Schema 14-Jarige

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Schema 14-Jarige

    Hey allemaal ,

    Mijn naam is Rens, ik ben (zoals in de titel al staat) 14 jaar, en woonachtig in omgeving Eindhoven. Ik doe nu ongeveer een jaar aan krachttraining, met als doel een mooier lijf, en dan dus fullbody (ben geen buik-only-dude ). De laatste paar maanden doe ik steeds serieuzer aan KT en eet ik ook gezonder (eerst at ik niet goed, vaker op school wat in de kantine halen etc.). Ik ben lid van de plaatselijke sportschool, alleen daar krijg ik steeds een schema voor 1 spiergroep etc, en ze willen in principe dat je onder de 16 niet aan KT doet (snap ik, ivm ''beachboys'' en mensen die verkeerd gaan trainen). Nu vinden ze het tóch goed dat ik íets doe, maar zoals ik al zei is dat dan bijv. elke keer een schemaatje voor de buik, dan weer voor de schouders etc.. Ook hebben ze geen aandacht voor voeding en snappen ze niet dat ik serieus KT (wil gaan) doe(n).. Ik ben nu ongeveer 1.74 bij 59KG en vrij laag BF denk ik (een weegschaal zei 5.8%, maar dat kan niet kloppen.. Ik denk +-12%). Nu vroeg ik me af of jullie misschien even mee wilden kijken naar een gepast schema, waarin alle spiergroepen terugkomen. Ik ben bereid desnoods elke dag te trainen (natuurlijk niet dezelfde spiergroepen na elkaar), en er 100% voor te gaan. Ik heb mezelf nu een soort schema'tje gemaakt, maar ik doe veel te weinig oefeningen per spiergroep volgensmij.. Ik fiets verder 25km per dag, 5 dagen per week. Ook heb ik hier maar 3 type dumbells; 1, 2 en 3KG. Nu is het zo dat ik bij de meeste oefeningen al niet meer genoeg heb aan 3KG, dus ik vraag me af wat ik moet doen, ik moet ook niet te zwaar trainen volgensmij ivm beschadiging van groeischijven/scheef groeien etc, maar volgensmij kan het nog wel íets zwaarder? Verder heb ik een Fitness Ball (55cm doorsnede), een stang om me aan op te trekken en een ab-roller tot mijn beschikking (de laatste gebruik ik niet, ik doe crunches met gewichten).

    Mijn schema is tot nu toe zo:

    Maandag: Medicine Ball Workout (is een schematje wat ik van de sportschool heb gekregen, eigenlijk voor basketballers en vooral op schouders en buik gefocust)+ 3x12 crunches met 6kg gewicht op de borst.

    Dinsdag: Biceps+Borst (Dive Bomber Pushup en Dumbbel Curl) (dit is dus totaal niet goed volgensmij, maar 1 oefening per spiergroep.. Voor de borst ken ik nog 1 oefening, en dat is op een fitness-ball gaan liggen met je rug en dan die gewichten laten zakken naast je (ball press?).. Voor de biceps weet ik verder niet veel oefeningen.

    Woensdag: Rust

    Donderdag: Medicine Ball Workout (is een schematje wat ik van de sportschool heb gekregen, eigenlijk voor basketballers en vooral op schouders en buik gefocust)+ 3x12 crunches met 6kg gewicht op de borst.

    Vrijdag: Biceps+Borst (Dive Bomber Pushup en Dumbbel Curl)

    Zaterdag: Rust

    Zondag: Buik, Crunches+ L-Seat (de oefening waarbij je aan een lat hangt en dan je benen steeds naar voren brengt, dus in de lucht zitten eigenlijk).

    Mijn eetschema is ongeveer:
    -7 Uur 's Ochtends, een paar boterhammen (1-3) belegd met gebraden kip of ander vleeswaar/kaas.
    -11 uur 's Ochtends, weer een paar boterhammen (meestal 2-6) met gebraden kip of ander vleeswaar/kaas.
    -1 Uur 's Middags, tot nu toe meestal iets uit de kantine, maar dit ga ik denk ik veranderen naar weer 2-6 boterhammen met hetzelfde beleg als hierboven.
    -3/4 Uur 's Middags, meestal een bak yoghurt/kwark, en van het snoep afblijven. Ook drink ik meestal Chocomel als ik thuiskom..
    -18:30 's Avonds, gewoon avondeten wat de pot schaft, meestal iets met vrij veel eiwit (eet veel vlees).
    -+- 21:30 's Avonds, een bak kwark/yoghurt.

    Ik heb zo'n vermoeden dat jullie zeggen meer eten.. Daar ben ik toe bereid, vraag me alleen af of ik boterhammen of iets anders moet verhogen .

    Zou super zijn als jullie mee kunnen denken over een schema,

    Groet,

    Rens
    Last edited by Rensko; 28-04-2010, 20:49.

  • #2
    gewoon full body gaan doen tenzij je 4x per week gaat dan 4daags split pakken die hier staat als je al jaar traint kan dat best.

    als ze zeggen dat je geen gewichten mag gebruiken gebruik dan de tienerbodybuilding sticky
    Calisthenics / Street workout

    Comment


    • #3
      Hey,

      Zo'n medicine bal is heel leuk als je core stability wilt trainen maar ik ga er niet van uit dat je dat wilt uitgaande van je posts.

      Ik zou gewoon bij wat basis oefeningen beginnen.
      Eventueel op machines en dan 1a2 oefeningen voor de grote spiergroepen pakken en eventueel nog 1 oefening voor de kleine spiergroepen.

      Natuurlijk kan je die medicine bal of exercise bal , whatever, er natuurlijk in houden maar ik zou het niet als basis gebruiken.

      succes

      Comment


      • #4
        Thanks voor de reacties . Ik wil idd full body, en 4 day split lijkt me prima dan, echter denk ik dat ik per dag iets meer oefeningen moet doen? Dus bijv voor de borst 3 verschillende oefeningen, en die dan allemaal in 3 sets van 12? En die Fitness Ball gebruik ik idd weinig meer, die Medicine ball was gewoon zo'n bal met gewicht er in, eigenlijk een ronde dumbell als het ware, maar daarvoor gebruik ik nu gewoon dumbells (advies vd sportschool omdat ik niet zo'n medicine ball heb).

        Comment


        • #5
          Zou gewoon 2/3 keer per week Fullbody doen en dan maximaal 2 oefeningen voor grote spiergroepen ( borst/benen/rug)
          en 1tje voor kleine spiergroepen ( biceps ,triceps)
          eventueel 2 voor schouders

          4 dagen split lijkt me redelijk overdone om mee te beginnen.

          Comment


          • #6
            Ok, dus zo gek was het schema dan nog niet qua oefeningen per spiergroep.. Het is niet zo dat ik hiervoor geen KT deed, alleen ik heb dus ongeveer een jaar dit soort schema's gedaan (meestal minder), en ik wil nu eigenlijk 100% ervoor gaan (zo hard mogelijk groeien zegmaar ).

            Comment


            • #7
              Originally posted by Rensko View Post
              en ik wil nu eigenlijk 100% ervoor gaan (zo hard mogelijk groeien zegmaar ).
              Dan zul je toch echt meer moeten doen dan wat crunches met een medicijn bal en een paar pushups..
              Dumbells build a bigger chest
              Barbells build a bigger ego

              Comment


              • #8
                Met een fullbody schema wordt hier een schema bedoelt waarbij je alle spiergroepen op één dag traint.

                Voorbeeld: http://forum.bodynet.nl/sticky-onder...ersschema.html

                Comment


                • #9
                  Ah bedankt , ik was een beetje in verwarring.

                  Originally posted by Roy P View Post
                  Dan zul je toch echt meer moeten doen dan wat crunches met een medicijn bal en een paar pushups..
                  Dat lijkt me dus ook, maar de vraag is wat.. Een Fullbody schema is misschien niet gek nee. Hebben jullie misschien specifieke oefeningen die goed zijn? Ik doe ook squatten in dat 'Medicine Ball' schema, en dan met 6kg op de schouders..

                  Comment


                  • #10
                    Tja, als dat alles is wat ze je daar laten doen dan moet je misschien maar eens stoppen met naar ze te luisteren, en kijken wat wij te zeggen hebben . Ik neem aan dat ze daar dumbells, barbells en genoeg machines hebben?
                    Dumbells build a bigger chest
                    Barbells build a bigger ego

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by Roy P View Post
                      Tja, als dat alles is wat ze je daar laten doen dan moet je misschien maar eens stoppen met naar ze te luisteren, en kijken wat wij te zeggen hebben .
                      Precies wat ik dus ook dacht . Ze hebben daar inderdaad machine's en alles (flink veel ook), maar ze laten mij onder de 16 niet op die machines.. ''Mijn'' coach zei wel dat ik vanaf 15 erop zou mogen, omdat ik al een goede basis had gelegd/aan het leggen was. Nu train ik dus thuis en ga ik af en toe (maar 1x in de maand ofzo) naar de sportschool voor wat nieuwe oefeningen, maar ik heb er niet meer echt iets aan, ik heb het idee dat ik zelf beter mijn schema kan maken dan zij (niet dat ik niks wil leren, integendeel, maar ik heb het idee dat ze het niet serieus nemen). Ik zou het erg op prijs stellen als jullie dus mee willen kijken naar een schema . Ik ga nu slapen, het is al veel te laat eigenlijk, maar morgen zal ik een voorstel doen voor een schema, zou fijn zijn als jullie het effe willen checken !

                      Groet en bedankt!

                      Rens

                      Comment


                      • #12
                        Is goed, zullen we zeker doen! Als ze flink gaan zeuren kun je altijd nog naar een andere sportschool gaan, waar ze je wel serieus nemen.

                        Goed bezig .

                        Trusten
                        Dumbells build a bigger chest
                        Barbells build a bigger ego

                        Comment


                        • #13
                          Waar train je? omgeving eindhoven, maar waar?

                          Comment


                          • #14
                            Nog een vraagje trouwens. Is het echt een fitnesscentrum of eerder een health center? Als het een health center is moet je maken dat je daar wegkomt .
                            Dumbells build a bigger chest
                            Barbells build a bigger ego

                            Comment


                            • #15
                              Het is idd meer een healthcenter.. Ga er vanaf nu ook niet meer heen denk ik.. Het enige wat er wel fijn aan is is dat ze me de oefeningen goed aan kunnen leren en op
                              mijn houding letten.. Maar ik denk dat dat thuis ook moet lukken voor een spiegel, ik let zelf ook veel op mijn houding. Ik ga nu nog eventjes van de zon genieten en zal straks een schema posten .

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X