iXDA Scan info

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • iXDA Scan info

    Omdat diverse mensen mij gepmed hebben en er veel vragen over gaan op dit forum;..ff wat info:

    Wat is een iXDA scan

    Je kan je vetpercentage op diverse manieren meten. Grofweg:
    - Weegschaal (max 5% bf afwijking)
    - Huidplooimeter 3 punts (max 2 % bf afwijking)
    - Huidplooimeter 7 punts (max 1 % bf afwijking)
    - Onderwatermeting (max 0.5 % bf afwijking)
    - iXDA scan (dexa-scan) (max 0.1 % bf afwijking)

    Met de iDXA scan worden digitale beelden van je botkwaliteit (osteoporose), digitale vet/spierverhoudingen per lichaamsdeel (BMI) gemaakt... en ook digitale röntgenbeelden!
    Hierdoor helpt de scan te bepalen of je lichaam in de gewenste conditie en vorm is. Op deze manier kan er bepaald worden welke gebieden in jouw lichaam extra aandacht nodig hebben.

    De IDXA geeft dus niet alleen inzicht in de botkwaliteit maar maakt ook exacte metingen zodat je precies het vet- en spiergehalte van jouw fysiek kunt zien. Dit is dan uitgewerkt per lichaamsdeel, dus zeer specifiek. Verder krijg jeeen duidelijk röntgenbeeld van de structurele verhouding van je botten en gewrichten.

    Sporters die bepaalde lichaamsdelen willen trainen kunnen met behulp van de IDXA nauwkeurig hun vorderingen meten.
    Volg je een dieet of eetschema, dan kan met de IDXA exact gevolgd worden welk lichaamsdeel het meeste/minste vet heeft. Op die manier kan je tijdig je dieet aanpassen. En weet je waar het spierpercentage naar verhouding minder is, en kan je dat wat extra trainen.
    Mensen die revalideren kunnen met behulp van de IDXA snel en gemakkelijk hun vorderingen van het herstel van de spierfunctie in kaart brengen. Dit is zeer waardevolle informatie voor het genezingsproces.
    Degeneratie (slijtage/artrose) kan met de IDXA opgespoord worden aan de hand van de gemaakte röntgenbeelden.

    Aan het einde van de scan praat je even met een arts. Die legt de uitslagen uit (zo moeilijk is het niet ;..botdichtheid, bodyfat % en spier %). Je krijgt een rapportje mee met alle percentages per lichaamsdeel en het totaal.

    Waar kan je het doen?

    Vaak heb je een verwijzing van de huisarts nodig. Waar je het zonder verwijzing kan doen en iedereen terecht kan (klik voor meer info):

    Valkenswaard

    Heemstede

    Roermond

    Wat kost het?

    Zijn twee verzekeringen die het in hun extra pakket vergoeden. Meestal moet je het zelf betalen. Prijs varieert beetje van 110 euro tot 150 euro
    You can not become LEGenDArY without Legday

Sidebar top desktop

Collapse

Actieve discussies

Collapse

Working...
X