Koolhydraatarme recepten

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Koolhydraatarme recepten

    Ik ben op zoek naar ideeën voor maaltijden met weinig tot geen koolhydraten. Google is natuurlijk je beste vriend, maar op deze zoekmachine kom ik alleen maar onzin tegen zoals Koolhydraatvrije speculaasjes, Dr. Frank, en allemaal andere zogenaamde dieeten waar ik niet in geinteresseerd ben. Is er iemand met wat tips? Of een goede verzamelsite met recepten?

  • #2
    Eieren. kip, pindas, vlees,
    Never send a boy to do a mans job!

    Comment


    • #3
      Originally posted by beat-boxer View Post
      Eieren. kip, pindas, vlees,
      Ja wat je moet eten ben ik wel van op de hoogte, maar ik ben op zoek naar lekkere recepten.

      Comment


      • #4
        probeer te zoeken op paleo recepten
        Fear is the mind killer

        Comment


        • #5
          Een van mijn favo's bij low carben =

          Tomaatje snijden + 4 eiwitten + blikje tonijn + beetje ketchup
          Pain is just weakness leaving the body...

          Comment


          • #6
            roerbak en uitje met knoflook in wat olie, doe er kip, vis of runderreepjes bij en roerbak het.
            gooi er wat gekookte sperziebonen bij(sugar snaps zijn nog lekkerder maar erg duur) en wat peper en kruiden zoals gember en kerrie poeder lekker.
            “If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”

            Comment


            • #7
              4 eieren, 200 gram kip, courgette, ui, tomaat. Kip in blokjes,reepjes of welke vorm jou leuk lijkt snijden en gaar bakken. courgette,ui en tomaat in stukjes erbij, even meebakken en de eitjes erbij.

              Heerlijke omelet, wat zaanse mayonaise erbij om het af te maken.

              Comment


              • #8
                Originally posted by stijnel View Post
                Een van mijn favo's bij low carben =

                Tomaatje snijden + 4 eiwitten + blikje tonijn + beetje ketchup
                haha, een van je favorieten nog wel

                als je geen tijd hebt is een kip/tonijn salade met paprika, tomaat, kruiden en pinda's of cashewnoten wel nice.

                Comment


                • #9
                  Zomaar wat ideeën:

                  Runderreepjes in teriyaki-marinade met roerbakgroenten

                  200 gram japanse roerbakgroenten
                  150-200 gram runderreepjes
                  Eventueel dessertlepeltje geroosterde sesamzaadjes

                  Marinade:
                  1 eetlepel zoete ketjap (kan ook natrium-arm)
                  Een paar druppels honing
                  Een paar druppels witte wijnazijn (gewone natuurazijn kan ook)
                  Snufje gemberpoeder

                  Meng het vlees met de ingrediënten van de marinade. Dek af en laat minimaal een half uur in de koelkast intrekken.
                  Bak de roerbakgroenten op een hoog vuur in een wok gaar en neem ze uit de wok.
                  Maak de wok schoon, doe er een beetje olie in en verhit deze op een hoog vuur. Bak de runderreepjes met een paar snelle bewegingen aan alle kanten bruin. Laat ze beslist niet te lang bakken, dan worden ze taai. Zet het vuur laag, voeg de groenten toe en laat de vleessappen en de marinade goed door de groenten trekken. Bestrooi naar wens met sesamzaadjes en serveer.




                  Gesauteerde kip met knoflook, citroen en kruiden

                  3 versnipperde teentjes knoflook
                  2 eetlepels olijfolie
                  2 kippenbouten
                  fijngeraspte citroenschil en het sap van 1 citroen
                  1 eetlepel gehakte peterselie
                  2 theelepels dragon
                  peper en zout

                  Extra nodig: hapjespan met deksel, voorverwarmd bord, oven

                  - Verhit de knoflook in de olie tot deze lichtbruin kleurt
                  - Braad de kip in deze olie 15 tot 20 minuten, draai de kip regelmatig om voor een bruin korstje
                  - Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip zachtjes garen. Voor kippenbouten is dit meestal 40 minuten baktijd totaal, dus 20-25 minuten sudderen. Controleer het echter even door in het dikste deel van de kip te prikken: als er kleurloos vocht uit komt is deze goed.
                  - Leg de kip op het voorverwarmde bord, zet het zolang in een voorverwarmde oven van 100 graden
                  - Voeg de citroenschil en het citroensap toe aan het braadvocht, maak een jus van het geheel. Voeg de kruiden toe aan de jus en laat kort op smaak komen.
                  - Neem de kip uit de oven en begiet deze met een paar lepels van de jus



                  Foo yong hai
                  Kan ook zonder de saus hoewel de saus niet veel kh bevat als je niet te scheutig bent met de suiker en de ketjap.

                  Ingrediënten voor 1 persoon:

                  200 gram oosterse roerbakgroenten
                  paar gesneden champignons
                  4 grote eieren
                  150 gram kip of mager varkensvlees
                  smaakmakers: ketjap, sambal, blikje tomatenpuree, theelepeltje bruine suiker, oosterse kruiden zoals gember, koriander etc.

                  Speciaal nodig: 2 ongeveer even grote koekenpannen, heb je die niet bak het ei dan in de kleinste van de 2.

                  Snijd het vlees in kleine blokjes, bak het gaar. Voeg daarna de champignons toe, als deze gaar zijn kunnen de groenten er bij. Kluts de eieren in een hittebestendige kom met een beetje sambal, ketjap en kruiden naar smaak. Schep nu het groente-vleesmengsel door het ei. Was ondertussen de koekenpan af en zet deze op hoog vuur met een beetje olie, laat het goed warm worden. Verdeel het mengsel egaal over de pan, laat de onderkant even goed stollen. Zet de omelet daarna op de laagste stand op de kleinste pit en laat hem verder doorwarmen.
                  Maak van een blikje tomatenpuree, eenzelfde hoeveelheid water, een scheutje ketjap en wat bruine suiker een sausje.
                  Als het ei (bijna) volledig gestold is, warm je een even grote of grotere pan op. Zet de pannen op elkaar en draai ze snel om. Bak nu de andere kant van je ei.



                  Vispannetje met zomergroenten en tuinkruiden

                  Een frisse en lichte zomermaaltijd, heel geschikt om restjes van verschillende soorten vis op te maken.

                  Speciaal nodig: wok of hapjespan met deksel

                  Ingrediënten voor 3/4 personen:

                  4 ontdooide visfilets (zalm, verschillende soorten witvis (koolvis, kabeljauw, panga))
                  1 courgette
                  300 gram waspeen of 1/2 winterpeen in blokjes gesneden
                  1 grote rode paprika of 2 kleintjes
                  kruiden: (verse of gedroogde) bieslook, peterselie, klein beetje dille, snuf uienpoeder, snuf witte peper, zout

                  Dep de vis droog en snijd deze in blokjes. Laat deze even op kamertemperatuur komen.
                  Snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes (brunoise). Bak de groenten met een klein beetje olie in de wok tot deze gaar maar nog niet te zacht zijn. Zet de wok op een laag pitje met de deksel op de pan.
                  Bak ondertussen de vis kort aan in een koekenpan. Het moet net gaar zijn maar beslist niet overgaar ivm de stevigheid. Schep de vis bij de groenten. Voeg aan dit mengsel een klein kopje kokend water toe. Breng op smaak met de kruiden en het zout en laat op een zacht pitje de smaken een kwartier intrekken met de deksel op de pan.
                  Status: pakt het weer rustig aan op.

                  Comment


                  • #10
                    bol.com | Grip op Koolhydraten / Kookboek, Yvonne Lemmers & Thea Bremer | Nederlandse...

                    deze heb ik, heb er nog niet veel uit gekookt maar staan veel gerechten in die ik zeker nog wil proberen. Geeft me ook inzage in nieuwe recepten die ik zelf maak. Zo heb ik een idee voor een koolhydraat arme kwarktaart die ik binnekort nog een keer wil gaan maken.

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by stijnel View Post
                      Een van mijn favo's bij low carben =

                      Tomaatje snijden + 4 eiwitten + blikje tonijn + beetje ketchup
                      idd Heel lekker wel die met olijfolie !
                      Ketchup lekker maar toch 10 kcals

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by danny74 View Post
                        i
                        Ketchup lekker maar toch 10 kcals

                        10 HÉLE kcals!!!!!
                        "Bodybuilding is a long term commitment and you won’t get the results you want over night. "

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by Beaudien View Post
                          10 HÉLE kcals!!!!!
                          lol idd

                          btw much better then mayo he...

                          en ik pak ze in eigen nat hoor, klinkt zo lekker ook he "in eigen nat"
                          Pain is just weakness leaving the body...

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by Ellie View Post
                            Zomaar wat ideeën:

                            Runderreepjes in teriyaki-marinade met roerbakgroenten

                            200 gram japanse roerbakgroenten
                            150-200 gram runderreepjes
                            Eventueel dessertlepeltje geroosterde sesamzaadjes

                            Marinade:
                            1 eetlepel zoete ketjap (kan ook natrium-arm)
                            Een paar druppels honing
                            Een paar druppels witte wijnazijn (gewone natuurazijn kan ook)
                            Snufje gemberpoeder

                            Meng het vlees met de ingrediënten van de marinade. Dek af en laat minimaal een half uur in de koelkast intrekken.
                            Bak de roerbakgroenten op een hoog vuur in een wok gaar en neem ze uit de wok.
                            Maak de wok schoon, doe er een beetje olie in en verhit deze op een hoog vuur. Bak de runderreepjes met een paar snelle bewegingen aan alle kanten bruin. Laat ze beslist niet te lang bakken, dan worden ze taai. Zet het vuur laag, voeg de groenten toe en laat de vleessappen en de marinade goed door de groenten trekken. Bestrooi naar wens met sesamzaadjes en serveer.




                            Gesauteerde kip met knoflook, citroen en kruiden

                            3 versnipperde teentjes knoflook
                            2 eetlepels olijfolie
                            2 kippenbouten
                            fijngeraspte citroenschil en het sap van 1 citroen
                            1 eetlepel gehakte peterselie
                            2 theelepels dragon
                            peper en zout

                            Extra nodig: hapjespan met deksel, voorverwarmd bord, oven

                            - Verhit de knoflook in de olie tot deze lichtbruin kleurt
                            - Braad de kip in deze olie 15 tot 20 minuten, draai de kip regelmatig om voor een bruin korstje
                            - Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip zachtjes garen. Voor kippenbouten is dit meestal 40 minuten baktijd totaal, dus 20-25 minuten sudderen. Controleer het echter even door in het dikste deel van de kip te prikken: als er kleurloos vocht uit komt is deze goed.
                            - Leg de kip op het voorverwarmde bord, zet het zolang in een voorverwarmde oven van 100 graden
                            - Voeg de citroenschil en het citroensap toe aan het braadvocht, maak een jus van het geheel. Voeg de kruiden toe aan de jus en laat kort op smaak komen.
                            - Neem de kip uit de oven en begiet deze met een paar lepels van de jus



                            Foo yong hai
                            Kan ook zonder de saus hoewel de saus niet veel kh bevat als je niet te scheutig bent met de suiker en de ketjap.

                            Ingrediënten voor 1 persoon:

                            200 gram oosterse roerbakgroenten
                            paar gesneden champignons
                            4 grote eieren
                            150 gram kip of mager varkensvlees
                            smaakmakers: ketjap, sambal, blikje tomatenpuree, theelepeltje bruine suiker, oosterse kruiden zoals gember, koriander etc.

                            Speciaal nodig: 2 ongeveer even grote koekenpannen, heb je die niet bak het ei dan in de kleinste van de 2.

                            Snijd het vlees in kleine blokjes, bak het gaar. Voeg daarna de champignons toe, als deze gaar zijn kunnen de groenten er bij. Kluts de eieren in een hittebestendige kom met een beetje sambal, ketjap en kruiden naar smaak. Schep nu het groente-vleesmengsel door het ei. Was ondertussen de koekenpan af en zet deze op hoog vuur met een beetje olie, laat het goed warm worden. Verdeel het mengsel egaal over de pan, laat de onderkant even goed stollen. Zet de omelet daarna op de laagste stand op de kleinste pit en laat hem verder doorwarmen.
                            Maak van een blikje tomatenpuree, eenzelfde hoeveelheid water, een scheutje ketjap en wat bruine suiker een sausje.
                            Als het ei (bijna) volledig gestold is, warm je een even grote of grotere pan op. Zet de pannen op elkaar en draai ze snel om. Bak nu de andere kant van je ei.



                            Vispannetje met zomergroenten en tuinkruiden

                            Een frisse en lichte zomermaaltijd, heel geschikt om restjes van verschillende soorten vis op te maken.

                            Speciaal nodig: wok of hapjespan met deksel

                            Ingrediënten voor 3/4 personen:

                            4 ontdooide visfilets (zalm, verschillende soorten witvis (koolvis, kabeljauw, panga))
                            1 courgette
                            300 gram waspeen of 1/2 winterpeen in blokjes gesneden
                            1 grote rode paprika of 2 kleintjes
                            kruiden: (verse of gedroogde) bieslook, peterselie, klein beetje dille, snuf uienpoeder, snuf witte peper, zout

                            Dep de vis droog en snijd deze in blokjes. Laat deze even op kamertemperatuur komen.
                            Snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes (brunoise). Bak de groenten met een klein beetje olie in de wok tot deze gaar maar nog niet te zacht zijn. Zet de wok op een laag pitje met de deksel op de pan.
                            Bak ondertussen de vis kort aan in een koekenpan. Het moet net gaar zijn maar beslist niet overgaar ivm de stevigheid. Schep de vis bij de groenten. Voeg aan dit mengsel een klein kopje kokend water toe. Breng op smaak met de kruiden en het zout en laat op een zacht pitje de smaken een kwartier intrekken met de deksel op de pan.
                            lekker!

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by stijnel View Post
                              lol idd

                              btw much better then mayo he...

                              en ik pak ze in eigen nat hoor, klinkt zo lekker ook he "in eigen nat"
                              wat is er mis met mayo dan?

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X