Alternatief nootjes+pindas

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Alternatief nootjes+pindas

    Hallo,

    Ik zou graag jullie hulp willen vragen. Ik hoop dat er nog niet zo'n topic bestaat, anders heb ik hem gemist.

    Ik eet momenteel elke avond rond 8/9 uur 25 gram cashewnoten en 35 gram pinda's.
    Kcal:374 E:14 K:11 V:30
    Nu zou ik het lekker vinden om soms een keer wat anders te eten. Zijn er mensen die makkelijke en lekkere alternatieven hebben voor een avondsnack? Ik zou een ei kunnen koken voor de eiwitten, koolhydraten kan ik makkelijk verhogen door bijv meer havermout te nemen, maar hoe kan ik het beste de onverzadigde vetten binnen krijgen?

    Groeten,

  • #2
    Vis, avocado

    Comment


    • #3
      olijfolie, zonnebloemolie, walnootolie etc. De meeste soorten olie bevatten veel onverzadigde vetzuren.

      Als je ook eiwitten wilt dan kan je prima een paar eieren pakken of bijv. vette vis.
      "Straight outta gym"

      Comment


      • #4
        Of variëren in je nootjes, veel verschillende soorten met allen hun eigen smaak
        "People laugh and call me lazy, while they twit around in their three-hour workout making zero progress. Sometimes, instead of what you do in the weight room, it's what you don't do that will lead to success."

        Comment


        • #5
          Bedankt voor de reacties!

          Ik zal sowieso blijven variëren met nootjes, heb af en toe een keer walnoten, pecannoten, enzo. Maar pinda's en cashews zijn wel het gebruikelijke.

          Heb even wat uitgerekend. Ik ben niet zo fan van vis, dus dan meer vissticks, die lust ik wel. Of is dit heel slecht?

          Met 2 eieren, 80 gram vissticks en 10 ml olijfolie kom ik uit op:
          380 24 11 27
          Wat hoger in eiwitten dus, maar voor een alternatief wat ik soms kan eten hoeft dit geen probleem te vormen toch?

          Hoe meten jullie de olijfolie af? Hoeveel is één eetlepel ongeveer?

          Comment


          • #6
            Ik zal ook een avocado halen om te variëren. Heb dat nog nooit op. Hoe eet je zo'n ding eigenlijk? Doormidden snijden (om de grote pit heen), de schil eraf snijden en eten maar? (:

            Comment


            • #7
              Originally posted by FitnessEcto View Post
              Ik zal ook een avocado halen om te variëren. Heb dat nog nooit op. Hoe eet je zo'n ding eigenlijk? Doormidden snijden (om de grote pit heen), de schil eraf snijden en eten maar? (:
              Inderdaad met een mes insnijden rondom de pit dan even met je mes in de pit slaan dan trek je hem er zo uit. Of eruit lepelen, maar bij mij vliegt die pit dan altijd door het halve huis.

              Even met een klein(er) mesje het vruchtvlees insnijden, maar niet te diep anders ga je door de schil.

              Dan even een lepel pakken en dan kan je de blokjes zo uit de schil schrapen. Gooi het lekker door een salade of bij je avondmaaltijd.

              Ikzelf vind avocado, cottage cheese, groente en rijst een erg goede combinatie, maar je kunt eindeloos variëren.

              Eet smakelijk.
              "Straight outta gym"

              Comment


              • #8
                Dankjewel! Dat ga ik ook eens proberen! Ga nu naar de supermarkt, vissticks (ook als cheat), een avocado en die kaas halen.

                Comment


                • #9
                  Meen dat vissticks meestal tilapia is, wat net geen 5 gram vet per 100 gram bevat. Meeste vet in vissticks zal in de paneerlaag zitten, zeker met bakken zuigt dat alles op.

                  Niet de vetten die je het allerliefst hebt tbh
                  "People laugh and call me lazy, while they twit around in their three-hour workout making zero progress. Sometimes, instead of what you do in the weight room, it's what you don't do that will lead to success."

                  Comment


                  • #10
                    https://www.youtube.com/watch?v=wEguGz_OE6Y
                    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                    Comment


                    • #11
                      Als je een halve avocado eet en de andere helft bewaart voor de dag erna bijvoorbeeld,kan je met een beetje citroensap erover heen sprenkelen zorgen dat hij niet gelijk helemaal bruin wordt.
                      DIVIDE ET IMPERA

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by rainman View Post
                        Als je een halve avocado eet en de andere helft bewaart voor de dag erna bijvoorbeeld,kan je met een beetje citroensap erover heen sprenkelen zorgen dat hij niet gelijk helemaal bruin wordt.
                        Kokos olie extra virgin
                        1 eetlepel of meer in een bakje. Bakje in warm water ofzo leggen zodat het gaat smelten.
                        1 scoop whey poeder of Cacao poeder (Pure cacao poeder bevat ook nog extra vet ). Evt. koelen en je hebt een lekker snack. Kan ook met pindakaas.

                        Comment


                        • #13
                          Bedankt voor alle reacties.

                          Ik heb nu gewoon de hele avocado gebruikt (voor hoeveel ik eruit heb gekregen), het pellen ging minder goed dan het filmpje, heel wat minder haha.

                          Nou, ik heb de avocado, gesneden in kleine stukjes, in een bakje gedaan. Hierbij 100gram huttenkaas en dan nog wat pinda's erbij gedaan. Even roeren en eten maar. Smaakt best prima zo.

                          Comment


                          • #14
                            Pellen is vaak lastig,maar een avocado moet wel rijp zijn wilt dat lukken.
                            Ik snij hem met een keukenmesje door de midden(tot de pit uiteraard)en lepel dan de pit eruit.
                            Als je dan met een lepel net onder de schil draait,haal je zo al het vruchtvlees er uit.

                            Maar neem je een avocado die niet helmaal rijp is,gaat het lastig en smaakt hij ook niet zo lekker vind ik.
                            DIVIDE ET IMPERA

                            Comment


                            • #15
                              Als je een (hele of halve) avocado bewaart, kan je hem beter niet in de koelkast gooien (tenzij het van dat warme weer is zoals nu). In de koelkast wordt het sneller bruin.

                              Als je de pit er moeilijk uitkrijgt, is het waarschijnlijk nog niet rijp. De schil hoort donker te zijn (het vruchtvlees niet, das gelijk bitter), en het binnenste hoort boterzacht te zijn.

                              Aan avocado zit niet zoveel smaak. Maar zoals de meeste vetten versterkt het andere smaken.
                              Rijst+spinazie+kerrie kruiden+avocado+kip/vis vind ik nog altijd 1 van de lekkerste zoutloze maaltijden. Maar het is gewoon even uitproberen, smaak is erg persoonlijk. Je kan er natuurlijk ook (guacamole)saus van maken, voor bij een stukje kip/vis/oid.

                              Aangezien je niet aan de buitenkant kan zien of de kwaliteit goed is, verschilt het heel erg per winkel. Bij de Jumbo hiero heb ik altijd avocado's met rotte plekken, en bij de Lidl juist niet. Maar dat zal per winkel verschillen.
                              Lidl heeft wel vaak aanbiedingen die aantrekkelijk zijn. Bij de Turkse winkels is de kwaliteit hier ook altijd veel beter van die dingen, ik denk dat zij er gewoon meer kijk op hebben.
                              Als je op safe wilt spelen qua rotte plekken, dan kan je ze ook kopen als ze nog groen zijn, en dan thuis laten rijpen. Zolang ze groen/hard zijn, kneuzen ze wat minder snel. En het rijpen gaat vrij snel.
                              Last edited by Patriciaaa; 20-05-2014, 19:26.
                              Passion is: pushing yourself when no one else is around

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X