zere knieën na squats

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • zere knieën na squats

    Hallo allemaal,

    Als ik squats doe krijg ik na het trainen last van mijn knieen. Naast fitness loop ik ook twee keer per week hard met een beginners loopgroepje.

    De squats doen voelt goed om te doen. Heeft iemand een tip welke andere complementaire oefening(en) ik zou kunnen doen?

    Ik ben benieuwd naar jullie reactie.

    Geert

  • #2
    Waarschijnlijk komen je knieën dan voorbij je voeten, dus is je vorm niet goed. Even oefenen met lichter gewicht en je knieën niet verder dan je voeten uit laten steken (dus kont verder naar achter).

    Succes!
    http://forum.bodynet.nl/trainingslogjes/50671-log-2012-steefdk.html

    Comment


    • #3
      hardlopen is ook niet echt bevorderlijk voor je knieën, kan je beter de crosstrainer pakken in de sportschool

      Gewoon hiit trainen op een fiets of een crosstrainer, is veel beter om vet te verbranden
      Last edited by Rubeltje; 01-05-2011, 22:34.
      "Life is not waiting for the storm to pass, it's about dancing in the fucking rain!"

      Comment


      • #4
        Weet je zeker dat je ze correct uitvoert? Komen je knieën niet naar elkaar toe als je beneden bent (moeilijk uit te leggen)? Dat zie ik namelijk sommige mensen doen en is ook niet goed voor je knieën..

        Comment


        • #5
          Met betrekking tot de discussie over de knieen voor of voorbij de tenen:

          Bij het maken van een diepe squat, kan het niet anders dan dat de knieën voorbij de tenen gaan, anders val je namelijk om. Het maken van een diepe squat verhoogt de druk op de kniefschijf enorm en dat kan oplopen tot 20 maal het lichaamsgewicht (Escamilla RF 2009). In een onderzoek (Klein K 1961) werd bij een populatie gewichtsheffers, die regelmatig diepe squats uitvoerden, enige laxiteit aangetroffen in de voorste kruisband en de collaterale banden. Al met al voldoende redenen om voorzichtig te zijn.
          ****
          Hoewel het bewijs nu al geleverd lijkt te zijn, gaat het toch een klein beetje anders in de wetenschap. Allereerst is een verhoogde druk, zelfs van 20 maal het lichaamsgewicht, een feit, maar daarmee nog geen bewijs. Het kan functionele druk zijn, waarvoor de knie wellicht gemaakt is. Verder maakt een zwaluw nog geen zomer, net zomin als dat een enkel onderzoek uit 1961 het ultieme bewijs gaat leveren. Vervolgonderzoeken hebben deze laxiteit bij diepsquatters, namelijk niet gevonden (Myers E 1971, Panariello R 1994, Steiner M 1986). In tegendeel, enkele onderzoeken suggereren zelfs dat diep squatten leidt tot betere kniestabiliteit (Chandler T 1989, Escamilla RF 2001). Interessanter wordt het nog, als blijkt dat de druk op de knie het meest oploopt tijdens 15 to 30 graden flexie en daarna gestaag weer afneemt (Kanmori A 2000, Li G 2004, Sakane M 1997). Feitelijk is er dus geen experimenteel of biomechanisch bewijs te vinden voor de superioriteit van halve en kwart squats.
          ****
          Je kunt altijd het zekere voor het onzekere nemen door niet diep te squatten. Maar zoals de Amerikanen het kernachtig kunnen stellen, 'use it or lose it'. Met de knieën voorbij de tenen gaan is volstrekt functioneel, anders kun je namelijk niet springen en niet eens een trap aflopen. In tegenstelling tot grote beweeguitslagen van de wervelkolom, is er nooit schade aangetroffen, als gevolg van diep squatten. Het is goed om over de hele range of motion te trainen, waarbij ook de achterzijde aan bod komt. Deze wordt namelijk pas geactiveerd als de heup gelijk of lager dan de knie komt (Caterisano A 2002). Dames die halve squats doen voor hun billen, trainen dus niet optimaal. Diepe squats zijn veilig voor gezonde knieën, als je een goede techniek hebt.
          ****
          Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je knieën heel vroeg naar voren komen, maar pas op het moment dat het niet anders kan. Op deze wijze is de kracht veel meer naar achteren gericht. Vrouwen kunnen doorgaans beter diep squatten dan mannen, omdat ze vaak ondiepere heupen hebben. Ook zijn ze neurologische beter voorgeprogrammeerd om hun neutrale wervelkolom te behouden tijdens de afdaling, dooe het lopen op hakken. Hoewel er bij vrouwen soms verkorte kuitspieren worden aangetroffen, geldt dit meestal alleen voor vrouwen die exclusief op hoge hakken lopen. Dat is sowiezo niet aan te raden. Veel vaker is er een probleem met de voetboog of de enkelmobiliteit en heeft het met spieren niet zoveel te maken.
          ****
          Natuurlijk moet je niet met kniepijn gaan squatten, zeker niet als de pijn wordt geprovoceerd door de squat. Bedenk wel dat de meeste knieklachten, helemaal geen knieklachten zijn, maar heupklachten (Currier L 2007). De knie is slechts de slaaf van de heup en je moet dus het baasje aanspreken bij eventuele problemen. Als je een diepe heupkom hebt, dan is diep squatten niet voor jou, maar preventief vermijden om knieklachten kan in ieder geval geen reden zijn. Daal daarom af, zolang je bekken niet naar achteren beginnen te kantelen.
          ****
          Het idee dat diepe squats slecht zijn voor de knieën, klinkt logisch, maar het bewijs wijst echter anders uit. Gezonde knieën kunnen uitstekend diepe squats maken, waarbij de knie voorbij de tenen komt. Het is functioneel en veel volwaardiger trainen. Bij pijn natuurlijk niet doorgaan, maar na laten kijken en begin dan vooral eerst bij de heup. Natuurlijk is goede vorm en techniek een vereiste, maar dat geldt voor elke oefening.
          .........SQ 1x250 / 3x230, DL 1x265, BP 1x170........
          There is no failure except in no longer trying

          Comment


          • #6
            proberen te drukken vanuit je hiel, knieën mogen idd niet of amper voorbij voeten komen en mogen niet naar naar binnen plooien.
            "We must all suffer from one of two pains: the pain of discipline or the pain of regret."

            Comment


            • #7
              Je kan je bij de smith machine zo opstellen dat je knieën helemaal niet voorbij je tenen moeten komen. Dit omdat je hiermee geen problemen hebt om je evenwicht te behouden.
              Chaos. Panic. Disorder. My work here is done

              Comment


              • #8
                squat is the king of all exercises, mag je zeker niet uit je schema halen. probleem ligt zo goed als zeker bij de uitvoering
                "We must all suffer from one of two pains: the pain of discipline or the pain of regret."

                Comment


                • #9
                  Leest er nou serieus niemand dat stuk van okidoki? Of elk ander stuk waaruit blijkt dat het onzin is om je knieen niet voorbij je tenen te laten komen?
                  22 jaar, 182 cm, 82 kg en 8,9% vet __________________________________________________ _________________________ Deadlift: 216 kg RDL: 5 x 200 kg FSQ: 115 kg PL SQ: 170 kg Benchpress: 115 kg

                  Comment


                  • #10
                    top stuk van okidoki.

                    Voor mij idee komt last van knie bij squat vooral door:

                    1 slechte warming up
                    2 slechte uitvoering.

                    Als ik niet goed opwarmsets doe... voel ik het meteen in mijn knie. Anders geen last.

                    Je moet in ieder geval goed op je vorm letten. NOOIT knieën naar binnen drukken. Voeten goed positioneren. Schouderbreedte, 60 graden hoek knieën lopen altijd synchroon met de richting van je voet. Drukken vanuit je hakken iid.

                    Het tegen de smith aan gaan 'hangen' om je knie niet voorbij je tenen te laten gaan is natuurlijk loos.
                    Fear is the mind killer

                    Comment


                    • #11
                      Los van de bovengenoemde techniek, kan gewicht ook een rol spelen.
                      Ik weet niet of je overgewicht hebt, of hebt gehad? Bij veel mensen die overgewicht hebben (of hebben gehad) zijn de knieën een zwak punt. Zeker wanneer deze personen een relatief slap lichaam hebben.
                      Vaak is squatten (met de juiste techniek) dan een goede oplossing. Hoe sterker alles rondom je knie is, hoe minder je het gewricht belast.

                      Comment


                      • #12
                        Zoals Mark Rippetoe het zo mooi beschrijft:

                        Als je niet onder parallel squat activeer je je adductors en hamstrings niet helemaal waardoor er na het keerpunt naar boven puur vanuit de voorkant (quadriceps) aan je onderbeen word getrokken.

                        Dit zorgt voor ongelijke belasting op je kruisbanden. Wanneer je diep genoeg gaat en je adductors/hamstrings activeerd blijft de belasting gelijk en word er van beide kanten aan je onderbeen (voor en achter) getrokken. Met als gevolg dat er praktisch geen belasting is voor je kruisbanden.
                        The Sky Ain't The Limit

                        "Permanence, perseverance and persistence in spite of all obstacles, discouragement, and impossibilities: It is this, that in all things distinguishes the strong soul from the weak."

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Rubeltje View Post
                          hardlopen is ook niet echt bevorderlijk voor je knieën, kan je beter de crosstrainer pakken in de sportschool

                          Gewoon hiit trainen op een fiets of een crosstrainer, is veel beter om vet te verbranden
                          Waar staat dat hij vet wil verbranden?
                          'Half men, half animal, all dead!'

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Cali View Post
                            Je kan je bij de smith machine zo opstellen dat je knieën helemaal niet voorbij je tenen moeten komen. Dit omdat je hiermee geen problemen hebt om je evenwicht te behouden.
                            Je ruilt dan de knie klachten in voor rug klachten. smith dumpen.

                            Originally posted by Patricia86 View Post
                            Los van de bovengenoemde techniek, kan gewicht ook een rol spelen.
                            Ik weet niet of je overgewicht hebt, of hebt gehad? Bij veel mensen die overgewicht hebben (of hebben gehad) zijn de knieën een zwak punt. Zeker wanneer deze personen een relatief slap lichaam hebben.
                            Vaak is squatten (met de juiste techniek) dan een goede oplossing. Hoe sterker alles rondom je knie is, hoe minder je het gewricht belast.
                            say what...?!
                            mensen die overgewicht hebben of hebben gehad hebben helemaal geen zwakke knieen als ze dagelijks gewoon blijven lopen en doen. Ze gaan pas klachten krijgen als ze vanuit relatief weinig beweging opeens gaan rennen op o.a. de loopband. met squaten, leg extention e.d. krijg je er geen last van. simpelweg omdat de gewichten voor de beginner te laag zijn. De knieen zijn dankzij het overgewicht meer gewicht gewend dan een beginner te doen krijgt op zulke oefeningen.
                            Last edited by Falstyr; 02-05-2011, 12:59.

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by Falstyr View Post

                              say what...?!
                              mensen die overgewicht hebben of hebben gehad hebben helemaal geen zwakke knieen als ze dagelijks gewoon blijven lopen en doen. Ze gaan pas klachten krijgen als ze vanuit relatief weinig beweging opeens gaan rennen op o.a. de loopband. met squaten, leg extention e.d. krijg je er geen last van. simpelweg omdat de gewichten voor de beginner te laag zijn. De knieen zijn dankzij het overgewicht meer gewicht gewend dan een beginner te doen krijgt op zulke oefeningen.
                              Dit moet ik beamen, door loopband e.d. te snel te veel, ja, dan krijg je knieproblemen, heb ik ook gehad.
                              Inzake squat e.d. geen enkele problemen met de knieen.
                              - MKLP

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X