Boterhamworst

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Boterhamworst

    Mensen,

    Ik lees nergens als tip boterhamworst op brood. Nu zat ik eens in de koelkast te snuffelen en toen las ik dat de boterham worst:

    13 gr eiwit
    3,5 gr kh
    25 gr vet (0 verzadigd)

    DUs opzich lijkt me dit ook geheel niet verkeerd om te eten. Toch?
    Ik ben in goede vorm.....Rond is toch ook vorm?

  • #2
    alles waar worst in zit is vaak heel vet.

    probeer het bij kipfilet, rosbief, rookvlees en kalkoen te houden, eventueel kaas als afwisseling(ook vet)

    Verder zit er vaak veel troep in als dextrose zout en smaakversterkers( E621)

    Het is niet aan te raden
    Best: Bench: 1 x 150 / Squat 1x 245 / Deadlift 1x 280.
    Go heavy or go home!

    Comment


    • #3
      Sowieso je vleeswaren vers kopen en niet van die voorverpakte meuk. Veel additieven ed.

      Comment


      • #4
        Dat soort worst eet ik liever niet...worst en salades zowiezo niet. Idd alleen ei, rosbief, kip/kalkoen, rookvlees en fricandeau.
        "If challenge had a taste...you'd be quite delicious."

        Comment


        • #5
          Originally posted by Kevf View Post
          Sowieso je vleeswaren vers kopen en niet van die voorverpakte meuk. Veel additieven ed.
          Daar heb ik toch een vraag over.
          Kopen jullie je kipfilet gewoon de dag ervoor en snijden het dan zelf?
          Of kip en kalkoen filet enzo gewoon verpakt in plastic in de supermarkt?
          Ik doe dat namelijk wel gewoon kopen verpakt
          Er zijn geen excuses als je echt iets wilt bereiken.

          Comment


          • #6
            Originally posted by laurann View Post
            Daar heb ik toch een vraag over.
            Kopen jullie je kipfilet gewoon de dag ervoor en snijden het dan zelf?
            Of kip en kalkoen filet enzo gewoon verpakt in plastic in de supermarkt?
            Ik doe dat namelijk wel gewoon kopen verpakt
            Ik koop het vers gesneden in de supermarkt.. Ik heb het nooit zo op de vleeswaren die ze kant en klaar van de leverancier krijgen. Zijn vaak verdacht lang houdbaar en dan krijg ik al het idee dat er veel dingen aan zijn toegevoegd om het langer houdbaar te maken.. weet alleen niet of dat van invloed is op de voedingswaarde van het product.
            Ook vind ik de smaak van het vers gesneden beleg vaak beter

            Comment


            • #7
              Erg veel vet, relatief weinig eiwit.
              dan heeft jonge kaas zelfs een betere eiwit vet verhouding.

              zelf hou ik het liever op 20+ kaas,
              en dan bak ik kipfilet en eet gewoon 1 kipfilets per 2 sneetjes brood.

              als ik deze hoeveelheid eiwitten uit worst zou halen,
              dan zou ik al snel 100gram vet meepakken.
              tel dat 2x per dag en dan heb ik 3x mijn behoefte aan vet.

              dus je kan het wel eten, net als kaas.
              maar zorg dat je gewoon niet over je vetten heen gaat.
              More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

              Comment


              • #8
                0 gr. verzadigd lijk me sterk het zijn meerendeel dierlijke vetten en vooral varkens vet die de worst smeuig en smaakvol maakt.
                Vaak zit er ook het nodige zout in.


                De auteur kan niet aansprakelijk worden gesteld voor typ en of schrijf fouten.

                Comment


                • #9
                  Boterhamworst is meuk. En daar mee uit.
                  Geniet, en drink met maten!

                  Comment


                  • #10
                    More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                    Comment


                    • #11
                      Duidelijk!!!Vooral jij ophaler

                      Bedankt
                      Ik ben in goede vorm.....Rond is toch ook vorm?

                      Comment


                      • #12
                        ikzelf heb ook gwn altijd kipfilet in pakje.. nix mis mee , maar vers bij de slager natuurlijk beter.

                        grtz

                        Comment


                        • #13
                          Maakt denk ik niet veel uit of je nou vleesbeleg koopt of 'verse' kipfilet in de koeling.Bevatten beide conserveringsmiddelen en weet ik het allemaal wel niet (nee,ik wil het ook niet weten ).Vers is dus betrekkelijk...

                          Vers vind ik het als iets recht van het mes komt,met andere woorden:als het net geslacht is,maar ja,je moet maar net de tijd hebben om zelf vee/pluimdieren te houden.

                          Comment


                          • #14
                            Originally posted by DER EINZELGANGER View Post
                            Duidelijk!!!Vooral jij ophaler

                            Bedankt
                            Leuker kan ik het niet maken...wel makkelijker
                            Geniet, en drink met maten!

                            Comment


                            • #15
                              Originally posted by tino View Post
                              ikzelf heb ook gwn altijd kipfilet in pakje.. nix mis mee , maar vers bij de slager natuurlijk beter.

                              grtz
                              Kip komt me neus uit. Lekker paardenrookvlees. Dan maar een lading meer zout


                              Is het niet zo dat worst altijd enorm verschilt, qua wat erin zit? Het is toch een afvalproduct?

                              Comment

                              Sidebar top desktop

                              Collapse

                              Actieve discussies

                              Collapse

                              Working...
                              X