Ik ben op zoek naar ideeën voor maaltijden met weinig tot geen koolhydraten. Google is natuurlijk je beste vriend, maar op deze zoekmachine kom ik alleen maar onzin tegen zoals Koolhydraatvrije speculaasjes, Dr. Frank, en allemaal andere zogenaamde dieeten waar ik niet in geinteresseerd ben. Is er iemand met wat tips? Of een goede verzamelsite met recepten?
Koolhydraatarme recepten
Collapse
X
-
roerbak en uitje met knoflook in wat olie, doe er kip, vis of runderreepjes bij en roerbak het.
gooi er wat gekookte sperziebonen bij(sugar snaps zijn nog lekkerder maar erg duur) en wat peper en kruiden zoals gember en kerrie poeder lekker.“If you really want to do something, you will find a way; if you don't, you will find a excuse.”
Comment
-
4 eieren, 200 gram kip, courgette, ui, tomaat. Kip in blokjes,reepjes of welke vorm jou leuk lijkt snijden en gaar bakken. courgette,ui en tomaat in stukjes erbij, even meebakken en de eitjes erbij.
Heerlijke omelet, wat zaanse mayonaise erbij om het af te maken.
Comment
-
-
Zomaar wat ideeën:
Runderreepjes in teriyaki-marinade met roerbakgroenten
200 gram japanse roerbakgroenten
150-200 gram runderreepjes
Eventueel dessertlepeltje geroosterde sesamzaadjes
Marinade:
1 eetlepel zoete ketjap (kan ook natrium-arm)
Een paar druppels honing
Een paar druppels witte wijnazijn (gewone natuurazijn kan ook)
Snufje gemberpoeder
Meng het vlees met de ingrediënten van de marinade. Dek af en laat minimaal een half uur in de koelkast intrekken.
Bak de roerbakgroenten op een hoog vuur in een wok gaar en neem ze uit de wok.
Maak de wok schoon, doe er een beetje olie in en verhit deze op een hoog vuur. Bak de runderreepjes met een paar snelle bewegingen aan alle kanten bruin. Laat ze beslist niet te lang bakken, dan worden ze taai. Zet het vuur laag, voeg de groenten toe en laat de vleessappen en de marinade goed door de groenten trekken. Bestrooi naar wens met sesamzaadjes en serveer.
Gesauteerde kip met knoflook, citroen en kruiden
3 versnipperde teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 kippenbouten
fijngeraspte citroenschil en het sap van 1 citroen
1 eetlepel gehakte peterselie
2 theelepels dragon
peper en zout
Extra nodig: hapjespan met deksel, voorverwarmd bord, oven
- Verhit de knoflook in de olie tot deze lichtbruin kleurt
- Braad de kip in deze olie 15 tot 20 minuten, draai de kip regelmatig om voor een bruin korstje
- Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip zachtjes garen. Voor kippenbouten is dit meestal 40 minuten baktijd totaal, dus 20-25 minuten sudderen. Controleer het echter even door in het dikste deel van de kip te prikken: als er kleurloos vocht uit komt is deze goed.
- Leg de kip op het voorverwarmde bord, zet het zolang in een voorverwarmde oven van 100 graden
- Voeg de citroenschil en het citroensap toe aan het braadvocht, maak een jus van het geheel. Voeg de kruiden toe aan de jus en laat kort op smaak komen.
- Neem de kip uit de oven en begiet deze met een paar lepels van de jus
Foo yong hai
Kan ook zonder de saus hoewel de saus niet veel kh bevat als je niet te scheutig bent met de suiker en de ketjap.
Ingrediënten voor 1 persoon:
200 gram oosterse roerbakgroenten
paar gesneden champignons
4 grote eieren
150 gram kip of mager varkensvlees
smaakmakers: ketjap, sambal, blikje tomatenpuree, theelepeltje bruine suiker, oosterse kruiden zoals gember, koriander etc.
Speciaal nodig: 2 ongeveer even grote koekenpannen, heb je die niet bak het ei dan in de kleinste van de 2.
Snijd het vlees in kleine blokjes, bak het gaar. Voeg daarna de champignons toe, als deze gaar zijn kunnen de groenten er bij. Kluts de eieren in een hittebestendige kom met een beetje sambal, ketjap en kruiden naar smaak. Schep nu het groente-vleesmengsel door het ei. Was ondertussen de koekenpan af en zet deze op hoog vuur met een beetje olie, laat het goed warm worden. Verdeel het mengsel egaal over de pan, laat de onderkant even goed stollen. Zet de omelet daarna op de laagste stand op de kleinste pit en laat hem verder doorwarmen.
Maak van een blikje tomatenpuree, eenzelfde hoeveelheid water, een scheutje ketjap en wat bruine suiker een sausje.
Als het ei (bijna) volledig gestold is, warm je een even grote of grotere pan op. Zet de pannen op elkaar en draai ze snel om. Bak nu de andere kant van je ei.
Vispannetje met zomergroenten en tuinkruiden
Een frisse en lichte zomermaaltijd, heel geschikt om restjes van verschillende soorten vis op te maken.
Speciaal nodig: wok of hapjespan met deksel
Ingrediënten voor 3/4 personen:
4 ontdooide visfilets (zalm, verschillende soorten witvis (koolvis, kabeljauw, panga))
1 courgette
300 gram waspeen of 1/2 winterpeen in blokjes gesneden
1 grote rode paprika of 2 kleintjes
kruiden: (verse of gedroogde) bieslook, peterselie, klein beetje dille, snuf uienpoeder, snuf witte peper, zout
Dep de vis droog en snijd deze in blokjes. Laat deze even op kamertemperatuur komen.
Snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes (brunoise). Bak de groenten met een klein beetje olie in de wok tot deze gaar maar nog niet te zacht zijn. Zet de wok op een laag pitje met de deksel op de pan.
Bak ondertussen de vis kort aan in een koekenpan. Het moet net gaar zijn maar beslist niet overgaar ivm de stevigheid. Schep de vis bij de groenten. Voeg aan dit mengsel een klein kopje kokend water toe. Breng op smaak met de kruiden en het zout en laat op een zacht pitje de smaken een kwartier intrekken met de deksel op de pan.Status: pakt het weer rustig aan op.
Comment
-
bol.com | Grip op Koolhydraten / Kookboek, Yvonne Lemmers & Thea Bremer | Nederlandse...
deze heb ik, heb er nog niet veel uit gekookt maar staan veel gerechten in die ik zeker nog wil proberen. Geeft me ook inzage in nieuwe recepten die ik zelf maak. Zo heb ik een idee voor een koolhydraat arme kwarktaart die ik binnekort nog een keer wil gaan maken.
Comment
-
Originally posted by Ellie View PostZomaar wat ideeën:
Runderreepjes in teriyaki-marinade met roerbakgroenten
200 gram japanse roerbakgroenten
150-200 gram runderreepjes
Eventueel dessertlepeltje geroosterde sesamzaadjes
Marinade:
1 eetlepel zoete ketjap (kan ook natrium-arm)
Een paar druppels honing
Een paar druppels witte wijnazijn (gewone natuurazijn kan ook)
Snufje gemberpoeder
Meng het vlees met de ingrediënten van de marinade. Dek af en laat minimaal een half uur in de koelkast intrekken.
Bak de roerbakgroenten op een hoog vuur in een wok gaar en neem ze uit de wok.
Maak de wok schoon, doe er een beetje olie in en verhit deze op een hoog vuur. Bak de runderreepjes met een paar snelle bewegingen aan alle kanten bruin. Laat ze beslist niet te lang bakken, dan worden ze taai. Zet het vuur laag, voeg de groenten toe en laat de vleessappen en de marinade goed door de groenten trekken. Bestrooi naar wens met sesamzaadjes en serveer.
Gesauteerde kip met knoflook, citroen en kruiden
3 versnipperde teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 kippenbouten
fijngeraspte citroenschil en het sap van 1 citroen
1 eetlepel gehakte peterselie
2 theelepels dragon
peper en zout
Extra nodig: hapjespan met deksel, voorverwarmd bord, oven
- Verhit de knoflook in de olie tot deze lichtbruin kleurt
- Braad de kip in deze olie 15 tot 20 minuten, draai de kip regelmatig om voor een bruin korstje
- Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de kip zachtjes garen. Voor kippenbouten is dit meestal 40 minuten baktijd totaal, dus 20-25 minuten sudderen. Controleer het echter even door in het dikste deel van de kip te prikken: als er kleurloos vocht uit komt is deze goed.
- Leg de kip op het voorverwarmde bord, zet het zolang in een voorverwarmde oven van 100 graden
- Voeg de citroenschil en het citroensap toe aan het braadvocht, maak een jus van het geheel. Voeg de kruiden toe aan de jus en laat kort op smaak komen.
- Neem de kip uit de oven en begiet deze met een paar lepels van de jus
Foo yong hai
Kan ook zonder de saus hoewel de saus niet veel kh bevat als je niet te scheutig bent met de suiker en de ketjap.
Ingrediënten voor 1 persoon:
200 gram oosterse roerbakgroenten
paar gesneden champignons
4 grote eieren
150 gram kip of mager varkensvlees
smaakmakers: ketjap, sambal, blikje tomatenpuree, theelepeltje bruine suiker, oosterse kruiden zoals gember, koriander etc.
Speciaal nodig: 2 ongeveer even grote koekenpannen, heb je die niet bak het ei dan in de kleinste van de 2.
Snijd het vlees in kleine blokjes, bak het gaar. Voeg daarna de champignons toe, als deze gaar zijn kunnen de groenten er bij. Kluts de eieren in een hittebestendige kom met een beetje sambal, ketjap en kruiden naar smaak. Schep nu het groente-vleesmengsel door het ei. Was ondertussen de koekenpan af en zet deze op hoog vuur met een beetje olie, laat het goed warm worden. Verdeel het mengsel egaal over de pan, laat de onderkant even goed stollen. Zet de omelet daarna op de laagste stand op de kleinste pit en laat hem verder doorwarmen.
Maak van een blikje tomatenpuree, eenzelfde hoeveelheid water, een scheutje ketjap en wat bruine suiker een sausje.
Als het ei (bijna) volledig gestold is, warm je een even grote of grotere pan op. Zet de pannen op elkaar en draai ze snel om. Bak nu de andere kant van je ei.
Vispannetje met zomergroenten en tuinkruiden
Een frisse en lichte zomermaaltijd, heel geschikt om restjes van verschillende soorten vis op te maken.
Speciaal nodig: wok of hapjespan met deksel
Ingrediënten voor 3/4 personen:
4 ontdooide visfilets (zalm, verschillende soorten witvis (koolvis, kabeljauw, panga))
1 courgette
300 gram waspeen of 1/2 winterpeen in blokjes gesneden
1 grote rode paprika of 2 kleintjes
kruiden: (verse of gedroogde) bieslook, peterselie, klein beetje dille, snuf uienpoeder, snuf witte peper, zout
Dep de vis droog en snijd deze in blokjes. Laat deze even op kamertemperatuur komen.
Snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes (brunoise). Bak de groenten met een klein beetje olie in de wok tot deze gaar maar nog niet te zacht zijn. Zet de wok op een laag pitje met de deksel op de pan.
Bak ondertussen de vis kort aan in een koekenpan. Het moet net gaar zijn maar beslist niet overgaar ivm de stevigheid. Schep de vis bij de groenten. Voeg aan dit mengsel een klein kopje kokend water toe. Breng op smaak met de kruiden en het zout en laat op een zacht pitje de smaken een kwartier intrekken met de deksel op de pan.
Comment
Sidebar top desktop
Collapse
Actieve discussies
Collapse
-
Antwoord op Is de kwaliteit van de studie bij Tech goed?door joannikIk ken TECH University omdat ik er verschillende academische cursussen heb gevolgd en de ervaring was volledig bevredigend. Ik beveel deze universiteit...
-
Kanaal: Gezondheid en uiterlijk
1 day ago -
-
door Kristina CHallo allemaal, ik ben gepassioneerd door sportwetenschappen en ik wil graag mijn kennis uitbreiden. Ik ben momenteel geïnteresseerd in een specialisatie...
-
Kanaal: Gezondheid en uiterlijk
1 week geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining C
Zercher squat:
- 91kg 4x
- 91kg 2x2
One legged back extension:
- BW + 12kg 10x L en R
- BW...-
Kanaal: Trainingslogjes
1 day ago -
-
Antwoord op Is de kwaliteit van de studie bij Tech goed?door YulskeenDeze nieuwe opleiding gaf me de mogelijkheid om tegelijkertijd te blijven studeren en werken. Ik heb een aantal cursussen gevolgd over financiën en ik...
-
Kanaal: Gezondheid en uiterlijk
3 dagen geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining B
Hatfield SSB BSS:
- 60kg 8x
- 70kg 2x
B-stance DB SL RDL:
- 20kg 2x12
Wide high incline...-
Kanaal: Trainingslogjes
4 dagen geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining A
Safety bar squat:
- 95kg 3x2
- 95kg 1x3
Wide grip SL DL met shrug:
- 90kg 10x
- 90kg 6x...-
Kanaal: Trainingslogjes
5 dagen geleden -
-
Antwoord op Is de kwaliteit van de studie bij Tech goed?door JusttinVoor iemand die geïnteresseerd is in technologische wetenschappen was deze aanpak perfect. De mogelijkheid om te stoppen en meer tijd te besteden aan...
-
Kanaal: Gezondheid en uiterlijk
1 week geleden -
-
Antwoord op Naruto's logdoor Naruto rulezzTraining C
Zercher squat:
- 90kg 4x
- 90kg 2x2
One legged back extension:
- BW + 12kg 3x8
Push...-
Kanaal: Trainingslogjes
1 week geleden -
-
Antwoord op Is de kwaliteit van de studie bij Tech goed?door KarlHoffIk heb gemerkt dat mijn concentratievermogen enorm is verbeterd sinds ik ben begonnen met zelfgestuurd studeren. De kans om onderwerpen die mij interesseren...
-
Kanaal: Gezondheid en uiterlijk
1 week geleden -
-
Antwoord op Is de kwaliteit van de studie bij Tech goed?door Natthan KHallo allemaal, ik kan zeggen dat deze vorm van online studeren ideaal is geweest om professioneel vooruit te komen zonder mijn werk te onderbreken, ik...
-
Kanaal: Gezondheid en uiterlijk
1 week geleden -
Tag Cloud
Collapse
Comment