Originally posted by talalelh15
View Post
In je whey zitten een aantal amino's die je gebruikt bij je kracht ontwikkeling en energie, zoals in de ATP aanmaak creatine doet bijvoorbeeld.
Glutamine, Arginine en nog een aantal amino's gebruik je daarbij tijdens de training. Je lichaam kan e.e.a. zelf maken uit andere proteïnes/amino's. Het is beter om daarvoor whey te gebruiken dan spiereiwitten. Vandaar dus ook dat voor de training amino's nemen(of whey) zorgt voor betere eiwitsynthese.
Na de training, als je zwaar getraind dan wil je je proteïne balans weer snel; positief hebben, als je een tekort hebt dan herstel je niet goed, je krijgt een verlaagde GH aanmaak enz.
Whey vult je proteïne weer vlot aan, als je er nog wat amino's extra bij gooit is optimaal.
Door de inname van de amino's/whey zal je ook beter en sneller je glycogeen voorraden in de spieren aanvullen.
Je kan ook een paar lepels maize door je shake gooien om je glycogeen aanb te vullen, werkt beter dan dextro. Dextro geeft een insuline piek waarmee een klein deel door je spieren wordt gebruikt als directe energiebron en een deel wordt direct opgeslagen als vet, een 3e deeltje wordt opgeslagen als glycogeen. Zeer kort na opname raak je weer in een suikerdip.....
Met maize wordt alles opgenomen als glycogeen en blijft je bloedsuiker redelijk stabiel.
Comment