Zuivel

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Zuivel

    Goedenavond!

    Ik heb een vraag over zuivel,

    ik ben bijna 19 en ik eet sinds m'n 14e al heel veel zuivel.

    Eerst gewoon omdat ik het lekker vond en vind, en later ook om mijn eiwitten wat op te krikken..

    Ik drink bijna alleen maar melk, ik doe melk door m'n brinta etc. en ik neem elke avond kwark en soms overdag wat yoghurt.

    Ik zit nu in de cut, is het aan te raden om mijn zuivelbehoefte dan te verminderen? Zo ja, hoeveel zuival mag ik dan maximaal?

    Tijdens het bulken heb ik namelijk het gevoel dat melk en kwark in de bulk positieve resultaten opleveren..

    Bedankt alvast!
    En ja, ik heb de sticky's gelezen.

  • #2
    Originally posted by Tepper View Post
    Goedenavond!

    Ik heb een vraag over zuivel,

    ik ben bijna 19 en ik eet sinds m'n 14e al heel veel zuivel.

    Eerst gewoon omdat ik het lekker vond en vind, en later ook om mijn eiwitten wat op te krikken..

    Ik drink bijna alleen maar melk, ik doe melk door m'n brinta etc. en ik neem elke avond kwark en soms overdag wat yoghurt.

    Ik zit nu in de cut, is het aan te raden om mijn zuivelbehoefte dan te verminderen? Zo ja, hoeveel zuival mag ik dan maximaal?



    Bedankt alvast!
    Kwark gewoon blijven eten. Veel eiwitten, dus uitstekend voor bulken en cutten.

    Melk is ook altijd goed. Beter geen volle.

    Comment


    • #3
      Originally posted by Woppy View Post
      Beter geen volle.

      o nee?
      focus on progression at all times, so when you are able to, load the bar.

      Comment


      • #4
        Kan je blijven eten/drinken.

        Comment


        • #5
          Als je je aan je macro's houdt, dan kun je alles eten wat je wilt (tot je kcal voor de cut) en je valt alsnog af. Dit staat helemaal los van producten.

          Comment


          • #6
            veel mensen vermijden zuivel door de onnodige suikers en het houdt onderhuids vocht vast.
            SUFFER THE PAIN OF DISCIPLINE OR SUFFER THE PAIN OF REGRET

            Comment


            • #7
              Originally posted by jobr View Post
              veel mensen vermijden zuivel door de onnodige suikers en het houdt onderhuids vocht vast.
              Dat is een effect dat pas speelt in de wedstrijdvoorbereiding.

              Comment


              • #8
                Zuivel maakt de huid niet dik


                Dit is vooral een mythe binnen het bodybuildingcircuit. Hier
                tegenover staat vaak de claim dat voeding als vis de huid dunner
                maken. Dit is mede dankzij “voedingsexperts” als Phil Heath.
                Het dikker worden van de huid is ontstaan uit een andere, maar
                net zo vage term. Veel bodybuilders gaven namelijk aan “zachter”
                te worden van zuivel. Dit concludeerde ze nadat ze klaar waren
                met een langdurige bulk bestaande uit o.a. veel volle melk. Toen
                ze zich begonnen voor te bereiden voor het podium, schrapten zij
                de volle melk en toen verdween de “zachtheid”. Een zacht fysiek
                hebben is op een Nederlandse en burgerlijke manier zeggen dat je
                veel vet hebt.


                Een tweede verklaring voor waarom bodybuilders toen vonden
                dat ze een zachter fysiek kregen heeft te maken met het manipuleren
                van zout inname. Zuivel bevat namelijk wel zout en sommige
                producten, cottage cheese bijvoorbeeld, bevat hier relatief veel van.
                Als men dan zuivel consumeert tijdens een dieet dat laag of zelfs
                vrij is van zout, kan dit betekenen dat vocht vast wordt gehouden
                en het fysiek zachter lijk. Zoutmanipulatie is echter een onderwerp
                op zich en volledig gericht op bodybuilders en fitnessmodellen.
                Zuivel volledig schrappen is niet nodig, zeker niet tijdens een dieet
                en al helemaal niet in combinatie met een dieet rijk aan eiwitten.
                Zuivel kent vele voordelen voor de gezondheid, zoals besproken
                op de vorige pagina.


                Het ontstaan van deze mythe is slechts een gok, waar het vandaan
                komt is verder ook niet heel relevant, omdat het nog steeds even
                fout blijft.

                Comment

                Sidebar top desktop

                Collapse

                Actieve discussies

                Collapse

                Working...
                X