Ik ben op zoek naar ideeën voor maaltijden met weinig tot geen koolhydraten. Google is natuurlijk je beste vriend, maar op deze zoekmachine kom ik alleen maar onzin tegen zoals Koolhydraatvrije speculaasjes, Dr. Frank, en allemaal andere zogenaamde dieeten waar ik niet in geinteresseerd ben. Is er iemand met wat tips? Of een goede verzamelsite met recepten?
Koolhydraatarme recepten
Collapse
X
-
roerbak en uitje met knoflook in wat olie, doe er kip, vis of runderreepjes bij en roerbak het.
gooi er wat gekookte sperziebonen bij(sugar snaps zijn nog lekkerder maar erg duur) en wat peper en kruiden zoals gember en kerrie poeder lekker.“If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”
Comment
-
4 eieren, 200 gram kip, courgette, ui, tomaat. Kip in blokjes,reepjes of welke vorm jou leuk lijkt snijden en gaar bakken. courgette,ui en tomaat in stukjes erbij, even meebakken en de eitjes erbij.
Heerlijke omelet, wat zaanse mayonaise erbij om het af te maken.
Comment
-
-
Zomaar wat ideeën:
Runderreepjes in teriyaki-marinade met roerbakgroenten
200 gram japanse roerbakgroenten
150-200 gram runderreepjes
Eventueel dessertlepeltje geroosterde sesamzaadjes
Marinade:
1 eetlepel zoete ketjap (kan ook natrium-arm)
Een paar druppels honing
Een paar druppels witte wijnazijn (gewone natuurazijn kan ook)
Snufje gemberpoeder
Meng het vlees met de ingrediënten van de marinade. Dek af en laat minimaal een half uur in de koelkast intrekken.
Bak de roerbakgroenten op een hoog vuur in een wok gaar en neem ze uit de wok.
Maak de wok schoon, doe er een beetje olie in en verhit deze op een hoog vuur. Bak de runderreepjes met een paar snelle bewegingen aan alle kanten bruin. Laat ze beslist niet te lang bakken, dan worden ze taai. Zet het vuur laag, voeg de groenten toe en laat de vleessappen en de marinade goed door de groenten trekken. Bestrooi naar wens met sesamzaadjes en serveer.
Gesauteerde kip met knoflook, citroen en kruiden
3 versnipperde teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 kippenbouten
fijngeraspte citroenschil en het sap van 1 citroen
1 eetlepel gehakte peterselie
2 theelepels dragon
peper en zout
Extra nodig: hapjespan met deksel, voorverwarmd bord, oven
- Verhit de knoflook in de olie tot deze lichtbruin kleurt
- Braad de kip in deze olie 15 tot 20 minuten, draai de kip regelmatig om voor een bruin korstje
- Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip zachtjes garen. Voor kippenbouten is dit meestal 40 minuten baktijd totaal, dus 20-25 minuten sudderen. Controleer het echter even door in het dikste deel van de kip te prikken: als er kleurloos vocht uit komt is deze goed.
- Leg de kip op het voorverwarmde bord, zet het zolang in een voorverwarmde oven van 100 graden
- Voeg de citroenschil en het citroensap toe aan het braadvocht, maak een jus van het geheel. Voeg de kruiden toe aan de jus en laat kort op smaak komen.
- Neem de kip uit de oven en begiet deze met een paar lepels van de jus
Foo yong hai
Kan ook zonder de saus hoewel de saus niet veel kh bevat als je niet te scheutig bent met de suiker en de ketjap.
Ingrediënten voor 1 persoon:
200 gram oosterse roerbakgroenten
paar gesneden champignons
4 grote eieren
150 gram kip of mager varkensvlees
smaakmakers: ketjap, sambal, blikje tomatenpuree, theelepeltje bruine suiker, oosterse kruiden zoals gember, koriander etc.
Speciaal nodig: 2 ongeveer even grote koekenpannen, heb je die niet bak het ei dan in de kleinste van de 2.
Snijd het vlees in kleine blokjes, bak het gaar. Voeg daarna de champignons toe, als deze gaar zijn kunnen de groenten er bij. Kluts de eieren in een hittebestendige kom met een beetje sambal, ketjap en kruiden naar smaak. Schep nu het groente-vleesmengsel door het ei. Was ondertussen de koekenpan af en zet deze op hoog vuur met een beetje olie, laat het goed warm worden. Verdeel het mengsel egaal over de pan, laat de onderkant even goed stollen. Zet de omelet daarna op de laagste stand op de kleinste pit en laat hem verder doorwarmen.
Maak van een blikje tomatenpuree, eenzelfde hoeveelheid water, een scheutje ketjap en wat bruine suiker een sausje.
Als het ei (bijna) volledig gestold is, warm je een even grote of grotere pan op. Zet de pannen op elkaar en draai ze snel om. Bak nu de andere kant van je ei.
Vispannetje met zomergroenten en tuinkruiden
Een frisse en lichte zomermaaltijd, heel geschikt om restjes van verschillende soorten vis op te maken.
Speciaal nodig: wok of hapjespan met deksel
Ingrediënten voor 3/4 personen:
4 ontdooide visfilets (zalm, verschillende soorten witvis (koolvis, kabeljauw, panga))
1 courgette
300 gram waspeen of 1/2 winterpeen in blokjes gesneden
1 grote rode paprika of 2 kleintjes
kruiden: (verse of gedroogde) bieslook, peterselie, klein beetje dille, snuf uienpoeder, snuf witte peper, zout
Dep de vis droog en snijd deze in blokjes. Laat deze even op kamertemperatuur komen.
Snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes (brunoise). Bak de groenten met een klein beetje olie in de wok tot deze gaar maar nog niet te zacht zijn. Zet de wok op een laag pitje met de deksel op de pan.
Bak ondertussen de vis kort aan in een koekenpan. Het moet net gaar zijn maar beslist niet overgaar ivm de stevigheid. Schep de vis bij de groenten. Voeg aan dit mengsel een klein kopje kokend water toe. Breng op smaak met de kruiden en het zout en laat op een zacht pitje de smaken een kwartier intrekken met de deksel op de pan.Status: pakt het weer rustig aan op.
Comment
-
bol.com | Grip op Koolhydraten / Kookboek, Yvonne Lemmers & Thea Bremer | Nederlandse...
deze heb ik, heb er nog niet veel uit gekookt maar staan veel gerechten in die ik zeker nog wil proberen. Geeft me ook inzage in nieuwe recepten die ik zelf maak. Zo heb ik een idee voor een koolhydraat arme kwarktaart die ik binnekort nog een keer wil gaan maken.
Comment
-
Originally posted by Ellie View PostZomaar wat ideeën:
Runderreepjes in teriyaki-marinade met roerbakgroenten
200 gram japanse roerbakgroenten
150-200 gram runderreepjes
Eventueel dessertlepeltje geroosterde sesamzaadjes
Marinade:
1 eetlepel zoete ketjap (kan ook natrium-arm)
Een paar druppels honing
Een paar druppels witte wijnazijn (gewone natuurazijn kan ook)
Snufje gemberpoeder
Meng het vlees met de ingrediënten van de marinade. Dek af en laat minimaal een half uur in de koelkast intrekken.
Bak de roerbakgroenten op een hoog vuur in een wok gaar en neem ze uit de wok.
Maak de wok schoon, doe er een beetje olie in en verhit deze op een hoog vuur. Bak de runderreepjes met een paar snelle bewegingen aan alle kanten bruin. Laat ze beslist niet te lang bakken, dan worden ze taai. Zet het vuur laag, voeg de groenten toe en laat de vleessappen en de marinade goed door de groenten trekken. Bestrooi naar wens met sesamzaadjes en serveer.
Gesauteerde kip met knoflook, citroen en kruiden
3 versnipperde teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 kippenbouten
fijngeraspte citroenschil en het sap van 1 citroen
1 eetlepel gehakte peterselie
2 theelepels dragon
peper en zout
Extra nodig: hapjespan met deksel, voorverwarmd bord, oven
- Verhit de knoflook in de olie tot deze lichtbruin kleurt
- Braad de kip in deze olie 15 tot 20 minuten, draai de kip regelmatig om voor een bruin korstje
- Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip zachtjes garen. Voor kippenbouten is dit meestal 40 minuten baktijd totaal, dus 20-25 minuten sudderen. Controleer het echter even door in het dikste deel van de kip te prikken: als er kleurloos vocht uit komt is deze goed.
- Leg de kip op het voorverwarmde bord, zet het zolang in een voorverwarmde oven van 100 graden
- Voeg de citroenschil en het citroensap toe aan het braadvocht, maak een jus van het geheel. Voeg de kruiden toe aan de jus en laat kort op smaak komen.
- Neem de kip uit de oven en begiet deze met een paar lepels van de jus
Foo yong hai
Kan ook zonder de saus hoewel de saus niet veel kh bevat als je niet te scheutig bent met de suiker en de ketjap.
Ingrediënten voor 1 persoon:
200 gram oosterse roerbakgroenten
paar gesneden champignons
4 grote eieren
150 gram kip of mager varkensvlees
smaakmakers: ketjap, sambal, blikje tomatenpuree, theelepeltje bruine suiker, oosterse kruiden zoals gember, koriander etc.
Speciaal nodig: 2 ongeveer even grote koekenpannen, heb je die niet bak het ei dan in de kleinste van de 2.
Snijd het vlees in kleine blokjes, bak het gaar. Voeg daarna de champignons toe, als deze gaar zijn kunnen de groenten er bij. Kluts de eieren in een hittebestendige kom met een beetje sambal, ketjap en kruiden naar smaak. Schep nu het groente-vleesmengsel door het ei. Was ondertussen de koekenpan af en zet deze op hoog vuur met een beetje olie, laat het goed warm worden. Verdeel het mengsel egaal over de pan, laat de onderkant even goed stollen. Zet de omelet daarna op de laagste stand op de kleinste pit en laat hem verder doorwarmen.
Maak van een blikje tomatenpuree, eenzelfde hoeveelheid water, een scheutje ketjap en wat bruine suiker een sausje.
Als het ei (bijna) volledig gestold is, warm je een even grote of grotere pan op. Zet de pannen op elkaar en draai ze snel om. Bak nu de andere kant van je ei.
Vispannetje met zomergroenten en tuinkruiden
Een frisse en lichte zomermaaltijd, heel geschikt om restjes van verschillende soorten vis op te maken.
Speciaal nodig: wok of hapjespan met deksel
Ingrediënten voor 3/4 personen:
4 ontdooide visfilets (zalm, verschillende soorten witvis (koolvis, kabeljauw, panga))
1 courgette
300 gram waspeen of 1/2 winterpeen in blokjes gesneden
1 grote rode paprika of 2 kleintjes
kruiden: (verse of gedroogde) bieslook, peterselie, klein beetje dille, snuf uienpoeder, snuf witte peper, zout
Dep de vis droog en snijd deze in blokjes. Laat deze even op kamertemperatuur komen.
Snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes (brunoise). Bak de groenten met een klein beetje olie in de wok tot deze gaar maar nog niet te zacht zijn. Zet de wok op een laag pitje met de deksel op de pan.
Bak ondertussen de vis kort aan in een koekenpan. Het moet net gaar zijn maar beslist niet overgaar ivm de stevigheid. Schep de vis bij de groenten. Voeg aan dit mengsel een klein kopje kokend water toe. Breng op smaak met de kruiden en het zout en laat op een zacht pitje de smaken een kwartier intrekken met de deksel op de pan.
Comment
Sidebar top desktop
Collapse
Actieve discussies
Collapse
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining B
Hatfield SSB BSS:
- 50kg 1x8
- 50kg 1x6
B-stance DB SL RDL:
- 10kg 2x15 L en R
Wide...-
Kanaal: Trainingslogjes
1 day ago -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining A
Safety bar squat:
- 91kg 4x2
WIde grip SL DL met shrug:
- 75kg 2x10
WIde grip BTN lat pulldown:...-
Kanaal: Trainingslogjes
3 dagen geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining C
Zercher squat:
- 72.5kg 3x4
One legged back extension:
- BW + 10kg 2x8
Push press:
...-
Kanaal: Trainingslogjes
6 dagen geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining B
Hatfield SSB bulgarian split squat:
- 40kg 10x L en R
- 50kg 5x L en R
Power clean:
- 30kg 2x6...-
Kanaal: Trainingslogjes
1 week geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining A
Safety bar squat:
- 91kg 4x1
Wide grip SL DL met shrug:
- 70kg 2x10
Wide grip BTN lat pulldown:...-
Kanaal: Trainingslogjes
1 week geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining C
Zercher squat:
- 70kg 3x4
One legged back extension:
- BW + 8kg 10x L en R
- BW + 10kg 6x L en...-
Kanaal: Trainingslogjes
1 week geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining B
Hatfield safety bar bulgarian split squat:
- 40kg 2x6
Zercher SL rack pull:
- 20kg 2x15
(zwarte...-
Kanaal: Trainingslogjes
2 weken geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining A
Safety bar squat:
- 90kg 4x1
Snatch grip SL DL met shrug:
- 62.5kg 2x10
WIde grip BTN lat...-
Kanaal: Trainingslogjes
2 weken geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining C
Zercher squat:
- 70kg 3x2
One legged back extension:
- BW + 6kg 12x L en R
- BW + 8kg 6x L en R...-
Kanaal: Trainingslogjes
2 weken geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining B
Hatfield SSB bulgarian split squat:
- 25kg 2x10
Zercher SL rack pull:
- 75kg 2x4
Bench press:...-
Kanaal: Trainingslogjes
3 weken geleden -
Tag Cloud
Collapse
Comment