die vetjes moeten weg!

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • die vetjes moeten weg!

    Beste allemaal,

    Inmiddels ben ik 30 jaar, zelfstandig met een beetje sporten en allerlei crashdieten zo'n 25 kilo afgevallen maar mijn lichaam wil niet verder. Ik heb jarenlang veel te weinig gegeten en op vakantie of in het weekend als ik de teugels een beetje liet vieren kwam ik dan gewoon weer aan wat ik doordeweeks kwijt was. Wel een stabiel gewicht dus maar ik wil er nog 15 af. Dus nu een andere en gezondere aanpak. Heb via dit forum al een voedingsschema opgesteld en heb van bijna niks eten het nu verhoogd naar het volgende (zo ongeveer, wissel wel wat af):
    7.30 pap licht volkoren met halfvolle melk
    10.30 2 boterhammen met bv kipfilet of soms 1 met pindakaas
    13.30 300 gr magere bio kwark + 1 stuk fruit
    16.30 1of 2 boterhammen met bv rookvlees of tonijn op water of gekookt ei
    19.30 avondeten met mager stukje vlees of vis, 1 aardappel en veel groente
    22.00 200 gr magere kwark

    Ik probeer dit zo goed mogelijk vol te houden.
    Verder ben ik begonnen met krachttraining. De full body basis die ik ook op deze site heb gevonden. Deze doe ik 3 x per week. Voor mijn krachttraining roei ik 10 min.
    Nu probeer ik erachter te komen of ik hiernaast ook nog cardio moet doen. Ik lees zoveel verschillende dingen hierover. Aan de ene kant is het goed om te doen na je krachttraining voor vetverbranding. Aan de andere kant lees ik ook weer dat je cardio beter niet te veel kan doen en focus op kracht. Wat is nu als vrouw de ideale combi om dat vet kwijt te raken?
    Alvast bedankt, you sporty guys

    PS hoop trouwens dat ik het in de goede categorie op het forum heb geplaatst. Is misschien niet echt een voeding vraag maar gaat wel over afslanken.Anyway, ik hoop dat iemand raad weet.
    Last edited by amber_islief; 17-07-2012, 15:02.

  • #2
    beste Amber,

    Allereerst welkom op het forum.
    Goed te horen dat je ervoor hebt gekozen om je eetstijl en training aan te passen om de laatste 15 kilo af te vallen.

    Op basis van welke berekening ben je tot dit eetschema gekomen???
    Het is namelijk belangrijk de juiste verhoudingen te hebben als het gaat om koolhydraten, eiwitten en vetten.

    Wat betreft cardio zijn de meningen hierover verdeeld.
    Ik zelf ben nu ook bezig om vet kwijt te raken, maar omdat ik dit zonder spierverlies wil doen, vermijd ik cardio.

    Met een goed eetschema en een goed trainingsschema moet je al heel ver komen. belangrijkste is, dat je je er zelf goed bij voelt.
    I'm in transformation mode!!!!

    Comment


    • #3
      Bedankt voor je antwoord Ramon!
      Ik ben eerlijk gezegd nog niet aan het rekenen geslagen. Ik probeerde een calculator hier op het forum maar toen liep mijn computer helemaal vast. Maar ik begrijp dat het toch wel nodig is om eea heel precies te bepalen om ervoor te zorgen dat ik de juiste hoeveelheid van alles binnen krijg? Heb een beetje een hekel aan alles tellen na mijn hele dieethistorie en wilde eigenlijk een beetje terug naar niet al te veel met eten bezig zijn (voor zover dat mogelijk is) want het werd op een gegeven moment een beetje een obsessie. Maar als het nodig is dan doe ik het natuurlijk wel.
      Ik lees idd wisselende dingen over cardio. Misschien dat ik het dan maar even moet laten. Ben nu toch al snel zo'n anderhalf uur bezig met de oefeningen en vind het lekker om daarna nog even een rondje te zwemmen en een kwartiertje in de sauna te gaan. Anders wordt het wel een hele lange sessie.

      Comment


      • #4
        Hey amber,

        Welkom!

        Zit net je bericht te lezen en ik had het zelfde probleem , opgegeven moment wordt het een verslaving maar zodra je echt resultaten ga zien weet je waar voor je het doe.
        Ben zelf totaal geen pro kwa voeding want ben zelf nog aant worstelen met voeding enzo maar enige advies wat ik je kan geven :
        download even het spreadsheet en vul daar in wat je op een dag eet en post hem hier.

        Dan kunnen de echte pro's op dit forum je beter helpen

        Succes met het droger worden!

        Comment


        • #5
          Hey Motermuis, zat toevallig net een van jouw posts te lezen. Hoe gaat het nu met jou? Al droger geworden. Zag bij jou ook die spreadsheet. Die ga ik eens even bekijken. Thanks!!

          Comment


          • #6
            Ramon, ik lees net mijn reactie nog even terug en vond het een beetje dommig overkomen dat ik me afvroeg of het echt nodig is om alles te tellen. Heb al best wel wat gelezen over voeding op het forum en weet dat de verhoudingen etc. heel belangrijk is. Wat ik me meer een beetje afvroeg is hoe ver ik kom met dus niet extreem tellen. Eten en vooral niet eten is zo lang een obsessie geweest dat ik het nu wat gezonder wil aanpakken met lekker sporten en wat meer eten met genoeg eiwitten etc. Maar als het echt nodig is om die laatste kilo's kwijt te raken dan ga ik wel voedingsschema's opstellen en alles precies uitrekenen.
            In ieder geval is hier erg veel nuttige info te vinden. Hoewel ik als starter wel een beetje door de bomen het bos niet meer zie. Vond het met trainingsschema ook lastig. Tot ik las dat iemand schreef in reactie op iemand anders 'niet twijfelen welk schema, neem gewoon het full body schema uit de stickies en begin gewoon'. Dus zo gezegd, zo gedaan. Begin nu aan week 2.

            Comment


            • #7
              Tijdens het afslanken/afvallen is het heel belangrijk om alles te meten en afwegen voor het koken. Zeker als beginner verkijk je heel makkelijk op de hoeveelheden en zit er zo 100gr rijst bij of 200gr kip zonder dat je er erg in hebt. En dat werkt niet. Als je doel bereikt is kun je de touwtjes iets laten vieren en wat meer op gevoel de porties in delen.

              Cardio is niet tegenstrijdig. Het is meer hoe je qua tijd zit. Zit je krap in tijd dan gewoon steady state cardio na je kracht training. Heb je tijd zit ga dan op je niet kracht trainingsdagen intensief cardio doen volgens de HIIT methode of wat Kettlebell routines. Meestal begin je niet met cardio van het begin af aan. Je wacht er mee tot je progressie begint stil te vallen. Dan is cardio de hamer die je door het plateau heen helpt. It's this simple.

              Full Body schema is voorlopig goed genoeg. Consequent 3x in de week hard trainen en je lichaam laten wennen aan alles. Over een maandje of 3 kun je dan eens gaan kijken naar split schema's en 4x in de week kracht trainen. Meer is echt niet nodig. Wat belangrijk is...wees consequent en strikt. Hele tijd van schema en eetpatroon wisselen schiet niet op.

              Comment


              • #8
                Okee, dan ga ik idd weer wegen en rekenen. Helaas werk ik ook nog zo'n 50 uur ernaast en zit ik niet heel ruim in mijn tijd. Als ik je goed begrijp nu de eerste weken alleen maar kracht en wachten met cardio tot ik op dat dode punt zit? Zodat ik cardio kan gebruiken voor dat extra zetje?
                Fijn dat jullie allemaal zo uitgebreid antwoorden. Het moet toch wel een echte passie zijn. Mooi om te zien!

                Comment


                • #9
                  Waar een wil is, is een weg. Ik zit ook te kutten met vreemde werk uren, maar er is altijd wel een oplossing te vinden voor iedereen zijn situatie.

                  Zou inderdaad consequent blijven trainen en cardio achterwege laten. Focus op het goed krijgen van je eet patroon. Als het goed is kijk het 4 weken aan en wat voor resultaat het geeft. Dan je eetpatroon fijnstellen tot het optimaal is voor jouw. Als dat in orde is kun je cardio gaan toevoegen.

                  Qua eet patroon ben ik een fan van carbcycle. Dit geeft je de mogelijkheid gevarieerd te eten zodat het niet eentonig wordt.

                  Comment


                  • #10
                    Cardio op lege maag! hartslag tussen 60-70 houden en 3kwartiertjes lopen. Wel bcaa nemen anders verbrand je apleen maar spieren of whey

                    Comment


                    • #11
                      Volgens mij kom je al een heel eind als je dat 'beetje sporten en crashdieet' vervangt door 'keihard sporten en een dieet in de juiste verhoudingen' . Eet vooral voldoende eiwit en zorg dat je spieren opbouwt. Een 'beetje sporten' klinkt mij toch net in de oren als een 'beetje zwanger'. Als je dan toch in die sportschool bent, kun je beter voluit gaan. Op een slimme manier, dus met een goed schema.

                      Je zult zien dat je in eerste instantie niet zozeer gewicht verliest, dus let vooral op de spiegel en gebruik een meetlint om je vorderingen bij te houden. Meetpunten zijn bijvoorbeeld bovenarm, buik, heup, bovenbeen, kuit. Of misschien kunnen ze op je sportschool en puntsmeting doen.

                      Het duurt even voor je lichaam hier op gaat reageren maar het gaat gebeuren. Je spiermassa verbruikt veel energie en hoe meer je dat opbouwt, hoe meer je zult afvallen, of eigenlijk: vet verliezen en spiermassa behouden of opbouwen. Ben je dan nog niet tevreden, kun je altijd nog cardio toevoegen of iets gaan cutten. Dat is pas iets voor over enkele maanden.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by Pallas View Post
                        Je zult zien dat je in eerste instantie niet zozeer gewicht verliest, dus let vooral op de spiegel en gebruik een meetlint om je vorderingen bij te houden. .
                        Ja klopt, ik vond dit ook lastig te accepteren, spiegel en meetlint gaan echter als een raket. Dus laat de weegschaal maar even voor wat het is, zeker de eerste weken, daarna ga je ook zeker weer omlaag in kg's hoor

                        Ik had 3 weken een crashdieet met een shitload cardio en dat ging heel snel in kg's maar dat kan ook niet anders. Dit is gewoon niet the way to go. Zorg voor een voedingschema dat je moeteloos kunt volhouden. Ik vind zelf alles lekker, hoewel een blik tonijn en een bak kwark weleens de keel uitkomen maar ik heb een beetje uitgezocht hoe ik kan variëren op mijn "standaard" schema.

                        Heb geduld, werk hard en je bent binnen no time dat wat je wilt zijn! Succes!
                        Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                        Comment


                        • #13
                          Originally posted by pescatore View Post
                          Heb geduld, werk hard en je bent binnen no time dat wat je wilt zijn! Succes!
                          Dat geeft hoop!
                          Ik ben sinds twee dagen begonnen met een voedingsschema. Ik ben 25, weeg 84.6 kilo en ben 1.68 lang.
                          Na een aantal dagen allerlei dieeten te hebben geanalyseerd en te hebben besproken met m'n vriend (Farmboy, is al lange actief op bodynet) mocht ik wel "lijnen" maar alleen op de manier die verantwoord was.
                          Samen hebben we gekeken naar mijn behoefte en bleek dat ik normaal nog niet eens de helft binnen kreeg.
                          Ik heb mezelf aangeleerd het honger gevoel te negeren en niet veel eten. Nu moet ik heel eten (2x zoveel als dat ik deed) en dat valt me zwaar.
                          Met name de kwark vind ik lastig.
                          Naast het veel eten laat ik alle tussendoortjes zoals chips en koekjes liggen. Gisteren 2 verjaardagen gehad met veel lekker maar niks genomen. Gisteravond een schaal kwark en dat voelt goed!! Maar ik hoop wel dat het gaande weg makkelijker gaat worden

                          Comment


                          • #14
                            Bedankt voor alle adviezen! Nu een al een tijdje een stuk meer en vaker aan het eten en ik probeer vooral op mijn kleding te letten en de spiegel en idd niet zo zeer op de weegschaal. Mijn broek zit al wat losser. Ga over een week alles weer opmeten. Ben erg benieuwd. De kwark viel me eerst ook zwaar maar gaat steeds beter. Vind het zo vaak eten alleen lastig met werk. Ben meestal pas rond 19.00 à 19.30 thuis en moet dan nog eten en maar de gym maar probeer het allemaal zo goed mogelijk te plannen. Zorg ervoor dat alles in huis is en kook vaak voor twee dagen. Waar een wil is.... Heb in ieder geval wel het idee dat ik een stuk gezonder bezig ben. Eens even kijken hoe mijn lichaam er allemaal op gaat reageren maar tot nu toe gaat het volgens mij goed.

                            Comment


                            • #15
                              Ik eet zelf magere kwark met een banaan en een theelepel Stevia in de blender. Dan is het prima te doen, althans dat vind ik. Wordt een soort vruchtendrinkyoghurt dan. Ik vond die magere kwark namelijk ook niet erg lekker.

                              Ik denk dat het wel verstandig is je behoefte en dergelijke in een schema te zetten en dan even posten. Zo kun je even verifiëren of je goed bezig bent qua producten en waardes. http://forum.bodynet.nl/dagelijkse-v...xcelsheet.html

                              In het begin is het even eentonig en lijkt het saai en op een regime maar naarmate je meer "verstand" van eten krijgt kun je automatisch dingen wisselen in je hoofd/schema. Dus als je een keer wat anders wilt wordt het omzetten van je schema voor een dag wat makkelijker. Hoewel ik meestal weinig afwijk. Op een gegeven moment klopt het allemaal wel...
                              Last edited by pescatore; 23-07-2012, 21:21.
                              Begeleiding nodig bij voeding en /of training?

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn porn
                              erotik film izle Rus escort gaziantep rus escort
                              Antalya Escort
                              sikis
                              gaziantep escort
                              gaziantep escort
                              İstanbul Escort
                              istanbul escort bayan
                              sisli escort beylikduzu escort bayan
                              antalya escort atakoy escort
                              umraniye escort bayan
                              Very sweethearts get banged by pretty pals Баба посидела анусом на крепком стояке fotos de vaginas sexis
                              Working...
                              X