Afvallen, bang voor overtollig vel en hoe aan te pakken (lange post)

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Afvallen, bang voor overtollig vel en hoe aan te pakken (lange post)

    Om te beginnen moet ik allereerst even bekennen dat ik een jongen ben (24 jaar) met een extreem laag zelfbeeld en sociale fobie. (even ter duidelijkheid voordat mensen over de sportschool enzo beginnen). En ik ben dus een complete leek wat voeding en alles betreft.

    Dit is best een lange post dus een beetje geduld graag:P

    Ik ben dus 24 jaar en weeg nu 108 kilo. Op mijn zwaarst woog ik 114 kilo. Ben vroeger als kind heel dik geweest en daarna door veel te fietsen en minder te eten veel afgevallen tot ik ongeveer op een gewicht van 85 a 86 kilo zat waar ik heel tevreden mee was. Toen ben ik door depressie heel erg veel gaan drinken en ongezond gaan eten en dus ook weer heel erg veel aangekomen. Zo snel zelfs in korte tijd dat ik dus ook stria op mijn buik heb. Het is erg vervelend, maar wel te doen. Als ik kijk naar eerdere stria strepen, dan zie ik ze bijna niet meer (veel dunner geworden en gewoon wit). Ik heb er nu nog wel rode bij maar ook die zie ik vervagen dus in principe maak ik me daar niet al teveel zorgen over. Ik zou er mee kunnen leven zeg maar.

    Maar dan nu: Overtollig vel. Ik heb het nog niet, maar ben bang om het te krijgen. Het meeste vet bij mij zit beneden. Dus onderbuik, benen en kont. Het meeste toch wel in de buik. Niet verschrikkelijk dikke mannentieten ofzo, het zit echt allemaal beneden. Nu is het zo dat ik door middel van een ander kapsel, contactlenzen in plaats van een bril en een andere kledingstijl me een stuk lekkerder in mijn vel voel en nu is het enige dat me nog in de weg zit dus al dat vet.

    Zoals ik al zei ben ik nog niet in staat om naar de sportschool ofzo te gaan. Daarvoor schaam ik me nog teveel (en voordat julie zeggen; je moet je er even overheen zetten: Het gaat gewoon echt nog niet). vandaar dat ik dus eerst wil afvallen zodat ik dat soort stappen wel kan maken. Wandelen idem dito. Dat durf ik niet alleen.

    Nu is het wel zo dat ik in ieder geval zonder apparatuur en wandelen wel degelijk kan bewegen en oefeningen doen (buikspier oefeningen, opdrukken). Ik heb speciaal voor het afvallen een tijd geleden Wii fit gekocht. Het klinkt mischien dom, maar heb het even bekeken en het bestaat uit allerlei oefeningen die eigenlijk elke spiergroep wel aanpakt en er zijn ook fitness oefeningen waardoor ik wel degelijk ga zweten en aangezien het het enige is wat ik heb, moet ik het daar dus even mee doen. Toch heb ik het een tijdje laten rusten (laatste keer was mischien 3 maanden geleden) omdat ik ook meer informatie wou qua voeding.

    Oke nu to the point dan, maar dit was even om het een en ander aan de lezer duidelijk te maken zodat julie even een helderder beeld hebben.

    Hoe moet ik dit aan gaan pakken met het minste risico op overtollig vel?

    Ik heb gelezen dat langzaam afvallen het allerbeste is en om overtollig vel te voorkomen. In principe vind ik dat wel best. Zat zelf te denken aan een jaar of anderhalf, alleen heb ik totaal geen verstand van voeding en dergelijke. Snap wel dat een hambruger ongezond is en een salade niet maar verder weet ik het niet echt. Op internet zegt de ene dat je aardappels moet laten staan, de andere zegt juist niet. weer een ander zegt geen melk de ander zegt juist weer wel. Helemaal als ik langzaam zou moeten afvallen heb ik geen flauw idee wat nou wel of niet het beste is.

    Het dieet wat ik zelf in mijn hoofd had samengesteld (maar waar ik nog niet mee ben begonnen) zou elke ochtend twee plakken volkorenbrood zijn met kipfilet en een stuk fruit (banaan niet echt goed heb ik gehoord, maar de rest blijkbaar wel dus een appel of mandarijn ofzo). s middags precies hetzelfde en savonds een bord avondeten en dan elke dag gevarieerd, dus de ene dag rijst, dan weer aardappels, soep, pasta enz. Dan 1 keer opscheppen inplaats van 2 keer (ik eet altijd wel 2 porties op) en twee keer in de week een half kipfiletje, twee keer in de week vis waarvan zowiesio 1 keer haring en twee keer in de week magere yoghurt en dus 1 dag zonder vlees vis of zuivel.

    Ik weet alleen niet of dit dus goed is. Misschien dat julie mij hier mee kunnen helpen? Vleessoorten bijvoorbeeld. Kan het echt kwaad om bijvoorbeeld een keer in plaats van kip een karbonade te eten of een gehaktbal? En hoe zit het met kaas? Nogmaals ik heb echt geen flauw idee maar heb in mijn hoofd zitten; alles wat lekker is (echt lekker dan he) is ongezond, dus kaas en melk en karbonade en dat soort dingen. Geen flauw idee wat allemaal wel of niet kan.

    Nu een vraag over bewegen. Ik heb dus alleen Wii fit tot mijn beschikking. Hierbij kun je kiezen uit vier verschillende groepen. Krachtraining (oefeningen zoals buiksierpen en opdrukken en nog een stuk of 9 andere oefeningen die ik niet ken maar die door middel van instructies wel goed uit te voeren zijn. Dan is er nog yoga waarvan er ook een stuk of 12 oefeningen zijn. Dan is er balans wat me niet echt cruciaal lijkt voor het afvallen maar wel een leuke bezigheid is. En als laatste is er cardio. Het klinkt misschien dom maar dat zijn dus oefeningen als op de plaats joggen, doen alsof je aan het hoelahoepen bent en stepoefeningen en dan in verschillende variaties.

    Nu zat ik zelf te denken dat ik beter eerst op dieet kan gaan en dus kijken hoeveel ik afval door enkel dat te doen en zonder echt intensief te gaan trainien. Maar daar komt weer de vraag: Is dat nou wel of niet verstandig en zo ja, is het dan verstandig om juist maar 1 ding te doen (dus of alleen cardio of alleen krachtoefeningen) of om het juist te combineren en zo ja hoe vaak is dan het meest gezond en in mijn geval het meest verstandig in verband met langzaam afvallen?

    ik ben namelijk bang dat ik teveel ga doen. Ik ben namelijk zeer gemotiveerd (zoals julie kunnen zien aan dit ellenlange bericht) en ik heb altijd de neiging om dan juist meer te willen doen. En dus ook met eten te extreem op dieet gaan. Heb het in het verleden al weleens gedaan en ben daarom dus ook van 114 naar 108 gegaan en toen meed ik echt alles waarvan ik dacht dat het ongezond was. Dus geen kaas enzo. Ik had smorgens na het ontbijt dan nog een hongergevoel maar zette me eroverheen en vond dit niet erg. zelfde geldt voor s`middags waar ik ongeveer een uur of twee voor de middag een hongergevoel kreeg en vlak voor het avondeten ook. Ik weet alleen niet of dit nou gezond is of niet aangezien op andere fora ook altijd berichtjes staan van; Je moet tussendoor een rijstewafel ofzo eten want anders houd je het niet vol terwijl ik zoiets heb van; eroverheenzetten is juist doorzettingsvermogen. Dus geestelijk kan ik het wel aan, weet alleen niet of het goed is voor het afvallen.

    Zo ik denk dat ik het hier eeerst maar even bij laat. Even wat reacties bekijken (als julie willen en kunnen antwoorden tenminste) en mocht iemand nog andere informatie willen hebben dan kun je het vragen.

    Groetjes
    </I></B>

  • #2
    ten eerste welkom en ten tweede succes met de trip opweg naar verandering!

    voordat we je advies kunnen geven is het belangrijk dat je zelf de basis al begrijpt, en je geeft aan dit nog niet te weten.
    wat je dan kan doen zijn de zogenaamde stickys lezen (in elke sectie staan bovenin een aantal rode topics, dit zijn de stickys). als je deze leest leer je heel veel basiskennis bij, de stickys zijn als het ware de pijlers van dit forum.

    een hele belangrijke over voeding zal ik je alvast linken:

    http://forum.bodynet.nl/algemeen/333...er-sticky.html

    http://forum.bodynet.nl/dagelijkse-v...g-schemas.html


    je zal erachter komen wanneer je dit leest dat er om af te vallen uit wordt gegaan van een calorietekort creëren. oftewel: zorgen dat je minder energie binnen krijgt dan verbruikt, maar een klein verschil zodat je langzaam en gecontroleerd en gezond afvalt en de kans op overtollig vel zo klein mogelijk houdt.
    om een tekort te creëren moet je eerst een uitgangspositie hebben: je onderhoudswaarde, dat is de hoeveelheid calorieën die je dagelijks nodig hebt om te functioneren: dus niet aankomen en niet afvallen.

    ja zal straks aan de hand van een voedingsschema (met precies uitgerekend de verdeling eiwitten/vetten/koolhydraten (en dus kcal)) te werk gaan.

    succes met lezen en vertel ons wat je er nog niet van begrijpt. de twee links die ik je gegeven heb is een begin, je kunt alle secties even afgaan om te kijken of er voor jou interessante stickyes bij staan. ik kan me voorstellen dat je minder geïnteresseerd bent in bijvoorbeeld de sticky over anabole steroïden (AS)

    en over die wii, ik denk dat je hier wel een klein begin mee kan maken. je kan op jezelf wat aan je conditie werken en dan later de stap naar buiten maken en uiteindelijk naar de sportschool!

    Comment


    • #3
      WoW! Dat is inderdaaad een hele hoop informatie:P

      Ik zal het eens even goed doorlezen allemaal en ik denk dat ik morgen dan nog wel een paar vragen heb. Maar het is mooi overzichtelijk allemaal. Hier kan ik wat mee. Thanks!

      Comment


      • #4
        Gezien jouw omstandigheden:

        qua voeding:
        Ik zou beginnen met een 8 weken rond de 2200 kcal per dag te eten.
        eiwitten: 200g, koolhydraten 200g, vetten 66g.

        eiwitten kun je halen uit:
        melk, kwark, eieren, vlees, vis, etc

        koolhydraten haal je uit:
        - allerlei groenten (mag best pondje per dag zijn of meer)
        - havermout, brinta, linzen, kikkererwten
        - brood, aardappelen, rijst
        (van boven naar onder is bovenste het beste onderste minste)

        Vetten haal je uit:
        eieren, noten, vette vis, avocado, olijfolie, zonnebloemolie, visolie capsules, boter etc. (en verder zitten er in heel veel producten gewoon een paar losse grammen vet, en als je die optelt zit je al, vrij snel aan die 66g).

        om hangend vel te voorkomen: visolie capsules nemen. lichaam goed hydrateren door genoeg te drinken. smeren met een bodylotion weet ik niet of helpt, maar kan zeker geen kwaad.

        qua training: Train om de dag een 30-45 minuten op de wii fit.
        ---------------------------------------

        Na die 8 weken zul je misschien op de 100-102 kilo zitten.
        (de eerste weken val je zeer snel af. dat is heel normaal. In de derde a vierde week zul je iets langzamer afvallen. Blijf je heel rap afvallen in deze weken, kun je de kcal iets verhogen, zodat je iets rustiger afvalen).

        tegen die tijd (na die eerste 8 weken, zou ik de kcal en koolhydraten langzaam opvoeren, en toch proberen om een serieus schema te gaan volgen in een sportschool (hopelijk geeft het sporten en de veranderingen in je lichaam je een beter zelfbeeld).

        Na een tijdje dieten, wordt de stofwisseling langzamer, en gaat het vet verliezen steeds lastiger. Door de kcal en vooral koolhydraten dan omhoog te zetten, en in combinatie met de training, zal de stofwisseling weer terug naar oud niveau versnellen. en door de training kun je in die periode ook nog wat spiermassa opbouwen. (hoe je dat moet aanpakken, en het hoe en wat kan ik je altijd nog wel uitleggen na die 6-8 weken). Dit opbouwen van kcal en koolhydraten, en het starten met trainen is iets wat een 2-3 weken zal duren. misschien kom je 1-2 kilo aan, maar het is wel belangrijk om deze fase te doen.
        ----------------------

        daarna is de tweede grote stap om af te vallen. de kcal gaan weer omlaag. en je gaat weer een 8 weekjes "cutten". maar deze keer met een minder groot kcal tekort als vorige keer.
        --------------------------

        Ikzelf woog anderhalf jaar geleden nog 114 kilo en had ook veel te veel vet. Ik heb iig geen hangend vel (behalve als ik onderuitgezakt zit, zie je een beetje op mijn onderbuik. straie alleen binnenkant bovenbenen en billen, maar zie je niet als ik onderbroek aanheb). Als ik het kan, kun jij het ook. Ga ervoor!!
        Last edited by dynobet; 03-02-2011, 19:48.
        More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

        Comment


        • #5
          Ik ken je probleem...begin toch maar met te lopen, joggen met muziek in je oren elke avond 45 minuten zo bouw je conditie op en verlies je gewicht, ook is dit goed voor je zelfbeeld omdat je lichaam endorfines vrij maakt tijdens het sporten==> Deze zullen je goed doen voelen. Ik weet waarover ik spreek kom van 130 -90 kg en nu 98 met spier erbij maar idd VEEL lezen niemand anders kan iets voor je doen we kunnen tips/raad geven maar uiteindelijk moet je het zelf doen, dan weet je ook veel meer uiteindelijk kan je weten wat je moet laten staan soms en wat je kan nemen om te eten. Succes !!! PS : die straie laat er gwn wat buikhaar over groeien ;-)

          Comment


          • #6
            Succes!

            Comment


            • #7
              alvast succes met het hele proces. Denk dat je nu al veel meer hulp hebt gehad dan de meeste andere beginners hier krijgen, maak er goed gebruik van.

              Wat je ev nog kan doen is wat dumbells kopen. Daarmee kan je thuis al wat aan de slag met krachttraining in combinatie met die wii fit bijvoorbeeld. Hier op de site staat ergens ook een verzameling met oefeningen, pik diegene er uit die je met dumbells kan doen. het zal geen zoden aan de dijk zetten, maar het is een start voor als je ooit toch wel de sportschool in duikt.

              Verder zou ik hier ook een log bijhouden, ev in dit topic. Dan kunnen mensen als Dynobet je voortgang beter volgen en hier dus beter op inspelen en kan iedereen je motiveren bij mindere tijden.

              Comment


              • #8
                Dit is echt de langste introductie ever....

                Jij boft inderdaad echt met de info die je heb gekregen..

                Probeer bijvoorbeeld in de avond wat te lopen/rustig joggen ofzo (dan is het donker en rustiger op straat en hoef je je niet zo onzeker te voelen)

                Let op je voeding,maar daar ga je nu mee aan de slag dus dat komt vast wel goed.

                Ik hoop dat je snel wat zelfvertrouwen krijg en schijt heb aan wat mensen van jou zullen denken.
                (jij kan denken dat mensen raar denken over jou als ze je zien of naar jou kijken,maar jij weet niet wat hun denken en ga je daar dus niet druk om maken)

                Heel veel sterkte met alles en welkom op het forum!!!

                Comment


                • #9
                  Nibor das makkelijker gezegd dan gedaan, ik stond ook op een max van 122 en ik had daarvoor ook altijd schijt, maar als die knop eenmaal om is, kan je gewoon helemaal niks meer. Als allereerste zou ik zeggen het is goed dat je hulp hier zoekt en dat je wilt veranderen! Dynobet geeft je goed advies en als ik jou was zal ik dat opvolgen en kijken hoe het gaat en dan vervolgens in die 8 weken je kennis bij te spijkeren over krachttrainen + voeding waardoor je misschien zelfs zin gaat krijgen om het zelf uit te proberen.

                  Ik spreek uit ervaring het is kut deze situatie, maar wanneer je een stuk lichter bent en jezelf weer zekerder voelt, leef je als nooit te voren, ik kan je niks anders dan succes wensen man! Als tip, misschien dat een log op dit forum je nog is extra motiveert, dit is in principe anoniem en over een jaar kan je je progressie ook nog is zien en trots op jezelf zijn.

                  Comment


                  • #10
                    Welkom en succes... Ik zou die wii fit toch laten vallen hoor, mijn broer heeft dat ding ook en ik speel er soms is op met hem en je bent wel in beweging maar sporten is dit niet echt, kan je gebruiken als ontspanning... Ik zou iets in de buitenlucht gaan zoeken, ga in een park ofzo wandelen, lopen, fietsen, ... is het vaak iets rustiger en kijken er minder mensen op je (ivm je zelfbeeld) en je bent dan toch ook is buiten in de frisse lucht.

                    Comment


                    • #11
                      Zeker als je bang bent voor overtollig vel zou ik gaan trainen. Meer spieren trekken je huid strak. Sowieso een eiwitrijk dieet en veel vitamine c. Ipv van een wii fit zou ik dan ook een stang met gewichten aanschaffen. Met 2 oefeningen kan je al je hele lichaam trainen. Is het daarnaast geen handig plan om je sociale fobie aan te pakken? Ik denk trainen en een slanker lichaam er zeker aan bijdraagt, maar daarnaast zit er toch iets niet goed..?
                      In college, a guy from another country told me that he had been "juicing" for a few years. He was a very poor thrower and it made me wonder just how bad he would be if he were "clean."

                      If I can drink water, sleep more, and eat normal and still defeat you while you're juicing hard, you probably don't have the aptitude. Sorry. Blame your genes. Dan John.

                      Comment


                      • #12
                        Bedankt voor de reacties mensen. Inderdaad heel erg veel nuttige tips en ik ga dus het advies van dynobet opvolgen (en ook de andere tips waren erg nuttig dus veel vitamine c en smeren enzo).

                        Ik zal julie op de hoogte houden met hoe het gaat en over 8 weken zal ik alles even opniew moeten bekijken, dus hoeveel er precies af is en of ik dus harder moet gaan trainen enzo. Ik begin er maandag mee en ik heb er echt veel zin in

                        De sportschool is dus inderdaad iets wat zal moeten gebeuren ik weet alleen niet of ik daar over 8 weken al klaar voor ben. Maar hier kan ik eerst wel genoeg mee dynobet Harstikke bedankt en zal me er zeker aan houden.

                        Comment


                        • #13
                          Rustig beginnen, als je te hard gaat, kan dat mss nooit eindigen, of net wel. Dus begin rustig want je weet alvast waar je wilt eindigen. Ik ben daar, kom gerust af. Het is hier best prettig.
                          Yes love, I'm able to turn stones into flowers!!!

                          Verlichting is houden van jezelf!!!

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                          erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                          Antalya Escort
                          sikis
                          gaziantep escort
                          gaziantep escort
                          İstanbul Escort
                          istanbul escort bayan
                          sisli escort beylikduzu escort bayan
                          antalya escort atakoy escort
                          umraniye escort bayan
                          Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                          Working...
                          X