bulken/cutten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • bulken/cutten

    hallo allemaal,
    ik ben nu wat langer dan een half jaar bezig met krachttraining. ik begon in eerste instantie in de sportschool omdat m'n bodyfat te hoog lag. nu stagneert dit rond de 16%, wat imo nog steeds wat hoog is. nu heb ik hier wat rondgekeken bij de voedingsschema's, en wat steeds terugkomt is bulken of cutten. nu heb ik hier 2 misschien wat domme vragen over:
    1. wat is het precies?
    2. is er een middenweg?
    ik snap wel dat bulken voor aankomen is, door middel van krachttraining en een hoge calorie-inname, en cutten voor vet afname dmv veel cardio en veel minder caloriën is, maar dat is het. bij bulken gaat het dan vaak over 3000/3500 caloriën per dag. nu wil ik graag breder worden, maar ik haal de 2500 kcal per dag nog niet. ik wil m'n 16% omlaag, het ultieme streven is 12%, maar ik word van die schema's ook wat moedeloos: ik heb ook een hekel aan cardio. om op vraag 2 te komen: is het mogelijk om rond de 2500 kcal te zitten, en kracht- en cardio te doen, met als gevolg afname van bodyfat én toename van spiermassa?
    in m'n huidige trainingsschema doe ik het als volgt: 4 keer per week trainen, per sessie +- 50 min krachttraining en 20 min cardio
    bvd

  • #2
    Als je de korste weg wilt nemen danbreng je nu je vetpercentage terug naar zo'n 10-12% zonder in te leveren. Behouden wat je hebt aan spiermassa is dan al een prima resultaat.

    En vervolgens bulken waarbij je aankomt en vetgains minimaliseert. Het ding is dat vetverlies en spiermassawinst totaal tegenstrijdig zijn qua vereisten en omstandigheden op allerlei gebieden. Hoeveel kcal je nodig hebt voor bulken en cutten hangt af van de info die je terugkrijgt uit je resultaten. Ik heb mensen die op 2400 bulken en daarmee precies met de snelheid aankomen die je ongeveer zoekt en anderen op 4600 kcal. Hangt van een aantal zaken af o.a. lichaamsgewicht en dit is dus een beetje trial and error.

    Alles in kaart brengen en alles meetbaar maken. Dat is even een of twee uurtjes werk maar dan ga je wel recht op je doel af. Dus inderdaad cutten en bulken afwisselen. Je kan overigens wel "recompen" maar dat is vrij complex en totaal niet efficient.
    Last edited by pescatore; 01-03-2016, 04:15.
    Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

    Comment

    Sidebar top desktop

    Collapse

    Actieve discussies

    Collapse

    Working...
    X