kibbeling/lekkerbekje goed of slecht?

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • kibbeling/lekkerbekje goed of slecht?

    zoals de titel al zegt is het nou goed of slecht kibbelingen en lekkerbekje?.

    zitten hier een paar te discuseren dus ff kijken wat jullie ervan zeggen.

  • #2
    Het is 9 van de 10x gefrituurd. Transvetten. Slecht ondanks de eiwitten.
    Maar ik neem soms wel wat als ik toch langs de kraam loop.

    Comment


    • #3
      zo lekker en dan toch slecht..

      zonde

      Comment


      • #4
        Moet je het zelf maken

        Comment


        • #5
          ooohhh zoooo lekker.. maar staat zeker op de "no no" list bij mij

          Comment


          • #6
            ja zou het eerder laten staan omdat het gefrituurd is.
            als je het zelf maakt, dan is het zeker niet verkeerd.
            zelf ben ik meer fan van haring, en das dan wel weer goed.
            More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

            Comment


            • #7
              haring daarintegen krijg ik dus weer niet naar binnen haha.. maybe op een bolletje ofzo toch keer proberen hehe.
              toch weer 18 gram per 100

              wat weegd zo'n gemiddelde haring btw?.

              Comment


              • #8
                kibbeling en lekkerbekje is zelfde voor de ontwetende.

                slecht omdat het gefrituurd is. maarja vis is ook weer goed dus als je weinig/geen tonijn neemt neem lekker keer lekkerbekje. moet ook niet alles laten.

                Comment


                • #9
                  haring weegt ongeveer 75g, ik haal er altijd 2.
                  qua kcal is haring 150kcal per 100g.

                  vetten zijn voornamelijk goede vetten, waaronder ook veel omega 3.
                  je kan ah een pakje kopen met 2 of 3 haringen. je betaalt dan 1 euro per haring. op de achterkant zie je de kcal waarde etc.

                  belangrijk is dat als je zoon pakket openmaakt dat je de haring even eruit haalt. op een bordje legt, en zorgt dat hij kan "ademen". Dat doet de smaak goed. maar toch die van de visboer bij mij om de hoek, die zijn toch echt ietsje lekkerder. (woon dicht bij zee)
                  More knowledge will just increase your potential. For this potential to be manifested, the knowledge must be applied!

                  Comment


                  • #10
                    ah ok thnx.

                    er staat hier elke zaterdag een viskraam voor de deur dus das wel handig want ik moet en zal op zaterdag vis hebben ( niet dat ik door de weeks geen vis eet maar dan blijft het bij zalm en tonijn )

                    toch maar is proberen zaterdag

                    Comment


                    • #11
                      Originally posted by dynobet View Post
                      haring weegt ongeveer 75g, ik haal er altijd 2.
                      qua kcal is haring 150kcal per 100g.

                      vetten zijn voornamelijk goede vetten, waaronder ook veel omega 3.
                      je kan ah een pakje kopen met 2 of 3 haringen. je betaalt dan 1 euro per haring. op de achterkant zie je de kcal waarde etc.

                      belangrijk is dat als je zoon pakket openmaakt dat je de haring even eruit haalt. op een bordje legt, en zorgt dat hij kan "ademen". Dat doet de smaak goed. maar toch die van de visboer bij mij om de hoek, die zijn toch echt ietsje lekkerder. (woon dicht bij zee)
                      Datis dan geen hollandse nieuwe want die zijn50 gram en minder.
                      Een goede haring qwa smaak is ook altijd een kleine zachte haring.

                      En een gebakken visje kan prima 1 keer per week. Volgens mij is er tegenwoordig
                      frituurvet waarbij geen transvetten worden uitgescheiden tijdes verhitting rond de 180 graden, Dus kopen en zelf frituren
                      Last edited by LittleMofo; 29-07-2009, 19:08.

                      Comment


                      • #12
                        Originally posted by LittleMofo View Post
                        Datis dan geen hollandse nieuwe want die zijn50 gram en minder.
                        Een goede haring qwa smaak is ook altijd een kleine zachte haring.

                        En een gebakken visje kan prima 1 keer per week. Volgens mij is er tegenwoordig
                        frituurvet waarbij geen transvetten worden uitgescheiden tijdes verhitting rond de 180 graden, Dus kopen en zelf frituren
                        Daar heb ik nog nooit van gehoord....
                        Wel van frituurvet met een minimum aan transvetzuren, maar nog nooit van transvetzuren die bij verhitting "verdwijnen".
                        Geniet, en drink met maten!

                        Comment


                        • #13
                          ik neem sowieso 1 keer per week kibbeling op de markt.

                          goed laten uitlekken en servetten onder in het bakje om het een beetje uit te laten lekken..
                          ik heb dr geen kruiden op want daar zit echt veel zout in..
                          pak weles een bakje van die knoflooksaus op yoghurtbasis..

                          neem gewoon die dag een beetje minder vet bij andere maaltijden en dan komt het wel goed.. tis neit zo dat je ineens een vetzak wordt als je soms een bakje kibbeling of een hamburger eet.

                          voor de rest eet ik wel erg gezond trouwens, maar heb het voordeel dat ik veel lekker 'gezonde' dingen lekker vind

                          Comment

                          Sidebar top desktop

                          Collapse

                          Actieve discussies

                          Collapse

                          Working...
                          X