Iemand de suiker vervanger Zusto al geprobeerd?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • #31
    Die rattenstudie was totaal verkeerd opgezet. Die ratten hadden al een vergrote kans op tumoren en kanker, dus ze hebben het gevolg aan de verkeerde oorzaak toegewezen; aspartaam had daar niks mee te maken. Van de rest van het verhaal weet ik niets, maar uiteindelijk zijn er honderden onderzoeken geweest en daaruit is door talloze voedsel- en warenautoriteiten geconcludeerd dat het volkomen veilig is, dus ik maak me niet meer druk om aspartaam.

    Comment


    • #32
      Originally posted by Dynamix View Post
      Die rattenstudie was totaal verkeerd opgezet. Die ratten hadden al een vergrote kans op tumoren en kanker, dus ze hebben het gevolg aan de verkeerde oorzaak toegewezen; aspartaam had daar niks mee te maken. Van de rest van het verhaal weet ik niets, maar uiteindelijk zijn er honderden onderzoeken geweest en daaruit is door talloze voedsel- en warenautoriteiten geconcludeerd dat het volkomen veilig is, dus ik maak me niet meer druk om aspartaam.
      Ik ook absoluut niet,maar de afsluiter van jouw reactie dat de FDA 'zelfs gezegd heeft dat de veiligheid van aspartaam clear cut is',is natuurlijk een wassen neus.
      De FDA wordt geleid door politici,allemaal eigenbelang en zakkenvullerij.
      DIVIDE ET IMPERA

      Comment


      • #33
        Alright, weet niks van de FDA, maar tis ook niet de doorslaggevende factor in deze discussie. Als ik voortaan ergens 'approved by the FDA' op zie staan, zal ik extra scherp zijn

        Comment


        • #34
          Originally posted by rain View Post
          Ik ook absoluut niet
          En waar komt jouw overtuiging vandaan dan ?

          Comment


          • #35
            De discussie wordt nou verplaatst van , wordt bilo er wel ziek van , naar is aspartaam wel veilig voor je.
            Toch wil ik nog effe reageren op dat stukje van Dynamix nou.
            Ik geloof wel dat mensen gevoelig kunnen zijn voor een stof en dat niet iedereen hetzelfde hoeft te reageren op een bepaalde stof.

            Laat ik er bij zeggen dat ik zelf ook wel is cola zero of wat dan ook neem , maar dat wil nog niet zeggen dat het 100% veilig is zoals sommigen het hier doen voorkomen.
            Net alsof er zeer overtuigende documentatie van de veiligheid van aspartaam is , die is er dus niet in mijn ogen.
            Er zijn veel mensen hier volgens mij die deze kunstamtige zoetstof nemen , je zou dus echt conventionele denkwijzes moeten ontwrichten hier voordat mensen dit ook echt zo gaan zien blijkbaar.
            Stel je voor, mensen gebruiken zoetstoffen met weinig calorieën om af te vallen en ze bereiken misschien wel het tegengestelde effect?! Of een ander effect..

            Wat betreft de FDA , hetzelfde geldt voor voedsel en warenautoriteiten in mijn ogen, die brengen het beeld ook over kunstamtige zoetstoffen ook heel eenzijdig.
            De hand die je voert zal moeilijk iets toegeven volgens mij, te veel op het spel (boetes etc)
            Studies vanuit dit soort bedrijven of instanties neem ik altijd maar met een knipoog.

            Dat het niet zo zwart wit hoeft te zijn zoals ik al wel is heb gezegd wat betreft studies , komt mede doordat ik denk dat de ondergrond van de meeste studies , geen rekening houden met uitzonderingen , niet iedereen hoeft hetzelfde te reageren.
            Zo kan iemand bijvoorbeeld allergisch reageren op een bepaalde stof.

            Om mijn woorden dan iets meer kracht bij te zetten.
            In een onderzoek vertelden wetenschappers de mogelijkheid dat het lichaam de voedselinname wellicht reguleert op basis van smaak.
            Hun uitleg is dat mensen aanleren dat zowel zoetsmakende als dikke, stroperige substanties veel calorieën bevatten.
            Het lichaam zou die informatie gebruiken om te bepalen hoeveel voedsel er nodig is om in zijn calorische behoeften te voorzien.
            Cruciaal is volgens de onderzoekers dat dit nauwkeurige systeem van regulering waarschijnlijk wordt ontregeld door kunstmatige zoetstoffen.
            - Int J Obes Relat Metab Disord, 2004; 28: 933-935

            Voordat er weer een rattendiscussie ontstaat , het is trouwens onvermijdelijk dat de meeste bewijzen uit proefdieronderzoek komen, warin aspartaam aan de laboratoriumratten wordt gevoerd.
            Omdat ratten aspartaam op dezelfde wijze omzetten als mensen, worden ze als goede proefdieren gezien.
            Hoewel deze onderzoeken gedaan waren met dieren en dus niet perse van toepassing zijn op mensen, zien de onderzoekers in dit geval geen reden om te denken dat het bij mensen anders zit.
            Hun uitleg is dus dat een lichaam een natuurlijke aanleg heeft om op basis van de zoete smaak te schatten hoeveel calorieën voeding en dranken bevat.
            Kunstmatig gezoete voedingsmiddelen verstoren die natuurlijke aanleg.
            Zodra kunstmatige zoetstoffen worden vervangen door gewone suiker, kan het lichaam zijn smaakzin niet meer gebruiken om het aantal calorieën in te schatten.
            Het kan gaan aannemen dat een product dat met suiker is gezoet geen calorieën bevat, en zo kan iemand te veel gaan eten.
            - Behav Neurosci, 2008; 122: 161-173

            Al lang geleden bleek uit onderzoek een verband aantoonbaar tussen aspartaam en hersentumoren.
            - J Neuropathol Exp Neurol, 1996; 55: 1115-1123

            Heel duidelijk is vastgesteld dat aspartaam giftig is voor rattenhersenen , het remt de groei van de zenuwcellen al af bij relatief lage doseringen.
            Deze remming van van neurieten ontstaat al bij een dosering zoetstoffen die in het gemiddelde tussendoortje of blikje frisdrank zit , aldus een team van toxicopathologen van de universiteit van Liverpool.
            - Toxicol Sci, 2006; 90: 178-187

            Die giftige effecten worden bovendien versterkt wanneer aspartaam gecombineerd is met andere toevoegingen zoals kleurstoffen.
            Nog een effect van aspartaam op de hersenen treedt op bij mensen met een stemmingsstoornis.
            Bij een dubbelblind en placebo gecontroleerd cross-overonderzoek met mensen die depressief waren geweest, waren de bijwerkingen van een dagelijkse dosis aspartaam van 30 mg/kg lichaamsgewicht zo ernstig dat het onderzoek voortijdig werd gestaakt.
            - Biol Psychiatry, 1993; 34: 13-17

            Ook blijkt aspartaam gevaarlijk te kunnen zijn bij mensen met epilepsie, doordat het de drempel voor aanvallen verlaagt of de duur van een aanval verlengt.
            Dat gebeurt wanneer mensen meer dan het aanbevolen maximum van 40 mg/kg lichaamsgewicht per dag innemen.
            - Med Pregl, 2003; 56 Suppl 1: 27-29

            Bovendien kan het aanvallen uitlokken bij mensen die voorheen geen last hadden van epilepsie.
            Niet zo lang geleden hebben Belgische eerstehulp-artsen een onderzoek gepubliceerd over epileptische aanvallen na een extreem hoge inname van Cola Light , waarvan zij aannamen dat ze werden uitgelokt door de cafeïne en de aspartaam in die drank.
            - Eur J Emerg Med, 2008; 15: 51

            Ook zijn er wetenschappers die het mogelijk achten dat de directe en indirecte effecten van aspartaam op hersencellen en zenuwcellen best een rol zouden kunnen spelen in de huidige toename van neurologische en gedragsstoornissen onder jonge mensen.
            Ook kan er een verband zijn tussen aspartaam en het ontstaan van bepaalde mentale stoornissen en van afwijkingen in leergedrag en emotioneel functioneren.
            - Eur J Clin Nutr, 2008 ; 62 : 451-462


            Die theorie wordt ondersteund door het feit dat de inname van aspartaam op langere termijn het geheugen van mensen kan aantasten.
            - Psychol Today, 2001; 34: 20

            In een ander onderzoek kwam naar voren dat hoe meer aspartaam de rat had gebruikt, des te vaker kwam er kanker voor.
            De conclusie van deze onderzoekers was dat aspartaam een multipotentiële kankerverwekkende stof, al bij een dagelijkse dosering van 20 mg/kg lichaamsgewicht, wat veel lager is dan de huidige maximaal aanbevolen dosering.
            - Environ Health Perspect, 2006; 114: 379-385


            In een ander onderzoek gaven onderzoekers aspartaam aan zwangere ratten (vanaf dag 12 na de bevruchting) en bleven ze dat na de geboorte aan het jong geven totdat het een natuurlijke dood stierf.
            Het bleek dat die blootstelling aan aspartaam al voor de geboorte leidde tot nog meer kankersoorten later in het leven, inclusief een toename van borstkanker bij vrouwelijke ratten.
            - Environ Health Perspect, 2007; 115: 1293-1297


            Ook werd aan het Hongaarse Instituut voor Volksgezondheidsonderzoek aan de Universiteit van Pécs ontdekt dat door aspartaam kankerveroorzakende genen , vaker tot uiting komen, zelfs bij de aanbevolen maximale dagelijkse dosis.
            - In Vivo, 2007; 21: 89-92


            Aspartaam is samengesteld uit asparaginezuur , phenylalanine en methanol.
            Van alle drie de chemicalien afzonderlijk is aangetoond dat ze hersencellen prikkelen tot ze afsterven , het hormonale evenwicht in de hersenen ontregelen en als een zenuwgif werken.
            - European Journal of Clinical Nutrition - Abstract of article: Direct and indirect cellular effects of aspartame on the brain


            Gerapporteerde bijwerkingen van aspartaam uit wetenschappelijke literatuur zijn :
            - Hoofdpijn : Neurology, 1994; 44: 1787-1793
            - Depressie : Biol Psychiatry, 1993; 34: 13-17
            - Bloedplaatjes tekort : South Med J, 2007; 100: 543
            - Chronische ontsteking van de traan en speekselklieren : South Med J, 2006; 99: 631-632
            - Pijn in bindweefsel en spieren : Ann Pharmacother, 2001; 35: 702-706


            Nou vind ik zelf dat deze discussie er niet interessanter op wordt door al dat gegooi met onderzoeken , integendeel , wordt er zelfs saaier van vind ik.
            Ik post dit omdat ik denk dat niemand met de volle overtuiging kan zeggen dat aspartaam veilig is.
            Hoeveel onderzoeken je er tegenaan gooit , er is wel weer een ander onderzoek die weer wat anders zegt.
            De voorgeschiedenis van aspartaam is ook allesbehalve vlekkeloos.
            Altijd zijn er vraagtekens geplaatst bij de veiligheid ervan.


            Er zijn zelfs meerdere landen waar aspartaam verboden is tegenwoordig.
            In bijvoorbeeld de Filipijnen is aspartaam sinds 2008 bij de wet verboden.
            In Canada wordt aspartaam door het ministerie van onderwijs geweerd van basisscholen en het voortgezet onderwijs.
            Coca cola Zero mag in Venezuela niet meer verkocht worden in verband met het ingrediënt aspartaam.
            En zo is er nog wel meer.


            Iedereen moet ook lekker zelf weten wat ze wel of niet eten/drinken ondanks dit gelul , dat doe ik ook natuurlijk.
            Last edited by Lethal; 08-11-2014, 12:06.

            Comment


            • #36
              Ach, er is ook geen definitief onderzoek met als uitkomst dat aspartaam onveilig is.
              Als je het met mate neemt(zoals alles), loopt het echt wel los.
              Anders kan je niks meer eten en drinken, ook al is dat een andere discussie.

              Beter lekker vis eten, dat is gezond.
              Of toch niet?

              Schippers laat kweekvis checken op bacteriën - AD.nl[/url]
              Last edited by rain; 08-11-2014, 12:15.
              DIVIDE ET IMPERA

              Comment


              • #37
                Tsja , zo is het ook natuurlijk , tenminste , iedereen moet dat voor zich zelf gaan bepalen.
                En als je je eigen verhaal dan toch wilt vertellen , houdt het dan niet totaal eenzijdig.

                Maar of Bilo er wel of niet ziek van wordt , vreemde discussie vind ik het haha

                Comment


                • #38
                  Jullie gebruiken bijna allemaal proteine poeder, wisten jullie dat bijvoorbeeld Whey Perfection Acesulfaam-K bevat? Dat is bijna precies hetzelfde idee als aspartaam alleen veel minder bekend . Ben benieuwd of TS gebruik maakt van whey met dit goedje erin en daaraan bijwerkingen merkt.

                  Voor de liefhebber:
                  Acesulfaam-K ;E950 » Slaapt Gij Nog?
                  https://www.salusi.nl/acesulfaam-k-a...50-gevaarlijk/ en google maar raak

                  Comment


                  • #39
                    Wat een gedoe weer.
                    Het is toch gewoon ook net waar je je zelf prettig bij voelt? Ik krijg koppijn van aspartaam, en gebruik het dus niet.
                    Ik kan erg goed tegen stevia en gebruik dat al een hele tijd. Geen problemen mee.
                    Sacharine heb ik in mijn tas in de vorm van zoetjes als ik ergens koffie neem ofzo.
                    Het is maar net wat je zelf fijn vindt, lijkt mij.

                    Zusto ken ik niet.
                    "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                    Comment

                    Sidebar top desktop

                    Collapse

                    Actieve discussies

                    Collapse

                    porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                    erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                    Antalya Escort
                    sikis
                    gaziantep escort
                    gaziantep escort
                    İstanbul Escort
                    istanbul escort bayan
                    sisli escort beylikduzu escort bayan
                    antalya escort atakoy escort
                    umraniye escort bayan
                    Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                    Working...
                    X