Balans tussen inspanning en ontspanning

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Balans tussen inspanning en ontspanning

    Hallo!

    Voor mijn Bachelor Eind Project ben ik op zoek naar fanatieke sporters, die (bijna) dagelijks zelf aan de slag gaan. De laatste tijd is er een nieuwe trend ontstaan die de nadruk legt op het dagelijks uitvoeren van een bepaalde training. Deze enquete: Jouw work-out programma | EnqueteMaken.nu Response | Enquete Maken & Vragenlijst gaat in op de manier waarop je deze work-out, maar ook je training in de sportschool of buiten uitvoerd. Belangrijk hiervoor is dat deze uitgevoerd wordt zonder professionele begeleiding. Zouden jullie mij willen helpen door de vragen in de vragenlijst zo goed en volledig mogelijk te beantwoorden?

    Door het uitvoeren van de enquete wil ik een overzicht krijgen van de activiteiten die binnen een work out cyclus plaats vinden, zowel tijdens als erna, en welke ondersteunende producten hierbij gebruikt worden. De nadruk bij de vragen ligt tussen de balans tussen inspanning en ontspanning, wat die voor jou beteked en hoe dat zich uit in jouw schema. Ik denk namelijk dat met de komst van deze nieuwe manier van thuis fitness (neem bijvoorbeeld insanity), te weinig aandacht besteed aan herstel en rust.

    Voor meer informatie over het project, de uitkomsten of andere vragen kunnen jullie mij altijd een e-mail sturen: [email protected]

    Heel erg bedankt!



    Nogmaals, de link naar de enquete: Jouw work-out programma | EnqueteMaken.nu Response | Enquete Maken & Vragenlijst

  • #2
    Done!
    the trick is you stop looking for tricks and do what you're suppose to

    Comment


    • #3
      ingevuld.

      Comment


      • #4
        Ingevuld, succes

        Comment


        • #5
          Ingevuld :P. ben wel benieuwd naar de gedachtegang eigenlijk van het onderzoek.

          Comment


          • #6
            Done!

            Comment


            • #7
              Bedankt allemaal!

              @talalelh15 De gedachtegang achter het onderzoek is dat ik de laatste tijd om mij heen een groei merk in het aantal personen die zelf thuis aan de gang gaat met een work-out programma, die ze op het internet vinden (neem bijvoorbeeld insanity). De nadruk in deze programma's, maar ook bij ondersteunende producten zoals de nike fuelband, ligt voornamelijk in het presteren. Meer trainen = betere resultaten. Ik denk dat hierbij het belang van herstel en rust teveel buiten beschouwing wordt gelaten.
              Aan de hand van deze enquete probeer ik erachter te komen hoe de activiteiten cyclus van deze (zonder professionele begeleiding) work-out eruit ziet, wat ontspanning en herstel betekend voor sporters en hoe en op welk moment dit het best in deze cyclus kan worden ingebouwd.
              Op die manier hoop ik een product te ontwikkelen die gemakkelijk in deze cyclus kan worden opgenomen door de gebruiker, waardoor het gebruik ervan en daarmee het herstel een logisch vervolg is na het uitvoeren van een work-out.

              Comment


              • #8
                Ok duidelijke uitleg. Alleen ben ik dan wel beniewd wat jou verstaat onder ideale rust en herstel? Want het zwart-witte uitleggen is vaak een hele klus. Zeker als je het verschil in cardio en krachttraining herstel erbij betrekt. En het herstel van het zenuwstelstel bijv, wordt dat ook meegenomen in het onderzoek

                Sorry voor al de vragen.

                Comment


                • #9
                  Niet om vervelend te doen, maar om je te helpen: hoe zit het met je onderbouwing? Je stelt dat er een trend is, maar een goed onderzoek zou dan ook moeten laten zien dat er überhaupt een trend is. Anders is je hele onderzoek gebaseerd op iets dat mogelijk niet bestaat. Ik ken bijv. niemand die zo'n thuisprogramma doet en daarom zet ik al gelijk vraagtekens bij die trend en dus ook bij jouw onderzoek. Snap je wat ik bedoel?

                  Als ik jou was, zou ik zoeken naar wetenschappelijke literatuur over thuisprogramma's (als die tenminste bestaat), die bewijst dat er inderdaad een trend is en anders zul je zelf vragen toe moeten voegen aan je enquete. Want een goed onderzoek kan nooit een niet-bestaand onderwerp hebben.
                  Ik doe een gok

                  Comment


                  • #10
                    Ik heb hem ook voor je ingevuld.

                    Comment


                    • #11
                      @talalelh15 Geen probleem, het is goed om dit soort vragen te stellen ook voor mij. Het verschil tussen rust en herstel zit voor mij in het feit dat rust veel meer betrekking heeft op het hebben van een gezonde lifestyle en de psychologische behoefte hiervan. Herstel heeft voor mij betrekking op de meer geneeskundige aspecten. Ik denk ook dat voor de een de behoefte aan herstel groter is, bijvoorbeeld door massages of infrarood straling, en voor de ander de vervulling van de behoefte aan rust voldoende is om te herstellen van de workout. Ook denk ik dat het moment waarop behoefte is aan dit herstel of deze rust persoonsafhankelijk is, evenals de duur van dit moment. Het kan zijn dat juist door deze workout schema's, die zonder begeleiding zijn opgesteld, iemand minder naar zijn eigen lichaam luistert, zichzelf te veel pusht en niet op tijd bewust is van het moment waarop sprake is van 'overtraining'.
                      In de literatuur is helaas niet veel te vinden hoe je het moment waarop er sprake is van overtraining kunt herkennen, behalve het kunnen herkennen van enkele voor de hand liggende symptonen zoals slapeloosheid, hoofpijn, pijn aan spieren en gewrichten, afname van prestaties etc. Waardoor iemand die niet goed naar zijn lichaam luistert en te veel gefocust is op presteren niet op tijd een herstel/rust periode neemt. Zie ik hier iets over het hoofd denk je?

                      @Pren daar heb je gelijk in. Wetenschappelijke literatuur over thuisprogramma's is inderdaad moeilijk om te achterhalen. Cijfers van het OBiN (TNO) tonen echter aan dat in 2011 ongeveer 20 procent van de totale bevolking -wat neerkomt op meer dan 3 miljoen mensen- de fitnessport beoefend. Ongeveer 18 procent hiervan (zo'n 600.000) deed dit ongeorganiseerd, alleen en op eigen gelegenheid. Verder is de groei in het aantal draagbare gadgets en (bijbehorende) applicaties voor zelfmonitoring tijdens de training voor mij een ondersteuning geweest in de gedachte dat deze moeten dienen als vervanging van professionele hulp. En het probleem hiervan, in mijn ogen, is dat deze producten dit niet kunnen bieden omdat deze te veel de nadruk leggen op prestatie. Ik persoonlijk ken wel genoeg personen die zo'n programma volgt, maar misschien heeft dat meer te maken met mijn eigen omgevingskring waarin zich voornamelijk meisjes met een leeftijd van 20-25 jaar bevinden. Misschien dat deze extra gevoelig zijn voor dit soort 'trends'. Ook het verschil hierin zou ik door middel van de vragenlijst duidelijk kunnen maken, aangezien ook naar het geslacht en de leeftijd van de deelnemer wordt gevraagt.

                      Comment


                      • #12
                        Ingevuld. Succes ermee!

                        Comment


                        • #13
                          Weet niet precies hoeveel diepgang er in dat onderzoek komt. Je uitleg is duidelijk maar berust voornamelijk op psychologische effecten, zoals jij al aankaartte. En eventuele behandelingen om de doorbloedingen te verbeteren en afvoer van afvalstoffen, neem ik aan?

                          Wat wij, hier op bodynet, vooral leren is dat je herstel heel breed ligt. Iemand die veel volume (gewicht x reps x sets), zal langer doen over zijn herstel dan iemand die weinig volume doet. Denk dat je vooral na de belasting moet kijken van de workout om de balans van inspanning en ontspanning te begrijpen. Daarbij komt dat een ''uitgebalanceerd schema'' best breed ligt en lang niet correct is voor vele. Het is een moeilijk onderwerp van je :P.

                          Persoonlijk zou ik verder kijken dan alleen de psychologische effecten. Neem bijvoorbeeld je centrale zenuwstelstel erin mee. Stel vragen als: Hoe snel herstelt je zenuwstelsel? Welke schade treed erop bij een bepaalde training? Welke invloed heeft voeding op het herstel? Wat verstaan we onder ''de juiste voeding''?

                          Of ga ik nu te diep denken?

                          Comment


                          • #14
                            Kun je ook cijfers van andere jaren vinden? Als je een stijgend percentage thuistrainers waarneemt, kun je inderdaad spreken van een trend. Anders zou ik het over een andere boeg gooien en gewoon stellen dat 18% van de fitnesslui aan thuissport doet en dan je onderzoek voortzetten.

                            Ik weet het, het klinkt als mierenneuken, maar ik volg zelf ook een academische opleiding en bij ons vallen ze echt over dat soort 'fouten'.

                            Verder: het verschil tussen mannen en vrouwen is inderdaad interessant. Ik meen dat talalelh15 hier ook onderzoek naar heeft gedaan, dus misschien kun je wel data van hem krijgen, als je hem lief aankijkt
                            Ik doe een gok

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by RomyBuquet View Post
                              @talalelh15 Geen probleem, het is goed om dit soort vragen te stellen ook voor mij. Het verschil tussen rust en herstel zit voor mij in het feit dat rust veel meer betrekking heeft op het hebben van een gezonde lifestyle en de psychologische behoefte hiervan. Herstel heeft voor mij betrekking op de meer geneeskundige aspecten. Ik denk ook dat voor de een de behoefte aan herstel groter is, bijvoorbeeld door massages of infrarood straling, en voor de ander de vervulling van de behoefte aan rust voldoende is om te herstellen van de workout. Ook denk ik dat het moment waarop behoefte is aan dit herstel of deze rust persoonsafhankelijk is, evenals de duur van dit moment. Het kan zijn dat juist door deze workout schema's, die zonder begeleiding zijn opgesteld, iemand minder naar zijn eigen lichaam luistert, zichzelf te veel pusht en niet op tijd bewust is van het moment waarop sprake is van 'overtraining'.
                              In de literatuur is helaas niet veel te vinden hoe je het moment waarop er sprake is van overtraining kunt herkennen, behalve het kunnen herkennen van enkele voor de hand liggende symptonen zoals slapeloosheid, hoofpijn, pijn aan spieren en gewrichten, afname van prestaties etc. Waardoor iemand die niet goed naar zijn lichaam luistert en te veel gefocust is op presteren niet op tijd een herstel/rust periode neemt. Zie ik hier iets over het hoofd denk je?

                              @Pren daar heb je gelijk in. Wetenschappelijke literatuur over thuisprogramma's is inderdaad moeilijk om te achterhalen. Cijfers van het OBiN (TNO) tonen echter aan dat in 2011 ongeveer 20 procent van de totale bevolking -wat neerkomt op meer dan 3 miljoen mensen- de fitnessport beoefend. Ongeveer 18 procent hiervan (zo'n 600.000) deed dit ongeorganiseerd, alleen en op eigen gelegenheid. Verder is de groei in het aantal draagbare gadgets en (bijbehorende) applicaties voor zelfmonitoring tijdens de training voor mij een ondersteuning geweest in de gedachte dat deze moeten dienen als vervanging van professionele hulp. En het probleem hiervan, in mijn ogen, is dat deze producten dit niet kunnen bieden omdat deze te veel de nadruk leggen op prestatie. Ik persoonlijk ken wel genoeg personen die zo'n programma volgt, maar misschien heeft dat meer te maken met mijn eigen omgevingskring waarin zich voornamelijk meisjes met een leeftijd van 20-25 jaar bevinden. Misschien dat deze extra gevoelig zijn voor dit soort 'trends'. Ook het verschil hierin zou ik door middel van de vragenlijst duidelijk kunnen maken, aangezien ook naar het geslacht en de leeftijd van de deelnemer wordt gevraagt.
                              Interessant onderzoek. Ik vind je enquête alleen onvolledig. Ik vraag mij af of je met deze vragen de antwoorden krijgt waar jij naar op zoek bent. Zoals ik het lees onderzoek je ook een relatie tussen herstel/rust en overtraining.

                              Het lijkt mij dan essentieel om te vragen of men overtraining ervaart en vervolgens welke symptomen men hierbij ervaart. Andere vragen kunnen dan zijn:
                              -Hoelang ben je al bezig met de workout (verschil tussen beginner en iemand die al langer bezig is)
                              -Wat is de duur van je workout
                              -Zou je interesse hebben in een gadget waarmee je rust en herstel beter in kaart kan brengen.

                              Uiteindelijk is herstel en rust per persoon afhankelijk. In een goede week heb ik minimum herstel nodig. In een slechte week heb ik veel herstel nodig. Zie ook het thema: deload week (al heeft dit dan weer meer effect op het sneller behalen van resultaten). Rust is dan weer continue hetzelfde. Ik heb altijd rust nodig

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X