zat ik in die laatste 10-12weken al met blessures waardoor er geen gains op de deadlift behaald werden. Op de squat werd alleen volume PR’s gebroken. De echte gains kwamen op de presses. Hoe het qua massa winst zat…Who the fuck cares about that? Dit is het krachthok en niet de bodybuild hoek hehe. Maar laat ik het zo zeggen dat ik me schouders als kussens kon gebruiken

  Work-out Schema
  Het is niet echt problematisch om voor mezelf werkende schema’s in te richten. In de loop der jaren heb ik geleerd wat wel en niet voor me werkt.
  Deadlift = Coan schema
  Squat = Bulgarian schema
  Bench Press = 5x5/3x3 schema

  Op moment kan ik dit niet allemaal doen en ben beperkt in de oefeningen die wel kunnen. Dit geeft wel een uitdaging in het ontwikkelen van een nieuw sportschema. Daarom train ik op moment 4x in de week met een ruwe opzet van Borst/Rug op maandag/vrijdag. Woensdag gebruik ik voor bodyweight mobiliteit oefeningen aangevuld met wat DB werk wat meer schouders/rug gericht.

  Eet Schema
  Ondanks dat ik precies weet hoe een eetschema te ontwikkelen en waar het aan moet voldoen heb ik er nog steeds moeite mee. Na al die jaren weet ik namelijk nog steeds niet wat me kcal verbruik is. Heb bijna alle mogelijke manieren geprobeerd om er achter te komen, maar niks klopt en werkt. Ooit had ik per ongeluk de juiste hoeveelheden waarbij ik afviel en massa ontwikkelde. Die waarden zijn nu niet meer van toepassing, want het werkt niet meer. En zelfs als ik 1x per 3-4 weken mijn kcal inname verhoog/verlaag…geen 1 kcal waarde in de regio van 1500-6000kcal geeft het effect wat er toe doet. Hierdoor ben ik behoorlijk gefrustreerd geworden wat betreft dit aspect. Op moment eet ik gewoon 2500kcal volgens Dave Tate zijn berekening. Ik blijf gewoon qua kracht ontwikkelen, maar me vet gaat niet omhoog en zakt soms lichtelijk. Dus zal wel goed zijn zo.

  Home Gym
  Aangezien ik geen abonnement heb is het handig om thuis spullen te hebben zoals:
  -Technogym Power Rack (inclusief dip stangen en pull up stang)
  -2x 2.2m barbel met 50mm boring
  -1x 1.8m barbell met 50mm boring
  -2 dumbell halters met 50mm boring
  -412,5kg Schijven 50mm boring (12x20kg, 4x15kg, 6x10kg, 8x5kg, 4x2,5kg, 2x1,25kg)
  -Marcy Bench (kan decline, incline, vlak)
  -Barbarian kabel station met verscheidene accessoires
  -Kettlebell 28kg
  -Sled
  -58kg Log
  -Box
  -Setje Fat Gripz
  -3 tennisballen (voor fysio therapeutische oefeningen)
  -verscheidene weerstandsbanden (voor fysio therapeutische oefeningen)
  Last edited by Falstyr; 10-09-2010, 18:02.

Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

Working...
X