Van voedzaam eten waar je je vingers bij aflikt kan ik de meesten hier wel wat leren.
Het geheim zit hem in het gebruik van kruiden en specerijen: ingredienten die geen calorien toevoegen,maar wel smaak en eventueel vitamines en mineralen.
Ik eet zelf vaak eenpansgerechten met groentes, bonen en kip of rundvlees die heftig op smaak zijn gebracht. Dat eet ik als het echt gezond moet met zilvervliesrijst, anders met wraps of brood.
Kruiden koop je goedkoop bij de toko. veel varieren, uit de losse pols doseren en niet te zuinig toevoegen (denk aan eetlepels ipv theelepels)
Basisrecept voor een texmex kruidenmix: veel oregano, veel knoflook (altijd vers), veel paprikapoeder, veel komijn, zwarte peper, koriander, kaneel, laurier, chili.
Voorbeeld hoe je dit toepast: je groentes rustig opbakken in een paar eetlepels olie, dan kruidenmix erbij en vochtig maken met tomaat uit blik, rode wijn en/of bouillon, bonen en blokjes kipfilet mee laten koken (als je de kip in het begin erbij doet wordt ie droog). Klaar. Oneindig op te varieren eb daarom elke keer anders.
Vrijwel elke groente is geschikt, maar gooi er altijd minstens 1 ui in. Wat betreft bonen, bruine, zwarte kidney en pintobonen liggen voor de hand, maar capucijners, tuinbonen en kikkererwten zijn ook mogelijk.
Opgewarmd smaakt het meestal lekkerder l, dus als je een soeppan vol maakt, kun je ff vooruit.
Ik ken veel meer kruidenmixen om je eten lekkerder te maken en ik wil jullie best wat op weg helpen.
Het geheim zit hem in het gebruik van kruiden en specerijen: ingredienten die geen calorien toevoegen,maar wel smaak en eventueel vitamines en mineralen.
Ik eet zelf vaak eenpansgerechten met groentes, bonen en kip of rundvlees die heftig op smaak zijn gebracht. Dat eet ik als het echt gezond moet met zilvervliesrijst, anders met wraps of brood.
Kruiden koop je goedkoop bij de toko. veel varieren, uit de losse pols doseren en niet te zuinig toevoegen (denk aan eetlepels ipv theelepels)
Basisrecept voor een texmex kruidenmix: veel oregano, veel knoflook (altijd vers), veel paprikapoeder, veel komijn, zwarte peper, koriander, kaneel, laurier, chili.
Voorbeeld hoe je dit toepast: je groentes rustig opbakken in een paar eetlepels olie, dan kruidenmix erbij en vochtig maken met tomaat uit blik, rode wijn en/of bouillon, bonen en blokjes kipfilet mee laten koken (als je de kip in het begin erbij doet wordt ie droog). Klaar. Oneindig op te varieren eb daarom elke keer anders.
Vrijwel elke groente is geschikt, maar gooi er altijd minstens 1 ui in. Wat betreft bonen, bruine, zwarte kidney en pintobonen liggen voor de hand, maar capucijners, tuinbonen en kikkererwten zijn ook mogelijk.
Opgewarmd smaakt het meestal lekkerder l, dus als je een soeppan vol maakt, kun je ff vooruit.
Ik ken veel meer kruidenmixen om je eten lekkerder te maken en ik wil jullie best wat op weg helpen.
Comment