eieren

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • eieren

    hallo allemaal ik heb 2 vraagjes nl :

    hoeveel gram eiwit zit er eigenlijk in een normaal ei ? (dit wil ik graag weten vanwege mijn dagelijkse eiwit behoefte) vraag me dit al heel lang af maar heb het nog nooit ergens kunnen vinden. ik neem nu iedere morgen 2 eieren zonder dooier.

    hoeveel eieren nemen jullie per dag en dan met of zonder dooier ?

    laat maar horen !
    Last edited by ronny22; 17-03-2008, 19:46. Reason: spelfouten

  • #2
    Per heel groot ei een gram of 8. Per eiwit 4gr. Eet zelf niet heel vaak eieren, maar als ik ze eet minimaal 5. Bijna altijd gewoon heel.
    "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

    sigpic

    "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

    Comment


    • #3
      wat bedoel je met per eiwit 4 gram ?

      dus 8 gram voor een groot ei !

      nou mooi dat ik het eindelijk weet ! thanxs

      Comment


      • #4
        Per ei eiwit (alleen het wit van een ei dus gewoon) zit er ongeveer 4gr eiwit in.
        "Een zoektocht naar kennis moet los staan van het moreel van goed of kwaad, anders is die toch gedoemd niet volledig te zijn." - Genjuro

        sigpic

        "Rock is overpowered. Paper is fine" -Scissors-

        Comment


        • #5
          4 gram klopt.
          zou niet alle eieren heel op eten
          bijv: 2 heel 5 ei-eiwitten
          Chaka Chaka Boy

          Comment


          • #6
            hoezo niet heel? zitten hele goeie vetten en goeie cholesterol in!
            22 jaar, 182 cm, 82 kg en 8,9% vet __________________________________________________ _________________________ Deadlift: 216 kg RDL: 5 x 200 kg FSQ: 115 kg PL SQ: 170 kg Benchpress: 115 kg

            Comment


            • #7
              Veel mensen doen daar juist moeilijk over. Ze zijn bang dat hun BF te ver op zal lopen, of dat ze problemen met hun gezondheid gaan krijgen.
              Geniet, en drink met maten!

              Comment


              • #8
                Ik eet minimaal 5 eieren per dag vorige week op me werk een keuring gehad oa cholestorol etc. en ik was helemaaal in orde ik maak me er dus niet zo druk meer om.
                ps eigeel is toch het lekkerste van een ei.

                Comment


                • #9
                  ik heb tijdens mn cut toch af en toe omelet gegeten en weinig nadelen ondervonden

                  Comment


                  • #10
                    London, June 22 – A new study has confirmed that consumption of one egg daily protects from heart disease, cancer and eye problems, based on Bruce Griffin of the University of Surrey.

                    The analysis of 30 egg studies confirmed that people who consumed one or more eggs a day were at no more risk of suffering from cardiovascular disease than those who were non-egg eaters, reported the online edition of Daily Mail.

                    As per IANS and the report of the Daily Mail, the egg yolks contain cholesterol, but nutritionists now know that it is the saturated fats in food, not dietary cholesterol, that raises blood cholesterol levels, a risk factor for heart attacks.

                    "To view eggs solely in terms of their dietary cholesterol content is to ignore the potential benefits of eggs on coronary risk factors, including obesity and diabetes," Griffin says, describing eggs as super food.

                    One egg provides 13 essential nutrients, all in the yolks. It contains the nutrients lutein and zeaxanthin, which could help to prevent or even reverse the age-related eye problem macular degeneration (MD).

                    Egg whites contain albumen, an important source of protein, and no fat, the researchers say.

                    Eggs are an excellent source of Vitamin B, which are needed for vital functions in the body, and also provide good quantities of Vitamin A, essential for normal growth and development, the researchers said.

                    An egg's Vitamin E content protects against heart disease and some cancers; there's also Vitamin D, which promotes mineral absorption and good bone health.

                    Eggs are rich in iodine, for making thyroid hormones, and phosphorus, essential for healthy bones and teeth.

                    Girls who eat an egg a day in their teens may give themselves additional protection against breast cancer in later life.

                    It is the essential nutrients in eggs, such as amino acids, vitamins and minerals that may be responsible for this protection.

                    Eggs are also low in calories -- a large egg contains only 75 calories and 5 grams of fat -- and other research suggests they can help you lose weight.

                    Health experts used to recommend a maximum egg consumption of three a week to avoid a rise in blood cholesterol levels. But since evidence has shown that it is saturated fat intake that affects cholesterol, advice has changed.

                    Now Britain's government's Foods Standards Agency (FSA) says there is no limit as long as they form part of a healthy, balanced diet

                    Comment

                    Sidebar top desktop

                    Collapse

                    Actieve discussies

                    Collapse

                    Working...
                    X