Om even terug te komen op de gluten. Wanneer je darmwand herstelt, kun je wellicht weer meer verdragen. Bijvoorbeeld lactose wordt dan weer goed verteerd.
echter.... Niet alleen melksuikers zijn een probleem. Alle suikers in bewerkte voedingsmiddelen kunnen gluten bevatten. Volgend de Europese wetgeving zijn ze glutenvrij maar er zitten minimale hoeveelheden gluten in. Als je pech hebt, kun je daar niet tegen. Ingeblikte groenten e.d. worden dan een probleem. Citroenzuur, e300, e330 kunnen afkomstig zijn van gluten. Evenals maltitol, mannitol, maltodextrine, malt, mout, sorbitol, dextrose, glucosestroop, invertsuiker, caroteen, e316 enz. De lijst is lang. Het hoeft dus niet de suiker te zijn. Het kan 'gewoon' een glutenreactie zijn. Remedie: eet zo onbewerkt mogelijk.
Hoe is je vitaminestatus? Ijzer, vetoplosbare vitamines, b vitamines, is daar controle op? En je schildklier, coeliakie is een auto immuun ziekte en die komen vaak voor in combinatie met elkaar, zoals een schildklierziekte en diabetes.
echter.... Niet alleen melksuikers zijn een probleem. Alle suikers in bewerkte voedingsmiddelen kunnen gluten bevatten. Volgend de Europese wetgeving zijn ze glutenvrij maar er zitten minimale hoeveelheden gluten in. Als je pech hebt, kun je daar niet tegen. Ingeblikte groenten e.d. worden dan een probleem. Citroenzuur, e300, e330 kunnen afkomstig zijn van gluten. Evenals maltitol, mannitol, maltodextrine, malt, mout, sorbitol, dextrose, glucosestroop, invertsuiker, caroteen, e316 enz. De lijst is lang. Het hoeft dus niet de suiker te zijn. Het kan 'gewoon' een glutenreactie zijn. Remedie: eet zo onbewerkt mogelijk.
Hoe is je vitaminestatus? Ijzer, vetoplosbare vitamines, b vitamines, is daar controle op? En je schildklier, coeliakie is een auto immuun ziekte en die komen vaak voor in combinatie met elkaar, zoals een schildklierziekte en diabetes.
Comment